Καλησπέρα φίλοι συμμοντελιστές,
Πριν λίγο καιρό πήρα δύο μοντέλα της σειράς egg planes της Hasegawa. Για όσους δεν ξέρουν, πρόκειται για πραγματικά αεροπλάνα διαφόρων εποχών, επανασχεδιασμένα σε σχήμα και μέγεθος αυγού

Πήρα λοιπόν ένα P-46 Thunderbolt και ένα Focke-Wulf Fw190A. Τώρα το θέμα είναι οτι εγώ αφ' ενός δεν σκαμπάζω γρι από αεροπλάνα και αφ' ετέρου δεν μου αρέσει να έχω στρατιωτικά μοντέλα στο ράφι μου, όσο όμορφα ή χαριτωμένα και να είναι. Οπότε αποφάσισα να αγνοήσω παντελώς τις οδηγίες, τις χαλκομανίες και τις ιστορικές αναφορές και να τα φτιάξω όπως μου αρέσουν. Και, επιπλέον, είναι μια καλή ευκαιρία να εξοικειωθώ με μερικές τεχνικές που ήθελα να δοκιμάσω.
Ξεκίνησα με το P-47. Ξεπέρασα τον φόβο ότι θα του πετάξω τα μάτια έξω, έπιασα το scriber και χάραξα πολλά panels. Μετά πήρα 172 καρφίτσες (ακριβής αριθμός), ένα τρυπανάκι και μια τανάλια και έβαλα rivets γύρω από τα panels. Ένα λεπτό αστάρωμα για να βρω τις ατέλειες (που είναι κάμποσες) και τώρα μένει να στοκάρω/τρίψω/καθαρίσω προτού συναρμολογήσω τα υπόλοιπα κομμάτια και το βάψω. Πληροφοριακά, σκέφτομαι να το βάψω όλο χάλκινο με κόκκινες λεπτομέρειες. Πως σας φαίνεται;