Αποστολέας Θέμα: Autoblinda 41 - Yugoslavia May 1945 - Italeri 1/35  (Αναγνώστηκε 5857 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
Autoblinda 41 - Yugoslavia May 1945 - Italeri 1/35
« στις: Απριλίου 16, 2011, 11:17:46 μμ »
Το ξεκίνησα για να συμμετάσχει σε ένα απο τα κλασσικά ΑΚΑΜΑΤικα Group Built.
Πρόκειται για το γνωστό κιτ της ITALERI το οποίο δεν παρουσιάζει κανένα ιδιαίτερο κατασκευαστικό πρόβλημα.
Όπως φαντάστηκα το στήσιμο του στην βάση, αφορά όχημα εγκαταλελειμμένο απο τους Γερμανούς σε κάποιο μέρος της Γιουγκοσλαβίας περίπου αρχές Μαίου του 1945 , να το περιεργάζεται κάποιος πιτσιρικάς ψάχνοντας για οτιδήποτε φαγώσιμο !...

η κατασκευή:

Click to see the original size.  Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. 

η διαδικασία του βαψήματος :

Click to see the original size.  Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

..και έτσι όπως είναι τώρα το όχημα:

Click to see the original size.   Click to see the original size.    Click to see the original size.  Click to see the original size.

εδώ να ευχαριστήσω τον Θείο που έριξε την ιδέα για την παρακάτω  βάση, όσο και τον Jogiav για το ρητινένιο αξεσουάρ , χωρίς το οποίο ο πιτσιρικάς δεν θα "στεκόταν στο ύψος του"  :

Click to see the original size.

..σύμφωνα με την οποία , έχω ήδη φτιάξει τον τοίχο :

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

..και ξεκίνησα τα αρχικά βαψήματα του πιτσιρικά:

Click to see the original size. Click to see the original size.

...αυτά προς το παρόν!...εκμεταλλευόμενος και την επερχόμενη αργία, υπολογίζω σύντομα να παρουσιάσω φωτό απο το τελειωμένο μοντέλο/βάση!...

Ευχαριστώ!....

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Autoblinda 41 - Yugoslavia May 1945 - Italeri 1/35
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 17, 2011, 12:25:25 πμ »
Θανάση έπεσες στον τελικό του μπάσκετ οπότε θα είμαι ο πρώτος που θα σχολιάσει το.... ΑΚΑΜΑτικο μοντελάκι σου (που βέβαια μόνο ακαμάτικο δεν είναι !) 
 Για αρχή να πω με μια μικρή δόση απογοήτευσης  :mrgreen: ότι δυστυχώς η όλη δημιουργία σου δεν αφήνει κανένα περιθώριο για θάψιμο (που είναι η πραγματική χαρά του μοντελισμού  :twisted:  ::glossa:: )

Μερικές ερωτήσεις πρώτα :
- τι βελτιωτικό έβαλες, της Eduard ;
- έχεις βάλει εσωτερικό ; μήπως ξέρεις αν υπάρχουν τέτοιες φωτό από πραγματικά οχήματα ;
-για τα βινυλικά λάστιχα έβαλες κανένα αστάρι πριν τα βάλεις στις ζάντες ; εχω ακούσει ότι κάποιες φορές αντιδρούν με το πλαστικό και μετά από καιρό μπορεί να το λιώσουν και τα φοβάμαι.
- το πανί στην ανοικτή θυρίδα από τι υλικό είναι ;
- εκεί που έχεις στοκάρει τις ενώσεις είσαι σίγουρος ότι έτσι φαίνονται στο πραγματικό (εννοώ να φαίνεται η γραμμή που διαχωρίζει τα κομμάτια της θωράκισης στις ενώσεις τους ). επειδή δεν έχω φωτό του πραγματικού θα με βοηθούσε η απάντησή σου όταν έρθει η ώρα να φτιάξω το δικό μου κιτ.

λοιπόν και λίγα σχόλια :
όπως σου είχα πει και από κοντά στην προπερασμένη έκθεση (τότε με τον μικρό Τίγρη), είσαι από τους λίγους (στην Ελλάδα πάντως ο μόνος), που κάνουν το modulation  με τόση επιτυχία ! Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά "ζωντανό" χωρίς να είναι υπερβολικά "αρτιστικό".
 Επίσης ο τοίχος μου αρέσει, δείχνει πολύ ρεαλιστικός. Όσο για την φιγούρα νομίζω πως είσαι σε πολύ καλό δρόμο, θα υποθέσω ότι έχεις δεχθεί συμβουλές από κάποιον πολύ καλό γνώστη του αντικειμένου.

καλή συνέχεια, πιστεύω ότι θα θαυμάσουμε μια πολύ ωραία δουλειά στο τέλος  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία - Κύπρος (Καταγωγή - Πύργος Ηλείας - Ελλάδα)
  • Afterlife Computer Graphics
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 17, 2011, 12:40:08 πμ »
Πολύ όμορφη και καθαρή δουλειά. Έχω φτιάξει και γω το συγκεκριμένο κιτ και το είχα ευχαριστηθεί. Πραγματικά πολύ καλό. Συγχαρητήρια.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 17, 2011, 12:41:36 πμ »
Θανάση έπεσες στον τελικό του μπάσκετ οπότε θα είμαι ο πρώτος που θα σχολιάσει το.... ΑΚΑΜΑτικο μοντελάκι σου (που βέβαια μόνο ακαμάτικο δεν είναι !) 
 Για αρχή να πω με μια μικρή δόση απογοήτευσης  :mrgreen: ότι δυστυχώς η όλη δημιουργία σου δεν αφήνει κανένα περιθώριο για θάψιμο (που είναι η πραγματική χαρά του μοντελισμού  :twisted:  ::glossa:: )

Μερικές ερωτήσεις πρώτα :
- τι βελτιωτικό έβαλες, της Eduard ;
- έχεις βάλει εσωτερικό ; μήπως ξέρεις αν υπάρχουν τέτοιες φωτό από πραγματικά οχήματα ;
-για τα βινυλικά λάστιχα έβαλες κανένα αστάρι πριν τα βάλεις στις ζάντες ; εχω ακούσει ότι κάποιες φορές αντιδρούν με το πλαστικό και μετά από καιρό μπορεί να το λιώσουν και τα φοβάμαι.
- το πανί στην ανοικτή θυρίδα από τι υλικό είναι ;
- εκεί που έχεις στοκάρει τις ενώσεις είσαι σίγουρος ότι έτσι φαίνονται στο πραγματικό (εννοώ να φαίνεται η γραμμή που διαχωρίζει τα κομμάτια της θωράκισης στις ενώσεις τους ). επειδή δεν έχω φωτό του πραγματικού θα με βοηθούσε η απάντησή σου όταν έρθει η ώρα να φτιάξω το δικό μου κιτ.

λοιπόν και λίγα σχόλια :
όπως σου είχα πει και από κοντά στην προπερασμένη έκθεση (τότε με τον μικρό Τίγρη), είσαι από τους λίγους (στην Ελλάδα πάντως ο μόνος), που κάνουν το modulation  με τόση επιτυχία ! Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά "ζωντανό" χωρίς να είναι υπερβολικά "αρτιστικό".
 Επίσης ο τοίχος μου αρέσει, δείχνει πολύ ρεαλιστικός. Όσο για την φιγούρα νομίζω πως είσαι σε πολύ καλό δρόμο, θα υποθέσω ότι έχεις δεχθεί συμβουλές από κάποιον πολύ καλό γνώστη του αντικειμένου.

καλή συνέχεια, πιστεύω ότι θα θαυμάσουμε μια πολύ ωραία δουλειά στο τέλος  ::salut::

μιας που έχει τελικό και λίγοι είναι μέσα , είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να απαντήσω στις ερωτήσεις σου!...

- το βελτιωτικό  είναι απο Eduard και διαθέτει περιορισμένο αριθμό κομματιών για μικρές επεμβάσεις.Πιο πλήρες (αν θυμάμαι καλά) είναι το αντίστοιχο της Voyager.
- εσωτερικό δεν έχω βάλει!...και φυσικά υπάρχουν φωτό απο το εσωτερικό (δώσε μου με p.m. το email σου για να σου στείλω το αντίστοιχο αρχείο pdf με έγχρωμες φωτό απο το εσωτερικό)
-τα βινυλένια λάστιχα τα αστάρωσα πρώτα με ένα τυπικό χρώμα σμάλτου και μετά με ακρυλικό...
- το πανί στην πόρτα είναι απο εποξικό στόκο 2 στοιχείων (τον κλασσικό Tamiya στο γαλάζιο κουτάκι)
- εκεί που υπάρχουν οι ενώσεις , στο πραγματικό δεν φαίνονται τέτοιες γραμμές!...για να το καταφέρεις όμως αυτό, κατά την γνώμη μου, πρέπει να "βγάλεις" τα πριτσίνια, να στοκάρεις και τρίψεις καλά και να τοποθετήσεις εκ νέου τα πριτσίνια που αφαιρέθηκαν!...διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα!!..(οποιαδήποτε προσπάθεια με υγρό surfacer ή και υγρό στόκο της Gunze, θεωρώ ότι είναι ημίμετρο!)..
Χαίρομαι που σου άρεσε το μέχρι τώρα αποτέλεσμα και ελπίζω να σε βοήθεισα με τις απαντήσεις μου.... ::salut::

Nuclear  σε ευχαριστώ! :wink:

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 17, 2011, 12:53:07 πμ »
  ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα στείλω πμ. για το PDF, ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.
 Πράγματι, το Voyager είναι πιο πλήρες, το έχω ήδη, αλλά και το Eduard καλό φαίνεται.

Παράθεση
εκεί που υπάρχουν οι ενώσεις , στο πραγματικό δεν φαίνονται τέτοιες γραμμές!...για να το καταφέρεις όμως αυτό, κατά την γνώμη μου, πρέπει να "βγάλεις" τα πριτσίνια, να στοκάρεις και τρίψεις καλά και να τοποθετήσεις εκ νέου τα πριτσίνια που αφαιρέθηκαν!...διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα!!..(οποιαδήποτε προσπάθεια με υγρό surfacer ή και υγρό στόκο της Gunze, θεωρώ ότι είναι ημίμετρο!)..
αυτό ακριβώς φοβόμουν και εγώ, γι' αυτό σε ρώτησα. Τώρα που σιγουρεύτηκα ξέρω τι θα κάνω τα επόμενα χρόνια (είναι μακρύς ο δρόμος.... για το τρελάδικο :lol: :lol:)
Spoiler (hover to show)

Να προσθέσω κάτι που επίσης μου άρεσε, ότι δεν έχεις υποκύψει στη μόδα-λαίλαπα των τελευταίων ετών, τα σκωριοφαγωμένα μοντέλα !
 Το chipping που κάνεις είναι διακριτικό και στα σημεία που πραγματικά δικαιολογείται.

να κάνω μια πρόταση : αν θέλεις/ μπορείς στην επόμενη έκθεση της IPMS να έκανες μια παρουσίαση ή σεμινάριο του πως κάνεις το modulation ;

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 17, 2011, 01:03:38 πμ »
Εξαιρετικη η αφτομπλιντα σου Τανασεν !!
Πολυ ομορφη και  η  βαση ειμαι σιγουρος οτι το τελικο αποτελεσμα θα ειναι σουπερ.
Μου αρεσει παρα πολυ ο πιτσιρικος δινει μια "ιταλικη" αισθηση στο ολο βουλκουμε.

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 17, 2011, 01:44:12 πμ »
Κατ αρχην να κσνω μια πσρστήρηση για τον Βασίλη (GRmodeler). Το αποψινο παιχνιδι δεν ηταν ο τελικος του μπασκετ αλλα, παιχνιδι της κανονικης περιοδου.  :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Θαναση, για αλλη μια φορα το αποτελεσμα ειναι εκπληκτικό. Πραγματικα μιλαμε για κατασκευή και βαψιμο επιπέδου champions league :wink:. Ειδικά το βαψιμο τόσο του οχήματος με το (modulation) όσο και της φιγουρας ειναι τρομερα.

Θελω να κάνω μια μικρή επισήμανση μονο. Αφου μιλαμε για εγκατελειμενο όχημα και οχι κατεστραμένο  ισως θα επρεπε να ειχε αφαιρεθει ο οπλισμος κυριως τα πολυβολα για να μη χρησιμοποιηθουν απο τους ανταρετς κλπ.
Μια τετοια τακτικη, να αφαιρειται δηλαδη ο οπλισμος απο τα εγκατελειμενα οχηματα οπου αυτο ηταν δυνατό ωστε να μην πεσουν στα χερια του εχθρου, ηταν και ειναι πολυ συνηθισμενη απο όλους τους στρατους.

Πολλα πολλα συγχαρητηρια.  ::salut::   

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 17, 2011, 02:08:51 πμ »
Εξαιρετικη η αφτομπλιντα σου Τανασεν !!
Πολυ ομορφη και  η  βαση ειμαι σιγουρος οτι το τελικο αποτελεσμα θα ειναι σουπερ.
Μου αρεσει παρα πολυ ο πιτσιρικος δινει μια "ιταλικη" αισθηση στο ολο βουλκουμε.

Δημήτρη χαίρομαι που εκεί στο μεγάλο "νησί" συνεχίζεις με το ίδιο λεκτικό ταμπεραμέντο! ::glossa:: Ελπίζω να είσαι καλά φίλε και ευχαριστώ για το σχόλιο σου. ::salut::

Γιώργο έχει πολύ καλή και  λογική υπόσταση, η παρατήρηση σου για το θέμα του οπλισμού και αν και διαδικαστικά είναι πολύ εύκολο να το διορθώσω ξεκολλώντας ένα μεταλλικό σωληνάκι απο την βάση του, θα μου επιτρέψετε να μην το κάνω μιας που η δικιά μου φαντασία στο θέμα αφορά πολύ "πρόσφατη" εγκατάλειψη οχήματος  , σε σημείο να μην έχει ακόμη περιέλθει ούτε στα χέρια των Γιουγκοσλαβικών στρατευμάτων αλλά ούτε ακόμη να πρόλαβε να απογυμνωθεί απο τον ντόπιο πληθυσμό (μια συνήθεια που αφορούσε την αφαίρεση οτιδήποτε κινητού αντικειμένου υπήρχε επάνω σε αυτό! (π.χ. φτυάρια, γκαζμάδες, εργαλεία, κάνιστρα, σχοινιά, μουσαμάδες, αλυσίδες κλπ)

Όσο αφορά το modulation (αυτό αφορά και τον GRModeller αλλά και όποιον άλλον ενδιαφέρεται) είναι με βάση  το παρακάτω link του Michael Rinaldi με μια μικρή μετατροπή μιας που το Ferdinand έχει ποιο απλές και μεγάλες επιφάνειες απο αυτές της ΑΒ 41:

http://www.missing-lynx.com/articles/other/modulationmr_1.html

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 17, 2011, 04:51:35 πμ »
καλά ας μην ήταν η ιδέα της βάσης και .....μάπα θάταν  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

βάψιμο champions lynx

πάντως οι βίδες στο μάτι του Θείου, θέλαν το pin wash τους - είναι και πολλές οι άτιμες  :lol:

και κάποιες φθορές σε θυρίδες :roll:

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 17, 2011, 10:54:31 πμ »
Μια θαυμασια Autoblinda κι επιτελους οπως ανεφεραν ηδη ανωτερω οι φιλοι συνforumιτες το modulation ειναι απολυτα ισοροπημενο χωρις να αγγιζει τα ορια του...ιμπρεσσιονισμου!  :D Αναλογου επιπεδου και η σκηνοθεσια-στησιμο στην βινιετα.Πολλα μπραβο Θαναση.  :wink: Ανυπομονω να το δω ολοκληρωμενο  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 17, 2011, 11:00:58 πμ »
Τι επιπεδο champions league ;;;
Πεζεις τελικο και κερδιζεις 4-0 στις καθυστερησεις , την σηκωσες την κουπα !
Πανεμορφο μοντελο , τρομερο βαψιμο και στησιμο.
Ετσι που βλεπω τον πιτσιρικα τον λυπαμαι και λεω να του δωσω κανενα ευρο.
Μπραβο πολυ ωραια δουλεια.  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 17, 2011, 11:38:38 πμ »
Πάντως χαζεύοντας την autoblinda από κοντά έπαθα ένα μικρό τραμπάκουλο..! Δουλειά για σεμινάριο! ʼψογος Σάκη!

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 17, 2011, 12:26:12 μμ »
Σάκ-attack :!:Εμείς τα λέμε από κοντά αυτά άλλωστε.
Πολύ ατμοσφαιρικό πράγματι.Μπράβο ρε Σάκη.
 ::salut::
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 17, 2011, 01:12:34 μμ »
Φανταστική δουλειά Θάναση!!!! Εύγε!!!
Αναμένω την συναρπαστική συνέχεια!!!!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 17, 2011, 02:24:57 μμ »
Μπράβο Θανάση...   και το όχημα και ο πιτσιρίκος και το ερείπιο είναι απο μόνα τους πολύ όμορφα, που να τα "δέσεις" κιόλας όλα μαζί :wink:

Καλή συνέχεια/τελειώματα :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 17, 2011, 02:28:02 μμ »
Φίλε Θανάση ,τα σχόλια για άλλη μια φορά θα είναι φτωχά,μπράβο για την έμνευση το στήσιμο την τεχνική και την παρουσίαση. ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 17, 2011, 05:53:30 μμ »
Χερ Τανάσεν τρομερή δουλειά!!
Αν και δεν ειμαι fun του modulation, μπορώ να πω ότι το δικό σου μου αρέσει ακριβώς γιατί είναι τρομερά διακριτικό και το έχεις δέσει άψογα με τις υπόλοιπες τεχνικές φθορών και βαψήματος.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 17, 2011, 05:58:23 μμ »
Θείο, Κώστα, Δημήτρη, Γιάννη, Ζήση, Ορέστη, Μάνο, Σταμάτη, Αλέξη ειλικρινά ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και σχόλια σας!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 17, 2011, 08:26:14 μμ »
Η φιγουρα του πιτσιρικα ολα τα λεφτα........ειδικα τα παπουτσια  :!: :!: :!: :!:

Εχεις καταφερει ενα απλο .....κατα τα κοινα σκηνικο.......να το κανεις πολυ ατμοσφαιρικο και θεωρω οτι το αποτελεσμα θα σε δικαιωσει φιλε.

::arrowred::Φιλαρακι χαιρετισμους απο την πατριδα........ξερεις εσυ   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

THANKS FOR ALL "GIO"

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 18, 2011, 05:09:21 μμ »
Η φιγουρα του πιτσιρικα ολα τα λεφτα........ειδικα τα παπουτσια  :!: :!: :!: :!:

Εχεις καταφερει ενα απλο .....κατα τα κοινα σκηνικο.......να το κανεις πολυ ατμοσφαιρικο και θεωρω οτι το αποτελεσμα θα σε δικαιωσει φιλε.

::arrowred::Φιλαρακι χαιρετισμους απο την πατριδα........ξερεις εσυ   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

άσε φιλαράκι εδώ πάνω στα βόρεια όλο κάτω απο το μηδέν θερμοκρασίες και μπόλικο χιόνι!! ::kryoo::...δεν βλέπω την ώρα να γυρίσω το καλοκαίρι στην πατρίδα! ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen:

χαίρομαι Γιώργο που σου άρεσε η μέχρι τώρα πρόοδος και ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα να αξίζει!..θα δούμε!... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 18, 2011, 05:58:48 μμ »
Τα σεβη μου  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 21, 2011, 10:50:17 πμ »
Κλασσικός Θανάσης, κατασκευή + βάψιμο + βάση = ΤΟ ΖΗΛΕΥΩ!!!

Βέβαια "ιερόσυλε" ένα τόσο όμορφο ιταλικό όχημα πήγες και το έκανες γερμανικό...μη χάσεις...  :twisted: :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαύδος
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 21, 2011, 11:40:10 πμ »
Όπως φαντάστηκα το στήσιμο του στην βάση, αφορά όχημα εγκαταλελειμμένο απο τους Γερμανούς σε κάποιο μέρος της Γιουγκοσλαβίας περίπου αρχές Μαίου του 1945 , να το περιεργάζεται κάποιος πιτσιρικάς ψάχνοντας για οτιδήποτε φαγώσιμο !...

Εχεις μήπως πρόχειρη τη φωτογραφία που σε ενέπνευσε;

Το λέω γιατί συμμετέχω σε συζήτηση φόρουμ με θέμα την ανακατασκευή ενός Autoblinda του Μουσείου Στρατιωτικής Ιστορίας της Νοτίου Αφρικής. (South African Museum of Miiltary History) και υπάρχουν διάφορα θέματα για την δράση του στην Βαλκανική.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 21, 2011, 04:31:24 μμ »
Δημήτρη σε ευχαριστώ φίλε! :wink:

Κλασσικός Θανάσης, κατασκευή + βάψιμο + βάση = ΤΟ ΖΗΛΕΥΩ!!!

Βέβαια "ιερόσυλε" ένα τόσο όμορφο ιταλικό όχημα πήγες και το έκανες γερμανικό...μη χάσεις...  :twisted: :twisted: :twisted:

αν και με κολλητούς του Per Olav δεν συνηθίζω να ομιλώ θα κάνω μια εξαίρεση!!(μην πω για τα μοντελάκια σας που τα είχατε δίπλα-δίπλα με αυτά του administrator από το Little Norway!)... ::glossa::
Οι επιλογές ήταν ή Bf 109 F4 ιταλικό ή ΑΒ 41 Γερμανική!..εσείς κε Τίλλιππα τι θα διαλέγατε;! :mrgreen:

Εχεις μήπως πρόχειρη τη φωτογραφία που σε ενέπνευσε;

Το λέω γιατί συμμετέχω σε συζήτηση φόρουμ με θέμα την ανακατασκευή ενός Autoblinda του Μουσείου Στρατιωτικής Ιστορίας της Νοτίου Αφρικής. (South African Museum of Miiltary History) και υπάρχουν διάφορα θέματα για την δράση του στην Βαλκανική.

Δυστυχώς Χαρίδημε δεν βασίστηκα σε μια φωτό ή ένα προφίλ αν και δανείστηκα ιδέες απο δυο σχεδόν παρόμοια προφίλ (ένα αγγλικό και ένα Ιταλικό) αλλά εντελώς διαφορετικά σε εμφάνιση, που εμφανίζουν ΑΒ 41 άγνωστης Γερμανικής μονάδας στην Γιουγκοσλαβία, χωρίς εθνόσημα και αριθμούς....παρ'όλο που βρήκα αρκετές δεκάδες φωτό εποχής με το συγκεκριμένο θέμα (ακόμη και ΑΒ 41 των Waffen SS) , στις περισσότερες είναι δύσκολο να καταλάβεις εάν είναι Γιουγκοσλαβία ή ορεινή Ιταλία μιας που στον περίγυρο βλέπεις μόνο εξοχή ή σπίτια αμφιβόλου "καταγωγής"! ..για το σενάριο με βοήθεισε η φωτό της βάσης απο τον Θείο που με μικρές παρεμβάσεις θα μπορούσε να θεωρηθεί σπίτι σε κάποιο μέρος της Γιουγκοσλαβίας!..Δεν το έψαξα διεξοδικά το ιστορικό θέμα και αρκέστηκα στις βασικές  πληροφορίες που αναφέρονται εδώ:  

http://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslav_Front

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 24, 2011, 04:53:13 μμ »
Καλησπερα χρονια πολλα και καλα , χριστος ανεστη Θαναση . Εχεις κανει εξαιρετικη δουλεια συνγκεκριμμενα η ομοιομορφια των χρωματικων τονων , πως σβηνουν μεταξυτους . Ποσο ζωντανια εχει . Εχεις και πολυ καλες φωτο και ....ειναι που ειναι ομορφο το ανεβασες ακομα πιο πολυ. Αν μπορεις να μου πεις λιγο πως τα καταφερνεις και βγαζεις τοσο καλες φωτο ...και αναδικνυεις την καλη (εως τωρα) δουλεια??????

Tags: autoblinda