Καλησπερα!
Εχοντας ζησει την εμπειρια του ξεφλουδισματος των μεγαλων επιφανειων της Μπετυς θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας την απλη και αποτελεσματικη αυτη τεχνικη
Λοιπον,τα πραγματα ειναι παρα πολυ απλα...Θα χρειαστουμε...
ΤΑ ΥΛΙΚΑ1.Την....λακ
2.Τα ...χρωματα
3.Ενα πινελο οχι και πολυ μαλακο με κοντες τριχες κατα προτιμηση και
4.Νερακι του Θεουλη..
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ1.Ψεκαζουμε το
ακρυλικο υποστρωμα, το κατω χρωμα, αυτο που θελουμε να αποκαλυφθει...
2.Οταν στεγνωσει το υποστρωμα,(τα ακρυλικα δεν μας κανουν να περιμενουμε και πολυ).. :icon_biggrin: ψεκαζουμε σε ενα πλαστικο κυπελλακι μια μικρη ποσοτητα απο την λακ...

Στη συνεχεια την ποσοτητα αυτη την ψεκαζουμε με τον αερογραφο πανω στο μοντελο μας..Ενα δυο χερακια ειναι καλα..Για τους βιαστικους 1-2 ωρες ειναι αρκετες..Η λακ εχει στεγνωσει..Εγω για ναμαι ησυχος ψεκασα την... επομενη μερα!..
3.Σειρα τωρα για το πανω χρωμα, το 'αδυναμο', αυτο που θελουμε να ξεφλουδισουμε..Και δω μιλαμε για
ακρυλικο...Απο την εμπερια μου στις μεγαλες επιφανειες της Μπετουλας διαπιστωσα..
α. Τα χρωματα της
Gunze ενδεικνυνται για πιο αργο μεν, αλλα πιο ελεγχομενο και αληθοφανες ξεφλουδισμα..ενω,
β. Τα αντιστοιχα της
Tamiya εχουν την ταση να ξεφλουδιζουν πιο ανεξελεγκτα και μερικες φορες να παραγινει το κακο
που δεν διορθωνεται μετα..
ΤΟ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑΕχοντας το πινελακι ανα χειρας (2 βαθμοι καλο ειναι), και ενα κυπελλακι με νερο,αναβουμε τσιγαρο,βαζουμε το ενα ποδι πανω στο αλλο :icon_biggrin: :icon_biggrin: και αρχιζουμε το τριψιματακι..Στην αρχη βουταμε το πινελο στο νερο,το σκουπιζουμε λιγο και σιγα-σιγα με παλινδρομικες κινησεις τριβουμε μαλακα την επιφανεια που θελουμε να αποκαλυψουμε..Σε μερικα δευτερολεπτα θα προσεξουμε καποιες μικροσκοπικες φουσκαλιτσες να εμφανιζονται στην επιφανεια που τριβουμε και ...ΒΟΥΑΛΑ!!...σιγα και ωραια βλεπουμε δειλα-δειλα να ξεπροβαλει το υποστρωμα, στην δικη μου περιπτωση το αλκλαντ..Τωρα αναλογα με τα κεφια σας κατευθυνεται το πατερν του τσιπιν...Για ακομα περισσοτερο ελεγχο χρησιμοποιειτε ενα λεπτοτερο πινελακι...Οσο πιο μανιωδως τριβετε :icon_biggrin: τοσο πιο γρηγορα θα αποκαλυπτεται το υποστρωμα..
Προσωπικα ηταν η πρωτη μου αποπειρα ξεφλουδισματος με την συγκεκριμενη τεχνικη,(στην Μπετυ,στο φορτηγακι και σε βαρελια) και δηλωνω θερμος υποστηρικτης της..Εχοντας μαλιστα δοκιμασει και την τεχνικη του αλατιου δεν το συζητω
ΚΑΝ :eusa_naughty: :eusa_naughty:
Και καποιες φωτο απο την πορεια του ξεφλουδισματος..
Δοκιμη παντα κανουμε σε ενα ..ρεταλι!!

Αυτο ηταν..Για οτιδηποτε θελησετε ρωτηστε..Οχι ομως σχετικα με σμαλτα!! Δηλωνω
και ασχετος
και αδιαφορος!!