Αποστολέας Θέμα: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft  (Αναγνώστηκε 89301 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
Απ: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft
« Απάντηση #225 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:49:09 μμ »
Ευχαριστώ repetan, το θέμα είναι να βρω αυτό ή κάτι αντίστοιχο σε Ελλαδικό χώρο διότι έχω πήξει στην αναμονή των δεμάτων εξωτερικού... ::salut::
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #226 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 10:43:10 μμ »

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #227 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 10:44:39 μμ »
...με αρκετή καθυστέρηση, έτοιμος να αρχίσει το 1ο πέτσωμα

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος blackglaze

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χριστουπολη - Πορτο...πηγαινε ελα.
« Απάντηση #228 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 11:27:32 μμ »
Ωραια  trap!

Εχω μια απορια που ηθελα να σε ρωτησω...

...βλεποντας τις καρφιτσοπινεζες που χρησιμοποιεις και παρατηρωντας οτι τις τερματιζεις...αναρωτιεμαι? δεν σου ανοιγει το κοντραπλακε?

...ρωταω, γιατι αν και εχω χρησιμοποιησει πιο λεπτες (θα'λεγα πιο μοντελιστικες) βελονες και χωρις να τις πιεζω πολυ σε βαθος (να μην διαπερνα απεναντι), μου εχει τυχει να ανοιγουν τα φυλλα του κοντραπλακε.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #229 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 11:57:14 μμ »
Ωραια  trap!

Εχω μια απορια που ηθελα να σε ρωτησω...

...βλεποντας τις καρφιτσοπινεζες που χρησιμοποιεις και παρατηρωντας οτι τις τερματιζεις...αναρωτιεμαι? δεν σου ανοιγει το κοντραπλακε?

...ρωταω, γιατι αν και εχω χρησιμοποιησει πιο λεπτες (θα'λεγα πιο μοντελιστικες) βελονες και χωρις να τις πιεζω πολυ σε βαθος (να μην διαπερνα απεναντι), μου εχει τυχει να ανοιγουν τα φυλλα του κοντραπλακε.

Καλό βράδυ!
Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις προϋπήρξε φρεζάρισμα με τρυπανάκι των 1,2 χιλ.
Ευχαριστώ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος blackglaze

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χριστουπολη - Πορτο...πηγαινε ελα.
« Απάντηση #230 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 12:21:04 πμ »
Σωστα!...δεν το ειχα σκεφτει :roll:

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #231 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 11:17:28 μμ »
To 1o πέτσωμα άρχισε...
Η 1η σανίδα κολλήθηκε, η 2η έχει τοποθετηθεί με πινέζες για δοκιμή και προσαρμογή των πίσω γωνιών...

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος kapten bisbics

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αιγάλεω
  • Νίκος
« Απάντηση #232 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 11:28:38 μμ »
Καλησπέρα

Σχετικά με την τεχνική με τις πινέζες μπορεί να χρησιμοποιηθούν και καρφάκια μικρά ειδικά στο πρώτο πέτσωμα μιας και θα ακολοθήσει και επικάλυψη απο πάνω με πιο λεπτό στρώμα ξύλου. εγώ προσωπικά έχω ένα καρφωτικό χειρός με μαγνήτη όπου μαγνητίζει το καρφάκι και το τοποθετώ στο αντίστοιχο σημείο που θέλω με ακρίβεια και χωρίς πολύ κόπο πάντα ;)

Αλλά φυσικά είναι ότι διαθέτει ο καθένας στο συγκεκριμένο στάδιο κατασκευής  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Καλή συνέχεια  8) 8)
Η δημιουργική στιγμή είναι σαν την ερωτική εξομολόγηση,
ΠΟΤΕ δεν προσχεδιάζεις πότε θα γίνει...

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #233 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 09:19:45 πμ »
Καλησπέρα

Σχετικά με την τεχνική με τις πινέζες μπορεί να χρησιμοποιηθούν και καρφάκια μικρά ειδικά στο πρώτο πέτσωμα μιας και θα ακολοθήσει και επικάλυψη απο πάνω με πιο λεπτό στρώμα ξύλου. εγώ προσωπικά έχω ένα καρφωτικό χειρός με μαγνήτη όπου μαγνητίζει το καρφάκι και το τοποθετώ στο αντίστοιχο σημείο που θέλω με ακρίβεια και χωρίς πολύ κόπο πάντα ;)

Αλλά φυσικά είναι ότι διαθέτει ο καθένας στο συγκεκριμένο στάδιο κατασκευής  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Καλή συνέχεια  8) 8)
Γεια σου captain
Και τα καρφάκια χρειάζονται όμως τρυπανισμό πρώτα έται δεν είναι; Το λέω αυτό διότι το ξύλο των νομέων μου είναι ήδη αρκετά σκληρό...
Ευχαριστώ
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #234 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 03:26:39 μμ »
Καλησπέρα σε όλους
Προσπαθώ να βρω κάποιο τρόπο να εφαρμόσω το συγκεκριμένο τύπο πετσώματος στο κατάστρωμα που ήδη έχω τοποθετήσει. Υπάρχει κάποια συμβουλή ή βοηθητικό link ??
Ευχαριστώ

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #235 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 08:11:16 μμ »
  Φίλε trap  καλησπέρα , οι δύο φωτογραφίες που ανέβασες νομίζω ότι δεν αφορούν τον ίδιο τύπο πετσώματος γιατί στην πρώτη η διαφορά βήματος στις σανίδες είναι τα 2/5 , ενώ στην δεύτερη είναι  τα 3/4 . Στην πρώτη περίπτωση αν λάβεις σαν αναφορά την σανίδα Νο 2 βλέπεις ότι κάθε 5 σανίδες επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο , άρα βάζεις μια σανίδα για αρχή την επόμενη την τοποθετείς με βήμα 2/5 και συνεχίζεις μέχρι να τελειώσεις . Αντίστοιχα και στην δεύτερη περίπτωση αλλά με άλλο βήμα αν δεν κάνω λάθος 3/4 . Ελπίζω να βοήθησα . Καλή συνέχεια . ::salut:: ::salut::

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #236 στις: Νοεμβρίου 03, 2011, 04:38:11 μμ »
  Φίλε trap  καλησπέρα , οι δύο φωτογραφίες που ανέβασες νομίζω ότι δεν αφορούν τον ίδιο τύπο πετσώματος γιατί στην πρώτη η διαφορά βήματος στις σανίδες είναι τα 2/5 , ενώ στην δεύτερη είναι  τα 3/4 . Στην πρώτη περίπτωση αν λάβεις σαν αναφορά την σανίδα Νο 3 βλέπεις ότι κάθε 5 σανίδες επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο , άρα βάζεις μια σανίδα για αρχή την επόμενη την τοποθετείς με βήμα 2/5 και συνεχίζεις μέχρι να τελειώσεις . Αντίστοιχα και στην δεύτερη περίπτωση αλλά με άλλο βήμα αν δεν κάνω λάθος 3/4 . Ελπίζω να βοήθησα . Καλή συνέχεια . ::salut:: ::salut::
Γεια σου repetan!!
Το πρόβλημα/ερώτηση που θέτω αφορά κυρίως τον τρόπο που μπορώ (αν κι εφόσον) να εφαρμόσω αυτό τον τρόπο πετσώματος σε ήδη κολλημένο κατάστρωμα, ανεξαρτήτως αν θα κάνω το βήμα 2/5 ή 3/4.
Ευχαριστώ
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #237 στις: Νοεμβρίου 03, 2011, 06:32:44 μμ »
 Καλησπέρα trap , κανονικά θα πρέπει να ξεκινήσεις να πετσώνεις από την μέση του καταστρώματος (από τη γραμμή που έχεις τραβήξει εννοώ ,που χωρίζει το κατάστρωμα στα δύο ) με ολόκληρη  ή με σανίδα οιουδήποτε βήματος αλλά κατά τη γνώμη μου ακεραίου ποσοστού εννοώ ή 1/5  ή 2 /5  ή 3/5 ή 4/5 μετά συνεχίζεις και καλύπτεις το κατάστρωμα και πρός τις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής και φτάνοντας στην άκρη πρέπει να διαμορφώσεις τις σανιδούλες κατάλληλα ώστε να εφαρμόζουν καλά στο κενό που θα έχει απομείνει , θα έχει μια δυσκολία αλλά νομίζω δεν γίνεται και αλλιώς ,αφού δεν πέτσωσες το κατάστρωμα πριν βάλεις τις κουπαστές (οι οδηγίες τι λένε ; ) . Σε ορισμένα σκαριά στην άκρη μπαίνει μια σανίδα (covering board ) που καλύπτει τις πιθανές ατέλειες , δεν γνωρίζω αν στο δικό σου έχει τέτοια σανίδα . Καλή συνέχεια , ελπίζω να βοήθησα λίγο . ::salut::

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #238 στις: Νοεμβρίου 04, 2011, 11:37:40 πμ »
Καλησπέρα trap , κανονικά θα πρέπει να ξεκινήσεις να πετσώνεις από την μέση του καταστρώματος (από τη γραμμή που έχεις τραβήξει εννοώ ,που χωρίζει το κατάστρωμα στα δύο ) με ολόκληρη  ή με σανίδα οιουδήποτε βήματος αλλά κατά τη γνώμη μου ακεραίου ποσοστού εννοώ ή 1/5  ή 2 /5  ή 3/5 ή 4/5 μετά συνεχίζεις και καλύπτεις το κατάστρωμα και πρός τις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής και φτάνοντας στην άκρη πρέπει να διαμορφώσεις τις σανιδούλες κατάλληλα ώστε να εφαρμόζουν καλά στο κενό που θα έχει απομείνει , θα έχει μια δυσκολία αλλά νομίζω δεν γίνεται και αλλιώς ,αφού δεν πέτσωσες το κατάστρωμα πριν βάλεις τις κουπαστές (οι οδηγίες τι λένε ; ) . Σε ορισμένα σκαριά στην άκρη μπαίνει μια σανίδα (covering board ) που καλύπτει τις πιθανές ατέλειες , δεν γνωρίζω αν στο δικό σου έχει τέτοια σανίδα . Καλή συνέχεια , ελπίζω να βοήθησα λίγο . ::salut::

Θα μου εξηγήσεις πώς διαμορφώνεται και με βάση τί, το ποσοστό βήματος; Πχ το 2/5 αναφέρεται στα 2/5 της αρχικής/ολόκληρης σανίδας;
Ευχαριστώ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #239 στις: Νοεμβρίου 04, 2011, 05:21:49 μμ »
 Φίλε  trap καλησπέρα , τα πράγματα είναι όπως τα λές . Ας πάρουμε την φωτό που έχεις ανεβάσει τη σανίδα Νο 3 την χωρίζουμε σε 5 μέρη , το 1/5 αντιστοιχεί στους αρμούς με το 1 , τα 2/5 στον αρμό με το 4 , τα 3/5 στους αρμούς με το 2 , τα 4/5 στον αρμό με το 5 . Αν κοιτάξεις θα δεις ότι η κάθε σανίδα διαφέρει από την άλλη κατά 2/5 άρα αυτό είναι και το βήμα , επίσης κάθε αρμός επαναλαμβάνεται μετά από 5  σανίδες π.χ. ο 2 .
  Αφού ξεκινήσεις να πετσώνεις θα φθάσεις κάποια στιγμή στις κουπαστές όπου πιθανόν να μη χωράει ολόκληρη σανίδα , τότε πρέπει να την διαμορφώσεις κατάλληλα ( μετρώντας και κόβοντας ή τρίβοντας με λίμα ή γυαλόχαρτο αφού οι σανιδούλες είναι πολύ λεπτές ) ώστε να χωράει στο κενό που θα έχει μείνει με όσο το δυνατό καλύτερη εφαρμογή . Δεν είναι δύσκολο αλλά θέλει λίγη υπομονή και μη ξεχνάς τον παλιό κανόνα 10 μέτρα και μία κόβε , όπως επίσης και το ότι δεν κολλάμε τίποτα αν δεν εφαρμόζει καλά .
  Καλή συνέχεια . ::salut:: ::salut::

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #240 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 09:42:22 μμ »
Αγαπητέ repetan
αρχίζω και εμβαθύνω και σε αυτά.
Ευχαριστώ !!
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #241 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 07:19:13 μμ »
Λόγω Σ/Κ το ναυπηγείο πιάνει και πάλι δουλειά. :mrgreen:

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #242 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 03:31:04 μμ »
Το πέτσωμα ξεκίνησε σιγά-σιγά

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #243 στις: Νοεμβρίου 28, 2011, 04:26:47 μμ »
Το πέτσωμα εξελίσσεται σιγά-σιγά.
Κατεβαίνοντας προς την καρίνα και για να αποφύγω τις στρεβλώσεις των σανίδων που ακολουθούσαν από τα παραπέτα προς την καρίνα, αποφάσισα να τοποθετήσω μια σανίδα που να "κυλάει" ελεύθερα στη μέση της απέτσωτης γάστρας ώστε βάσει αυτής να συνεχίσει το άνωθεν και κάτωθεν πέτσωμα.....

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #244 στις: Νοεμβρίου 28, 2011, 04:27:49 μμ »
...και από μια άλλη οπτική γωνία

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #245 στις: Ιανουαρίου 11, 2012, 04:28:11 μμ »
Επιστρέφω !!!
 ::coffee::

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #246 στις: Ιανουαρίου 11, 2012, 11:10:02 μμ »
Γεια σου Στέργιε και εύχομαι η επάνοδός σου να είναι δημιουργική.
Όσον αφορά την κατώτατη σανίδα (garboard plank) καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στο  SIMPLE HULL PLANKING TECHNIQUES FOR BEGINNERS.
Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω όσο μπορώ καλύτερα.
Από ότι λέει το παραπάνω άρθρο (σελίδα 18 του αρχείου pdf) η σανίδα αυτή είναι η πιο δύσκολη και πολλές φορές στρίβει έως και 90 μοίρες για να δημιουργήσει μια ευθεία γραμμή στην οποία θα πατήσουν οι πρώτες σανίδες πετσώματος.
Δική μου άποψη είναι ότι δεν την θεωρώ τόσο δύσκολη, απλά θέλει υπομονή.
Επίσης η σανίδα αυτή θα πρέπει να τρέχει σε ευθεία γραμμή ως προς την καρίνα και να μην καμπυλώνει προς τα πάνω για να αποφευχθεί μετέπειτα συνωστισμός των σανίδων.
Στο κεντρικό μέρος της καρίνας η σανίδα είναι κάθετη ως προς την καρίνα και όσο πλησιάζουμε στο μπροστινό και πίσω μέρος η σανίδα στρίβει και εφάπτεται της καρίνας (βλέπε παρακάτω εξήγηση και σχήμα)

In figure 15 the garboard plank has been fitted. Sections AA - DD show the various angles the garboard plank goes through when it''s actually fitted to the hull. This change of angle is what accounts for its odd shape, from vertical at the stern to almost horizontal at midships then back to vertical at the stem. The variation in this plank can at times be great; this is why the garboard plank should be made from wider material than the other hull planks.

Στην παρακάτω εικόνα από το Vespucci (από το βέλος και προς τα πίσω) η σανίδα αρχίζει να στρίβει μέχρι που στο τελευταίο της κομμάτι (εκεί που δεν πατάει πλέον στους νομείς)  εφάπτεται πλήρως στην καρίνα.

Από πρύμνη μέχρι πλώρη έχω φροντίσει με κατάλληλη διαμόρφωση του αυλακιού η σανίδα να μπαίνει μέσα στο αυλάκι (rabbet) ώστε να μην εξέχει από την καρίνα. Έχω χωρίσει την σανίδα σε δύο κομμάτια που ενώνονται στον κεντρικό νομέα προκειμένου να με διευκολύνει περισσότερο στην τοποθέτησή της και η οποία σανίδα είναι παράλληλη με την καρίνα.

Από όσο βλέπω στην παρακάτω φωτογραφία στους νομείς 6,7 και 8 η σανίδα σου θα είναι κάθετη ως προς την καρίνα και από εκεί και πέρα (μπρος και πίσω) θα αρχίζει να γυρίζει φτάνοντας σε σημείο να εφάπτεται της καρίνας στο πίσω και εμπρός μέρος.

Η σανίδα στο κέντρο θα κάθεται καλά μέσα στο αυλάκι. Όσο πλησιάζεις εμπρός και πίσω (ειδικότερα πίσω) θα θέλει και το αυλάκι την ανάλογη διαμόρφωση για να πατήσει καλά μέσα η σανίδα προκειμένου το πέτσωμα να μην προεξέχει της καρίνας. Θα χρειαστεί να τριφτεί λοξά (υπό γωνία) η εωτερική άκρη του αυλακιού ώστε να μην είναι πλέον κάθετη. Αυτό θα το επιτύχεις σιγά σιγά και δοκιμάζοντας συχνά την σανίδα πριν την τοποθετήσεις και κολλήσεις στην θέση της.
Τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ, δεν βλέπω όμως τον λόγο να αγχώνεσαι τόσο πολύ μιας και θα μπει δεύτερο πέτσωμα και ο χαλκός.
Αυτό που θα πρέπει να επιτύχεις και το έχουμε ξαναπεί είναι ότι τοποθετώντας και το δέυτερο πέτσωμα να μην ξεφύγεις από το πάχος της καρίνας που στην συγκεκριμμένη περίπτωση είναι της τάξεως των 5 χιλιοστών.
Αν κάτι δεν κατάλαβες πες μου να στο εξηγήσω πιο καλύτερα.
Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #247 στις: Ιανουαρίου 12, 2012, 09:33:27 πμ »
Χαιρετώ.
Επιπλέον και για την ιστορία-εμπειρία επιτρέψτε μου να παραθέσω τις παρακάτω φωτο ως μια άλλη επιλογή στην τοποθέτηση-προσαρμογή του τουρέλου (πρώτο απο την καρίνα μαδέρι).
Δεν θυμάμαι σε ποιό forum τις βρήκα...αλλά ο φίλος μοντελιστής όπως βλέπετε, ξεπέρασε την στρέβλωση του τουρέλου στην άκρη , καταλήγοντας το πριν το πλωριό ποδοστάμο.
Βέβαια έχει προσαρμόσει-διαμορφώσει ανάλογα τον καβαλάρη (δεύτερο απο την καρίνα μαδέρι) για να καλύψει το "'ελλειμα" του τουρέλου...
Δεν ξέρω αν αυτό είναι ναυπηγική τεχνική κάποιας χώρας....δεν το έχω δοκιμάσει για να γνωρίζω τυχόν μειονεκτήματα....την θεωρώ όμως  πολύ καλή μοντελιστκή τεχνική.
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #248 στις: Ιανουαρίου 12, 2012, 12:39:00 μμ »
Χαιρετώ.
Επιπλέον και για την ιστορία-εμπειρία επιτρέψτε μου να παραθέσω τις παρακάτω φωτο ως μια άλλη επιλογή στην τοποθέτηση-προσαρμογή του τουρέλου (πρώτο απο την καρίνα μαδέρι).
Δεν θυμάμαι σε ποιό forum τις βρήκα...αλλά ο φίλος μοντελιστής όπως βλέπετε, ξεπέρασε την στρέβλωση του τουρέλου στην άκρη , καταλήγοντας το πριν το πλωριό ποδοστάμο.
Βέβαια έχει προσαρμόσει-διαμορφώσει ανάλογα τον καβαλάρη (δεύτερο απο την καρίνα μαδέρι) για να καλύψει το "'ελλειμα" του τουρέλου...
Δεν ξέρω αν αυτό είναι ναυπηγική τεχνική κάποιας χώρας....δεν το έχω δοκιμάσει για να γνωρίζω τυχόν μειονεκτήματα....την θεωρώ όμως  πολύ καλή μοντελιστκή τεχνική.
Thx

Πολύ ωραίο κόλπο Θανάση.
Θανάση βλέποντας την φωτογραφία διαπιστώνω ότι μοιάζει πολύ με την μέθοδο που έχεις αναρτήσει στον www.naftotopos.gr έτσι δεν είναι;
Επειδή την έχω χρησιμοποιήσει πρόσφατα στο Vespucci κατά το πρώτο πέτσωμα και θα την χρησιμοποιήσω και στο δεύτερο πέτσωμα (άσχετα που θα μου πάρει περισσότερο χρόνο), προσωπικά  είναι ο καλύτερος τρόπος που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, απλός, με ωραία εμφάνιση (αν το πέτσωμα είναι στο φυσικό χρώμα του ξύλου)  και δεν αφήνει σανίδες με μύτες.
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #249 στις: Ιανουαρίου 12, 2012, 03:33:53 μμ »
Βασίλη ναι η τεχνική είναι η ίδια. Στην περίπτωση βέβαια του τουρέλου διαφέρει ίσως ως προς την σκοπιμότητα...
Το Μοντέλο φαίνεται  να είναι Αγγλικό σκαρί (απο το κονικό stealer στην δεξιά φωτο) και θεωρώ ότι για ευκολία, κατά την εφαρμογή του πετσώματος θα πρέπει να  τοποθετείται πρώτα ο καβαλάρης και μετά το τουρέλο...
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Tags: hms snake