Σήμερα είχα την πρώτη μου επαφή με το βάψιμο.
Είχε προηγηθεί μια αποτυχημένη προσπαθεια βαψίματος (επειδή δεν είχα ανακινήσει σωστά το χρώμα, οπότε ουσιαστικά δεν έβαψα

), αλλά αυτή τη φορά το έκανα σωστά.
Χρησιμοποίησα το 86 της Humbrol. Αρχικά το ζέστανα με το πιστολάκι, και ύστερα καλό ανακάτεμα (με ξυλάκι και χωρίς). Υστερα έβαλα 3-4 σταγόνες χρώμα και άλλες τόσες διαλύτικό και ξεκινήσα το βάψιμο.
Δυστυχώς Tamiyoταινία δεν έχω αγοράσει ακόμα οπότε βολεύτηκα λίγ ο με το σελοτέιπ. Ωστόσο είναι αρκετά δύσχρυστό
Επίσης χρησιμοποίησα οδοντογλυφίδες (που έκοβα την μία από τις δύο άκρες) και blue talk για το στερέωμα

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες μέχρι στιγμής έχω βάψει ένα χέρι το μπλόκ (το σασμάν θα βαφτεί βάση οδηγιών διαφορετικό χρώμα), τις κυλιδροκεφαλές, το εξωτερικό της τρόμπας νερού, το ντριστιμπιτέρ.
Επίσης βάφηκε και το μέρος του κάρτερ-μπλόκ που (υποτίθεται) εδράζεται ο στρόφαλος εξωτερικά.

Το κάρτερ ήταν χρωμιωμένο όλο, οπότε έτριψα με ντουκόχαρτο 600 βαθμών εκεί που θα βάψω (και λίγο εκεί που θα κολληθεί) και το έβαψα.

Αντίστοιχη "τεχνική" θα κάνω και για τα μπράτσα των ζαντών όταν βαφτούν.
Τα έχω αφήσει να στεγνώσει το χρώμα καμιά μέρα, και μετά θα ξαναπεραστούν δεύτερο χέρι.
Μια ερώτηση: Συνηθίζετε να βάφετε όλα τα κομμάτια του μοντέλου με το χρώμα που δουλεύετε εκείνη την στιγμή ή μόνο τα κομμάτια της επιμέρους κατασκευής;
Για να γίνω πιο κατανοητός. Έχω χωρίσει το μοντελάκι σε 4 επιμέρους κομμάτια (σασί, μέρη σασί, μπανιέρα, αμάξωμα). Έστω ότι πρέπει να βαφτεί μαύρο μάτ το μπλόκ και το κάθισμα.
Συνηθίζετε να τα κάνετε μαζί (λόγω οικονομίας χρώματος κτλ) ή "κάθε πράγμα στον καιρό του" (για να μην γίνεται χαύρα από τα διάφορα ψιλολόγια, και με τον φόβο να χαθεί κάτι).
Ίσως είναι λίγο άκυρη η ερώτηση μου βέβαια