Αποστολέας Θέμα: Mitsubishi Ki-30 (Ann) - Pavla 1/72  (Αναγνώστηκε 6351 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
Mitsubishi Ki-30 (Ann) - Pavla 1/72
« στις: Μαΐου 24, 2011, 07:14:27 μμ »
Το Ki-30, που πήρε την κωδική ονομασία Ann από τους συμμάχους, ήταν ένα ελαφρύ βομβαρδιστικό της Mitsubishi που χρησιμοποιήθηκε από τον ιαπωνικό στρατό από το 1938 έως το 1942 όπου και όσα είχαν απομείνει (η παραγωγή σταμάτησε το 1941) χρησιμοποιήθηκαν για αποστολές καμικάζι.

Προσωπικά, δεν είχα ιδέα για το συγκεκριμένο αεροσκάφος, μέχρι τη στιγμή που ο Γιώργος Ελευθερίου που ζει στο Τόκιο και είναι ο εκδότης των περιοδικών ARAWASI, μου πρότεινε να φτιάξω το συγκεκριμένο για μια επόμενη έκδοση.

Το κιτ, που είναι προσφορά από την ARAWASI, είναι αρκετά λιτό (Πολύ ευγενικό με βρίσκω!) και χαρακτηριστικό των short-run κιτ, δηλαδή κάπως χοντροκομμένα κομμάτια με ελάχιστη λεπτομέρεια. Στο λεπτό κουτί περιλαμβάνεται μόνο ένα δένδρο με πλαστικά κομμάτια, μια vacformed καλύπτρα, ένα μικρό πλαίσιο P/E και οι οδηγίες.

Η πρώτη δουλειά μου ήταν να τονίσω τις πολύ αχνές γραμμώσεις σε άτρακτο και φτερά, με ιδιαίτερη επιμονή στις επιφάνειες ελέγχου. Επίσης, με πολύ τρίψιμο λέπτυνα και τα χείλη εκφυγής των πτερύγων που ήταν πολύ χοντρά.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Οι φωτογραφίες για το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι πολύ λίγες και ούτως ή άλλως δεν προσφέρονται για λεπτομερείς κατασκευές. Κάποια λίγα σχέδια που μου έστειλε ο Γιώργος χρησιμοποιήθηκαν για να φτιάξω εσωτερικά τον σκελετό του αερσκάφους, ενώ έβαλα και κάποια κομμάτια πλαστικού κομμένα από εμένα ή παρμένα από το spares box.

Ούτως ή άλλως όταν μπει από επάνω η καλύπτρα δεν θα φαίνεται σχεδόν τίποτα.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στην άτρακτο υπάρχουν κάποια παράθυρα τα οποία η Pavla δίνει απλώς χαραγμένα. Ένα πρόβλημα που προέκυψε ήταν ότι ενώ στην απεικόνιση του κουτιού φαίνονται 2 παράθυρα αριστερά, στο καλούπι είναι μόνο 1 χαραγμένο αριστερά ενώ έχει 2 στα δεξιά χαραγμένα.
Έστειλα κάποιο e-mail στο Γιώργο για να μου πει τη γνώμη του καθώς επίσης και για την άποψή του περί του εσωτερικού χρώματος αλλά εδώ και έναν μήνα δεν μου απάντησε (λογικό με την ταραχή που περνάνε στην Ιαπωνία οι άνθρωποι).
Τελικά όμως, βρήκα φωτογραφίες που δείχνουν από 2 παράθυρα και αριστερά και δεξιά, οπότε τακτοποιήθηκε και αυτό το πρόβλημα.

Η Pavla δίνει το πίσω πολυβόλο σε P/E και πράγματι, όσο και να μην φαίνεται είναι χάλια ενώ από σκίτσα προκύπτει ότι το πολυβόλο ήταν δίδυμο. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω ένα:

...συνεχίζεται...
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
Απ: Mitsubishi Ki-30 (Ann) - Pavla 1/72
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 24, 2011, 07:19:42 μμ »
...από τελευταίες μελέτες σχετικά με ιαπωνικά χρώματα, φαίνεται πως για τα αεροπλάνα του στρατού, το 1938 το εσωτερικό ήταν βαμμένο με ένα μπλε χρώμα, κοντά στο indermediate blue.
Περισσότερα εδώ:

http://www.straggleresearch.com/2009/08/useful-colours-army-interiors-part-one.html

http://www.straggleresearch.com/2009/11/useful-colours-army-interiors-part-two.html

In Army form 'aotake' was introduced as a translucent dark blue primer for the interior of aircraft by the Army aircraft painting regulations of 3rd March 1932 (that is the Army painting regulations - once more - the Army painting regulations). It was not metallic per se but the application of the clear blue to bare metal surfaces no doubt gave (and gives) that impression. On 5th February 1936 the regulations were revised and the use of aotake (青竹色 - literally blue green bamboo colour - or sometimes written as 淡青色透明 - literally thin, translucent, light blue colour) was replaced by a dark greyish blue opaque primer paint which became colour standard #3 Hairanshoku or Hai-Ai-iro (灰藍色 literally ash indigo colour e.g. a greyish blue) in the Army colour standards. In practice this new paint was usually applied to internal crew areas whilst 'aotake' continued to be applied to other internal areas. Was #13 Ao iro ( 青色 - blue colour) also applied to some cockpits, either in error or expediency? Maybe.

Οπότε, δεχόμενος αυτή την παραδοχή έβαψα το εσωτερικό με μπλεδάκι.
Δεν ασχολήθηκαν τρομερά, καθώς δεν θα φαίνεται σχεδόν τίποτα στο τέλος, αλλά τουλάχιστον γέμισε λίγο το κόκπιτ και θα μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Μαρτυρίου συνέχεια με το κιτ, το οποίο θα έλεγα ότι με ταλαιπώρησε αρκετά, καθώς τίποτα δεν "κάθεται όπως πρέπει και τα περισσότερα κομμάτια είναι στραβά! Η Pavla στις οδηγίες της λέει να βάλεις μόνος σου προβολείς στα χείλη προσβολής των πτερύγων, εξατμίσεις και πολυβόλο...
Ειδικά για την καλύπτρα, το κιτ δεν δίνει ούτε καν υποψία εσοχής για να "καθήσει" η καλύπτρα, οπότε το σκαλοπάτι είναι αναπόφευκτο. Βέβαια λύσεις υπάρχουν, αλλά δεν ήθελα να διαθέσω τόσο πολύ χρόνο για όλα όσα έπρεπε να διορθωθούν στο κιτ αυτό.

Έτσι λοιπόν έκοψα και έβαλα τους προβολείς:

...τέλος έβαψα πρώτα με το μπλε του εσωτερικού την καλύπτρα και αστάρωσα το μοντέλο, οπότε είναι έτοιμο για βάψιμο:

Ευχαριστώ για το χρόνο σας, τα ξαναλέμε όταν βαφτεί!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 24, 2011, 07:34:40 μμ »
Κατάφερες τελικά αυτό το "πράμα" να πάρει το σχήμα αεροπλάνου!! Καλά βαψίματα αδερφέ!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 24, 2011, 07:47:00 μμ »
Χαρά στο κουράγιο σου!
Περιμένουμε να το δούμε και βαμμένο, η "προετοιμασία" πάντως άψογη :mrgreen:

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία - Κύπρος (Καταγωγή - Πύργος Ηλείας - Ελλάδα)
  • Afterlife Computer Graphics
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 24, 2011, 07:50:22 μμ »
Πολυ καλα μεχρι εδω. Καλη συνεχεια.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 24, 2011, 07:52:27 μμ »
Γιαννη,για αλλη μια φορα θα παραπλανησεις οσους το δουν τελειωμενο και θα τρεξουν να αγορασουν αυτο το κιτ.Πηρες μια παντοφλα και θα την κανεις να μοιαζει μοντελαρα! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 24, 2011, 08:03:18 μμ »
Ουτε που το ηξερα το συγκεκριμενο κιτ!
Πολυ ομορφη δουλεια!
Καλη συνεχεια! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 24, 2011, 08:16:18 μμ »
Ωραίος!
Κατ'εμέ αυτή είναι μια απο τις ομορφιές του μοντελισμού. Παίρνεις ένα κλαϊν κιτ και το κάνεις ωραίο!
Τι καλύτερο?
Καλή συνέχεια
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 24, 2011, 08:31:49 μμ »
Και μόνο στην ιδέα ότι είναι της Pavla, τρομάζω!!!

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 24, 2011, 08:43:17 μμ »
Γιαννη,για αλλη μια φορα θα παραπλανησεις οσους το δουν τελειωμενο και θα τρεξουν να αγορασουν αυτο το κιτ.Πηρες μια παντοφλα και θα την κανεις να μοιαζει μοντελαρα! :mrgreen:

θα συμφωνήσω με τα λόγια του αρχιμάστορα παπάντζα!....αυτό μου με εντυπωσιάζει πάντα σε σένα είναι ότι αρνείσαι πεισματικά τον όρο της ξεπέτας και ασχολείσαι μεθοδικά με ότι έχεις μπροστά σου χωρίς συμβιβασμούς!....
Καλά βαψίματα ευγενικέ μοντελιστή!....

Υ.Γ. το αστάρι μου φάνηκε ολίγον τι , μπιμπικοτό!....μήπως θέλει reset;! ::glossa:: :mrgreen:...μιας που δεν έχεις τίποτα άλλο στα σκαριά αυτό τον καιρό!  :twisted:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 24, 2011, 08:47:37 μμ »
Επειδή το έχω το κιτ, έχω μείνει έκπληκτος απο το ότι τα κομμάτια αυτά τελικά φτιάχνουν αεροπλάνο. Μαγεία εν το γεννάσθαι! Αναμένω με αγωνία τη συνέχεια, ίσως είναι το μοναδικό παγκοσμίως Ki-30 της Pavla που θα τελειώσει.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 24, 2011, 10:03:51 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ παίδες!

Κατάφερες τελικά αυτό το "πράμα" να πάρει το σχήμα αεροπλάνου!! Καλά βαψίματα αδερφέ!  :wink:

Κάτι έγινε Johnny!

Χαρά στο κουράγιο σου!
Περιμένουμε να το δούμε και βαμμένο, η "προετοιμασία" πάντως άψογη :mrgreen:

Φιλικά, Γιάννης

Ευχαριστώ Γιάννη!

Πολυ καλα μεχρι εδω. Καλη συνεχεια.

Ευχαριστώ!

Κώτσο ευχαριστώ, σίγουρα σηκώνει κι άλλη δουλειά, αλλά πρέπει πραγματικά να είσαι πορωμένος με το αεροπλάνο για να αφιερώσεις όσο χρόνο ζητάει!

Ουτε που το ηξερα το συγκεκριμενο κιτ!
Πολυ ομορφη δουλεια!

Ευχαριστώ πολύ!

Ωραίος!
Κατ'εμέ αυτή είναι μια απο τις ομορφιές του μοντελισμού. Παίρνεις ένα κλαϊν κιτ και το κάνεις ωραίο!
Τι καλύτερο?
Καλή συνέχεια
 ::salut::

Σ' ευχαριστώ Αλέξανδρε!

Και μόνο στην ιδέα ότι είναι της Pavla, τρομάζω!!!

...και καλά κάνεις ʼλεξ, σε διαβεβαιώνω γι'αυτό!

θα συμφωνήσω με τα λόγια του αρχιμάστορα παπάντζα!....αυτό μου με εντυπωσιάζει πάντα σε σένα είναι ότι αρνείσαι πεισματικά τον όρο της ξεπέτας και ασχολείσαι μεθοδικά με ότι έχεις μπροστά σου χωρίς συμβιβασμούς!....
Καλά βαψίματα ευγενικέ μοντελιστή!....

Υ.Γ. το αστάρι μου φάνηκε ολίγον τι , μπιμπικοτό!....μήπως θέλει reset;! ::glossa:: :mrgreen:...μιας που δεν έχεις τίποτα άλλο στα σκαριά αυτό τον καιρό!  :twisted:

Σάκη ευχαριστώ φίλε!

Υ.Γ. Τι μπιμπικωτό βρε, σκέτο βιλούδου είναι! Καλά, τι μέγεθος pixel έχει η οθόνη σου, μήπως έχεις καμμιά κάρτα CGA 640Χ480;

Επειδή το έχω το κιτ, έχω μείνει έκπληκτος απο το ότι τα κομμάτια αυτά τελικά φτιάχνουν αεροπλάνο. Μαγεία εν το γεννάσθαι! Αναμένω με αγωνία τη συνέχεια, ίσως είναι το μοναδικό παγκοσμίως Ki-30 της Pavla που θα τελειώσει.

Ευχαριστώ Γιώργο, τελικά πράγματι, βγαίνει κάτι που μοιάζει με αεροπλάνο από τα κομμάτια του κιτ! Δεν ξέρω αν θα είναι το μόνο που θα τελειώσει παγκοσμίως, πάντως σίγουρα όσα τελειώσουν θα είναι πάρα πολύ λίγα!

Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 24, 2011, 11:45:57 μμ »

Εμένα δεν με παραπλανά και δεν θα σπεύσω να το αγοράσω   ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Πάντως Γιάννη είσαι  και γαμώ του παραπλανάδες  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 25, 2011, 12:00:24 πμ »
Το έβλεπα που "το πάλευες" τόσο καιρό (με τ' ανάλογα γαλλικά βεβαίως-βεβαίως) και μένω έκπληκτος που τελικά όντως γίνεται αεροπλάνο  8) 8)  Τί να σου πώ ρε Γιάννη  :?: :?: :?: Είσαι "χεράς", τελεία και παύλα  :wink: :wink: :wink:

Υ.Γ. Βάλε ρε 'σύ ενα quiz....τύπου πόσες "σφήνες" πλαστικού έχει "φάει"  :D :D :wink:

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 25, 2011, 07:06:06 πμ »
Εμένα δεν με παραπλανά και δεν θα σπεύσω να το αγοράσω   ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Πάντως Γιάννη είσαι  και γαμώ του παραπλανάδες  :mrgreen:

Ξέρω, εσύ δεν παραπλανιέσαι, ό,τι κι αν έχουμε δοκιμάσει!  :mrgreen:
Ευχαριστώ φίλε του ίππου!

Το έβλεπα που "το πάλευες" τόσο καιρό (με τ' ανάλογα γαλλικά βεβαίως-βεβαίως) και μένω έκπληκτος που τελικά όντως γίνεται αεροπλάνο  8) 8)  Τί να σου πώ ρε Γιάννη  :?: :?: :?: Είσαι "χεράς", τελεία και παύλα  :wink: :wink: :wink:

Υ.Γ. Βάλε ρε 'σύ ενα quiz....τύπου πόσες "σφήνες" πλαστικού έχει "φάει"  :D :D :wink:

Ευχαριστώ Παναγιώτη, ξέρεις από πρώτο χέρι τι τράβηξα!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 27, 2011, 07:55:37 μμ »
Γιαννη χιλια Μπραβο φιλε!!
Αν ηταν δικο μου,μαλλον θα ειχε φυγει απο το παραθυρο.
Απο τα πιο χρεπια κιτ και εσυ το μεταμορφωσες! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 01, 2011, 10:31:52 μμ »
Γιαννη χιλια Μπραβο φιλε!!
Αν ηταν δικο μου,μαλλον θα ειχε φυγει απο το παραθυρο.
Απο τα πιο χρεπια κιτ και εσυ το μεταμορφωσες! ::salut:: ::salut::

Βαγγέλη, σ' ευχαριστώ πολύ φίλε!

Update:
ʼρχισαν τα βαψίματα.
Ψέκασα το κάτω γκρι με μερικά ξανοίγματα και κατόπιν μασκάρισα για να ψεκάσω την τρίχρωμη (δεν έχω φωτό από τις κάτω επιφάνειες).

Σήμερα επιτέλους ήρθε η σειρά του πρώτου χρώματος, του πράσινου ανοικτού, το οποίο ψεκάστηκε και έγιναν επίσης φωτίσματα και σκιάσεις για πάρει ταλαιπωρημένη όψη:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Περισσότερα μάλλον αύριο με το 2ο χρώμα (σκούρο πράσινο).

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 01, 2011, 11:25:29 μμ »
αρχισε ο γιαννης τα βαψηματα
και μας βλεπω να αρχιζουμε και εμεις τα κοληρια :lol:
καλη συνεχεια ,ωραια τα φωτισματα ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:04:55 μμ »
Update:

Πέρασμα 2ου χρώματος:

Φωτίσματα:

Σκιές:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Τα παραπάνω ακολουθήθηκαν και για το τρίτο χρώμα και έφτασα εδώ:

...και τέλος πέρασμα διάφορα φίλτρα με τον αερογράφο (yellow, flesh, orange, red brown και black) για να δέσουν περισσότερο μεταξύ τους τα χρώματα (λαμβάνουμε υπόψη επίσης τα βερνίκια και τα wash που θα ακολουθήσουν) και είμαι εδώ:

... έμειναν οι ρόδες, η έλικα και γενικώς τέτοια ψιλολόγια, χαλκομανίες, wash κλπ τα οποία θα έχω στο επόμενο και τελευταίο update.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:08:34 μμ »
Ρε σεις, είναι σίγουρα 72άρι το μοντέλο; Εγώ πάντως ούτε σε 24άρι δεν πετυχαίνω κάτι ανάλογο... Γιάνη συγχαρητήρια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:12:37 μμ »
κουκουρούκου λέμε!! 8)

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:13:33 μμ »
Συγχαρητηρια!
Υπεροχο βαψιμο και παρουσιαση!

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:26:33 μμ »
Αν ήξεραν στην Pavla ότι μπορεί να γίνει έτσι το κιτ τους, θα το πουλούσαν σε τιμές... Hasegawa... :twisted:

Μπράβο Γιάννη, υποδειγματική δουλειά ::eusa_clap::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:34:58 μμ »
Μπραβο Γιαννη !!!
Το βαψιμο ειναι ΑΨΟΓΟ,οπως παντα αλλωστε!!!
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:43:18 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!  ::salut::
Γιάννης Γιαβάσης

Tags: