Φίλοι μου, καλημέρα.Μόλις τελειωσα από τη δουλειά και μια και δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθώ ακόμα, ειπα να σας μιλήσω για το επόμενο πρότζεκτ που ίδη έχει αρχίσει.

Προσδεθείτε λοιπόν γιατί προβλέπονται πολλά τα μποφώρ

Φεβρουάριος του 1942.Τα Θωρηκτά Scharnhorst ,Gneisenau μαζί με το βαρύ καταδρομικό Prince Eugen θα επιχειρήσουν να διαφυγουν από το λιμάνι της Βρέστης της κατεχώμενης Γαλλίας φοβούμενα τον αποκλεισμό τους από τον Αγγλικό στόλο.
Η επιχείρηση διέλευσης των στενών της Μανχης ,γνωστή με την ονομασία ''επιχείρηση Κέρβερος"λαμβάνει χώρα τον Φλεβάρη του 1942.
Τα τρία ''κεφάλια του μυθολογικού τέρατος'' μαζί με στολίσκο αντιτορπιλικών ,καταφέρνουν να κινηθούν μυστικά ,παραπλανόντας τους Αγγλους.
Οταν τα σκάφη γίνονται αντιληπτά από τους Βρετανούς ,είναι πλέον αργά.Η προστασία της Λουφτβάφε είναι πιά εφικτή και τα λιμάνια της Βόρειας Γερμανίας ,κοντά.....

Μοντελιστικά τώρα......
Το κιτ είναι της Airfix στην 1/400 ,από καλούπια βέβαια της Heller.
Υπάρχει η επιλογή και για τα δύο αδερφά πλοία Scharnhorst και Gneisenau,τα οποία είχαν μικρές διαφορές με κύρια και χαρακτηριστική τη θέση του κυρίως Ιστού.
Στο Scharnhorst ο ιστός βρίσκονταν στην πρυμνιαία υπερκατασκευή ,ενω στο Gneisenau βρισκόνταν στο Φουγάρο.
Μπροστά στο διαμάντι της Dragon το κιτ της Airfix-Heller φαντάζει φτωχό,στα μεγάλα συν βρίσκεται βέβαια η τιμή ,η οποία είαν κατά 6φορές μικρότερη από αυτήν της Dragon.
Mε αρκετά evergreen και το βελτιωτικό της White ensinge το τελικό μοντέλο μπορεί να σταθεί με αξιώσεις.
Ενα ένα λοιπόν τα μέρη του πλοίου συκρινόμενα με φωτο,σχεδιαγράμματα αλλά και με άλλες κατασκευές ξένων συναδέρφων, βελτιώνονταν με υλικά όπως evergreen ,ζεστ.τεντ.πλαστικό,χαλκόσυρμα και φύλλο πλαστικόυ.Ειδού λοιπόν που έχω φτάσει.............
Γέφυρα-υπερκατασκευές

Ιστός

Οπλα

Υπόστεγο arado

Πλωρη και πλευρική θωράκιση

Στο επόμενο update θα έχω ίδη ασχοληθεί με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του πληρώματος , κατά τη διέλευση....πάρτε μια μικρή ιδέα.

Το κεντρικό σχέδιο
Παίδες ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας.Στη διαθεσή σας για οτι θέλετε!!!