Αποστολέας Θέμα: Avro Anson  (Αναγνώστηκε 5060 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: Avro Anson
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 08, 2011, 12:08:58 μμ »
  Σ' ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Αν καταλαβαίνω σωστά,θεωρείς πως στο μοντέλο των φωτογραφιών έχει αποδοθεί σωστά ο μεταλλικός σκελετός.Στην τρίτη φωτογραφία έχεις βάλει κάποια Χ. Αυτό το "μέταλλο" υπήρχε εκεί ή όχι ?

Αποσυνδεδεμένος Avro Anson

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 08, 2011, 12:12:56 μμ »
Εδώ είναι το link για το συγκεκριμένο μοντέλο με περισσότερα στοιχεία.

http://airfixtributeforum.myfastforum.org/ftopic6714-0-asc-0.php

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 08, 2011, 12:16:19 μμ »
Έλα καλέ φίλε Nick, τώρα μόλις είδα το μήνυμά σου.... Τα "χ" είναι τα σημεία που ΔΕΝ πρέπει να βαφτούν. Αλλά είναι το σημείο στο οποίο βάφουν οι περισσότεροι με αποτέλεσμα να δείχνει χειρότερο το αλεξινέμιο. Τα "χ" δεν πρέπει (κατά τη γνώμη μου πάντα) να βαφτούν. Μισό λεπτό, ψάχνω για άλλη μία φωτογραφία από κάποιο άλλο μοντέλο με "λάθος" βάψιμο για να φανεί καλύτερα η διαφορά. Μισό λεπτό και θα ξαναστείλλω μήνυμα άμεσα....

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 08, 2011, 12:23:28 μμ »
'Ελα Nick, το βρήκα. Κοίταξε εδώ πόσο πιο αφύσικα ψηλό δείχνει το αλεξινέμιο στο μπροστινό τμήμα, αν βαφτεί εκεί που δείνει το διαφανές πλαστικό του μοντέλου. Και γενικότερα, το πόσο πολύ αλλάζει η εικόνα του μοντέλου με μόνο αυτό το απλό βάψιμο. Τώρα νομίζω φαίνονται καλύτερα οι διαφορές. Ότι θέλεις, θα είναι χαρά μου να πω τη γνώμη μου μιας και το Anson είναι η τρέλα μου.  :D

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 08, 2011, 12:25:32 μμ »
Εδώ είναι το link για το μοντέλο με το "λάθος" βάψιμο. Πολύ καλή προσπάθεια με πολύ όμορφο βάψιμο αλλά αυτό το αλεξινέμιο....

http://airfixtributeforum.myfastforum.org/ftopic909-0-asc-0.php

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 08, 2011, 12:26:30 μμ »
  Το κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. :)

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 08, 2011, 12:30:25 μμ »

Spoiler (hover to show)
::salut:: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 08, 2011, 12:37:53 μμ »
Να 'σαι πάντα καλά ! Είναι πραγματικά χαρά μου, που μπόρεσα κάπως να βοηθήσω. Πάντως είναι φοβερό το πόσο πολύ αλλάζει η εικόνα του μοντέλου με αυτό το απλό βάψιμο. Αν βαφτεί σωστά ο μεταλλικός σκελετός, το original αλεξινέμιο της Airfix πλησιάζει το πραγματικό και τα όποια λάθη μειώνονται στο ελάχιστο. Πάντως πριν το δω, δεν μπορούσα να φανταστώ το πόσο αλλάζει το μοντέλο αυτή η λεπτομέρεια.... Καλή συνέχεια και με το καλό να το ολοκληρώσεις, να το δούμε και να το καμαρώσουμε ! Και με την ευκαιρία, συγχαρητήρια για το βάψιμο ! Πανέμορφο ! !  :D

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 08, 2011, 12:42:08 μμ »
Γειά χαρά καλέ φίλε Ελιξ-ίριε !  :D Σε ευχαριστώ θερμά για την ευγένεια και είναι πραγματικά χαρά μου ! Έχω τρέλα με την "Αννούλα" από μικρό παιδί.... Ελπίζω να τα πούμε κάποια στιγμή. Εύχομαι να περνάς όμορφα και καλές κατασκευές !  :D

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 08, 2011, 01:17:09 μμ »
   Γεια χαρά και πάλι,
Δύο ακόμα πραγματάκια σχετικά με τα διαφανή τμήματα του Anson. Στα πλαινά παράθυρα δεν πρέπει να βαφτούν τα "χιαστά" διότι ήταν τμήμα του εσωτερικού σκελετού της ατράκτου και δεν αποτελούσαν μεταλλικό σκελετό των παραθύρων. Το πίσω χιαστό δεν πρέπει να βαφτεί καθόλου ενώ το μπροστά χιαστό πρέπει να βαφτεί μόνο στο κάτω τμήμα, εκεί που συνεχίζει από το κάθετο "σίδερο" του μεταλλικού σκελετού του συγκεκριμένου παραθύρου. Ένα άλλο επίσης είναι ότι θέλει προσοχή στις επάνω "γραμμές" του αλεξινέμιου. Αυτές ήταν 4. Βρήκα φωτογραφίες από μία πολύ όμορφη κατασκευή του Anson σε 1/48 της Classic Airframes και φαίνεται καθαρά το πως αποδίδεται σωστά ο μεταλλικός σκελετός σε όλα τα παράθυρα. Επίσης σημείωσα κάποια πράγματα ξανά σε προηγούμενες φωτογραφίες. Και ακόμα μία φωτογραφία tων κάτω επιφανειών του Ανσον. Ελπίζω να βοηθούν. Καλή συνέχεια.  :D

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 15, 2011, 04:20:49 μμ »
  Η συνέχεια δόθηκε με ένα γενναίο ξάνοιγμα στο πράσινο.Θα περαστεί με παρκετίνη όπως έγινε και με το καφέ,θα μπουν τα σήματα και θα σουλουπωθεί προσεκτικότερα.Μετά,όλο μαζί θα "μαυριστεί" κατά το δυνατόν.
Πρέπει να φτιαχτούν τώρα οι κινητήρες που δίνονται ενσωματωμένοι με το κάλυμμά τους (που το μισό κάτω μέρος θα βαφτεί κόκκινο) να δημιουργηθούν οι εξατμίσεις που η αγαπητή έρφιξ έχει επιμελώς.......παραλείψει,να στηθεί στα πόδια του που έχουν τοποθετηθεί από την αρχή της κατασκευής μέσα στην πτέρυγα και..........αυτά
Για το τέλος θα μείνει το βάψιμο των διαφανών,όπως πολύ σωστά υπέδειξε ο φίλος avro anson ,του οποίου η βοήθεια ήταν πολύ χρήσιμη και τον ευχαριστώ.

Οι φωτογραφίες γυαλίζουν αρκετά,αλλά βελτιώνομαι σιγά σιγά.Σε καμμιά 40αριά χρόνια θα είμαι τέλειος....... :mrgreen: 

Συνεχίζεται.........

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 15, 2011, 05:03:06 μμ »
Μια χαρά τα πας φίλτατε, μόνο το ξανοιιγμα στο πράσινο μου φαίνεται πιο έντονο από ότι το ξανοιγμα στο καφέ!  Αναμενουμε τη συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 15, 2011, 05:10:04 μμ »
Μια χαρά τα πας φίλτατε, μόνο το ξανοιιγμα στο πράσινο μου φαίνεται πιο έντονο από ότι το ξανοιγμα στο καφέ!  Αναμενουμε τη συνέχεια.

Έχεις απόλυτο δίκιο.Είναι όπως τα λες.Όμως το καφέ έχει περαστεί κι ένα χέρι παρκετίνη,ενώ το ξάνοιγμα του πράσινου δεν είχε ακόμα καλοστεγνώσει όταν φωτογραφήθηκε και φυσικά δεν έχει περαστεί καθόλου παρκετίνη.Ελπίζω όταν θα περαστεί παρκετίνη και το πράσινο,η αντίθεση να "μαλακώσει".
Θα το δούμε σύντομα.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 15, 2011, 06:25:00 μμ »
καποιος φιλος μου ειπε γι αυτο το σεμιναριο και ειπα να μπω.....

συγχαρητηρια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 16, 2011, 09:53:08 πμ »
ʼλλη φορά να μην τα φωτογραφίζεις υγρά αγαπητέ ::glossa::
Μην ανησυχείς όμως, μια χαρά θα βγει (στεγνό) :twisted:

Spoiler (hover to show)

Γ.
Qui tangit frangatur