Αποστολέας Θέμα: Shelby Mustang GT350R 1/24 (Revell)  (Αναγνώστηκε 11388 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Arielis

• JDM fan
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης
Shelby Mustang GT350R 1/24 (Revell)
« στις: Μαΐου 19, 2011, 08:54:12 μμ »
Καλησπέρα παιδιά,

Πριν αρκετό καιρό μου είχαν κάνει δώρο μια Shelby Mustang GT350R σε 1/24 της Revell.
Δυστυχώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων από την μία, αλλά και πλήρους άγνοιας στον στατικό μοντελισμό (κυρίως) από την άλλη, το είχα αφήσει να σκονίζεται.

Μια και τώρα έχω κάμποσο χρόνο στην διάθεση μου, θα ήθελα να ασχοληθώ, ίσα-ίσα για να πάρω μια γεύση από τον κόσμο του μοντελισμού και γιατί όχι να συνεχίσω.
Πέρα από κάποια die-cast μοντελάκια που είχα φτιάξει (σε παιδική ηλικία), δεν ξέρω απολύτως τίποτα.
Βέβαια, χτες έκανα και μια συζήτηση με τον ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78, που είναι πολύ καλός φίλος και μου έδωσε κάποιες κατευθύνσεις για το τι πρέπει να αγοράσω, πως να ξεκινήσω κτλ. Ευχαριστώ Δημήτρη!!

Συγκεκριμένα πέρα από το κιτ, έχω στην διάθεση μου τα εξής:
  • Χρώματα της Humbrol (συγκεκριμένα τα 15, 22, 56, 58 και 125) καθώς και πινέλα (νούμερο 0 και 4) που μου ήρθαν μαζί με το μοντελάκι-δώρο.
  • Κόλλα της Revell (πινελάκι)
  • Διαλυτικό της Humbrol
  • Επιφάνεια κοπής
  • Μικρό κοφτάκι (από αυτό που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρονικοί)
  • Βάση με κοκκοράκια-μανταλάκια
Λογικά θα χρειαστώ ένα set από νυστέρια και ντουκόχαρτο, όπως με πληροφόρησε χτες ο Δημήτρης. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να τα πάρω.
Υπάρχει κάποιος αερογράφος στο σπίτι, αλλά δυστυχώς είναι σε άθλια κατάσταση, οπότε θεωρώ πως δεν έχω αερογράφο.

Κάποια συμβουλή για να αρχίσω;
Υπάρχουν κάποια θέματα στο forum με το οποία να αποκτήσω κάποιες θεμελιώδεις γνώσεις μοντελισμού;
Σίγουρα, δεν τρέφω αυταπάτες ότι το μοντελάκι θα είναι ακριβέστατο κτλ, εξάλλου πρώτη μου κατασκευή είναι.
Ωστόσο θα ήθελα να την κάνω όσο μεθοδικά και σχολαστικά μπορώ αυτή την στιγμή και το αποτέλεσμα να είναι αξιοπρεπές.

Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
Απ: Shelby Mustang GT350R 1/24 (Revell)
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 19, 2011, 09:09:55 μμ »
Φιλε καλη αρχη!
Πηγαινε στο ''Εργαλεια υλικα και τεχνικες μοντελισμου'' και θα βρεις πολυ χρησιμα πραγματα.
Επισης αν θελεις ποσταρε την κατασκευη βημα βημα οτι κανεις και υπαρχουν πολλα ατομα που θα σε βοηθησουν.

Βαγγελης ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 20, 2011, 12:56:18 πμ »
Φίλε μου καλή αρχή...
Υπομονή και μεράκι θα είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί σου.
Για ότι άλλο, εδώ είμαστε.
Επίσης εκτός από αυτό που σου είπε ο Βαγγέλης , θα σου πρότεινα να διαβάσεις τα ποσταρίσματα μας (ιδίως τα wip που περιγράφουν αναλυτικά τις κατασκευές) που περιέχουν πολύ χρήσιμες πληροφορίες για το μοντελισμό αυτοκινήτων.
Τώρα στα υλικά που χρησιμοποιείς, πρόσθεσε την αγορά ενός σπρέι για το βάψιμο του αμαξώματος (εκτός ένα δεν το βάψεις εξωτερικά).
Καλή συνέχεια. Θα χαρούμε να συμμετέχεις στο σχολιασμό των θεμάτων, να μας  λες τη γνώμη σου και να ανταλλάσσουμε πληροφορίες.
Καλό βράδυ  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 20, 2011, 05:08:14 πμ »
Καλώς ήλθες στην παρέα μας και καλή αρχή φίλτατε.
Είμαστε στη διάθεσή σου για κάθε είδους βοήθεια.
Από ντουκόχαρτα για αρχή χρειάζεσαι 800, 1000, 1200 & 1500 που θα τα βρεις εύκολα σε χρωματοπωλεία.

Από τις οδηγίες του κιτ
http://manuals.hobbico.com/rmx/85-2874.pdf
βλέπω ότι θα χρειαστείς κόλλα για διαφανή κομμάτια. Ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ (που χάθηκε αυτό το παιδί?) μπορεί να σου πει που βρίσκουμε τέτοια.
Αν ποστάρεις βήμα-βήμα τη δουλειά σου θα είναι πολύ πιο εύκολο να σε βοηθήσουμε.
Πες μας αν θα ασταρώσεις πριν βάψεις.

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 20, 2011, 09:59:38 πμ »
Καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας. Με ωραίο θέμα επέλεξες να ξεκινήσεις τον μοντελισμό.
Από εργαλεία χρειάζεσαι μοντελιστική ταινία μασκαρίσματος (η shelby δίχρωμη δεν είναι  :?:) , μοντελιστικό στόκο  και χαρτινες λιμες νυχιών, από 600 και πάνω. Αντί για νυστέρια, αγόρασε ένα μοντελιστικό κόφτη με 2-3 μύτες. Δεν χρειάζεσαι περισσότερα. Καλύτερα να ξοδέψεις 25 ευρώ  για να αγοράσεις σπράυ βαφής  και να φτιαξεις ενα μοντελο που θα ακτινοβολεί,  παρά να αγοράσεις εργαλεία που πιθανότατα δεν θα χρειαστούν. Σε συνεχεια του gziaf, θες ενα σπρευ για ασταρι και 1-2 σπρευ για τα χρώματα του αυτοκινητου. Βερνίκι σε σπρευ καλύτερα μην αγοράσεις. Αερογραφο μην σκέφτεσαι σε άυτή την φάση. Ασε να δεις εαν σου αρέσει ο μοντελισμός και μετά το συζητάμε.

Αποσυνδεδεμένος Arielis

• JDM fan
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 20, 2011, 06:50:57 μμ »
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας παιδιά!
Πήγα για ντουκόχαρτο αλλά είχε μόνο 1000 και 400. Το 400άρι μου φάνηκε αρκετά χοντρό...
Θα διαβάσω και τα wip σας.
Απλά θα ήθελα να ξέρω μια μεθοδολογία.
Πχ πως βάφουμε, προετοιμασία των χρωμάτων, προετοιμασία του μοντέλου κτλ. αλλά πιστεύω οτι με το διάβασμα θα τα βρώ

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 20, 2011, 07:09:07 μμ »
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας παιδιά!
Πήγα για ντουκόχαρτο αλλά είχε μόνο 1000 και 400. Το 400άρι μου φάνηκε αρκετά χοντρό...
Θα διαβάσω και τα wip σας.
Απλά θα ήθελα να ξέρω μια μεθοδολογία.
Πχ πως βάφουμε, προετοιμασία των χρωμάτων, προετοιμασία του μοντέλου κτλ. αλλά πιστεύω οτι με το διάβασμα θα τα βρώ
Φίλε μου το τετρακοσάρι ντουκόχαρτο είναι πολύ χρήσιμο (το βασικό που χρησιμοποιούμε) για τις ραφες των καλουπιών, καθάρισμα κομματιών από τα sprues κ.α. Μέτα με το 1000 τα λειαίνεις.
Για προετοιμασία - βάψιμο δες εδώ : http://www.italianhorses.net/Tutorials/tutorials.htm
Γενικά τεχνικές, έχει εδώ : http://www.briansmodelcars.com/tutorials/index

Καλή συνέχεια...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 20, 2011, 07:12:42 μμ »
Και ειδικά για τα χρώματα δες και εδώ  :arrow:
τον δικό μας crow.
Φωτογραφίες του shelby θέλεις :?:

Αποσυνδεδεμένος Arielis

• JDM fan
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 21, 2011, 04:08:25 πμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Είδα όλη την σειρά από τα βίντεο. Πολύ κατατοπιστικά.

Φωτογραφίες από την Shelby υπάρχουν.
Καθώς το κιτ έχει τα εξαρτήματα για να φτιάξεις τόσο την έκδοση δρόμου όσο και την αγωνιστική (πιο σπάνια), θα προτιμήσω το δεύτερο.
Δυστυχώς φωτογραφίες από το εσωτερικό του αγωνιστικού δεν έχω, εκτός από 1-2 μακρινές.
Κατα πάσα πιθανότητα το εσωτερικό θα βαφτεί μαύριο (τουλάχιστον έτσι δείχνει στις φωτογραφίες της εποχής). Αρχικά μου πέρασε από το μυαλό να βαφτεί όλο μπλέ, ώστε να υπάρχει η ψευδαίσθηση οτι το αυτοκίνητο είναι γυμνό.

ʼνοιξα σήμερα και το κιτάκι.
Το εξωτερικό έχει κάποια μικρά κατάλοιπα, οπότε θα ξεκινήσει (με βάση και τα tutorials) τρίψιμο. Παράλληλα θα πλυθούν όλα τα κομμάτια του κίτ και βούρ για βάψιμο.

ʼντε, καλή μου αρχή!

ΥΓ: Αν και δεν είναι του παρόντος, μάλλον βρήκα και τον κωδικό του μπλέ σε χρώμα αυτοκινήτου (αν τελικά καταλήξω εκεί)

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 21, 2011, 06:51:18 πμ »
Το εξωτερικό έχει κάποια μικρά κατάλοιπα, οπότε θα ξεκινήσει (με βάση και τα tutorials) τρίψιμο. Παράλληλα θα πλυθούν όλα τα κομμάτια του κίτ και βούρ για βάψιμο.

Επιβάλλεται ένας έλεγχος συναρμογής -dry fit- όπου μπορείς, πριν τα ασταρώματα, βαψίματα και κολλήσεις

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 21, 2011, 05:29:42 μμ »
Καλη αρχη φιλε :D
Δεν εχω να προσθεσω κατι, αυτα που σου ειπαν οι συναδελφοι ειναι υπεραρκετα.
Για οτι χρειαστεις, απλα ρωτα :wink:
 ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος Arielis

• JDM fan
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 21, 2011, 10:10:39 μμ »
START-OH! (που λένε και τα Τζαπόνια)

Σήμερα ξεκίνησα λοιπόν με τα πολύ βασικά: Πλύσιμο και λίγο τρίψιμο.
Υπενθυμίζω το μοντελάκι είναι αυτό εδώ

Ανοίγοντας το, περιείχε τα παρακάτω
[
Οπότε ξεκίνησα το πλύσιμο. Έπλυνα όλα τα κομμάτια εκτός αυτά που είναι ασημί. Επειδή σκοπεύω να βάψω και κάποια πράγματα απο εκεί (και συγκεκριμένα τους τροχούς), μήπως να τα πλύνω και αυτά; ::book::
Για το πλύσιμο χρησιμοποίησα μια παλιά οδοντόβουρτσα και μια λεκανίτσα με υγρό πιάτων. Μετά το πλύσιμο όλων των κομματιών, τα άφησα να στεγνώσουν για κανένα 20λεπτο με 30 λεπτά.

Ύστερα σειρά είχε ο έλεγχος (κυρίως των μεγάλων κομματιών όπως σασί, φανοποιεία κτλ) για τυχόν ανωμαλίες.
Εντόπισα μια στο αμάξωμα στο πίσω μέρος του

Χρησιμοποιώντας ντουκόχαρτο 600 και 1000 και μετά από κάμποσο τρίψιμο εκατέρωθεν, είχαμε αυτό το αποτέλεσμα

Σειρά είχε ο έλεγχος συναρμογής.

Είδα πως όλα ταιριάζουν μια χαρά! :wink:

Το μόνο που με προβλημάτισε είναι το εξής.
Στην μπανιέρα υπάρχει ένα πλαστικό κομματάκι το οποίο "κρύβει" τις πίσω θέσεις σε περίπτωση που θέλεις να φτιάξεις το αγωνιστικό. Ωστόσο αυτό δεν
ταιριάζει και τόσο τέλεια απ´ ότι βλέπω

Μάλλον θα χρειαστώ μοντελιστικό στόκο (που δεν έχω).
Αυτό το κομμάτι να το κολλήσω πριν το βάψιμο, σωστά;

Αυτά για σήμερα. Έγιναν όλα μέσα σε ένα διωράκι.

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 21, 2011, 10:23:25 μμ »
καλή αρχή σε ένα αγαπημένο όχημα ::icon_thumright::
άν έκανες και το ford mustang gt ακόμη καλύτερα, και έτσι όμως είναι cool
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 21, 2011, 10:45:26 μμ »
Φιλε, μια χαρα ξεκινας ::salut:: Συνεχισε ετσι :D

Στην μπανιέρα υπάρχει ένα πλαστικό κομματάκι το οποίο "κρύβει" τις πίσω θέσεις σε περίπτωση που θέλεις να φτιάξεις το αγωνιστικό. Ωστόσο αυτό δεν
(Image removed from quote.)

Θα πρεπει πρωτα να κολησεις τα δυο μερη κ επειτα να στοκαρεις κ να τριψεις τα υπολειμματα. Για να δεις αν εχεις κανει καλη δουεια με το στοκο, ασταρωνεις κ ελεγχεις ωστε να μην εχεις διαφορα υψους στα δυο κομματια ή τυχων ανωμαλιες. Κ μετα βουρ στο χρωμα :D

Καλη συνεχεια :D

Φιλικα,Χρηστος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 22, 2011, 01:13:24 μμ »
Οπότε ξεκίνησα το πλύσιμο. Έπλυνα όλα τα κομμάτια εκτός αυτά που είναι ασημί. Επειδή σκοπεύω να βάψω και κάποια πράγματα απο εκεί (και συγκεκριμένα τους τροχούς), μήπως να τα πλύνω και αυτά; ::book::
Αν σκοπεύεις να βάψεις κομμάτια που είναι ήδη silver από το κιτ, τα ρίχνεις σε μπολ με χλωρίνη για 15 έως 20 λεπτά για να φύγει το χρώμα του εργοστασίου

Σειρά είχε ο έλεγχος συναρμογής.
Είσα πως όλα ταιριάζουν μια χαρά! :wink:
Σωστός ::salut::

Το μόνο που με προβλημάτισε είναι το εξής.
1. Δεν έχεις δει ...χαράδρες ολόκληρες γι' αυτό σου κάνει εντύπωση :lol:
2. Αν τα κάθετα διάκενα καλύπτονται από τα καθίσματα μην κάνεις τίποτα, μόνο για τα οριζόντια.
3. Ενας φθηνός και καλός στόκος είναι ο γκρι Model Filler της Humbrol. Οταν στεγνώσει τρίβεται πανεύκολα.
4. Βέβαια πριν το βάψιμο. Κόλλημα, στοκάρισμα, τρίψιμο, αστάρωμα, βάψιμο.

Επόμενη ερώτηση παρακαλώ :!:

Αποσυνδεδεμένος Arielis

• JDM fan
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 22, 2011, 11:45:02 μμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα σχόλια!!
Σίγουρα έχω πολλή δουλειά να κάνω.
Το μόνο που με "φοβίζει" είναι ότι κάποιες εργασίες τις κάνω για πρώτη φορά!

Κατά πάσα πιθανότητα, η κατασκευή θα χωριστεί σε 3-4 στάδια:
α)Σασί και τα παρεκλόμενα του
β)Μπανιέρα
γ)Εξωτερική φανοποιεία.

Αν σκοπεύεις να βάψεις κομμάτια που είναι ήδη silver από το κιτ, τα ρίχνεις σε μπολ με χλωρίνη για 15 έως 20 λεπτά για να φύγει το χρώμα του εργοστασίου
Σπύρο, γίνεται να το βάψω από πάνω ή δεν θα στρώνει το χρώμα μετά; Ιδανικά, θα ήθελα να πετύχω αυτή την εμφάνιση. Δηλαδή το στεφάνι ασημί και τα μπράτσα με μέρος του αφαλού, μαύρο ματ.

Την επόμενη φορά που θα ασχοληθώ, θα υπάρξει και η πρώτη επαφή μου με βάψιμο-αστάρωμα.
Να υποθέσω ότι όλες οι επιφάνειες χρειάζονται αστάρωμα, ασχέτως το μέγεθος τους Ή προτιμάμε να βάφουμε μόνο τις μεγαλύτερες; (πχ σασί)

Μια απορία που έχω είναι η εξής. Αν πάρω κάποιο μοντελιστικό αστάρι, θα μπορώ να περάσω από πάνω κάποιο χρώμα αυτοκινήτου πχ;
Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω αυτοκινητιστικό χρώμα εξωτερικά (σε σπρέι), ενώ οι υπόλοιπες επιφάνειες να βαφτούν με τα Humbrol και πινελάκι.

ΥΓ: Η αλήθεια είναι ότι ίσως ρωτάω πράγματα που μπορεί να έχουν χιλιοειπωθεί εδώ μέσα. Ωστόσο προσπαθώ να διαβάζω και άλλες ενότητες, αλλά λόγω τεράστιου όγκου πληροφοριών μέσα στο forum, ψιλοχάνομαι! :? Sorry αν σας πρήζω! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 23, 2011, 07:43:50 πμ »
Σπύρο, γίνεται να το βάψω από πάνω ή δεν θα στρώνει το χρώμα μετά;
Σταύρο :)
Τίποτα δεν θα πιάσει πάνω στα χρωμιωμένα κομμάτια του εργοστασίου.

Ιδανικά, θα ήθελα να πετύχω αυτή την εμφάνιση. Δηλαδή το στεφάνι ασημί και τα μπράτσα με μέρος του αφαλού, μαύρο ματ.
Περίμενε να δει τα post σου ο Γιώργος (gtziaf) 8). Πάντως ούτε ασημί είναι το ένα, ούτε μαύρο ματ το άλλο.

Να υποθέσω ότι όλες οι επιφάνειες χρειάζονται αστάρωμα, ασχέτως το μέγεθος τους Ή προτιμάμε να βάφουμε μόνο τις μεγαλύτερες; (πχ σασί)
Ολες.

Μια απορία που έχω είναι η εξής. Αν πάρω κάποιο μοντελιστικό αστάρι, θα μπορώ να περάσω από πάνω κάποιο χρώμα αυτοκινήτου πχ;
Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω αυτοκινητιστικό χρώμα εξωτερικά (σε σπρέι), ενώ οι υπόλοιπες επιφάνειες να βαφτούν με τα Humbrol και πινελάκι.
Ναι, αλλά υπάρχουν και χρώματα της Humbrol σε σπρέυ. Τα αυτοκινητικά σπρέυ θέλουν προσοχή και έχουν δημιουργήσει καταστροφές από αντίδραση των διαλυτών τους.

ΥΓ: Η αλήθεια είναι ότι ίσως ρωτάω πράγματα που μπορεί να έχουν χιλιοειπωθεί εδώ μέσα. Ωστόσο προσπαθώ να διαβάζω και άλλες ενότητες, αλλά λόγω τεράστιου όγκου πληροφοριών μέσα στο forum, ψιλοχάνομαι! :? Sorry αν σας πρήζω! ::salut::

Πέρασε προσεκτικά τη θεματολογία Αυτοκίνητα στα Links και θα βρεις διευθύνσεις από Fora εξωτερικού μόνο για αυτοκίνητα (6-7 τα πιο σοβαρά) με τρομερά WIP και τεχνικές.

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 23, 2011, 08:32:18 μμ »
Φίλε μου, πολύ καλή αρχή έκανες. Το καθάρισμα του αμαξώματος είναι πολύ καλό.
Τα αστάρια των tamiya και gunze δεν παθαίνουν τίποτα με τα χρώματα αυτοκινήτου. Τα έχω δοκιμάσει πολλάκις  :wink:
Τις ζάντες, άφησε τις ως έχουν γιατί θα μπλέξεις, είναι αρχή ακόμη - εκτός εάν ψήνεσαι πολύ με τη φώτο που ανέβασες, οπότε go for it  :)
Καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Arielis

• JDM fan
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 24, 2011, 10:27:16 μμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. ::salut::
Βρήκα και 2 βίντεο με το μοντελάκι καθώς και ένα WIP.

Ξαναβλέποντας το φυλλάδιο, παρατήρησα ότι υπάρχουν αρκετά χρώματα τα οποία δεν έχω.
Βέβαια υπάρχει ένα minimum χρωμάτων που δείχνει στο εξωτερικό του κουτιού, αλλά και πάλι δεν έχω όλες τις αποχρώσεις :roll:
Θα δούμε πως θα το μπαλώσουμε και εκεί :P

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 25, 2011, 02:13:35 μμ »
Φιλε μου καλη αρχη και απο μενα, απο οτι βλεπω (και με τη βοηθεια των συναδελφων) εισαι στο σωστο δρομο...

Κατά πάσα πιθανότητα, η κατασκευή θα χωριστεί σε 3-4 στάδια:

Σωστος, παντα να το κανεις αυτο ετσι ωστε να βλεπεις απο την αρχη ποιο κοματι παει που και πως πρεπει να βαφτει.Θα γλυτωσεις απο πολλους μπελαδες...

Καλη συνεχεια... ::salut::
Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 27, 2011, 12:42:27 πμ »
Μικρέ Ζαχαρία, καλωσήλθες στον μαγικό κόσμο του μοντελισμού.
Spoiler (hover to show)

Λοιπόν, επειδή νύσταζα (ακόμα νυστάζω) και δεν πρόλαβα να σου πω τα υπόλοιπα... Μην κάνεις ΤΙΠΟΤΑ άλλο και προ παντός μην ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ τίποτα άλλο πριν μιλήσουμε αναλυτικά.

Πήγαινε για νάνι και τα λέμε αύριο!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Arielis

• JDM fan
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 27, 2011, 02:05:04 πμ »
ΟΚ Νάσο!
Ευχαριστώ και για τις συμβουλές και την συζήτηση που κάναμε!!

Αποσυνδεδεμένος Arielis

• JDM fan
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 28, 2011, 10:09:38 μμ »
Ένα πολύ μικρό update σήμερα:

Παρατήρησα οτι το αμάξωμα έχει ανάγλυφα σήματα της mustang στα φτερά. Ωστόσο σε φωτογραφίες της GT350R, αυτά δεν υπήρχαν

Οπότε και πήραν πόδι!

Κολλήθηκε και το κομμάτι  το οποίο περιμένω να στεγνώσει για να ξεκινήσω το βάψιμο.

Πήρα επίσης και διάφορα σμάλτα που μου έλειπαν καθώς και υγρό στόκο της Gunze.
Οπότε σιγά-σιγά θα ξεκινήσουμε και να βάφουμε...

Αυτά προς το παρόν!

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 28, 2011, 11:38:19 μμ »
Μια χαρα πηγαινει :D
Βλεπω πως εχεις οπλιστει με υπομονη κ πολυ καλα κανεις :mrgreen:

Ατι για λαστιχακια -οπου εξυπυρετει- θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις μανταλακια σαν αυτα:

Συνεχισε ετσι :D
Φιλικα-παντα,Χρηστος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Arielis

• JDM fan
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 04, 2011, 02:29:17 πμ »
Σήμερα είχα την πρώτη μου επαφή με το βάψιμο.
Είχε προηγηθεί μια αποτυχημένη προσπαθεια βαψίματος (επειδή δεν είχα ανακινήσει σωστά το χρώμα, οπότε ουσιαστικά δεν έβαψα  :roll:), αλλά αυτή τη φορά το έκανα σωστά.
Χρησιμοποίησα το 86 της Humbrol. Αρχικά το ζέστανα με το πιστολάκι, και ύστερα καλό ανακάτεμα (με ξυλάκι και χωρίς). Υστερα έβαλα 3-4 σταγόνες χρώμα και άλλες τόσες διαλύτικό και ξεκινήσα το βάψιμο.
Δυστυχώς Tamiyoταινία δεν έχω αγοράσει ακόμα οπότε βολεύτηκα λίγ ο με το σελοτέιπ. Ωστόσο είναι αρκετά δύσχρυστό  :?
Επίσης χρησιμοποίησα οδοντογλυφίδες (που έκοβα την μία από τις δύο άκρες) και blue talk για το στερέωμα

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες μέχρι στιγμής έχω βάψει ένα χέρι το μπλόκ (το σασμάν θα βαφτεί βάση οδηγιών διαφορετικό χρώμα), τις κυλιδροκεφαλές, το εξωτερικό της τρόμπας νερού, το ντριστιμπιτέρ.
Επίσης βάφηκε και το μέρος του κάρτερ-μπλόκ που (υποτίθεται) εδράζεται ο στρόφαλος εξωτερικά.

Το κάρτερ ήταν χρωμιωμένο όλο, οπότε έτριψα με ντουκόχαρτο 600 βαθμών εκεί που θα βάψω (και λίγο εκεί που θα κολληθεί) και το έβαψα.  8) Αντίστοιχη "τεχνική" θα κάνω και για τα μπράτσα των ζαντών όταν βαφτούν.

Τα έχω αφήσει να στεγνώσει το χρώμα καμιά μέρα, και μετά θα ξαναπεραστούν δεύτερο χέρι.

Μια ερώτηση: Συνηθίζετε να βάφετε όλα τα κομμάτια του μοντέλου με το χρώμα που δουλεύετε εκείνη την στιγμή ή μόνο τα κομμάτια της επιμέρους κατασκευής;
Για να γίνω πιο κατανοητός. Έχω χωρίσει το μοντελάκι σε 4 επιμέρους κομμάτια (σασί, μέρη σασί, μπανιέρα, αμάξωμα). Έστω ότι πρέπει να βαφτεί μαύρο μάτ το μπλόκ και το κάθισμα.
Συνηθίζετε να τα κάνετε μαζί (λόγω οικονομίας χρώματος κτλ) ή "κάθε πράγμα στον καιρό του" (για να μην γίνεται χαύρα από τα διάφορα ψιλολόγια, και με τον φόβο να χαθεί κάτι).
Ίσως είναι λίγο άκυρη η ερώτηση μου βέβαια :oops:

Tags: shelby mustang gt350r