Αποστολέας Θέμα: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft  (Αναγνώστηκε 89284 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
Απ: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft
« Απάντηση #300 στις: Μαρτίου 05, 2012, 10:43:21 πμ »
Εγώ δεν φρικάρω,  ΚΑΘΟΛΟΥ  θα φρικάριζα μόνο εάν δεν υπήρχε δεύτερο πέτσωμα ... :wink:
Αυτό που βλέπω στα μαδέρια σου είναι ότι στις άκρες το τρίγωνο θα έπρεπε να ήταν με πιο λοξό κόψιμο ώστε να έχει πλήρη εφαρμογή
Αν κατάλαβα καλά, συμπληρώνω ότι το κόψιμο θα πρέπει να ακολουθεί την γραμμή του νομέα...
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #301 στις: Μαρτίου 05, 2012, 11:19:31 πμ »
Εγώ δεν φρικάρω,  ΚΑΘΟΛΟΥ  θα φρικάριζα μόνο εάν δεν υπήρχε δεύτερο πέτσωμα ... :wink:
Αυτό που βλέπω στα μαδέρια σου είναι ότι στις άκρες το τρίγωνο θα έπρεπε να ήταν με πιο λοξό κόψιμο ώστε να έχει πλήρη εφαρμογή
Αν κατάλαβα καλά, συμπληρώνω ότι το κόψιμο θα πρέπει να ακολουθεί την γραμμή του νομέα...
Thx
Θανάση σε παρακαλώ γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος στο τελευταίο σου σχόλιο για το νομέα. Νομίζω πως δε μπορεί να πάει λοξά, αναγκαστικά γίνεται κάθετα (παράλληλα στο νομέα).:roll:
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #302 στις: Μαρτίου 05, 2012, 11:21:03 πμ »
Πάντως ακόμη κι εγώ με αυτά τα κοντινά πλάνα που έχω πάρει στις φωτο, τρομάζω.
Η πραγματικότητα θα είναι αρκετά καλύτερη !!
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #303 στις: Μαρτίου 05, 2012, 12:27:21 μμ »
αναγκαστικά γίνεται κάθετα (παράλληλα στο νομέα) Δεν ξέρω αν γίνεται "αναγκαστικά"... αλλά πρέπει να γίνεται, γιατί υποτίθεται αποτελεί σόκορο που πρέπει να καρφωθεί σωστά στον νομέα....
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #304 στις: Μαρτίου 05, 2012, 01:46:43 μμ »
Στέργιε καλημέρα,
Λοιπόν θα σου εξηγήσω τι ακριβώς έκανα εγώ στο Amerigo Vespucci, πριν το κάνω όμως έκανα και μερικές δοκιμές τοποθετώντας προσωρινά διάφορα μαδέρια.
Έχε υπόψη σου ότι οι γραμμές του Amerigo Vespucci δεν έχουν καμία σχέση με τις γραμμές του Snake. To Av δεν είναι τόσο στρογγυλό ας πούμε όπως το Snake και έχει περίπου τις ίδιες γραμμές με το Cutty Sark.
Όπως βλέπεις στην εικόνα έχω τοποθετήσει πρώτα σανίδες από το πάνω μέρος και συνολικά τοποθέτησα 11 σανίδες, χωρίς αυτές να χρειαστούν διαμόρφωση στην πλώρη και πρύμνη του σκάφους (εκεί χρειάζονται διαμόρφωση), θα πρέπει δηλαδή από κάποιο σημείο και μετά να λεπταίνεις τις σανίδες στην πλώρη και πρύμνη. Εγώ αυτό το κάνω με γυαλόχαρτο πάνω σε τάκο. Το σκεπτικό είναι αυτό που φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία. Εάν δεν γίνεται αυτό εκεί που χρειάζεται τότε οι σανίδες δεν θα πηγαίνουν καλά  και θα αναγκάζεσαι να τις πιέζεις πολύ για να πάρουν  την θέση τους, οπότε θα υπάρχει και συστροφή (να το πω έτσι της σανίδας) κάτι που δεν είναι καλό.
Νομίζω ότι αυτό που εξηγείται στην δεύτερη φωτογραφία δεν το εφάρμοσες καθόλου.

Στο AV λοιπόν δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι τέτοιο μιας και οι 11 σανίδες μπήκαν χωρίς πρόβλημα ολόκληρες. Εάν έβαζα και 12η σανίδα τότε αυτή θα έβγαινε εκτός.
Στη συνέχεια ξεκίνησα από το κάτω μέρος του AV τοποθετώντας αν θυμάμαι καλά 2 σανίδες, ίσως και περισσότερες (δεν έχει και τόσο σημασία).
Επειδή μέσα στο μυαλό μου έχω το δικό μου σκεπτικό και σχεδόν σε όλα τα καράβια που έχω κάνει το έχω εφαρμόσει αυτό έκανα το εξής στο AV:
Τοποθέτησα εφτά μικρά σανιδάκια στους δύο μεσαίους νομείς, έτρεξα μια σανίδα κάτω από τα εφτά σανιδάκια προς πλώρη και πρύμνη (την έτρεξα φυσιολογικά χωρίς πίεση, να πάει μόνη της) και η σανίδα συνάντησε στην πλώρη το ποδόσταμα και είχε κενό με την σανίδα νούμερο 11 μικρότερο από το πάχος της σανίδας που χρησιμοποίησα για το πέτσωμα του AV.
Έxω  λοιπόν χωρίσει την γάστρα σε δύο μέρη.
Σε αυτό το σημείο υπήρχαν δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να συνεχίσω να κλείνω το κενό με κατάλληλα διαμορφωμένες σανίδες ή να ακολουθήσω τον τρόπο του Naftotopos ή μπορούσα να ακολουθήσω και άλλο τρόπο.
Ακολούθησα τον τρόπο του Naftotopos γιατί αυτός ήταν ο σκοπός μου από την αρχή, ο κύριος λόγος ήταν ότι ήθελα να τον δοκιμάσω σε διαφορετικό τύπο γάστρας και ότι προκύψει.
Στο κενό μεταξύ ελεύθερης σανίδας και σανίδας νούμερο 11 έφτιαξα μια σφήνα (τριγωνική) που να ταιριάζει απόλυτα μέσα στο κενό. Η διαμόρφωση αυτής της τριγωνικής σφήνας έγινε σιγά σιγά. Επειδή εγώ πάντα κόβω τις περισσότερες σανίδες σε δύο ή τρία κομμάτια αγνόησα τελείως το σημείο 0 αυτής της τεχνικής (γιατί για μένα είναι πιο εύκολο να διαμορφώνω μια σανίδα με μία άκρη προς διαμόρφωση, παρά μια σανίδα με δύο άκρες προς διαμόρφωση) και έκοψα την σανίδα σε ευθεία γραμμή από τα σημεία Α,Α1 μέχρι το τελείωμα του υπό διαμόρφωση μαδεριού (η σανίδα ήταν 6 χιλιοστά και την ευθεία γραμμή την έκοβα όχι κάτω από τα 2,5 χιλιοστά). Το ίδιο έκανα με το ίδιο άλλο μαδέρι που κατέληγε στην πρύμνη.
Θα μου πεις γιατί έκανα τον κόπο να φτιάξω κάτι τέτοιο εφόσον το AV βάφεται και δεν θα φαίνεται τίποτε; Η απάντηση είναι ότι πρώτον έκανα πιο λίγη ώρα να διαμορφώσω τις σανίδες και δεύτερον (το πιο κύριο) η γάστρα του σκάφους δείχνει πιο όμορφη. Ίσως να μην είναι αποδεκτό για πολλούς αυτό μιας και εάν ήταν ξύλινο το AV θα είχε πετσωθεί σίγουρα διαφορετικά (στο αληθινό), για μένα όμως είναι ικανοποίηση που ακολούθησα έναν πραγματικό τρόπο και ειδικά Ελληνικό σε Ιταλικό σκαρί.

Σε ένα πέτσωμα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε χονδρικά είναι το εξής:
Η μέση του πλοίου θα πάρει πιο πολλές σανίδες από ότι στην πλώρη και στην πρύμνη. ʼρα με κάποιον τρόπο θα πρέπει οι σανίδες πλώρης και πρύμνης να μειώνονται σταδιακά κατά πλάτος. Κάπου όμως αυτό δεν είναι εφικτό για όλα τα πλοία και ακολουθούνται διάφοροι τρόποι πετσώματος. Οι ʼγγλοι χρησιμοποιούσαν τον δικό τους, οι Γάλλοι τον δικό τους, οι Έλληνες τον δικό τους οι μοντελιστές τον δικό τους κ.λ.π. Ενημερωτικά και μόνο κατέβασε από εδώ τον τρόπο Planking A Bluff Bow http://www.modelshipwrightsdatabase.com/Page/03fp.htm

Επειδή από τα πολλά βιβλία που έχω διαβάσει σχετικά με το πέτσωμα δεν σου κρύβω ότι έχω μπερδευτεί λιγάκι, νομίζω ότι και συ έχεις μπερδευτεί, τώρα το μπέρδεμα αυτό έχει ξεκαθαρίσει μέσα στο μυαλό μου, φροντίζοντας να κάνω πράξη αυτά που έχω διαβάσει άλλοτε με λάθη και άλλοτε με επιτυχία.

Ξεπέρασε λοιπόν αυτόν τον κυκεώνα και μην τρομάζεις όπως λες παραπάνω.  ::salut::

Αυτή την φορά όντως έγραψα πολλά.  :lol:

Βασίλης   
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #305 στις: Μαρτίου 05, 2012, 03:48:44 μμ »
Βασίλη, τα 2,5 χιλ. που λες μετρώντας από την πάνω ακμή της σανίδας (που είναι προς το παραπέτο); :roll:
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #306 στις: Μαρτίου 05, 2012, 04:13:32 μμ »
Βασίλη, τα 2,5 χιλ. που λες μετρώντας από την πάνω ακμή της σανίδας (που είναι προς το παραπέτο); :roll:

Είπα όχι κάτω από τα 2,5 χιλιοστά (σε σανίδα 6 χιλιοστών) και αυτό το λέω γιατί δεν θα καθήσω να κάνω μικρομετρικές ρυθμίσεις στις σανίδες. Μία σανίδα μπορεί να είναι 2,5 χιλιοστά, μία άλλη 2,8 χιλιοστά και μία άλλη 3 χιλιοστά. Σε κάθε περίπτωση όχι πάνω από 3 χιλοστά και όχι κάτω από 2,5.
Δεν έχει σχέση κανένα παραπέτο εδώ, δηλαδή εφόσον έκοψα την σανίδα σε ευθεία γραμμή είτε την τοποθέτησα με την ακμή προς το πάνω μέρος του πλοίου είτε αντίστροφα (όπως βόλευε δηλαδή την σανίδα να πατήσει καλύτερα), δες την φωτογραφία που επισυνάπτω.
Προσοχή αυτό ήταν στο AV και όχι στο Snake.
Επειδή δεν έχω μπροστά μου το Snake και δεν μπορώ να καταλάβω πως τρέχουν οι σανίδες και από ότι βλέπω στον Τσέχο, αυτός προφανώς δεν κόβει ευθεία γραμμή, δηλαδή από ότι μπορώ να δω και να καταλάβω δεν κόβει ευθεία γραμμή αλλά λοξή γραμμή όπως στο σχήμα που παρέθεσα πιο πάνω εξομαλύνοντας στη συνέχεια την σανίδα από το μαξιλάρι που κάνει bumb to be filed . Με αυτόν τον τρόπο όλες οι σανίδες στο μέσον του πλοίου θα είναι σε όλη τους την διάσταση. Ίσως όμως ο Τσέχος εφαρμόζει και τον Ολλανδικό τρόπο, δεν είμαι σίγουρος.
Κάτι περίπου τέτοιο εφαρμόστηκε στο Cutty Sark κόβοντας όμως τις σανίδες πάνω στο πλοίο (να μην το κάνεις αυτό γιατί θέλει εξοικείωση).
Βασίλης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #307 στις: Μαρτίου 05, 2012, 04:29:03 μμ »
Επίσης σου επισύναψα προηγουμένος ένα url από το modelshipworld για να δεις ακριβώς αυτό.
Είναι βέβαια λίγο  διαφορετικό αλλά η φιλοσοφία ταιριάζει, διάβασέ το καλά γιατί αξίζει τον κόπο, ειδικά σε πλοία του τύπου που αναφέρει.
Ακόμα μην ταλαιπωρείσαι και πολύ, κλείσε την γάστρα, τρίψε λίγο, στοκάρισε και ξανατρίψε για να προχωρήσεις στο δεύτερο πέτσωμα που σαφώς θα πατήσει όπως έχω ξαναπεί καλύτερα.
Γνώμη μου συνέχισε με αυτόν τον τρόπο και μην τον αλλάξεις μέχρι να κλείσει η γάστρα, απλά τα επόμενα μαδέρια κάντα να ταιριάζουν καλύτερα και εάν δεις ότι δεν ταιριάζουν επέμεινε να τα διαμορφώνεις μέχρι να ταιριάξουν όσο το δυνατόν καλύτερα, μόνο έτσι θα μάθεις να τα προσαρμόζεις καλά.
Αν με το καλό σε φέρει ο δρόμος σου προς τα Νότια πέρασε και από εδώ να κάνουμε και πρακτική εξάσκηση χωρίς βεβαίως χρηματικό τίμημα. :lol: ::salut::
Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #308 στις: Μαρτίου 05, 2012, 04:33:04 μμ »
Οκ, θεωρητικά έχω βγάλει συμπέρασμα, ένα από τα μειονεκτήματα που ακόμη έχω σε κάποιο βαθμό είναι το ότι δεν κόβω απόλυτα ευθυγραμμισμένα τις σανίδες με τον κόφτη (ελπίζω οι σφιγκτήρες με τον μεταλλικό χάρακα πάνω από τη σανίδα να βοηθήσουν).
Κι ο γερμανός (ο βάρβαρος με το dremel αν θυμάσαι) δεν έκοβε τελείως ευθεία με τον κόφτη αλλά έκανε ένα είδος μικρής καμπύλης στο bumb to be filed....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #309 στις: Μαρτίου 05, 2012, 04:44:54 μμ »
Οκ, θεωρητικά έχω βγάλει συμπέρασμα, ένα από τα μειονεκτήματα που ακόμη έχω σε κάποιο βαθμό είναι το ότι δεν κόβω απόλυτα ευθυγραμμισμένα τις σανίδες με τον κόφτη (ελπίζω οι σφιγκτήρες με τον μεταλλικό χάρακα πάνω από τη σανίδα να βοηθήσουν).
Κι ο γερμανός (ο βάρβαρος με το dremel αν θυμάσαι) δεν έκοβε τελείως ευθεία με τον κόφτη αλλά έκανε ένα είδος μικρής καμπύλης στο bumb to be filed....

Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ αυτό και την σανίδα δεν την κόβουμε με την μία και έξω, την περνάμε αρκετές φορές με το λεπίδι.
Πριν όμως κόψεις την γραμμή θα πρέπει να έχεις ταιριάξει απόλυτα το τριγωνικό κομμάτι.
Ο Γερμανός ακολουθεί αυτό που λέει το manual.
Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #310 στις: Μαρτίου 06, 2012, 04:23:56 μμ »
ο Γερμανός δεν κόβει ακριβώς πάνω στην ευθεία που σημειώνει, αλλά πάνω στην πιο καμπύλη γραμμή:

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #311 στις: Μαρτίου 06, 2012, 05:04:09 μμ »
ο Γερμανός δεν κόβει ακριβώς πάνω στην ευθεία που σημειώνει, αλλά πάνω στην πιο καμπύλη γραμμή:

Προφανώς κάπως έτσι το κάνει, ακολουθεί όμως αυτό που λέει το manual.
Σημαδεύει δηλαδή το overlap και μην νομίζεις ότι με ένα κόψιμο τελείωσες, η σανίδα θέλει δοκιμές και διαμόρφωση χειροκίνητα με γυαλόχαρτο ώστε να πατήσει καλά.
Αν ρώταγες εμένα προσωπικά αυτό το πράγμα δεν μου αρέσει καθόλου και δεν με βολεύει, έχω δει πολλούς να το κάνουν και μάλιστα μια κυρία Ισπανίδα ονόματι Luis που έφταχνε το HMS Victory της Caldecraft.

Παράδειγμα ένα εάν δεν θέλεις να κάνεις μύτες στην φωτογραφία που επισυνάπτω από το επίσημο σάιτ της Jotika εκείνη την σανίδα μπορούσες να την κόψεις κάπως έτσι όπως έχω ζωγραφίσει.

Παράδειγμα δύο αυτό που κάνει ο Γερμανός σύμφωνα με το manual, φωτογραφία παρμένη από το επίσημο σάιτ της Jotika (είναι το HMS Surprise).

Παράδειγμα 3 και όπως βλέπεις στο μπροστά μέρος οι σανίδες έχουν μειωθεί σε πλάτος αναλόγως, φωτογραφία πάλι από το επίσημο σάιτ της Jotika (HMS Victory)

ʼρα για να κλείσει η γάστρα υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι, ακολούθησε κάποιον που μπορείς εσύ καλύτερα να τον εφαρμόσεις.
Θα τρέχεις τις σανίδες φυσιολογικά, γιατί εάν δεις την πρώτη φωτογραφία με την κόκκινη ζωγραφιά θα διαπιστώσεις ότι αυτή την σανίδα εάν την πίεζε θα έκανε ένωση με την παραπάνω, αυτό όμως θα ήταν λάθος και θα υπήρχαν τα γνωστά προβλήματα. Την άφησε λοιπόν να τρέξει ομαλά και εκεί μέσα θα έβαζε κομμάτι.
Επίσης μύτες ξεμύτες κ.λ.π. τον ρόλο τον κάνει η σωστή εφαρμογή, μια σωστή εφαρμογή θα είναι και όμορφη.

Για να μιλήσω πιο ειλικρινά μαζί σου χωρίς και εγώ να θεωρηθώ Πυθεία όπως έγραψε πιο πάνω ο Θανάσης, θα σου πω ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις κατά την άποψή μου είναι στην διαμόρφωση και στην εφαρμογή των σανίδων και αυτό θα το ξεπεράσεις μόνο με την υπομονή και δοκιμάζοντας σταδιακά την κάθε υπό διαμόρφωση σανίδα ώστε να επιτύχεις το ζητούμενο που είναι η καλή εφαρμογή.

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #312 στις: Μαρτίου 14, 2012, 12:08:15 πμ »
 ::bioliicon::
..
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #313 στις: Μαρτίου 14, 2012, 12:10:22 πμ »

Είναι αμακιγιάριστο ακόμη, αλλά με ικανοποιεί γενικώς.....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #314 στις: Μαρτίου 29, 2012, 03:15:22 μμ »
Ολοκληρώθηκε το 1ο πέτσωμα της γάστρας και ακολούθως έγινε ένα στεγνό τρίψιμο της όλης γάστρας με 80άρι χαρτί.
Θα ακολουθήσει το πέρασμα του στόκου με το χέρι.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #315 στις: Απριλίου 01, 2012, 10:28:58 μμ »
Ορισμένες φωτο μετά από το στεγνό τρίψιμο της γάστρας

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #316 στις: Απριλίου 01, 2012, 10:37:30 μμ »
Μια ακόμη φωτο από την πρύμνη του σκάφους....

Τοποθετήθηκε δοκιμαστικά το οπίσθιο ποδόσταμα, όπως βλέπετε υπάρχει αυτή η ατέλεια ....

Θα τοποθετήσω ανάμεσα μια σανίδα 0.5 χιλ. για να κλείσει το κενό κι ακολούθως θα κολλήσω οριστικά το ποδόσταμα.

Τέλος θα περαστεί ο στόκος νερού στη γάστρα.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #317 στις: Απριλίου 08, 2012, 01:21:22 μμ »
Η στρώση στόκου με το χέρι με διευκολύνει περισσότερο τελικά.

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #318 στις: Απριλίου 08, 2012, 01:29:14 μμ »
Σήμερα έτριψα με 80άρι και μετά με 180άρι χαρτί τη γάστρα.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό...

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #319 στις: Απριλίου 08, 2012, 01:38:18 μμ »
Η εικόνα των σανίδων σε πλώρη και πρύμνη είναι αυτή, άφησα τα ποδοστάματα λερωμένα και δεν τα έτριψα, πιστεύω πως με βαμβάκι και νερό θα μπορέσω να τα καθαρίσω, εκτός κι αν έχετε κάποια άλλη συμβουλή.
.... ..
Βέβαια τα ποδοστάματα θα σκεπαστούν με χαλκό αλλά εκπαιδευόμενος σε στη διαμόρφωση ξυλείας με προοπτική προσεχώς μη χαλκού και γάστρας μη βαφόμενης αλλά μόνο βερνικωμένης, μελετώ το κάθε βήμα μου...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #320 στις: Απριλίου 08, 2012, 01:44:48 μμ »
Ένα πράγμα που θέλω να σας ρωτήσω είναι η διαμόρφωση της επόμενης rabet line προκειμένου να δεχθεί το 2ο πέτσωμα που θα ακολουθήσει: θα πρέπει πριν να αρχίσω το 2ο πέτσωμα πάλι να τρίψω και στενέψω τη ξυλεία του 1ου πετσώματος όπισθεν της bearding line ώστε όταν τοποθετηθούν οι σανίδες της 2ης ξυλείας να μην εξέχουν σε πάχος από τα walnut ποδοστάματα;

Επίσης, το αυλάκι της rabet line πώς θα διαμορφωθεί πάνω στη ξυλεία του 1ου πετσώματος ειδικά στη μεσότητα της γάστρας και στην πρύμνη;
Ευχαριστώ,
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #321 στις: Απριλίου 08, 2012, 01:45:51 μμ »
 ::pc024::
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #322 στις: Απριλίου 13, 2012, 11:19:57 μμ »
Έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία για τη δημιουργία της 2ης rabbet line....

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #323 στις: Απριλίου 13, 2012, 11:21:35 μμ »
Από τα λίγα σχόλια που λαμβάνω (:evil:) συμπεραίνω πως δεν τα πάω και πολύ άσχημα:mrgreen: :mrgreen:  ....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #324 στις: Απριλίου 13, 2012, 11:25:32 μμ »
Οι φωτο μπορεί να φαίνονται εργοταξιακές αλλά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση....
..  ....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Tags: hms snake