Καλημέρα Στέργιε,
Θέλω να σου κάνω μερικές ερωτήσεις.
Τις κουπαστές θα τις τοποθετήσεις πριν τοποθετήσεις το μπροστινό και πίσω κατάστρωμα;
Το μπροστινό κατάστρωμα είσαι σίγουρος ότι το έχεις βάλει σωστά στην θέση του;
Κοιτώντας μια φωτογραφία στην οποία λες πρόχειρη τοποθέτηση καταστρωμάτων βλέπω ότι το μπροστινό κατάστρωμα είναι πιο χαμηλά από τα παραπέτα, πως θα πατήσει η κουπαστή πάνω στο κατάστρωμα; Εκτός και εάν η κουπαστή δεν πατάει πάνω στο μπροστινό κατάστρωμα (μάλλον απίθανο μου φαίνεται).
Βασίλης
Βασίλη γεια σου.
Στη φωτο που αναφέρεις έχουν ακουμπήσει πρόχειρα τα δύο καταστρώματα στα 1,5Χ1,5 υποστηρίγματα (ledges) τα οποία κόλλησαν στα 2 χιλ (2 χιλ. είναι στο πάχος το πετσωμένο plywood των καταστρωμάτων) κάτωθεν του ελεύθερου/άνω χείλους των παραπέτων. Το εγχειρίδιο βέβαια μιλούσε να κολληθούν στα 1,8 χιλ. αλλά τα 0,2 χιλ. αν δημιουργήσουν θέμα θα λυθεί τη στιγμή της οριστικής κόλλησης.
Το πλάνο μου είναι να στηρίξω προσωρινά (αλλά σταθερά, πχ με πινέζες....) τις κουπαστές στα παραπέτα, σωστά ευθυγραμμισμένες (ως προς τα έσω & έξω περιθώρια τους) και συμμετρικές (μεταξύ τους) όπου θα μείνουν μέχρι να αρχίσουν οι υπερκατασκευές. Τότε θα βγουν απλά για να βαφούν μαύρες κι ακολούθως θα στερεωθούν μόνιμα μετά από την τότε μόνιμη στερέωση και των καταστρωμάτων από κάτω τους.
Μόλις τις στερεώσω προσωρινά (αλλά όχι βιαστικά), θα αρχίσει η επίστρωση ασταριού σε όλο το εξωτερικό τοίχωμα της γάστρας (εκτός των παραπέτων), και κατόπιν αφού γίνει η γραμμή των νερών θα βαφεί με μαύρο το άνω τμήμα της γάστρας ή θα εφαρμοσθεί ο χαλκός στο κατώτερο (θα σκεφτώ τι είναι προτιμότερο).
Αν σκέφτομαι κάτι βασικό λάθος, μου λες.