Αποστολέας Θέμα: HONDA XR200R - BANDAI 1/12  (Αναγνώστηκε 6394 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
Απ: HONDA XR200R - BANDAI 1/12
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 15, 2011, 03:24:13 μμ »
Πολύ ωραίο το βερνίκι Απόστολε. Εγώ όπως σου είπα με το 2Κ της Zero, δεν έχω πετύχει καλό αποτέλεσμα, ακόμη.
Τι διάσταση είναι το μπεκ του αερογράφου σου?
Καλή συνέχεια  ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 15, 2011, 06:31:09 μμ »
Πολύ ωραίο το βερνίκι Απόστολε. Εγώ όπως σου είπα με το 2Κ της Zero, δεν έχω πετύχει καλό αποτέλεσμα, ακόμη.
Τι διάσταση είναι το μπεκ του αερογράφου σου?
Καλή συνέχεια  ::salut::

Καλησπέρα Γιώργο,

Δουλεύω με έναν Olympos HP-101 (συνομήλικός μου  ::sofos11::) με μπεκ 0,3.
Θα πρότεινα να δοκιμάσεις τις αναλογίες της Zero για τα δύο συστατικά, αλλά με περισσότερο διαλυτικό (40-45 μέρη αντί για τα προτεινόμενα 30). Στο λέω γιατί στην αρχή (στην πρώτη δόση μίγματος) οι αναλογίες του κατασκευαστή έδιναν ένα όχι και τόσο λεπτόρρευστο μείγμα. Έτσι αποφάσισα να το αραιώσω, και όλα πήγαν ΟΚ!!!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 17, 2011, 10:48:56 μμ »
Καλησπέρα σας,

Οι εργασίες συνεχίζονται, και σιγά-σιγά αρχίζει να δείχνει κάτι από μηχανή...

Μπήκαν οι χαλκομανίες στο ρεζερβουάρ, και τα πλαϊνά καπάκια χωρίς προβλήματα. Μικρή ποσότητα βελτιωτικού χρησιμοποιήθηκε περιμετρικά των χαλκομανιών για να μειώσει στο ελάχιστο το ήδη μικρό φίλμ τους. Τέλος ένα ακόμη χέρι βερνικιού της Zero Paints σφράγισε τις χαλκομανίες.

Στη συνέχεια μασκαρίστηκαν επιλεγμένα περιοχές στα πλαϊνά καπάκια, και το κάλυμμα του εμπρός φωτιστικού σώματος, και βάφτηκαν με μαύρο σατινέ (enamel) της Humbrol. Η διαδικάσία θα επαναληφθεί για να γίνουν κάποιες απαραίτητες διορθώσεις.

Τέλος από ζεσταμένο τεντωμένο (διαφανές) πλαστικό, ή αλλιώς ΖΤΠ φτιάχτηκε η λάμπα του πίσω φωτιστικού σώματος, και η βάση της από κομμάτι πλαστικού διαμορφωμένο με λίμα και ντουκόχαρτο. Το σύνολο δεν έχει τελειώσει, είναι απλά μία πρώιμη μορφή.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 18, 2011, 12:13:32 πμ »
Αποστολε φοβερο το αποτελεσμα μεχρι στιγμης!!!
Θα βγει τουμπανο!!
Καλη συνεχεια φιλε!! ::salut:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 18, 2011, 11:57:02 πμ »
Αποστολε φοβερο το αποτελεσμα μεχρι στιγμης!!!
Θα βγει τουμπανο!!
Καλη συνεχεια φιλε!! ::salut:: ::salut::

Καλημέρα Βαγγέλη,

::thanx::

Αυτό ελπίζω και εγώ... Αρχίζει να μοιάζει με μηχανή, και να μου δίνει κουράγιο για τη συνέχεια.

Καλό Σ/Κ φίλε!

Απόστολος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Soul Slayer

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 18, 2011, 12:51:00 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι δε συμπαθώ ιδιαίτερα τις μηχανές αυτού του τύπου...Αυτή εδώ όμως αρχίζει και μου αρέσει!Κάνεις πολύ όμορφη και μερακλίδικη δουλειά!Περιμένω τη συνέχεια! ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 18, 2011, 03:17:38 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι δε συμπαθώ ιδιαίτερα τις μηχανές αυτού του τύπου...Αυτή εδώ όμως αρχίζει και μου αρέσει!Κάνεις πολύ όμορφη και μερακλίδικη δουλειά!Περιμένω τη συνέχεια! ::salut::

Καλησπέρα,

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου. Η αλήθεια είναι πως προτιμώ τις μηχανές δρόμου, ειδικά τα μοντέλα της δεκαετίας του '80. Η XR και μερικές ακόμη enduro αποτελούν εξαίρεση.

Ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα να σας αρέσει. :wink:

Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Φιλικά

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 25, 2011, 01:29:53 μμ »
Αποστολε το βερνικι εχει κατσει μουρλια :lol:
Περιμενω τη συνεχεια ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 25, 2011, 11:34:31 μμ »
Αποστολε το βερνικι εχει κατσει μουρλια :lol:
Περιμενω τη συνεχεια ::salut::

Καλησπέρα Χρήστο,

Σ' ευχαριστώ φίλε, όντως το βάψιμο πήγε πολύ καλά, αν και χρησιμοποίησα για πρώτη φορά τα συγκεκριμένα προϊόντα (αστάρι - χρώμα - βερνίκι) αγνοώντας τις τυχόν "παραξενιές" τους.

Έχουν προχωρήσει και άλλα μέρη της μηχανής (κινητήρας, πίσω ανάρτηση, κλπ) και σύντομα θα ανεβάσω σχετικές φωτογραφίες.

Καλό βράδυ!!!

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 28, 2011, 02:35:22 μμ »
Αποστολε δες εδω τι εχει κανει ο τυπος περι αλυσιδογραναζουυ: http://www.asahi-net.or.jp/~xr2h-fkd/scalemodels/project/moulton/prog/pylprog04.htm

::salut:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 28, 2011, 07:27:02 μμ »
Αποστολε δες εδω τι εχει κανει ο τυπος περι αλυσιδογραναζουυ: http://www.asahi-net.or.jp/~xr2h-fkd/scalemodels/project/moulton/prog/pylprog04.htm

::salut:: ::salut::

Καλησπέρα Χρήστο,

Ευχαριστώ για το link. :wink: Ένα παρόμοιο  ::mastigoma:: θα φάω με την αλυσίδα. Θα είναι λίγο πιο εύκολη η δική μου περίπτωση, αλλά το μαστίγιο θα πάει σύννεφο...

Αποστολος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 01, 2011, 10:42:31 πμ »
Καλημερα Αποστολε, αψεγαδιαστο βαψιμο στα ''πλαστικα'' μερη  και ωρραια λεπτομερια το πισω φαναρι.Βασικα περιμενω να δω τι θα κανεις με την αλυσιδα μιας και αρκετες φορες εχω δυσκολευτει στην συναρμολογηση και στην τοποθετηση σε δικιες μου κατασκευες...Καλη συνεχεια... ::salut::
Life sucks and then....you die!!!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 01, 2011, 10:42:30 μμ »
Καλημερα Αποστολε, αψεγαδιαστο βαψιμο στα ''πλαστικα'' μερη  και ωρραια λεπτομερια το πισω φαναρι.Βασικα περιμενω να δω τι θα κανεις με την αλυσιδα μιας και αρκετες φορες εχω δυσκολευτει στην συναρμολογηση και στην τοποθετηση σε δικιες μου κατασκευες...Καλη συνεχεια... ::salut::

Καλησπέρα Γιάννη,

Σ' ευχαριστώ φίλε, όντως το βάψιμο πήγε πολύ καλά. :wink: Την αλυσίδα την παρέλαβα χθες, και μελετάω την κατασκευή της. Είναι λίγο σπαζοκεφαλιά, αλλά πίστεψέ με η λεπτομέρεια της είναι όλα τα λεφτά...
Θα προσπαθήσω να περάσω μέσα στο WIP όσο μπορώ πιο αναλυτικά τη διαδικασία συναρμολόγησης της αλυσίδας, ώστε οι συνάδελφοι που θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν ένα αντίστοιχο προϊόν να έχουν διαθέσιμη έτοιμη "συνταγή".

Καλό βράδυ φίλε μου.  ::salut::

Απόστολος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 03, 2012, 08:37:10 μμ »
Καλησπέρα σας,

Συνέχεια της κατασκευής μετά από αρκετό καιρό.

Οι δύο πιο απαιτητικές βελτιώσεις του συγκεκριμένου κιτ αφορούν την αντικατάσταση της αλυσίδας, και τις μεταλλικές ακτίνες των τροχών που θα πάρουν τη θέση των πλαστικών.
Έχοντας εξασφαλίσει τα απαραίτητα υλικά (μεταλλικές βέργες 0,45χιλ, και μεταλλική αλυσίδα κρίκο-κρίκο), η κατασκευή προχωράει παράλληλα με τα άλλα δίτροχα.

Η κατασκευή της αλυσίδας πλέον δεν με αποασχολεί, αφού πήρα πολύτιμη εμπειρία από την κατασκευή της Kawasaki, και εστίασα το ενδιαφέρον μου στις μετάλλικές ακτίνες των τροχών, που είναι κάτι νέο για μένα, και αποτελεί πρόκληση.   :wink:

Οι τροχοί έμειναν σε χλωρίνη μερικές ώρες για να αφαιρεθεί η αρχική βαφή χρωμίου, στη συνέχεια πλύσιμο μα απορυπαντικό πιάτων και χλιαρό νερό.

Πρίν ξεκινήσει το χειρουργείο, φωτογράφησα τους τροχούς, για να έχω διαθέσιμη την διάταξη - πλέξη των ακτίνων.

Στη συνέχεια ξεκίνησα να αφαιρώ ανά ζεύγος τις ακτίνες, προετοιμάζοντας παράλληλα το χώρο για την υποδοχή των μεταλλικών ακτίνων. Η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, απαιτεί όμως χρόνο, και πολλή υπομονή.

Μία πρώτη ιδέα για το πως κάθονται οι νέες ακτίνες, και για την όποια σύγκριση με τις πλαστικές, δίνουν οι παρακάτω φωτογραφίες.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Απόστολος  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KOM660

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 09, 2012, 10:14:42 μμ »
Καλησπέρα Απόστολε , συγχαρητήρια για τις ποιοτικές κατασκευές σου.
Σε παρακολουθω πολυ καιρο και εχω μαθει πολλα πραγματα απο εσενα, καλοπροαίρετα θα ηθελα να προτεινω μια ακομα βελτιωση στους τροχους που φτιαχνεις. Παρατηρησα οτι δεν εχεις κατασκευασει τα καψουλια των ακτινων τα οποια βρισκΟνται εκει που ενωνεται η ακτινα με το στεφανι,[δες φωτΟ πραγματικων ακτινωτων τροχων] αυτα μπορουν να αναπαρασταθουν ευκολα απο μηκος κηλινδρικου πλαστικου σωλινα ελαφρα μεγαλυτερου σε διατομη απο την ακτινα, μετα αφου κοπουν στο καταλληλο μηκος τα κολλας στο σημειο  που ενωνεται η ακτινα με τη ζαντα πριν βαφτει η τελευταια.Βεβαίως μετα η ακτινα θα περασει μεσα απο αυτο. φιλικα. 

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 09, 2012, 10:27:54 μμ »
Θα μας τρελλάνεις αγόρι μου εσύ!!!
Για τα καψούλια που λέει ο φίλος,μπορείς να τεντώσεις το στέλεχος από μπατονέτες,κατευθείαν πάνω απ το μεταλλικό συρματάκι,και μετά να κόβεις μικρά μήκη.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 13, 2012, 11:31:06 πμ »
Καλησπέρα Απόστολε , συγχαρητήρια για τις ποιοτικές κατασκευές σου.
Σε παρακολουθω πολυ καιρο και εχω μαθει πολλα πραγματα απο εσενα, καλοπροαίρετα θα ηθελα να προτεινω μια ακομα βελτιωση στους τροχους που φτιαχνεις. Παρατηρησα οτι δεν εχεις κατασκευασει τα καψουλια των ακτινων τα οποια βρισκΟνται εκει που ενωνεται η ακτινα με το στεφανι,[δες φωτΟ πραγματικων ακτινωτων τροχων] αυτα μπορουν να αναπαρασταθουν ευκολα απο μηκος κηλινδρικου πλαστικου σωλινα ελαφρα μεγαλυτερου σε διατομη απο την ακτινα, μετα αφου κοπουν στο καταλληλο μηκος τα κολλας στο σημειο  που ενωνεται η ακτινα με τη ζαντα πριν βαφτει η τελευταια.Βεβαίως μετα η ακτινα θα περασει μεσα απο αυτο. φιλικα.

Καλημέρα,

Χαίρομαι πολύ που μπόρεσα να φανώ χρήσιμος στις δικές σου κατασκευές. Έχεις απόλυτο δίκιο για τα καψούλια (ή αλλιώς ακτινολόγους). Οι φωτογραφίες που έχω ανεβάσει είναι μόνο για να φανεί η διαφορά μεταξύ πλαστικών και μεταλλικών ακτίνων.
Πειραματίστηκα με διάφορα υλικά για του ακτινολόγους, και δεν κατέληξα σε κάτι ικανοποιητικό.
Ψάχνοντας στο κουτί με τα περισσεύματα βρήκα ζάντες με ακτίνες, και το κυριότερο με υπέροχα καψούλια! Θα τα βγάλω σε καλούπι ( ::mastigio::), και θα συνεχίσω τις δοκιμές.  :wink:

Σ' ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου, και κυρίως για την εύστοχη και χρήσιμη παρατήρηση σου.

Φιλικά

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 13, 2012, 11:35:09 πμ »
Θα μας τρελλάνεις αγόρι μου εσύ!!!
Για τα καψούλια που λέει ο φίλος,μπορείς να τεντώσεις το στέλεχος από μπατονέτες,κατευθείαν πάνω απ το μεταλλικό συρματάκι,και μετά να κόβεις μικρά μήκη.

Καλημέρα φίλε!

Έκανα διάφορες δοκιμές οι οποίες δεν με κάλυψαν, και κατέληξα σε λύση μπελαλίδικη, αλλά ωραία.  :wink: Ψάχνοντας στο κουτί με τα περισσεύματα βρήκα ζάντες με ακτίνες, και το κυριότερο με υπέροχα καψούλια! Θα τα βγάλω σε καλούπι ( ::mastigio::), και θα συνεχίσω τις δοκιμές.  :wink:

Σ' ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου, και τη βοήθειά σου.

Φιλικά

Tags: