Αποστολέας Θέμα: SCANIA 142H CANVAS  (Αναγνώστηκε 4584 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
SCANIA 142H CANVAS
« στις: Μαρτίου 28, 2011, 10:21:02 μμ »
Γεια σας και παλι συναδελφοι! Επιτελους μετα απο ενα μηνα και κατι μερες ηρθε η ωρα αλλο ενα μοντελο να παρει τη θεση του στην βιτρινα μου.Αυτη τη φορα ''θυμα'' ηταν το SCANIA 142H CANVAS της ITALERI παντα στην χορταστικη 1/24.

Φυσικα κατα την παγια τακτικη μου το μοντελο (με εξαιρεση την ''τεντα'') βαφτηκε συμφωνα με την εμπνευση της στιγμης και οχι οπως το δινει ο κατασκευαστης.Γενικα η κατασκευη ηταν ευκολη αφου η ποιοτητα και η εφαρμογη των κοματιων ηταν η γνωστη για ITALERI , χωρις να χρειαζεται περιεργα καθαρισματα η στοκαρισματα ( εκτος απο λιιιιγο,τοσο δα στοκο στην καμπινα).Για αλλη μια φορα ο περιορισμος του χρονου αλλα και οι αμετρητες φορες που αφησα τις διαφορες κατασκευες στη μεση (βλεπε μεσα-εξω αφου το μοντελο φτιαχτηκε εν μεσω εξυπηρετησης πελατων στο βενζιναδικο  ::dontknow:: ::dontknow:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall::) δεν επετρεψαν αναλυτικο WIP παρα μονο ορισμενες φωτο απο την διαρκεια της κατασκευης τις οποιες σας παραθετω...

Ελπιζω να σας αρεσε,ευχαριστω για το χρονο σας και περιμενω τα σχολια σας!!!!! ::salut::
Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: SCANIA 142H CANVAS
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 28, 2011, 10:35:49 μμ »
Εμένα μου άρεσε και πολύ μάλιστα... ::icon_thumright::

Ερώτηση: Καλώδια και μαρκούτσια αέρα τα περνάς με κάποιο μπούσουλα ή αυτοσχεδιάζεις;

Έχω κανά δυο αμερικάνικα ξεκινημένα κι έχω κολλήσει σε αυτό το θέμα... Η κλίμακα επιτρέπει πολλές ασχήμιες...  :mrgreen:

Τι έχει το μενού μετά;  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 28, 2011, 10:40:53 μμ »
Πολυ μ'αρεσει φιλε  , καταπληκτικες φθορες ....με εναν καλυτερο φοντο μπροστα απο φυση ( φωτο-μπαλκονι ) θα ειναι κοντα στο πραγματικο....

εξαιρετικος .

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 29, 2011, 01:17:11 πμ »
Τι λές τώρα?

Φίλε Γιάννη αν και είμαι φίλος των «καθαρών» δουλειών (το κόκκινό σου VOLVO είναι το αγαπημένο μου)το μοντέλο σου αυτό είναι ΟΛΑ τα λεφτά. ::salut:: ::salut:: ::salut::
Τρομερή  αναπαράσταση των φθορών και πολύ αληθοφανές αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια. Με την πηγή συνεχώς μέσα στα πόδια σου και το μεράκι που σου περισσεύει προβλέπω ότι θα δούμε πολύ όμορφα πράγματα από τα χέρια σου.

Λίγες πληροφορίες δώσε μας για το πως έκανες τις φθορές στο αμάξωμα.
 ::keep_mod::

Καλή συνέχεια και καλό βράδυ
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 29, 2011, 08:09:23 πμ »
Αυτά είναι!! Μπράβο Γιάννη πολύ όμορφο και ρεαλιστικό αποτέλεσμα!!! ::salut:: Δυο παρατηρήσεις μικρής σημασίας είναι ότι θα μπορούσες να βάλεις και λίγο σκουριά ενώ τα μπροστά φώτα φαίνονται να μην έχουν βάθος.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 29, 2011, 08:12:43 πμ »
Ελπιζω να σας αρεσε,ευχαριστω για το χρονο σας και περιμενω τα σχολια σας!!!!! ::salut::
Πλάκα μας κάνεις Γιάννη :?:
Δηλαδή τι μπορεί να μην μας αρέσει :roll: :?:
Πιο πολύ όμως εμένα μου αρέσει ο λερωμένος μουσαμάς :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 29, 2011, 08:54:03 πμ »
Οι φθορές στα χαμηλά μέρη κυρίως είναι το κάτι άλλο!!!
Ο μουσαμάς επίσης είναι φανταστικός!!!
'Ακρως αληθοφανές, αλλά  καμια χιουμοριστική  επιγραφή ή διακόσμηση, όπως αυτές που βλέπουμε στις ταξιδιάρικες νταλίκες, θα ερχόταν κουτί...

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 29, 2011, 09:11:09 πμ »
Φιλε Γιαννη εχεις δωσει ρεστα!!!!!!
Πολυ αληθοφανες μοντελο και παρα πολυ καλη δουλεια στις φθορες.Λιγες πληροφοριες να μας πεις για την τεχνικη των φθορων.
Πιστευω οτι πρεπει να ειναι το καλυτερο που εχεις φτιαξει μεχρι τωρα.
Μπραβο φιλε!! ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 29, 2011, 10:12:58 πμ »
Πιστευω οτι πρεπει να ειναι το καλυτερο που εχεις φτιαξει μεχρι τωρα.
Συμφωνώ και επαυξάνω  :!: :!: :!:

Μπράβο φίλε μου... Τα συγχαρητήρια δεν αρκούν, γιατί δεν αφορούν μόνο την κατασκεύη, που είναι καταπληκτική έτσι κι αλλιώςς, αλλά την επιμονή σου στο αντικειμένο και τις μοναδικές σου φθορές, παρόλα όσα άκουσες κατα καιρούς...  :wink:
Χαίρομαι που επέστρεψες δυναμικά στο φόρουμ...
Περιμένουμε κι εκείνες τις 1/9 μηχανές, για να μην ξεχνιόμαστε  ::glossa::
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 29, 2011, 10:39:07 πμ »
Καλημέρα Γιάννη,

Μπράβο φίλε!!!!!!

Το αποτέλεσμα είναι όλα τα λεφτά... Η φθορά σε πάει καλά. Μήπως πρέπει να σκεφτείς και κάτι σε 1/35; Λέω τώρα εγώ. :mrgreen:

ʼντε βάλε μπρος για το επόμενο...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 29, 2011, 10:44:57 πμ »
Μπραβο ρε Γιαννη :lol: :lol: Καταπληκτικο ειναι :!: :!:
Ο μουσαμας γ@μ@ει, οι καλωδιωσεις super, οι φθορες γ@μ@νε επισης....
Οντως πες μας λιγο τις τεχνικες που εφαρμοζεις για τις φθορες :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 30, 2011, 01:00:20 μμ »
 :arrow:   gtdeath13 σε ευχαριστω, και βεβαια υπαρχει μπουσουλας για τα καλωδια και τις γραμμες του αερα (οπως σε καθε οχημα φυσικα) απλα πρεπει να βρεις το μοντελο που σε ενδιαφερει  (φωτο απο ιντερνετ η ακομα καλυτερα να το δεις σε real time)  και να δεις πως ειναι περασμενες απο τον κατασκευαστη.Απο κει και περα υπομονη ναχεις μονο...Και βεβαια να το τολμησεις μιας και τα μοντελα σου θα ''παρουν αλλο αερα'' απλα να ξερεις οτι το ενα φερνει το αλλο πχ δεν μπορεις να βαλεις καλωδια στα πισω φαναρια χωρις να παρεμβαλλεις ενα εγγεφαλακι που να τα ''οδηγεί'' η χωρις να φτιαξεις ενα υποτυπωδες βισμα εκει που θα κουμπωσει πανω στο φαναρι....Προσπαθησε το αξιζει τον κοπο!!!

:arrow: Φιλε Κωστα εχεις δικιο ,πρεπει να δουλεψω λιγο το θεμα παρουσιαση... ευχαριστω για τα καλα σου λογια...

:arrow: Φιλε μου Γιαννη ( jvolume) χαιρομαι που σου ερεσε και σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια...Απλα η πηγη ειναι ανεξαντλητη , οι ιδεες πολλες και ο χρονος μου τραγικα περιορισμενος!!!  Το προσπαθουμε ομως. Στο θεμα των καθαρων μοντελων εχω να σου πω οτι αυτο που εχω αρχισει τωρα θα σε αποζημιωσει...καλα να περνας!

:arrow: Σταυρο τι να πω , οι δουλειες μας δεν μπορουν να αρεσουν σε ολους, και εξαλλου παντα θα υπαρχει καποιος που  να ξερει περισσοτερα πανω στο εκαστοτε θεμα. Σε ευχαριστω...! ::salut::

:arrow: Φιλε Voroshilov σε ευχαριστω.Οσο για την ιδεα σου θα την χρησημοποιησω σε επομενη κατασκευη!!!

:arrow: Βαγγελη φιλε μου σε  ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Φυσικα το καλυτερα δεν το εχω φτιαξει ακομα (και μην περιμενετε αδικα γι αυτο...!!! :mrgreen: :wink:)

:arrow: Φιλε Γιωργο (gtziaf ) ευχαριστω πολυ! Δεν τα παραταμε ειπαμε απλα πεισμωνουμε και παμε μπροστα!!! Οσο για τις μηχανες θα καθυστερησουν λιγο αφου ...ξαναεμπλεξα με τη  REVELL σε αλλο project!!! ::salut::

:arrow: Αποστολε να σαι καλα ευχαριστω...ναι οι φθορες μου βγαινουν προς το παρων αν και το επομενο θα ειναι καθαρο!!! Αν καταλαβα καλα προτεινεις εκτος απο κλιμακα να αλλαξω και ειδος κατασκευων; μμμμ.καταλαβα τι μοντελα φτιαχνω... :oops: :roll: :? :?

:arrow: Χρησταρα χαιρομαι που σου αρεσει!!! Ευχαριστω πολυ! ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 30, 2011, 01:21:43 μμ »
Σχετικα με τις ερωτησεις σας περι φθορων να σας πω οτι στο scania χρησημοποιησα την τεχνικη με την λακ...Ετσι αν θελουμε το μοντελο μας να εχει ξεθωριασει/σκασει/γρατζουνιστει και να φαινεται κατω απο το χρωμα του (στην περιπτωση μας κοκκινο) το ασταρι ,λαμαρινα η το παλιο του χρωμα (το εχω δει πολλες φορες να τα βαφουν κατευθειαν πανω στο παλιο χρωμα για οικονομια και συντομια) παρεμβαλουμε αναμεσα στα δυο χρωματα ενα στρωμα λακ ,και αφηνουμε να στεγνωσει. Μετα απο ικανο χρονικο διαστημα βουταμε το βαμμενο μερος σε νερο (αν θελουμε εκτεταμενη φθορα) και μετα απο κανα 5αλεπτο αρχιζουμε το τριψιμο με παλιο κοπιδι η σκληρο πινελο...Αν θελουμε μικρης εκτασης φθορα πχ μονο στις χειρολαβες κανουμε το ιδιο απλα περναμε λακ μονο στο επιμαχο σημειο με πινελακι και κατοπιν με μπατονετα το βρεχουμε για λιγο και τριβουμε...
Να σας πω εδω οτι τα παραπανω ειναι απλα ο δικος μου τροπος χρησης της τεχνικης αυτης μιας και τωρα την μαθαινω...Εξαλλου πειραμα στο πειραμα αποκταμε την εμπειρια...Ελπιζω να πηρατε μια ιδεα και να μην σας μπερδεψα...Να ειστε ολοι καλα , τα λεμε! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 30, 2011, 01:55:30 μμ »
Καλησπέρα Γιάννη,

Προφανώς με παρεξήγησες. Σαφώς και να συνεχίσεις στο είδος που κάνεις κέφι, αλλά οι τεχνικές σου στις φθορές θα ζόριζαν πολλούς "35αρηδες"
Τα καθαρά σκαριά άστα για τα γερόντια (σαν την αφεντιά μου).  :oops:

Παίξε με τις φθορές φίλε, όσο τις βλέπω μου αρέσουν και πιο πολύ!!!  ::salut::

Καλό απόγευμα

Απόστολος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 30, 2011, 04:53:26 μμ »
Αποστολε εχεις δικιο, δεν σε καταλαβα πριν αλλα τωρα οκ  :oops: :wink:

Ε οχι και γεροντια επειδη τα μοντελα ειναι καθαρα...εξαλλου ασχολειστε με υλικα (βλεπε ρητινη) οπυ ειναι απιστευτα δυσκολα στο χειρισμο και φυσικα φτιαχνετε ''αγγελους''...

Καλα να περνας , τα λεμε φιλε  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 09, 2011, 09:51:49 πμ »
Φοβερή δουλειά!!!!Εκπληκτικό whethering!!!!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 09, 2011, 02:01:21 μμ »
Ιωάννη τι απέγινε το Bussing :?:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 09, 2011, 05:30:39 μμ »
Σταυρο μη φοβασαι δεν το παρατησα φιλε μου, ετοιμο ειναι στην βιτρινα μου απλα θελω να βρω λιιιγο χρονο για να το παρουσιασω.Εχουμε βλεπεις και το le man...Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
    • APR
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 09, 2011, 07:56:47 μμ »
Τι λες τώρα!!!
Συνάδελφε πολύ καλή και πολύ ρεαλιστική δουλειά...
Του λείπει μονο μια Ελληνική πινακίδα... :mrgreen:
VASSILIOS ANAGNOSTOPOULOS

Αποσυνδεδεμένος Soul Slayer

• Scale 1/72
  • *
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 10, 2011, 01:29:37 πμ »
Μία ελληνική πινακίδα όπως είπε κ ο συνάδελφος από πάνω κ τα κλασσικά κομποσκοίνια να κρέμονται!Συγχαρητήρια για την επιλογή του θέματος και την εξαιρετική εκτέλεσή του! ::handshake::
ΥΓ; Εγώ είμαι τρελός ή όντως βλέπετε κ εσείς τον δαίμονα!;

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 10, 2011, 01:32:12 πμ »
Μία ελληνική πινακίδα όπως είπε κ ο συνάδελφος από πάνω κ τα κλασσικά κομποσκοίνια να κρέμονται!Συγχαρητήρια για την επιλογή του θέματος και την εξαιρετική εκτέλεσή του! ::handshake::
ΥΓ; Εγώ είμαι τρελός ή όντως βλέπετε κ εσείς τον δαίμονα!;

Δεν είναι τίποτα!! Παρενέργειες του διαβάσματος :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 10, 2011, 11:52:24 πμ »
  :arrow: ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78  ::thanx::
  :arrow: APR   ::thanx:: ναι σιγουρα θελει ελληνικη πινακιδα, κατι θα κανω για αυτο.
  :arrow: Soul Slayer ευχαριστω!   εισαι ο μονος που παρατηρησε τον ''δαιμονα'' ...Εμ βεβαια με τετοιο nickname ....τυχαιο; δε νομιζω... :wink: :mrgreen:   

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Soul Slayer

• Scale 1/72
  • *
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 10, 2011, 10:37:24 μμ »
::devil023:: ::devil023:: ::devil023:: ::devil023:: ::devil023::
Καλό!! ::handshake::

Tags: