Αποστολέας Θέμα: 1/32 Revell Spitfire Mk Ia  (Αναγνώστηκε 9324 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
Απ: 1/32 Revell Spitfire Mk Ia
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 12, 2011, 07:17:10 μμ »
Μια χαρα ειναι!
Οντως το πρασινο ειναι λιγο διαφορετικο σε αποχρωση αλλα μου αρεσει πολυ. :wink:

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 12, 2011, 08:44:37 μμ »
Πολύ ωραίο!

Δεν ξερω απο χρώματα RAF αλλα το όλο σύνολο μου αρέσει!
Και σε χρόνο ρεκορ!

::salut::
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 12, 2011, 09:00:05 μμ »
Και εμένα μου αρέσει πολύ.
Και είσαι και πολύ γρήγορος.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 12, 2011, 09:08:55 μμ »
Ευχαριστω πολυ labro, αν και απο οτι φαινεται μαλλον δεν πετυχε το γλυκο...
Ποιός είπε ότι δεν πέτυχε; Εδώ "ανάστησες το Λάζαρο"...Αποτυχημένο για μένα, είναι ένα μοντέλο που δέν στέκεται αισθητικά πρώτα-πρώτα, ρεαλιστικά δεύτερα...
Το δικό σου στέκεται μιά χαρά, καλοφτιαγμένο είναι, βαμμένο όμορφα είναι, άμα πέσει και το βερνικάκι που λέγαμε, και τα χρώματα θα "δέσουν" και όλα. Και άν λογαριάσει κανείς και την ταχύτητα.... ::salut:: ::salut:: Υπερυψούτε ::pop::
Συγχαρητήρια!

Αποσυνδεδεμένος 336sqn_Hawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο-Κρήτη
    • 336 (Hellenic) virtual sqn
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 12, 2011, 09:26:09 μμ »
Καλησπέρα
Φίλε τα συγχαρητήριά μου.Ασχολήθηκες με υπομονή και μεράκι σε ένα κιτ αρχαίο και τα κατάφερες , τη στιγμή που κυκλοφορούν μανάκριβα κιτ στην αγορά.Η επιμονή σου αυτή δείχνει ότι αγαπάς τα μοντέλα σου και αυτό για μένα είνα χάρισμα.
Πολλά μπράβο
Κώστας

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 12, 2011, 10:20:03 μμ »
Ευχαριστω πολυ παιδια για τα καλα σας λογια και την τονωση ηθικου! Θα κοιταξω να βρω σατινε βερνικι (εδω που ειμαι δεν υπαρχουν και πιο απλα πραγματα) μπας και το στρωσω.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 13, 2011, 12:38:16 μμ »
Πολυ καλο το αποτελεσμα σου και σε μικρο χρονικο διαστημα.
Καλη συνεχεια.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 13, 2011, 02:03:22 μμ »
Ευχαριστω πολυ παιδια, αλλα στα σημεια απετυχε. Δεν πειραζει. Παμε για αλλα..... Αλλα δυο Spit της Hase περιμενουν στη γωνια και μαλιστα το ενα με σετακι της Aires για Ελληνικο, ασημι... Ευχαριστω πολυ παντως!!

ΥΓ. Καμια ακρη Γιωργο για το πατσακι βγαλαμε? (Χωρις να θελω να γινομαι φορτικος). Να το αλλαξω? :roll:

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 13, 2011, 02:08:14 μμ »
Γεια χαρά,
εγώ θα παρατηρήσω οτι για το χρόνο που έκανες και την ποιότητα του κιτ έκανες μια καλή προσπάθεια.
Θα σου έλεγα όμως οτι το μοντέλο φαίνεται gloss, θέλει επειγόντως σατινέ βερνίκι (20% gloss 80% matt).
Επίσης ο διαχωρισμός των χρωμάτων του καμουφλάζ θα έπρεπε να είναι πιο σκληρός (αν και δεν είμαι ειδικός στην RAF).
Πρόσεχε επίσης πράγματα όπως το βάψιμο των τροχών, θα έπρεπε η ζάντα να φαίνεται τέλειος κύκλος (τη μάσκαρες?).
Καλή συνέχεια στο "μπιφτέκι"

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #59 στις: Ιουνίου 13, 2011, 02:19:05 μμ »
ΥΓ. Καμια ακρη Γιωργο για το πατσακι βγαλαμε? (Χωρις να θελω να γινομαι φορτικος). Να το αλλαξω? :roll:
Οσο έψαξα, κίτρινα τα βρίσκω... Αλλος ρε παιδιά καμμιά ιδέα;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 13, 2011, 02:26:39 μμ »
Τους τροχους δεν τους μασκαρα. Σπανια το κανω αυτο. Ειχα σκοπο καποια στιγμη να το βαλω σε κανα διοραμα, οποτε να πεσει και η αντιστοιχη λασπουρια και δεν εδωσα και πολυ βαση.... Δεν αξιζει τον κοπο, οποτε δεν ασχολουμαι περαιτερω...  Σατινε απο μιξη θα πεσει καποια στιγμη σημερα, θα ανεβασω φωτο...

ΥΓ. Για να μην υπαρξει παρεξηγηση, καλα κανετε και γραφετε παρατηρησεις. Ευχαριστω πολυ και για τον κοπο και το χρονο σας. Οποιος ποσταρει περιμενει και επικοδομητικη κριτικη. Μονο ετσι μπορει κανεις να βελτιωθει. Η απουσια 15 ετων απο το χομπυ με εχει αφησει πολυ πισω...  ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 13, 2011, 02:27:37 μμ »
Οσο έψαξα, κίτρινα τα βρίσκω... Αλλος ρε παιδιά καμμιά ιδέα;

Οκ προφανως λακαμια της Revell, οποτε αλλαγη σε κιτρινο. Ευχαριστω πολυ Γιωργο.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #62 στις: Ιουνίου 13, 2011, 02:43:07 μμ »

Εντάξει η έγχρωμη, είναι σύγχρονη και δεν ξέρω αν έχει αποδοθεί σωστά το χρώμα. Αλλά στην ασπρόμαυρη, όπου λόγω του ορθοχρωματικού φιλμ το κίτρινο του roundel έχει γίνει μαύρο, γιατί ο ρόμβος είναι γκριζάκι; ::dontknow::
Αν ήταν κίτρινος, δεν θα φαινόταν κι αυτός μαύρος;

edit: Σε μια συζήτηση στο Britmodeller παρατίθεται απόσπασμα γενικής διαταγής του 1941, όπου (για οχήματα) αναφέρεται η χρήση δύο χημικών ουσιών, της Detector Paint No 1 με χρώμα Greenish-yellow και Detector Paint No 2 με χρώμα χακί. Μήπως γι' αυτό υπάρχει το μπλέξιμο;
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #63 στις: Ιουνίου 13, 2011, 03:46:24 μμ »

Εντάξει η έγχρωμη, είναι σύγχρονη και δεν ξέρω αν έχει αποδοθεί σωστά το χρώμα. Αλλά στην ασπρόμαυρη, όπου λόγω του ορθοχρωματικού φιλμ το κίτρινο του roundel έχει γίνει μαύρο, γιατί ο ρόμβος είναι γκριζάκι; ::dontknow::
Αν ήταν κίτρινος, δεν θα φαινόταν κι αυτός μαύρος;

edit: Σε μια συζήτηση στο Britmodeller παρατίθεται απόσπασμα γενικής διαταγής του 1941, όπου (για οχήματα) αναφέρεται η χρήση δύο χημικών ουσιών, της Detector Paint No 1 με χρώμα Greenish-yellow και Detector Paint No 2 με χρώμα χακί. Μήπως γι' αυτό υπάρχει το μπλέξιμο;

Ευχαριστω για το ψαξιμο.  ::salut:: Μπορει τι να πω. Αγγλοι ειναι αυτοι, οτι θελουν κανουν.... Προς το παρον το αφηνω ετσι και βλεπουμε.... Και μερικες φωτο με το σατινε....

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #64 στις: Ιουνίου 13, 2011, 11:29:51 μμ »
Το σατινέ βερνίκι βελτίωσε κατα πολύ την εικόνα φίλε μου (Γιάννης αν δεν κανω λάθος?)... Κατα τ'αλλα στα είπαν προηγουμενως ο Γιώργος (gkontog) και ο Alangelo και θα επαναλάβω και εγώ μερικά "θεματακια".

Αρχίζοντας απο τα χρώματα, το 30 της Humbrol δεν είναι και η καλύτερη επιλογή κατα τη γνώμη μου για τη βρετανική παραλλαγή, καθώς είναι ελαφρώς ανοιχτότερο και "μουντό" και σε συνδυασμό με το 29 (που μάλλον χρησιμοποίησες για το καφέ) το οποίο είναι πολύ σκούρο και κοκκινίζει, κάνει τον συνδυασμό των δύο να φαίνεται κάπως... Αφου την "πάτησα" παλιότερα με τα συγκεκριμμένα, δοκίμασα τις αντίστοιχες αποχρώσεις της Model Master και έδειχναν σαφώς καλύτερα.

Η διαχωριστική "γραμμή" των χρωμάτων της παραλλαγής κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι "σκληρή" καθώς απ'οσο ξέρω βάφονταν χρησιμοποιώντας τεράστιες λαστιχενιες(?) μάσκες.

Για το gas detector patch στη πτέρυγα, οι περισσότερες πληροφορίες αναφέρουν μουσταρδί/κιτρινοπράσινο χρώμα οπότε νομίζω είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να δίνουν οι εταιρείες αλλα αντι άλλων χρώματα-σηματα κλπ.

Μου φαίνονται περίεργα τα εθνόσημα με τα κίτρινα δαχτυλίδια στην κάτω επιφανεια της πτερυγας... Τα τυπου Α1 εθνόσημα συνήθως βάφονταν στην ατρακτο, ενώ απο κάτω (όταν υπήρχαν) ήταν τα απλα τυπου Α χωρίς το κίτρινο δαχτυλίδι. Δεν ξερω αν είναι λάθος της Revell, καθώς το 1940 οι διαταγες χρωσης των κατω επιφανειων άλλαξαν τουλαχιστον 4 φορές και γινόταν ένας χαμός γενικότερα... απλά το αναφέρω.

Οσον αφορά την κατασκευή, πάλεψες με ένα μετριότατο κίτ και το εφερες σε καλό αποτέλεσμα. Κατα τη γνώμη μου δεν αξίζει κάν να ασχολείσαι με τετοια κίτ και να σπαταλάς την ενέργειά σου αλλα αυτό φυσικά είναι απλά η δική μου άποψη! Μπράβο σου που δεν "μάσησες" και πιστεύω στο Bf-109 που θα φτιάξεις οτι θα τα πάς ακόμα καλύτερα!

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #65 στις: Ιουνίου 14, 2011, 12:08:44 πμ »
Ορθα Γιαννης. Ομολογουμενως το εστρωσε πολυ, περισσοτερο απο οτι φαινεται στις φωτο. Για τα χρωματα το καταλαβα..... Απλα τα προτιμησα λογω του οτι μου ερχονται πιο ευκολα απο τα ακρυλικα στον αερογραφο, ισως γιατι συνηθισα τοσα χρονια με τα Humbrol. Τα εχω και σε Gunze.  Αληθεια ποιο FS ειναι για το πρασινο στα Αγγλικα?  Εχω ολα τα dark green της εταιριας, αλλα δεν ξερω ποιο αντιστοιχει στη χωρα της βροχης.

Για το κοφτο της παραλλαγης αντιληπτο. Απλως παντα το ενα χρωμα ειναι και βαση. Παγια τακτικη σε ολα τα στρατιωτικα μηχανηματα. Οποτε και με βαση τις φωτο, (οχι καλες ομως), μου φανηκε απο φθορα να ψιλομπερδευουν, καπως ετσι μου εκατσε. Οπως και να εχει σε αυτο δε διορθωνεται, στα επομενα της Μεγαλαειοτητος  ::glossa:: θα γινει οπως πρεπει.

Γενικα το εν λογω αεροσκαφος εχει θεμα, (ποιο πηγα και γω ο λακαμας και διαλεξα). Η δευτερη επιλογη εχει κιτρινο πατσακι και ειναι χωρις σηματα απο κατω. Αυτο το δινει ετσι.  :roll: Οχι τιποτα αλλο, αλλα ηταν και τα μονα σηματα που με ταλαιπωρησαν για να μπουν. Λογω της οπης απορριψης καλυκων που ειχαν κολλητα και καποιες αλλες προεξοχες.  :evil:

Ευχαριστω Wildcat, οντως πηρε αρκετο παλεμα και στοκο, αλλα η επιλογη του κιτ εχει να κανει και με αλλους παραγοντες οπως τιμη, το λεω γενικα για τις revellιες εποχης που πιανω και ειδικα οτι  μου το ειχαν φερει δωρο,  :mrgreen:, (να θυμηθω να του στειλω του χρονου καμια πολυθρονα κακτο του ξαδερφου.....) Εχω και συγχρονα κιτ, αλλα πρωτα ξεσκουριαζω στα παλια....

Για το 109 θα παιξει φεεταααα. Αρκετες πρωτιες παιζουν εκει για μενα. Τοσα PE πρωτη φορα θα χρησιμοποιησω. Πηρα πολλες πληροφοριες απο προσφατη ερωτηση συναδελφου, αν και κατι μου λεει οτι παλι θα σας ζαλισω. Οποτε χαλαρα να μην εχουμε παλι θεματα....
Σε ευχαριστω για τον κοπο και το χρονο σου.   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #66 στις: Ιουνίου 14, 2011, 12:21:51 πμ »
Το σατινέ βερνίκι πράγματι ανέδειξε τη δουλειά σου!
Να ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου εσένα, διότι έγινες αφορμή να προσέξω ορισμένα πράγματα που στα δικά μου μοντέλα δεν πρόσεχα...ή δεν ήθελα να προσέξω ::salut:: ::salut:: ::salut::
Το πράσινο είναι ένα από αυτά...

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #67 στις: Ιουνίου 14, 2011, 12:32:28 πμ »
Το σατινέ βερνίκι πράγματι ανέδειξε τη δουλειά σου!
Να ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου εσένα, διότι έγινες αφορμή να προσέξω ορισμένα πράγματα που στα δικά μου μοντέλα δεν πρόσεχα...ή δεν ήθελα να προσέξω ::salut:: ::salut:: ::salut::
Το πράσινο είναι ένα από αυτά...

Ευχαριστω, πραγματι αλλαξε πολυ... Ειπαμε ολοι μαθαινουμε, μεσω της συζητησης εδω.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #68 στις: Ιουνίου 15, 2011, 09:50:20 μμ »
Γιαννη σαν γενικο συνολο ωραιο δειχνει αλλα.....το καφε τι ειναι;
Μονο για 29 δεν μου κανει....πιο πολυ μου θυμιζει το red brown 160 .
Πολυ σκουρο και κοκκινο για τσεκαρε το τουλαχιστον για την επομενη φορα  :wink: ::salut::
οσο για το πρασινο κι εγω απο τους 30φαν ημουν ως την τελευταια φορα που εκανα βρετανικο (  :oops: )
Τωρα ξεστραβωθηκα κι εγω  :mrgreen:  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #69 στις: Ιουνίου 15, 2011, 09:51:37 μμ »
Α!!!! κα θα σε προτεινω για τον Σταυρο της Βικτωριας για την ηρωικη κινηση να φτιαξεις (και να καλοφτιαξεις μαλιστα ) αυτο το χρεπι.
Σπιτχρεπιερ ή χρεπφαιερ οπως προτιματε πειτε το σαν κιτ  :lol: :lol: :lol:

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #70 στις: Ιουνίου 15, 2011, 10:15:37 μμ »
Γιαννη σαν γενικο συνολο ωραιο δειχνει αλλα.....το καφε τι ειναι;
Μονο για 29 δεν μου κανει....πιο πολυ μου θυμιζει το red brown 160 .
Πολυ σκουρο και κοκκινο για τσεκαρε το τουλαχιστον για την επομενη φορα  :wink: ::salut::
οσο για το πρασινο κι εγω απο τους 30φαν ημουν ως την τελευταια φορα που εκανα βρετανικο (  :oops: )
Τωρα ξεστραβωθηκα κι εγω  :mrgreen:  ::salut::

Το ρημαδο29 ειναι..... Οι φωτο το κοκινιζουν αρκετα. Θα κοιταξω να βρω καποια στιγμη καμια μηχανη της προκοπης να ανεβασω σωστες φωτο. Για το 30 ναι τελικα ανοιχτο ειναι. Ξερεις μηπως ποιο FS ειναι το αντιστοιχο για Αγγλικο Dark Green? Σαν γενικο συνολο μαλλον για τα μπαζα ειναι....

Α!!!! κα θα σε προτεινω για τον Σταυρο της Βικτωριας για την ηρωικη κινηση να φτιαξεις (και να καλοφτιαξεις μαλιστα ) αυτο το χρεπι.
Σπιτχρεπιερ ή χρεπφαιερ οπως προτιματε πειτε το σαν κιτ  :lol: :lol: :lol:

Δεν ξερω, χαλια το κιτ δε λεω, αλλα το Typhoon ηταν κλασεις χειροτερο και δε γινοτανε να μαζευτει και τοσο... Τουλαχιστον σε αυτο, αφου δεν ηθελαν να το φτιαξουν απο τη μεση και μπροστα το κανανε με χαρακτη, (εστω και ισχνη, με αποτελεσμα τρελλο πονοκεφαλο να μην μπουκωσει η γραμμωση). Το αλλο ηταν..... Σε αυτα τα κιτ λογω ηλικιας παιζουν πολλα, οπως που ηταν εκτεθειμενα για πόσα χρονια κλπ.... Μπορει να το παρει καποιος και να ειναι σε καλυτερη κατασταση. :roll:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #71 στις: Ιουνίου 15, 2011, 10:22:50 μμ »
Για το 30 ναι τελικα ανοιχτο ειναι. Ξερεις μηπως ποιο FS ειναι το αντιστοιχο για Αγγλικο Dark Green?
Λοιπόν, FS34079 ή FS34096 ή FS34064. Αν έχεις όρεξη κάνεις την παρακάτω μίξη (πάντα Humbrol):

21*Hu:80 + 6*Hu:33 + 2*Hu:99 + 1*Hu:34

ή αν βαριέσαι που ζεις, όπως εγώ δηλαδή, χρησιμοποιείς στο Humbrol 116 και είσαι μια χαρά!

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #72 στις: Ιουνίου 15, 2011, 10:34:34 μμ »
Ευχαριστω Γιωργο. Οποτε το επομενο με Gunze.....  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #73 στις: Ιουνίου 15, 2011, 10:39:35 μμ »
Ευχαριστω Γιωργο. Οποτε το επομενο με Gunze.....  ::salut::
Αυτό είναι εύκολο, Gunze H309!

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #74 στις: Ιουλίου 05, 2011, 05:52:07 μμ »
Το χρεπι δε σωζεται, οποτε δε θα συμμετεχει. Ευχαριστω παιδια για τις πληροφοριες και τη βοηθεια. Παρακαλω τη διαχειριση να κλειδωσει το θεμα.

Tags: