Καλημέρα σας,
Πριν λίγες μέρες έπεσα τυχαία πάνω στον (μηχανοκίνητο) εφηβικό μου έρωτα την Honda XR200R του 1981...

Με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησα στην αγορά του κιτ, και ξεκίνησαν οι εργασίες.
Πριν ξεκινήσω με τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο WIP καταγγέλω σαν υπεύθυνους για τα δικά μου βάσανα (από το WIP), και τη δική σας ταλαιπωρία τον jvolume, και τον vagelis207.

Το κιτ της BANDAI είναι σε κλιμακα 1/12, και η παραγωγή του έγινε το 1982... Παρά τα χρονάκια του κιτ ήρθε στα χέρια μου σε πραγματικά άψογη κατάσταση. Ακόμη και οι χαλκομανίες δείχνουν να είναι σωστές...
Κατασκευαστικά είναι πολύ προσεγμένο, με καθαρά κομμάτια από περισσεύματα πλαστικού, χωρίς γραμμές από τα καλούπια, και με καλές εφαρμογές. Η λεπτομέρεια είναι πλούσια, και αποσιάζουν τα "κούφια" κομμάτια που συνήθως δίνουν οι άλλες εταιρίες (Aoshima, Tamiya, κλπ) όπως το πίσω ψαλίδι, τα πηρούνια, η εξάτμιση, το ρεζερβουάρ, κλπ.
Αυτό το κιτ θα πρέπει να είναι ποιοτικά αν όχι το καλύτερο, σίγουρα ένα από τα καλύτερα κιτ μηχανών που έχω συναντήσει στη συγκεκριμένη κλίμακα, και μάλιστα με ηλικία 29 ετών!!!

Αν και το κιτ μπορεί να κατασκευαστεί από το κουτί με εντυπωσιακό αποτέλεσμα κάτι με έπιασε

και αποφάσισα να κάνω μία σειρά βελτιώσεων που φτάνουν τις 15 και βλέπουμε...
1. Αντικατάσταση των ακτίνων στους τροχούς με μεταλλικές από σύρμα 0.4mm (συνολικά 72 ακτίνες).
2. Διαμόρφωση των κέντρων των τροχών με τρύπες 0.45μμ για να πιάσουν οι ακτίνες, και αντίστοιχα η ίδια δουλειά στα στεφάνια των τροχών.
3. Προσθήκη διακόπτη βενζίνης
4. Κατασκευή κυκλικών οδηγών στο αριστερό πηρούνι από όπου περνάνει η ντίζα του μπροστινού ταμπούρου.
5. Κατασκευή λαμπτήρων για τα φωτιστικά σώματα
6. Κατασκευή ελατηρίων επαναφοράς για τις ντίζες φρένων, και συμπλέκτη
7. Τρύπημα της προστατευτικής σχάρας στο εμπρός μέρος της εξάτμισης
8. Προσθήκη διακόπτη για το μηδενισμό του οδόμετρου στο κοντέρ
9. Κατασκευή προφυλακτήρα της αλυσίδας μετάδοσης
10. Κατασκευή τεντωτήρα της αλυσίδας μετάδοσης
11. Αντικατάσταση αλυσίδας μετάδοσης με μεταλλική (κρίκο-κρίκο)
12. Κατασκευή γραναζιών μετάδοσης (μικρό - μεγάλο) για να ταιριάζει με το βήμα των οπών της μεταλλικής αλυσίδας
13. Αντικατάσταση ελατηρίου πλαινού σταντ
14. Προσθήκη σωληνώσεων - καλωδιώσεων
15. Ξέβαμα των αλουμινένιων κομματιών του κιτ, και βαφή αυτών με μεταλλικά χρώματα
Μέχρι στιγμής ετοιμάστηκαν για αστάρωμα - βάψιμο τα φτερά, τα πλαινά καπάκια, το κάλυμα του μπροστινού φωτιστικού σώματος, ο σκελετός, και ο κινητήρας. Το ρεζερβουάρ έχει στοκαριστεί και περιμένει τρίψιμο - αστάρωμα - βάψιμο, ενώ τα αλουμινένια κομμάτια κάνουν μπάνιο στη χλωρίνη (για να ξεβάψουν).
Ευχαριστώ για το χρόνο σας, και φυσικά κάθε ιδέα, παρατήρηση είναι τουλάχιστον ευπρόσδεκτη.