Στέργιο ακόμα δεν καταλαβαίνω πως θα σε βοηθήσει η ενδιάμεση σανίδα...
Παίρνω μερικές φράσεις σου:
-Τι θα πεί "άρχιζαν να στρεβλώνουν περισσότερο από ό,τι έπρεπε" Οι σανίδες δεν θα πρέπει να στρεβλώνουν καθόλου...Το πέτσωμα κατεβαίνοντας προχωρά μέχρι εκεί, που όπως είπα, ακουμπάνε οι σανίδες και τα δύο ποδοστάματα και συνήθως αφαιρώντας-μειώνοντας το πλάτος των σανίδων προς το ποδόσταμο της πλώρης. Αν οι σανίδες αρχίζουν να "στρεβλώνουν περισσότερο από ό,τι έπρεπε" είναι ενδεχομένως γιατί έχεις συνεχίσει να προσθέτεις σανίδες χωρίς να μειώνεις το πλάτος τους στην πλώρη και "επιμένεις" να προχωράς το πέτσωμα...Οι σανίδες κατεβαίνοντας και με την μείωση του πλάτους πρός το ποδόσταμο της πλώρης πρέπει επιπλέον να ακουμπάνε σε όλους τους νομείς. ʼν αρχίζουν να μήν το κάνουν (όχι αν εσύ να μην μπορείς να το κάνεις....) τότε το πέτσωμα θα πρέπει να σταματήσει.
-Λές "περισσότερα πράγματα λύθηκαν και ξεκαθαρίσθηκαν από τη θεωρία" αυτό είναι αλήθεια...
Η ανασφάλεια συνήθως οδηγεί στην αναζήτηση λύσεων-βοήθεια απο άλλους φίλους που όμως δεν μπορούν να γνωρίζουν τις δικές σου γνώσεις και δεξιότητες. Εγώ θεωρώ ότι η ανασφάλεια ξεκινά απο το κενό γνώσης...γι' αυτό και θα πρέπει κάποιος πρίν ξεκινήσει κάτι να έχει δ ι α β ά σ ε ι...Η γνώση δεν έρχεται αποσπασματικά μέσα απο λίγες γραμμές ενός post γιατί τελικά δεν θα αποφύγεις το "να μη σπαστώ κι απογοητευθώ τελικά".
-Λές "να μάθω κάποια τεχνική πετσώματος" Δεν έχω να σου προτείνω κάποια τεχνική... απο αυτές που υπάρχουν θα πρέπει να δείς ποιά σου ταιριάζει αλλά αφού προηγουμένως έστω και μέχρι ένα σημείο τις έχεις δουλέψει στην πράξη. Συνηθίζω να λέω ότι, μαθαίνεις μόνο όταν σου μπεί και κάποια σκλήθρα ξύλου στο δάχτυλο...
-Λές "Αν πιστεύεις εσύ ή κάποιος άλλος ... σανίδα θα πρέπει να αφαιρεθεί" Το τι πιστεύω εγώ και κάθε άλλος φίλος θεωρώ ότι μόνο άποψη μπορεί να είναι και όχι απαραίτητα η λύση...Το αν θα πρέπει να αφαιρεθεί ή όχι το γνωρίζει μόνο εσύ που την τοποθέτησες με κάποιο σκεπτικό. Αν κάποιος σου πεί να την αφαιρέσεις ούτε το σκεπτικό σου γνωρίζει αλλά ούτε και εσύ ενδεχομένως να έχεις την ευελιξία να αλλάξεις σκεπτικό...
-Λές "να μάθω μια τεχνική "τυφλοσούρτη" " Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση...Κάθε σκαρί έχει τα δικά του "μυστικά" και το μόνο που τελικά θα μπορέσεις να "μάθεις" είναι να τα αντιμετωπίζεις, αυτή είναι και η αξία-ψυχαγωγία του scratch.
Στέργιο ξέρω πως ακούγομαι ως "Πυθεία" αλλά τις απαντήσεις θα τις βρείς μόνος σου και μετά απο διάβασμα...Και το διάβασμα (μαζί με την εμπειρία) πίστεψε με έχει την αξία του και στον μοντελισμό.
Νομίζω ότι σήμερα μίλησα πολύ...

Thx