Λοιπόν αυτο ειναι το βιτρινακι απο Ικεα.

Και εχω αγορασει 6

.
Εδω και 6 μηνες προσπαθούσα να βρω τροπο να βαλω εξτρα ραφια ,
αλλα τα στηριγματα που θα ακουμπούσαν τα ραφια ήθελα ειναι μικρα ,ομορφα (καπως) και σταθερα.
Ψαχνοντας βρηκα διαφορες πατεντες όπως ται ραπς , δίχαλο με παξιμαδι αλλα κανενα δεν μου αρεςσε .
Σημερα βρηκα κατα την γνωμη μου το ειδικό στηριγμα.
Μπορουσαμε να βρουμε και κατι καλύτερο αν ψαχναμε σε μαγαζιά που πουλανε εντοιχιζόνενες κουζίνες αλλα ολα αυτα τα μπιχλιμπίδια επειδη ειναι
ΙΝΟΧ κτλ θα κόστιζαν πολλά και εγω δεν θελω 4 'η 8 αλλα 72 τεμάχια.
Οπότε βρηκα αυτά.

Ονομαζονται κυπαρίσια αλλα μπορει να τα ακουσεται και σαν κλεφτες ρευματος.
Το συγκεκριμένο ειναι της Legrand με κωδικό 34003 και κανει στη λιανική περιπου 1.6 ευρω αλλα μπορειτε να πετυχεται καλυτερη τιμή.
Υπάρχει και απο Hager με κωδικό Κ22501
Θα τα βρείτε σε αποθηκες ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (Ηλεκτρομαγαζα)
Προσοχή Νο 25 .Μονο αυτα μπαινουνΘα το δω αυριο αυτο το θεμα οσο αφορα την καλυτερη τιμή.

Βλέπεται οτι εχει την πλαστικη βαση οπου επανω εχει το στηριγμα με μια βίδα μεσα σε αυτό.
Κόβουμε ολη την βαση και μένει το στηριγμα με την βίδα μονο.

Τοποθετουμε το μεγαλο στο καθετο σωλήνα απο την βιτρινα και βαζουμε την βιδα απο εμπρός και το σφιγγουμε ΟΧΙ ΠΟΛΛΗ.
Αν θελουμε βαζουμε και λιγο ατλακολ στο σημειο που ακουμπαει το στηριγμα με την σωλήνα απο βιτρινα.

Τοποθετουμε και τα 4 στο ιδιο υψος και ετοιμα τα στηριγματα.
Αν θελουμε τα βαφουμε πριν τα βαλουμε και με γκρι χρωμα με ενα σπρει νίτρου. Απλα εγω δεν προλαβα να το κανω ακόμη.
Δεν εβαλα ακομη ραφακι τζαμενιο διοτι πρεπει να ειναι 1.5 cm μεγαλύτερο απο αυτο που εχει η βιτρινα μεσα.
Πάντως ειναι πολλη σταθερό και χωρις ατλακολ και μπορει να δεχτει οχι μονο τζαμενιο ραφι αλλα και απο ξυλο .
Δεν επιρεάζει καθόλου την πόρτα της βιτρίνας.

Αυτα τα ολίγα παιδες βρηκα επιτελους αυτό που ήθελα και ελπίζω αυτη η εφαρμογή να βοηθήσει καποιους που ακομη ψαχνουν τροπους
στηριξης ραφιων.
Φιλικά Ακης.