Αποστολέας Θέμα: Βρήκαμε στηρίγματα γιά βιτρίνα Detolf από ΙΚΕΑ  (Αναγνώστηκε 23383 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κ.Πατήσια
  • Άκης IPMS 1287
Λοιπόν αυτο ειναι το βιτρινακι απο Ικεα.

Και εχω αγορασει 6

.
Εδω και 6 μηνες προσπαθούσα να βρω τροπο να βαλω εξτρα ραφια ,

αλλα τα στηριγματα που θα ακουμπούσαν  τα ραφια ήθελα  ειναι μικρα  ,ομορφα (καπως) και σταθερα.

Ψαχνοντας βρηκα διαφορες πατεντες όπως   ται ραπς ,  δίχαλο με παξιμαδι αλλα κανενα δεν μου αρεςσε .

Σημερα βρηκα κατα την γνωμη μου το ειδικό στηριγμα.

Μπορουσαμε να βρουμε και κατι καλύτερο αν ψαχναμε σε μαγαζιά που πουλανε εντοιχιζόνενες κουζίνες αλλα ολα αυτα τα μπιχλιμπίδια επειδη ειναι

ΙΝΟΧ  κτλ θα κόστιζαν πολλά και εγω δεν θελω 4 'η 8 αλλα 72 τεμάχια.

Οπότε βρηκα αυτά. :mrgreen:

Ονομαζονται κυπαρίσια αλλα μπορει να τα ακουσεται και σαν κλεφτες ρευματος.

Το συγκεκριμένο ειναι της Legrand με κωδικό 34003 και κανει στη λιανική περιπου 1.6 ευρω αλλα μπορειτε να πετυχεται καλυτερη τιμή.

Υπάρχει και απο Hager με κωδικό Κ22501

Θα τα βρείτε σε αποθηκες ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (Ηλεκτρομαγαζα) 

Προσοχή Νο 25 .Μονο αυτα μπαινουν

Θα το δω αυριο αυτο το θεμα οσο αφορα την καλυτερη τιμή.

Βλέπεται οτι εχει την πλαστικη βαση οπου επανω εχει το στηριγμα με μια βίδα μεσα σε αυτό.

Κόβουμε ολη την βαση και μένει το στηριγμα με την βίδα μονο.

Τοποθετουμε το μεγαλο στο καθετο σωλήνα απο την βιτρινα και βαζουμε την βιδα απο εμπρός και το σφιγγουμε ΟΧΙ ΠΟΛΛΗ.

Αν θελουμε βαζουμε και λιγο ατλακολ στο σημειο που ακουμπαει το στηριγμα με την σωλήνα απο βιτρινα.

Τοποθετουμε και τα 4 στο ιδιο υψος και ετοιμα τα στηριγματα.

Αν θελουμε τα βαφουμε πριν τα βαλουμε και με γκρι χρωμα με ενα σπρει νίτρου. Απλα εγω δεν προλαβα να το κανω ακόμη.

Δεν εβαλα ακομη ραφακι τζαμενιο διοτι πρεπει να ειναι 1.5 cm μεγαλύτερο απο αυτο που εχει η βιτρινα μεσα.

Πάντως ειναι πολλη σταθερό   και χωρις ατλακολ     και μπορει να δεχτει οχι μονο τζαμενιο ραφι αλλα και απο ξυλο .

Δεν επιρεάζει καθόλου την πόρτα της βιτρίνας.

Αυτα τα ολίγα παιδες  βρηκα επιτελους αυτό  που ήθελα και ελπίζω αυτη η εφαρμογή να βοηθήσει καποιους που ακομη ψαχνουν τροπους

στηριξης  ραφιων.

Φιλικά Ακης. ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
Απ: Βρήκαμε στηρίγματα γιά βιτρίνα Detolf από ΙΚΕΑ
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 23, 2011, 06:39:56 μμ »
Πολύ ωραία ιδέα και οικονομική! Σε ευχαριστούμε για την αναλυτική σου παρουσίαση.
Το βασικό πρόβλημα στη βιτρίνα αυτή είναι τα κενά όμως που μπαίνει όλη η σκόνη και την καταστεί όχι καλή επιλογή.
Αν βρούμε και μια πατέντα και για αυτό (πχ τίποτα λάστιχα) η βιτρίνα Detolf σίγουρα θα αποτελέσει την no1 επιλογή όταν φτιάξω βιτρίνα.

Πολύ όμορφη και η συλλογή σου!! :o ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 23, 2011, 06:45:45 μμ »
Πολύ ωραία ιδέα και οικονομική! Σε ευχαριστούμε για την αναλυτική σου παρουσίαση.
Το βασικό πρόβλημα στη βιτρίνα αυτή είναι τα κενά όμως που μπαίνει όλη η σκόνη και την καταστεί όχι καλή επιλογή.
Αν βρούμε και μια πατέντα και για αυτό (πχ τίποτα λάστιχα) η βιτρίνα Detolf σίγουρα θα αποτελέσει την no1 επιλογή όταν φτιάξω βιτρίνα.

Πολύ όμορφη και η συλλογή σου!! :o ::salut::

Αεροστοπ
ή αυτο που εχουν τα παλια  αλουμινενια παραθυρα γυρω γυρω αυτο που ειναι λοριδα σαν βουρτσα.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 23, 2011, 06:53:57 μμ »
Καλησπέρα σας.
Ακη τρομερή ιδέα....μπραβο.. όντως πολυ όμορφα και πολυ λειτουργικά χωρις την αναγκη να τα καργαρεις στο σφίξιμο.
και γενικα ειναι παντοκατευθυντικά....ώστε να ρυθμίσεις το όλο θέμα.

λοιπον....αργότερα θα σας ποστάρω 2 φωτο απο το λάστιχο που χρησιμοποιω ή θα χρησιμοποιησω  για την στεγανοποίηση όσο ειναι εφικτό της βιτρίνας μου ώστε ίσως τότε θα δωσω ιδεες.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 24, 2011, 02:44:48 μμ »
http://www.adeleq.gr/eshop/index.php?page=shop.product_details&product_id=3192&flypage=flypage_new.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=29

To συγκεκριμενο κυπαρισακι ειναι κινεζικο ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.
Η σειρα  με κωδικο 8-325  με τα 8 τεμαχια εχει ολο περιπου 2 ευρω σε σχεση με το legrand που το ενα τεμαχιο εχει 1,6 ευρω.
Τρελή διαφορά .

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘήνα
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 24, 2011, 03:17:37 μμ »
Πολυ καλη και κατατοπιστικη παρουσιαση των κυπαρισσακιων.... ::salut::

Αναμενουμε φωτο για τα λαστιχα-βουρτσακια στεγανοτητας απο "dive" γιατι πραγματι η συγκεκριμενη βιτρινα εχει θεμα με τη σκονη... :(

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 24, 2011, 11:13:40 μμ »
Σαν αλουμινάς παίρνω το θάρρος να ανεβάσω κάποιες φωτό:

Αυτό είναι ένα δωδεκάρι βουρτσάκι...
...και εδώ είναι τοποθετημένο στο άνοιγμα της βιτρίνας

Υπάρχουν βουρτσάκια σε διάφορα ύψη εκτός από το δωδεκάρι, όπως 10mm, 8mm, 7,6,5mm οπότε μπορεί να πάει και ακριβώς στο άνοιγμα αν δεν θέλουμε να πατάει καθόλου το τζάμι πάνω στο βουρτσάκι...τώρα όσον αφορά το κόλλημα πάνω στο τζάμι τρόποι υπάρχουν πολλοί ανάλογα με το πόσο μόνιμο κόλλημα θέλει κάποιος...
Πέρα από αυτό υπάρχει και ένα λάστιχο στεγανοποίησης ανοιγωμένων κουφωμάτων που είναι σαν σωλήνα... αυτό υπάρχει σε δύο υλικά... πολυπροπυλένιο που είναι σκληρό και μαζεύει με τον χρόνο αλλά και σε κάποιο μείγμα καουτσούκ που είναι ιδεώδες για την περίπτωση γιατί δεν μαζεύει και είναι πολύ πιό μαλακό άρα το τζάμι θα πατάει καλύτερα... αυτό αν το ψάξετε σε αλουμινάδικα είναι της Producta. Για κόλλημα ισχύουν όσα και στο βουρτσάκι...
Αυτό τον καιρό έχω υποχρεωτική αγρανάπαυση (ελέω κρίσης) αλλά αύριο θα πεταχτώ μέχρι το μαγαζί να πάρω ένα κομμάτι από το καλό για νας σας το δείξω...

Αααααα!!!! και βέβαια πολλές ευχαριστίες στον φίλο Skylane για την ιδέα του... ήδη αγόρασα τους κλέφτες και αύριο πάω να κόψω τα τζάμια...

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 25, 2011, 06:56:23 πμ »
Σαν αλουμινάς παίρνω το θάρρος να ανεβάσω κάποιες φωτό:

Αυτό είναι ένα δωδεκάρι βουρτσάκι...
...και εδώ είναι τοποθετημένο στο άνοιγμα της βιτρίνας

Υπάρχουν βουρτσάκια σε διάφορα ύψη εκτός από το δωδεκάρι, όπως 10mm, 8mm, 7,6,5mm οπότε μπορεί να πάει και ακριβώς στο άνοιγμα αν δεν θέλουμε να πατάει καθόλου το τζάμι πάνω στο βουρτσάκι...τώρα όσον αφορά το κόλλημα πάνω στο τζάμι τρόποι υπάρχουν πολλοί ανάλογα με το πόσο μόνιμο κόλλημα θέλει κάποιος...
Πέρα από αυτό υπάρχει και ένα λάστιχο στεγανοποίησης ανοιγωμένων κουφωμάτων που είναι σαν σωλήνα... αυτό υπάρχει σε δύο υλικά... πολυπροπυλένιο που είναι σκληρό και μαζεύει με τον χρόνο αλλά και σε κάποιο μείγμα καουτσούκ που είναι ιδεώδες για την περίπτωση γιατί δεν μαζεύει και είναι πολύ πιό μαλακό άρα το τζάμι θα πατάει καλύτερα... αυτό αν το ψάξετε σε αλουμινάδικα είναι της Producta. Για κόλλημα ισχύουν όσα και στο βουρτσάκι...
Αυτό τον καιρό έχω υποχρεωτική αγρανάπαυση (ελέω κρίσης) αλλά αύριο θα πεταχτώ μέχρι το μαγαζί να πάρω ένα κομμάτι από το καλό για νας σας το δείξω...

Αααααα!!!! και βέβαια πολλές ευχαριστίες στον φίλο Skylane για την ιδέα του... ήδη αγόρασα τους κλέφτες και αύριο πάω να κόψω τα τζάμια...

Φιλε Nickemi ευχαριστουμε για τις πληροφοριες για τα βουρτσακια.
Οταν αγορασεις τα τζαμια ,να μας πεις ποσο κοστισε  το τεμαχιο.

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 26, 2011, 07:39:50 μμ »
Παράθεση
Φιλε Nickemi ευχαριστουμε για τις πληροφοριες για τα βουρτσακια.
Οταν αγορασεις τα τζαμια ,να μας πεις ποσο κοστισε  το τεμαχιο.

Ωπ... συγνώμη που δεν το είδα νωρίτερα... λοιπόν λόγω εργασίας (ανακαινίσεις κλπ.) τα τζάμια είναι τζάμπα.
Συγκεκριμένα τεσσάρια τζάμια από παλιά ξύλινα κουφώματα... τρίψιμο οι ακμές με σμιριδόπανο, λίγο έως αρκετό άζαξ και λάμπουν... :wink:

Αποσυνδεδεμένος jojef

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 26, 2011, 08:13:29 μμ »
 ::tsekouri::
Spoiler (hover to show)
Παιδιά καλή σπερα. Εγώ αγόρασα πρόσφατα μια βιτρίνα στη τιμή των 49 EUR αν θυμάμαι καλα.
Και πήγα να κόψω σε τζαμα 3 τζάμια στις διαστάσεις για ράφι. Ο κυριουλης μου ζήτησε 17 EUR .!!!!!! Μου πέσαμε τα αυτιά.
Επί της ευκαιρίας, πολύ καλή πατέντα με τα στηριγματα. Εγώ χρησιμοποίησα την πατέντα με τα δυχαλακια, αλλά βλέπω να τα αλλάζω.

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 26, 2011, 08:22:46 μμ »
::tsekouri::
Spoiler (hover to show)
Παιδιά καλή σπερα. Εγώ αγόρασα πρόσφατα μια βιτρίνα στη τιμή των 49 EUR αν θυμάμαι καλα.
Και πήγα να κόψω σε τζαμα 3 τζάμια στις διαστάσεις για ράφι. Ο κυριουλης μου ζήτησε 17 EUR .!!!!!! Μου πέσαμε τα αυτιά.
Επί της ευκαιρίας, πολύ καλή πατέντα με τα στηριγματα. Εγώ χρησιμοποίησα την πατέντα με τα δυχαλακια, αλλά βλέπω να τα αλλάζω.

Εχω ποσταρει και ενα κινεζικο οπου με τα λεφτα που δινεις για ενα Legrand αγοραζεις 8 τετοια.
Βεβαια να σου πω την αληθεια δεν εχω προλαβει να παω να τα δω.
Οσο για τα τζαμια σφαγιο,
εγω θελω 18 τεμαχια απο τζαμια ΧΑΘΗΚΑ.
Θα το ακουσει η γυναικα και ::haushalt_001:: ::haushalt_001:: ::haushalt_001:: ::haushalt_001::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 26, 2011, 11:26:56 μμ »
αν και λόγο υποχερώσεων καθυστήρησα ......ποσταρω την φωτό.

αυτά είναι να να σφηνώνουν τα αναμεσα στο τζάμι και το πλαισιο της βιτρίνας...ώστε να απομονώνει και να μην μπαινει σκόνη και κάπνα γενικως.
Τα χρησιμοποιούν οι αλουμινάδες για να στερεώνουν τζάμια σε μια πορτα η παραθυρο και να στεγανοποιείται.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 01, 2011, 09:33:04 μμ »
Λοιπον οσο αφορα τα κυπαρισακια βρηκα οπως σας ειχα πει και κινεζικο.

Το φερνει ο Δαβλερης και το βρίσκετε  στα μαγαζιά ηλεκτρολογικού υλικού.

Δεν το εχουν ολα τα μαγαζιά διοτι τα περισσοτερα δουλευουν τα HAGER ή LEGRAND.

Ειναι  το ιδιο  αλλα το να το βγαλεις απο το πλαστικό ειναι σκετη ταλαιπωρία.

Η τιμή 3 ευρω τα 8 τεμάχια.

Προσοχή Νο 25

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 04, 2011, 09:38:26 πμ »
Θυμάστε πως ηταν η βιτρινα πριν μπουν τα ραφια.

Μπηκαν τα κινεζικα κυπαρισακια και τοποθετηθηκαν και τα τζαμια .

Οριστε το αποτελεσμα αφού απλώσαμε και τα αμαξια σε ξεχωριστα ραφια.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 04, 2011, 10:14:29 πμ »
ʼκη τελικά είναι μπρούτζινα τα κινέζικα?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 04, 2011, 12:16:20 μμ »
Αυτή είναι βιτρίνα με πολύ χώρο  :o ʼντε καλορίζικη.

Εγώ πέρα από αεροστοπ θα έβαζα και κάνα ηλεκτρονικό spot.
Αν δε μπορούσα να το ενσωματώσω στη βιτρίνα θα το έβαζα κάπου στο τοίχο απλά να ρίχνει φως

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 04, 2011, 12:20:57 μμ »
ʼκη τελικά είναι μπρούτζινα τα κινέζικα?

Ναι τα εβαψα με σπρει νιτρου   νικελ.

Και τα Legrand kai ta Hager ειναι μπρουτζινα.

Βρηκα ευκολο τροπο να βγαλω το στηριγμα απο το πλαστικό διοτι ειναι πολλη δυσκολο σε σχεση με  το Legrand

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 04, 2011, 12:29:00 μμ »
Αυτή είναι βιτρίνα με πολύ χώρο  :o ʼντε καλορίζικη.

Εγώ πέρα από αεροστοπ θα έβαζα και κάνα ηλεκτρονικό spot.
Αν δε μπορούσα να το ενσωματώσω στη βιτρίνα θα το έβαζα κάπου στο τοίχο απλά να ρίχνει φως

O  φωτισμός ειναι στο επομενο μπατζετ .
Βεβαια δεν γινεται να πεσει στον τοιχο διοτι θα τυφλώνει αυτον που θελει να κοιταξει τα μοντελα.
Ο καλύτερος τροπος ειναι λεντοταινία  επανω
αλλα ειναι ακριβη ακομη και ας ειμαι στον χωρο του ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικου υλικού λογο επαγγελματος.
Πρεπει ο φωτισμός να πηγαινει ομοιομορφα σε ολα τα ραφια .
Δεν εχω κατσει να ασχοληθώ ακομη με τον φωτισμό.
Αν κατσω δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρω τον τελειο τροπο (για εμενα)
Πιστευω οτι τα στηριγματα που βρηκα εδωσαν λυσεις σε πολλους απο εδω μεσα.
Οταν βρω τον αναλογο φωτισμό θα σας ενημερωσω ολους σας.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 13, 2012, 09:12:40 μμ »
O  φωτισμός ειναι στο επομενο μπατζετ .
Βεβαια δεν γινεται να πεσει στον τοιχο διοτι θα τυφλώνει αυτον που θελει να κοιταξει τα μοντελα.
Ο καλύτερος τροπος ειναι λεντοταινία  επανω
αλλα ειναι ακριβη ακομη και ας ειμαι στον χωρο του ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικου υλικού λογο επαγγελματος.
Πρεπει ο φωτισμός να πηγαινει ομοιομορφα σε ολα τα ραφια .
Δεν εχω κατσει να ασχοληθώ ακομη με τον φωτισμό.
Αν κατσω δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρω τον τελειο τροπο (για εμενα)
Πιστευω οτι τα στηριγματα που βρηκα εδωσαν λυσεις σε πολλους απο εδω μεσα.
Οταν βρω τον αναλογο φωτισμό θα σας ενημερωσω ολους σας.

Για δες αυτά τα σποτάκια
http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=18200
Στην οροφή της βιτρίνας κολλούνται με απλή ταινία διπλής όψης. Είναι πανάλαφρα.

Αποσυνδεδεμένος Kiddo

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • http://kiddosfigures.blogspot.gr
    • http://kiddosfigures.blogspot.gr
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 27, 2013, 07:07:46 μμ »
Για δες αυτά τα σποτάκια
http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=18200
Στην οροφή της βιτρίνας κολλούνται με απλή ταινία διπλής όψης. Είναι πανάλαφρα.

Βγάζει φως αξιόλογο αυτό το συστηματάκι? Γιατί το βασικό που προτείνεται για την συγκεκριμένη βιτρίνα είναι πολύ αδύναμο.

Να πω και γω την γνώμη μου για αυτή την βιτρινούλα. Πιστεύω για την τίμη της είναι καλή, ειδικά για όσους κάνουν αεροσκάφη, αυτοκίνητα, άρματα. Δυστηχώς με έχει απογοητεύσει στς φιγούρες, δεν φαίνονται καλά, τουλάχιστον δεν μου κάθεται καλά έμενα στο μάτι, θέλω κάτι πιο συμπαγές. Σκέφτομαι να κάνω μια μετατροπή στην βιβλιοθήκη Βilly που έχω επίσης, αγοράζοντας 2 πόρτες από τζάμι 35cm ύψος και βάζοντας ένα φώτισμο όπως αυτόν που προτείνει ο φίλος, αν είναι αξιόπιστος, έτσι ώστε να βάλω εκεί τις φιγούρες...

Το λέω σαν ιδέα και αυτό :wink:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 28, 2013, 09:51:00 πμ »
Βγάζει φως αξιόλογο αυτό το συστηματάκι? Γιατί το βασικό που προτείνεται για την συγκεκριμένη βιτρίνα είναι πολύ αδύναμο.

Να πω και γω την γνώμη μου για αυτή την βιτρινούλα. Πιστεύω για την τίμη της είναι καλή, ειδικά για όσους κάνουν αεροσκάφη, αυτοκίνητα, άρματα. Δυστηχώς με έχει απογοητεύσει στς φιγούρες, δεν φαίνονται καλά, τουλάχιστον δεν μου κάθεται καλά έμενα στο μάτι, θέλω κάτι πιο συμπαγές. Σκέφτομαι να κάνω μια μετατροπή στην βιβλιοθήκη Βilly που έχω επίσης, αγοράζοντας 2 πόρτες από τζάμι 35cm ύψος και βάζοντας ένα φώτισμο όπως αυτόν που προτείνει ο φίλος, αν είναι αξιόπιστος, έτσι ώστε να βάλω εκεί τις φιγούρες...

Το λέω σαν ιδέα και αυτό :wink:

Και εγώ αυτή τη λύση έχω υιοθετήση μέχρι στιγμής, αντικαθιστώντας τα ξύλινα ράφια με γύαλινα.
Φώτο το απόγευμα...

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 28, 2013, 10:13:05 πμ »
Ψάχνοντας στο νετ για την συγκεκριμένη βιτρίνα, βρήκα κι αυτό, ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε κάποιον
http://www.eternalcollector.com/index.php/blog/collectors-tips/item/a-great-detolf-modification
Παναγιώτης

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 28, 2013, 10:54:16 πμ »
Ψάχνοντας στο νετ για την συγκεκριμένη βιτρίνα, βρήκα κι αυτό, ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε κάποιον
http://www.eternalcollector.com/index.php/blog/collectors-tips/item/a-great-detolf-modification

Αυτή είναι μιά καλή ιδέα... εφόσον κάποιος διαθέτει τα εργαλεία...
Ωστόσο για την περίπτωση μας θα έλεγα οτι μία επιπλέον μετατροπή είναι απαραίτητη...
Εφόσον λοιπόν κάποιος αποφασίσει να κάνει κάτι τέτοιο... καλό είναι να κολήσει από πριν ενδιάμεσα, στηρίγματα για τα επιπλέον ράφια που είναι απαραίτητα... βέργες εξάρες υπάρχουν παντού και όλο και κάποιος σιδεράς θα υπάρχει γνωστός... μετά χρειάζεται ένα καλό πέρασμα με ηλεκτροστατική σε σπρέυ...
Τα δύο τζάμια που περισσεύουν θα μπορούσαν να κοπούν για ράφια, με μεγάλη όμως προσοχή (καλό θα ήτα από τζαμά) γιατί γράφουν οτι είναι ασφαλείας που σημαίνει οτι πιθανότατα είναι ψημένα...

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 28, 2013, 10:56:24 πμ »
Αυτή είναι μιά καλή ιδέα... εφόσον κάποιος διαθέτει τα εργαλεία...
Ωστόσο για την περίπτωση μας θα έλεγα οτι μία επιπλέον μετατροπή είναι απαραίτητη...
Εφόσον λοιπόν κάποιος αποφασίσει να κάνει κάτι τέτοιο... καλό είναι να κολήσει από πριν ενδιάμεσα, στηρίγματα για τα επιπλέον ράφια που είναι απαραίτητα... βέργες εξάρες υπάρχουν παντού και όλο και κάποιος σιδεράς θα υπάρχει γνωστός... μετά χρειάζεται ένα καλό πέρασμα με ηλεκτροστατική σε σπρέυ...
Τα δύο τζάμια που περισσεύουν θα μπορούσαν να κοπούν για ράφια, με μεγάλη όμως προσοχή (καλό θα ήτα από τζαμά) γιατί γράφουν οτι είναι ασφαλείας που σημαίνει οτι πιθανότατα είναι ψημένα...
Κι εσύ τι κάνεις;;; Όταν το είδα, εσένα σκέφτηκα.  :wink:
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος stathis_80

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 08, 2013, 08:41:46 μμ »
Ψάχνοντας για πατέντα για έξτρα ράφια για την βιτρίνα Detolf του ΙΚΕΑ έπεσα σε αυτό το θρεντ και σε αυτό το φόρουμ και κατευθείαν έκανα εγγραφή γιατί μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον η πρόταση του φίλτατου Skylane κι επειδή σκοπεύω να κάνω αυτά που λέει έχω δύο-τρεις απορίες που θέλω να ρωτήσω.

1) Τα κυπαρισάκια αν κατάλαβα καλά, τα βάζεις στον σκελετό και βιδώνεις με την μικρή βίδα που έρχεται μαζί και σφίγγει πάνω στον σκελετό της βιτρίνας; Αν ναι, σφίγγει τόσο γερά που αν βάλεις ράφια και τις φιγούρες που θες βαστάει καλά;

2) Έβαλες τζάμια έξτρα τελικά; Είπες "πρεπει να ειναι 1.5 cm μεγαλύτερο απο αυτο που εχει η βιτρινα μεσα." . Μπορείς να πεις τις διαστάσεις των τζαμιών που έβαλες για να παραγγείλω κι εγώ;

3) Θα μπορούσα να βάλω και πλέξιγκλας αντί κανονικό τζάμι;

Αυτές προς το παρόν οι απορίες μου και ευχαριστώ προκαταβολικά!  ::thumbleft::

Tags: âéôñéíá