Αποστολέας Θέμα: Future και προβλήματα  (Αναγνώστηκε 2986 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Future και προβλήματα
« στις: Ιουνίου 03, 2005, 07:47:22 μμ »
Τελικά δεν απέδωσε αυτά που περίμενα... έχω πάρει μέχρι στιγμής 3 διαφορετικές παρκετίνες της Johnson (Long shine, Pronto υγρή παρκετίνη και το Mr. Muscle) και μου φαίνεται πως καμία δεν κάνει σωστά τη δουλεία της  :cry:

mmaker είσαι σίγουρος πως το Pronto είναι αυτο που θέλουμε?
Το Pronto μου παρουσίασε φυσαλίδες λίγο μετά την εφαρμογή του και το διαφανές πλαστικό απέκτησε μια περιέργη θαμπάδα, το Long Shine είχε σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα, το Mr. Muscle δεν έκανε τίποτε, άσε που μάλλον έπαθαν ζημιά με όλες τις παρκετίνες που τους έριξα πάνω (εμφανίστηκαν μικροσκοπικές ρωγμές σαν κύματα μέσα στο πλαστικό :shock:  :shock: ). Θα μου πεις χαζομάρα που το δοκίμασες πάνω στη καλύπτρα του Flanker, θα συμφωνήσω... αλλά που να ξέρω πως θα φάνε το πλαστικό τα άτοιμα!!!  :?  :shock:  :cry:

Να προσθέσω εδώ πως ενώ σε όλες τις φωτό του FUTURE που έχω δεί είναι εντελώς άχρωμο, όλα όσα πήρα εγώ είχαν χρώμα μπεζ κάτι σαν φρουτόκρεμα... που είναι το Future της Johnson??!

Τώρα προσπαθώ να βρω μία λύση, αλλά μάλλον η μόνη λύση είναι γράμμα στην Academy και ελπίδες να μου τα στείλουν  :roll:

υγ. : Η καλύπτρα ήταν πεντακάθαρη και αφού την έλουσα στη παρκετίνη την ασφάλισα μεσα σε ένα πλαστικό περίβλημα για να μην κολλήσει πάνω της σκόνη και οποιοδήποτε άλλο κατάλυπο.
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Future και προβλήματα
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 03, 2005, 09:21:58 μμ »
Δε μπορώ να καταλάβω που γίνεται το λάθος ή τι φταίει...Εγώ πήρα μόνο τη Long Shine και δεν είχα κανένα από τα προβλήματα που ανέφερες. :?
Κατ΄αρχήν στεγνώνει σχεδόν αμέσως οπότε σε σχετικά καθαρό περιβάλλον δε θα πρέπει να έχει πρόβλημα από σκόνες. Τα δύο μέρη της καλύπτρας από το PZL που έχω ανεβάσει φώτο στο αντίστοιχο topic, έκαναν πραγματική βουτιά στην παρκετίνη.Κανένα απολύτως πρόβλημα. Ακόμα και μια μικρή γρατζουνιά που είχε το κομμάτι του αλεξινέμιου από Χ-Ακτο καλύφθηκε και με ένα δεύτερο χέρι εξαφανίστηκε. Γεγονός παραμένει ότι το φίλμ που μένει πάνω στα διαφανή κομμάτια είναι λίγο πιο σκούρο, αλλά όχι μέχρι το σημείο ενοχλήσεως...
Κάποιο μικρό ποσοστό φυσσαλίδων που οφείλεται στο πέρασμα με πινέλο και τον αέρα που συγκρατείται ανάμεσα στις τρίχες του, με ένα απλό φύσημα εκείνη την ώρα έφυγε, ή αργότερα κατά το στέγνωμα μόνο του...
Όσο για το χρώμα, αν αυτό έχει στεγνώσει δεν παθαίνει το παραμικρό..και σκέψου ότι χρησιμοποιώ αμιγώς ακρυλικά χρώματα... :!:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Future και προβλήματα
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 03, 2005, 09:33:41 μμ »
http://www.swannysmodels.com/TheCompleteFuture.html
Λοιπόν καταρχήν,αν και δεν το'χω δοκιμάσει λένε ότι για να βγει το στεγνό Future θέλει να το αφήσεις κανα 24ωρο μέσα στο υγρό και μετά να το σκουπίσεις.
Από το λινκ...
"If you screw up the application you can remove the dried Future with Windex, Windolene or simply let it soak in a cup of Future overnight. It is important that the clear parts are clean and free of wax or oils (such as your finger print) prior to application otherwise these contaminants will repel the Future and give unsatisfactory results in the end. "
Επίσης αυτό που λέει με Windex,πιθανόν να καθαρίζει με ΑΖΑΧ για τα τζάμια ή κάτι παρόμοιο..."Windex is an ammonia based window cleaner, it has a transparent blue color to it"
Επίσης αν προσέξεις στο άρθρο,δες το σχήμα των μπουκαλιών.Είναι ίδια με τα Ελληνικά αλλα με άλλες ταμπέλες.
Τώρα εγώ όσες δοκιμές έχω κάνει σε παλιές καλύπτρες πάντα, μια μόνο περίπτωση άφησε μικροσκοπικά εξογκωματάκια,'οπως το εφέ τηε φλούδας πορτοκαλιού που λέει.Σημειωτέον ότι είχα τρίψει εσκεμμένα την καλύπτρα,και δεν την γυάλισα ολοκληρωτικά αλλα μέχρι 1200 ντουκόχαρτο.
σε μια άλλη που την βούτηξα μέχρι την μέση για να δω διαφορά,αυτή γυάλισε περισσότερο από ότι ήταν από την μάνα της.
Τέλος και εμένα δεν είναι διαφανές.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Future και προβλήματα
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 03, 2005, 09:47:12 μμ »
So next time you dip a canopy in future and something goes wrong, like dust, a fingerprint, or a thick spot in a corner, just take a q-tip and straight ammonia and you can undo it in seconds.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Future και προβλήματα
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 03, 2005, 10:09:51 μμ »
Προφανώς του έδωσα και κατάλαβε στα χημικά το καημένο το τζαμάκι! Καλά να πάθω! Τουλάχιστον τώρα έχω αρκετά καθαριστικά για να πλύνω ένα ολόκληρο μοντελάδικο!  :lol:
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Future και προβλήματα
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 02, 2005, 08:49:58 πμ »
Μια χρησιμη συμβουλη.Οταν εχετε περασει την καλυπτρα με future μην την μασκαρετε με maskol της humbrol γιτι περιεχει αμωνια και θα το ξυλωσει.

Αποσυνδεδεμένος panz

• Scale 1/144
  • *
Απ: Future και προβλήματα
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 22, 2010, 08:05:11 πμ »
Εγω πήρα στη τύχη το Pronto για πρώτη φορά και μου φάνηκε μια χαρούλα πάντως...

Αποσυνδεδεμένος χρηστος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 22, 2010, 06:47:18 μμ »
Η Long Shine μια χαρά στην εφαρμογή της με πινέλο :!:

Μόνο που μου ξεκόλλησε τα σήματα :!:

Παρκετίνη-σήματα-παρκετίνη με 24 ωρες διαφορά στα βήματα αυτά :!: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 23, 2010, 11:52:42 πμ »
Εγω χροισημοποιω παρκετινη Long Shine της Jonshon με εξαιρατικα αποτελεσματα ειτε με πινελο ειτε με αερογραφο(πριν τα σηματα-μετα τα σηματα-πριν το wash) ειτε για χρηση σε καλυπτρες

Tags: future