Αποστολέας Θέμα: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft  (Αναγνώστηκε 88751 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
Απ: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft
« Απάντηση #700 στις: Νοεμβρίου 02, 2016, 07:46:54 μμ »
Να μην φοβάσαι, δεν θα συμβεί τίποτα. Ιδίως αν το διπλώσεις πριν το διαμορφώσεις, άρα θα πάρει το διπλάσιο πάχος και η τσάκιση θα λειτουργήσει ως "νεύρο".
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #701 στις: Νοεμβρίου 02, 2016, 11:48:03 μμ »
Τελικά αγόρασα αυτά τα φύλλα χαλκού πάχους 0,3 και 0,5 χιλ. αντίστοιχα.
Θα δοκιμάσω πρώτα το 0,3 χιλ. (χωρίς να το διπλώσω όμως) κόβοντας λωρίδες φάρδους 2 χιλ. που απαιτούνται .
Θεωρώ αρκετά δύσκολο να κόψω λωρίδες φάρδους 4 χιλ. και να τις διπλώσω αρμονικά στη μέση για να γίνουν φάρδους 2 χιλ. και πάχους 0,6 χιλ.
Μπορεί και να μην είναι βέβαια.. :mrgreen:

Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #702 στις: Νοεμβρίου 03, 2016, 12:31:10 πμ »
Οι προκαταρκτικές δοκιμές χρησιμοποιώντας δύο μεθόδους: αφήνοντας και μη αφήνοντας απόσταση ανάμεσα στους δύο ιστούς.

Θα ακολουθήσει εννοείται συγκόλληση με το ηλεκτρικό κολλητήρι
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #703 στις: Νοεμβρίου 03, 2016, 09:07:10 πμ »
Είδες που το φοβόσουν? Τώρα για δοκιμή, κόψε μια λωρίδα 7-8mm & δίπλωσε την στην μέγκενη για να πάρεις ευθεία ακμή. Την κόβεις στα 2,5mm με το ψαλίδι και στην συνέχεια την διαμορφώνεις!!!!! Μην το φοβάσαι.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #704 στις: Νοεμβρίου 03, 2016, 12:58:23 μμ »
Είδες που το φοβόσουν? Τώρα για δοκιμή, κόψε μια λωρίδα 7-8mm & δίπλωσε την στην μέγκενη για να πάρεις ευθεία ακμή. Την κόβεις στα 2,5mm με το ψαλίδι και στην συνέχεια την διαμορφώνεις!!!!! Μην το φοβάσαι.
Μπάμπη καλημέρα
θα συνεχίσω με το πάχος των 0,3 χιλ.
Από ό,τι μου λένε άλλοι κατασκευαστές του μοντέλου μου που είναι πιο προχωρημένοι σε αυτό, οι δακτύλιοι αυτοί δε δέχονται μεγάλες τάσεις και δυνάμεις οπότε δε χρειάζεται πιο μεγάλο πάχος.
Ευχαριστώ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #705 στις: Νοεμβρίου 06, 2016, 08:00:43 μμ »
Τελικά θα ακολουθήσω αυτό το υπόδειγμα, όπως το διαμόρφωσα

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #706 στις: Νοεμβρίου 06, 2016, 10:12:24 μμ »
όμορφα είναι.Το αριστερό βγήκε καλύτερο!!!

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #707 στις: Νοεμβρίου 06, 2016, 10:26:42 μμ »
όμορφα είναι.Το αριστερό βγήκε καλύτερο!!!
Μπάμπη, είναι η 2η ή 3η προσπάθεια που έκανα.
Επίσης, το πλάνο είναι να βαφούν μαύρα!
Ευχαριστώ.

ΥΓ: Αυτά που βλέπεις είναι δοκιμαστικά και μόνο, το "yard" είναι η λαβή από ένα ...πινέλο!
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #708 στις: Οκτωβρίου 10, 2017, 12:49:10 πμ »
Αρχίζω (επιτέλους) και σκέφτομαι να επανέλθω.
Χαιρετώ τους συνφορουμίστες.

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #709 στις: Νοεμβρίου 27, 2017, 05:00:00 μμ »
'Οπως σχολίαζα και σε κάποιο άλλο νήμα η αποφυγή φιξαρίσματος με κόλλα των μεταλλικών στοιχείων στα yards επιτρέπει την περιστροφή των στοιχείων αυτών περί τον άξονα των yards και εκτός του ρεαλισμού, δίνει περισσότερα περιθώρια διόρθωσης και καλύτερου προσανατολισμού σε πιο ώριμα στάδια κατασκευής

Κι εδώ, χρησιμοποιήθηκε το γνωστό "καλάι".
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Γρηγόρης Ευταξιάδης

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πάρος Κυκλάδες
  • modelclub.gr
« Απάντηση #710 στις: Νοεμβρίου 27, 2017, 05:42:48 μμ »
Καλησπέρα από όσο βλέπω στις φωτογραφίες όταν βαφτούν είναι μια χαρά και προκειμένου να περιστρέφονται ελευθέρα το καλάϊ επίπονος μονόδρομος .Με τον χαλκό τι έκανες χρησιμοποίησες το αρχικό υλικό η αγόρασες από το Πλαίσιο ; και άν ναι είχε κάποια διαφορά; Καλή συνέχεια !!!

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #711 στις: Νοεμβρίου 27, 2017, 05:57:19 μμ »
Καλησπέρα από όσο βλέπω στις φωτογραφίες όταν βαφτούν είναι μια χαρά και προκειμένου να περιστρέφονται ελευθέρα το καλάϊ επίπονος μονόδρομος .Με τον χαλκό τι έκανες χρησιμοποίησες το αρχικό υλικό η αγόρασες από το Πλαίσιο ; και άν ναι είχε κάποια διαφορά; Καλή συνέχεια !!!
Καλησπέρα. Ο χαλκός μου είναι λίγο πιο παχύς από του πλαισίου.
Εφόσον βαφεί (μετά από μοντελιστικό αστάρι), θα είναι μια χαρά.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #712 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 03:46:02 μμ »
Πειραματιζόμενος με τα stirrups, δηλ. με τις αναρτήσεις από τα ιστία μέσω των οποίων περνούσε το σχοινί (footrope) στο οποίο πατούσαν οι ναύτες για να τυλίξουν-ξετυλίξουν τα πανιά.
Θα ακολουθήσω την κατασκευή τους με στριμμένους κλαδίσκους χαλκού από καλώδιο.
Το θέμα μου είναι με ποιο τρόπο θα δέσω ή κολλήσω εφαρμοστά τις περιστροφές τους μεταξύ τους στο ιστίο...

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #713 στις: Ιανουαρίου 08, 2018, 03:10:11 μμ »
Μετά από αρκετές δοκιμές κατέληξα στο να περάσω τα συρμάτινα stirrups μέσω μικρής οπής που άνοιξα στα προβλεπόμενα σημεία των ιστίων.
Η φωτογραφία αποτυπώνει και τα foot-ropes (από νήμα 0,5 και 0,75 αντίστοιχα)τα οποία θα πάρουν προσεχώς την οριστική τους θέση και θα περαστούν ελαφρά με παρκετίνη για να σκληρύνουν και να φαίνονται πιο "κρεμασμένα" στη μεσότητα τους.

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #714 στις: Ιανουαρίου 08, 2018, 03:41:52 μμ »
Πάρα πολύ ωραία μέχρι εδώ. Δεν σε πρόλαβα, μάλλον το είδα αργά και τα είχες φτιάξει τα stirrups. Να ξέρεις ότι υπάρχει σύρμα από χαλκό βαμμένο μαύρο σε διάφορες διαστάσεις. Η διάσταση που ίσως έπρεπε να χρησιμοποιήσεις είναι τα 28 gauge περίπου 0,32 χιλιοστά εάν δεν κάνω λάθος.
Εάν χρειαστείς κάνε μια έρευνα στο google για το 28 gauge black wire, υπάρχουν και κασταστήματα στην Ελλάδα.
Να γνωρίζεις ακόμη ότι υπάρχει και χαλκός με αυτοκόλλητη ταινία.

Μια άσχετη ερώτηση, κάπου είδα ότι έχεις αγοράσει από τον Κύριο Domanov ένα εργαλείο το Serving machine, είσαι ικανοποιημένος από αυτό το εργαλείο;

Επίσης πλήρωσες τελωνείο; Γιατί πρόσφατα έκανα αγορά κόλλες από Αμερική και με έσκισαν, πρώτη φορά μου συνέβηκε αυτό για το ποσό που παρήγγειλα, έμαθα δεν ότι τα πράγματα έχουν σφίξει πολύ για αγορές εκτός Ευρωπαικής Ένωσης.

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #715 στις: Ιανουαρίου 08, 2018, 06:19:20 μμ »
Βασίλη σε χαιρετώ.
Ευχαριστώ για τα σχόλια, λογικά δε θα χρειαστώ πλέον κάτι σε σύρμα (?) και μάλιστα μαύρο σε αυτό το σκάφος, αλλά θα δούμε.... :)

Ευχαριστημένος έμεινα με τη serving machine, απλή και χρηστική συσκευή.
Να φανταστείς πως αγόρασα και το μοτεράκι της μαζί ώστε να μη τη δουλεύω χειροκίνητα αλλά δε το δούλεψα ποτέ.

Για το τελωνείο εκείνης της εποχής, δεν είχα πρόβλημα. Τώρα όμως άλλαξαν τα πράγματα.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #716 στις: Ιανουαρίου 13, 2018, 11:36:28 πμ »
Κάποια στιγμή θα περάσω τα footropes με παρκετίνη, ελπίζω όταν στεγνώσει να μην τεντώσει πιο πολύ τα νήματα...
Θα αφήσω ακολούθως τα yards χωρίς να τα αναρτήσω στα κατάρτια (masts) και θα στραφώ είτε στο μοντάρισμα/ανάρτηση του οπίσθιου καταρτιού, είτε στην ανάρτηση του μπροστινού (bowsprit).
Δε ξέρω ακόμη τι συμφέρει περισσότερο...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #717 στις: Ιανουαρίου 13, 2018, 02:30:16 μμ »
Η χρησιμότητα της παρκετίνης πια θα είναι; Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αν και έχω διαβάσει ότι την χρησιμοποιούν πολλοί μοντελιστές ειδικά σε πλαστικά μοντέλα.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #718 στις: Ιανουαρίου 13, 2018, 02:35:49 μμ »
Ερώτηση για τους πιο έμπειρους:

πως θα βρω το σωστό ύψος σε κάθε κατάρτι στο οποίο θα στερεωθεί το κάθε ιστίο/αντένα (yard) ώστε να ανοίξω στο σημείο αυτό οπή 1 χιλ;
Υποτίθεται πως το yard αναρτάται εκεί μέσω σχοινιών απλών και δένεται (lashing) μέσω σχοινιών που διέρχονται από κάποιες χάντρες.... Η τελική στερέωση του γίνεται μέσω ενός μεταλλικού pin 1mm που θα μπει στην αντίστοιχη οπή που ήδη έχω ανοίξει στην πλάτη κάθε yard...
Απλά δεν εμπιστεύομαι πολύ τα σχέδια και αναρωτιέμαι μήπως λανθασμένο ύψος τοποθέτησης δημιουργήσει πρόβλημα στα προσεχή εξαρτήματα και fittings.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #719 στις: Ιανουαρίου 13, 2018, 02:39:01 μμ »

πως θα βρω το σωστό ύψος σε κάθε κατάρτι στο οποίο θα στερεωθεί το κάθε ιστίο/αντένα (yard) ώστε να ανοίξω στο σημείο αυτό οπή 1 χιλ;
Υποτίθεται πως το yard αναρτάται εκεί μέσω σχοινιών απλών και δένεται (lashing) μέσω σχοινιών που διέρχονται από κάποιες χάντρες.... Η τελική στερέωση του γίνεται μέσω ενός μεταλλικού pin 1mm που θα μπει στην αντίστοιχη οπή που ήδη έχω ανοίξει στην πλάτη κάθε yard...
Απλά δεν εμπιστεύομαι πολύ τα σχέδια και αναρωτιέμαι μήπως λανθασμένο ύψος τοποθέτησης δημιουργήσει πρόβλημα στα προσεχή εξαρτήματα και fittings.
:)
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #720 στις: Ιανουαρίου 13, 2018, 02:40:04 μμ »
Η χρησιμότητα της παρκετίνης πια θα είναι; Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αν και έχω διαβάσει ότι την χρησιμοποιούν πολλοί μοντελιστές ειδικά σε πλαστικά μοντέλα.
Βασίλη, σκληραίνει την υφή του σχοινιού (ως αραιωμένη ξυλόκολλα...) ώστε να πάρει πιο ημιμόνιμη μορφή το φυσιολογικό του κρέμασμα που θέλω να προσομοιώσω.
Το προτείνει κι ο Καναδός εναλλακτικά.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #721 στις: Ιανουαρίου 13, 2018, 03:48:31 μμ »

Ερώτημα, τα σχέδια γιατί δεν τα εμπιστεύεσαι; Δεν είναι σε κλίμακα 1:64 όπως το ιστιοφόρο που φτιάχνεις; Δηλαδή από τα σχέδια δεν έχεις πάρει καμία μέτρηση μέχρι τώρα; Τα υπόλοιπα fittings πως τα τοποθέτησες στα κατάρτια με το μάτι; Η γνώμη μου είναι ότι η καλύτερη μέτρηση είναι από τα σχέδια που συνοδεύουν το κιτ εφόσον αυτά είναι σε κλίμακα. Δεν ξέρω εάν κάποιος άλλος συνάδελφος έχει καμιά καλύτερη ιδέα. Τώρα εάν πάει 2 χιλιοστά πάνω ή δύο χιλιοστά κάτω νομίζω ότι αυτό δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα εφόσον και αυτά θα μετρηθούν από τα ήδη υπάρχοντα σχέδια. Τα σχέδια πιστεύω ότι σου δίνουν τις διαστάσεις για παράδειγμα των yards. Πάρε ένα χάρακα και μέτρησε αυτήν την διάσταση πάνω στα σχέδια και δες εάν συμφωνεί. Εάν μετρήσεις σωστά δεν νομίζω να υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #722 στις: Ιανουαρίου 13, 2018, 04:56:52 μμ »
Ερώτημα, τα σχέδια γιατί δεν τα εμπιστεύεσαι; Δεν είναι σε κλίμακα 1:64 όπως το ιστιοφόρο που φτιάχνεις; Δηλαδή από τα σχέδια δεν έχεις πάρει καμία μέτρηση μέχρι τώρα; Τα υπόλοιπα fittings πως τα τοποθέτησες στα κατάρτια με το μάτι; Η γνώμη μου είναι ότι η καλύτερη μέτρηση είναι από τα σχέδια που συνοδεύουν το κιτ εφόσον αυτά είναι σε κλίμακα. Δεν ξέρω εάν κάποιος άλλος συνάδελφος έχει καμιά καλύτερη ιδέα. Τώρα εάν πάει 2 χιλιοστά πάνω ή δύο χιλιοστά κάτω νομίζω ότι αυτό δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα εφόσον και αυτά θα μετρηθούν από τα ήδη υπάρχοντα σχέδια. Τα σχέδια πιστεύω ότι σου δίνουν τις διαστάσεις για παράδειγμα των yards. Πάρε ένα χάρακα και μέτρησε αυτήν την διάσταση πάνω στα σχέδια και δες εάν συμφωνεί. Εάν μετρήσεις σωστά δεν νομίζω να υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά.
Βασίλη, θα το δοκιμάσω.
Οπότε συστήνεις άνοιγμα της αντίστοιχης οπής 1 χιλ. και στα κατάρτια, στερέωση με αυτή του κάθε yard στο ανάλογο ύψος και στο τέλος ανάρτηση των επιπλέον σχοινιών που το δένουν με ή χωρίς τις χάντρες (beads), ανάλογα. 
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #723 στις: Ιανουαρίου 13, 2018, 05:11:19 μμ »
Εάν το έφτιαχνα εγώ όλες μου οι μετρήσεις θα ήταν από τα σχέδια όπως προανέφερα μιας και είναι στην σωστή κλίμακα.
Αλλά καλό θα είναι να ακούσουμε και άλλες απόψεις και να μην στηρίζεσαι μόνο στην δική μου.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #724 στις: Ιανουαρίου 13, 2018, 05:45:31 μμ »
Εάν το έφτιαχνα εγώ όλες μου οι μετρήσεις θα ήταν από τα σχέδια όπως προανέφερα μιας και είναι στην σωστή κλίμακα.
Αλλά καλό θα είναι να ακούσουμε και άλλες απόψεις και να μην στηρίζεσαι μόνο στην δική μου.
Θα μιλήσω με ένα ψυχαναγκαστικό στα θέματα αυτά αμερικάνο, να δω τι έκανε σχετικά...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Tags: hms snake