Αποστολέας Θέμα: US-3A Esci 1/48 remake  (Αναγνώστηκε 3571 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
US-3A Esci 1/48 remake
« στις: Μαρτίου 24, 2011, 04:20:49 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,

Κατα τη διάρκεια μια επίσκεψης στο πατρικό μου σπίτι, βρήκα το τελειωμένο μοντέλο, το οποίο ήταν παρατημένο σε μια γωνία, κατασκευασμένο πριν το 1997 και έτσι αποφάσισα να κάνω ένα remake.

Οι πρώτες φωτό είναι το μοντέλο στην αρχική του μορφή.

Κατόπιν αφαίρεσα όσα κομμάτια μπορούσα και προχώρησα στο μπανιάρισμα του μοντέλου με Fornet.

Τα μικρά κομμάτια τα έβαλα σε ένα κουτάκι με καπάκι και τα άφησα αρκετές μέρες, ενώ τα μεγάλα μπήκαν σε σακούλα. Αυτό που κατάλαβα, είναι οτι για να κάνει δουλειά το Fornett πρέπει να είναι κλεισμένο αεροστεγώς το μοντελάκι, ώστε να μη μπεί αέρας και να "ξεράνει" το υλικό. Προσωπικά το άφησα αρκετες μέρες και μετά το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα μπανάκι και τρίψιμο με οδοντόβουρτσα. Στα δύσκολα σημεία επιστρατεύτηκε και ο ταχύτροχος ώστε να βγει η κολλημένη μπογιά. +++ΠΡΟΣΟΧΗ+++ Για όσους τολμήσουν κάτι παρόμοιο, η χρήση μάσκας και γαντιών, καθώς και δωματίου με καλό εαρισμό πρέπει να είναι δεδομένη.

Έτσι το αποτέλεσμα φαίνεται παραπάνω, για τα μικρά κομμάτια, απλά δεν έχω βγάλει φωτογραφία τα μεγάλα κομμάτια του μοντέλου. Πάντως η μπογιά έχει αφαιρεθεί εντελώς, ετσι θα προχωρήσω με την επανασυναρμολόγηση.

::salut:: ::salut::

The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Απ: US-3A Esci 1/48 remake
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 24, 2011, 05:00:49 μμ »
Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 24, 2011, 07:56:40 μμ »
Προχώρα θα το καταφέρεις... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 25, 2011, 08:41:34 πμ »
Καλη συνεχεια και απο μενα. Ωραιο σκαφος.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 25, 2011, 02:57:19 μμ »
Ωραιο θεμα!
Καλη συνεχεια! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 25, 2011, 07:10:00 μμ »
τι μου θυμησες τωρα ?
το ειχα και το παιδευα να το κανω S-3 ....
καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 26, 2011, 02:07:17 πμ »
Τι δε σου άρεσε στο μοντελο και το τιναξες τα ματια έξω??  :lol:

Καλή αναγέννηση!

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 26, 2011, 11:13:16 πμ »
κι εμενα μια χαρα μου φαινοταν οπως ηταν ισως με λιγες φθορες και λιγο wash να γινοταν ακομη καλυτερο..αλλα εφοσον αποφασισες να κανεις reset h remake  καλη συνεχεια και αν κρινω απο την πρωτη του εμφανιση το ανανεωμενο θα ειναι σουπερ...καλη συνεχεια και παλι

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 02:45:55 μμ »
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!!!!!

Μετά απο πολύ καιρό μοντελιστικής τεμπελιάς, αποφάσισα να συνεχίσω το remake με στόχο να το έχω τελαιώσει μέχρι το νέο έτος.

Μόλις όλα τα κομμάτια του μοντέλου καθαρίστικαν, επανακολλήθηκαν στοκαρίστηκαν και επαναχαράκτηκαν, ώστε να φύγει η παλιά μπογιά απο τις γραμμώσεις, έγινε ένα πέρασμα με XF-54 ώς αστάρωμα.

Ύστερα ενισχύθηκαν τα κομμάτια του συστήματος προσγείωσης, διότι είχαν σπάσει και κολληθεί αμέτρητες φορές με αποτέλεσμα να μην γίνεται να κολληθούν επάνω στο μοντέλο. Έτσι ανέτρεξα σε μια τεχνική που είχα διαβάσει το παρελθόν, όπου ανοίχτηκαν τρύπες με ψιλό τρυπανάκι σε όλες τις ενώσεις και τοποθετήθηκε απο τη μια μεριά λεπτό άκαμπτο σύρμα (τελειώματα απο χορδές ηλεκ. κιθάρας είναι ιδανικά) Το όλο εγχείρημα έδωσε μια πολύ στιβαρή κατασκευή, τόσο που σκέφτομαι να το εφαρμόζω σε όλες τις "ευαίσθητες" κολλήσεις

Preshade με μαύρο.....

.....και μετά βάψιμο. Επάνω επιφάνειες με XF-54 ξανοιγμένο κατα 20% με λευκό στην αρχή και μετά με 50% για postshade, κατω επιφάνειες με λευκό και ρύγχος με radome tan.

Μόλις εβγαλα τις χαρτοταινίες στα συγκεκριμένα σημεία της παρακάτω φωτό.....

.......φαίνεται σαν να έχει περάσει χρώμα κάτω απο την χαρτοταινία, ή σαν να έχει μείνει κόλλα  :roll:, υπάρχει περίπτωση να μην φαίνεται μετά την παρκετίνη ή να το ξαναπεράσω πάλι απο την αρχή????

The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 02:49:31 μμ »
Έτσι όπως το βλέπω δεν πιστεύω ότι θα το καλύψει η παρκετίνη. Δοκίμασες να το τρίψεις με ένα πολύ ψιλό γυαλόχαρτο βρεγμένο :?:. Μπορεί και να γίνει δουλειά :roll:

Καλή συνέχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 02:54:21 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή, δεν το είχα σκεφτεί, θα το κάνω και το πολύ πολύ αν δεν πετύχει το ξαναβάφω.....  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 03:36:47 μμ »
Γεια σου Kido! Μας πέταξες τα μάτια έξω με τη κατασκευή σου! Το βάψιμο άψογο.
Δες τι σου κάνει η κρίση αντι να αγοράζουμε μοντέλα resetάρουμε τα παλιά  .
Αυτο με τη  χαρτοταινία πολύ μου αρέσει έτσι πως έχει μείνει.Στο αληθινό δεν έχει καμία φθορά εκεί; Δε ξέρω μου αρέσει πολύ έτσι πως φαίνεται :!:

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 03:38:58 μμ »
καλη συνεχεια ::salut:: ::salut::
Φωτοπουλος Νεκταριος

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 07:19:33 μμ »
Συμφωνω απολυτα με τον Amen. Και εμενα μου αρεσει ετσι αρκη να "σπασεις" λιγο τις ευθειες πιστευω να εισαι ο.κ.

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 07:41:09 μμ »
Πανεμορφο βγαινει, υπεροχο βαψιμο ::salut:: αξιζε με 1000 το remake,, ανυπομονω για να το δω τελειωμενο

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 07:57:28 μμ »
Πολύ ωραίο θέμα και πολύ καλή δουλειά ως τώρα! Καλή συνέχεια...
::good_job_smilie::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 12:41:14 μμ »
Μικρό update.

Προσπάθησα με 1000ρι βρεγμένο ντουκοχαρτο να εξαλειψω τα υπολείματα απο την χαρτοταινία όπως πρότεινε ο nikosmeta, αλλά μάταια....

Amen, το συγκεκριμένο σημείο, είναι αυτό το οποίο θρυματίζεται κατα την διάρκεια εκτόξευσης των καθισμάτων των χειριστών ηλεκτρονικών συστημάτων Tacco Και Senso και απο ότι έχω δει σε φωτογραφίες, δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη φθορά......Έτσι αποφάσισα να το ξαναπεράσω ένα χέρι και να σβήσω τα σημάδια.

Επίσης είδα πως η μαύρη περιοχή στο ρύγχος είναι λίγο πιο φαρδία απο ότι την είχα κάνει έτσι την πέρασα και αυτήν ένα χέρι.

Παραθέτω και μερικές φωτό....

Αφού το άφησα λίγο και ηρέμησε,  πέρασα ένα χέρι Longshine ώστε να βάλω σήματα σήμερα το απόγευμα. Με τα σήματα έχω προβληματιστεί πάρα πολύ, διότι εννοείτε πως με το Fornett δεν έμεινε τίποτα και έτσι έπρεπε να βρώ καινούργια σήματα. Δυστυχώς για US-3A δεν έβρισκα τίποτα.....ήθελα και το "πλήρες πακέτο", Warnings, Walkways αλλά και να αναπαραστήσω ένα US-3A κάποιας μοίρας.

Απο όσα έχω διαβάσει τα US-3A COD (Carrier Offshore Delivery), ήταν μια έκδοση, η οποία φόραγε δύο μεγάλες "δεξαμενές" (CNU-264 Cargo Pod) στους φορείς οι οποίες μετέφεραν αλληλογραφία και γενικά πολύ μπαγκάζι.....

Επίσης είχαν ξηλώσει αισθητήρες οι οποίοι ήταν για τον ηλεκτρονικό πόλεμο και γενικά αντι-υποβρυχιακές αποστολές, είχαν βγάλει τα καθίσματα των χειριστών Tacco Και Senso Και στην θέση τους είχαν βάλει 6 επιπλέον καθίσματα για μεταφορά προσωπικού και επίσης είχαν και ένα επιπλέον μικρότερο παραθυράκι ακριβώς πίσω απο το κοκπιτ (φαίνεται στην παραπάνω φωτο) Τέλος είχαν αφαιρέσει τους αισθητήρες ECM απο τα ακροπτερύγια, όπως επίσης και ένα σκασμό αισθητήρες απο την κοιλιά και κάτω απο τις πτέρυγες.

Βάση της βιβλιογραφίας, ένα μόνο αεροσκάφος κατάφερε να κάνει την μετατροπή αυτή το #157998 της VS-41, δοθηκε στην VS-33 και τέλος δόθηκε στην VS-38. Βλέπεις τα Pods τα οποία μετέφεραν τα μπαγκάζια, μπορούσαν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε S-3A, επομένως το όλο Project ναυάγησε.

Το "μαμά" κιτ της ESCI, είχε διακριτικά για την VS-33, τα οποία όμως δεν μπορούσα να τα βρώ πουθενά και αναγκαστικά οι χαλκομανίες που θα φορεθούν θα αναπαραστήσουν ένα S-3A και όχι ένα US-3A.

Τώρα θα μου πείς και γιατί δεν το μετέτρεψες???? Το όλο μου κόλλημα ηταν πώς θα αναπαρηστούσα τους αισθητήρες στα ακροπτερύγια.....έτσι πήρα την απόφαση και να κάνω ένα δικό μου what if, αναπαρηστώντας ένα US-3A της VS-31 (Topcats) Σκέφτομαι του αριθμούς να τους κόψω και κάνοντας αναρηθμιτισμό, το #9769 να το κάνω #7998 ώστε να τουλάχιστον να ταιριάζει με τον αριθμό του πραγματικού και έτσι η μόνη αλλαγή να είναι στον αριθμό της μοίρας.

Ελπίζω να μην σας κούρασα με την ιστορική αναδρομή  :mrgreen:

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 03:41:22 μμ »
Πάντα ψάχνουμε μια καλή ιστορία να δικαιολογεί εμφανισιακά το μοντέλο μας.:P

Εγω το έχω κάνει 2 φορές.Μια για το f-23 άλλη μια με το F-117 what-if.Δες εδώ ιστορίες που έχω ενώσει να δικαιολογήσω τη βάση αλλά και να βρώ decals:
Spoiler (hover to show)

Το βασικό ειναι να πείσεις τον εαυτο σου,μετά όλα γινοντε!  :lol:

Οσο για τη δουλειά σου μέχρι τωρα φανταστική.Ελπίζω τα βερνικια να μη κρύψουν όλα αυτες τις διαβαθμισεις που έχεις κάνει στο paneling.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 29, 2011, 07:10:59 μμ »
Δες κι αυτό εδώ και καλή συνέχεια...

http://cs.finescale.com/FSMCS/forums/p/16828/158874.aspx

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 01:58:34 μμ »
Πάντα ψάχνουμε μια καλή ιστορία να δικαιολογεί εμφανισιακά το μοντέλο μας.:P

Εγω το έχω κάνει 2 φορές.Μια για το f-23 άλλη μια με το F-117 what-if.Δες εδώ ιστορίες που έχω ενώσει να δικαιολογήσω τη βάση αλλά και να βρώ decals:
Spoiler (hover to show)

Το βασικό ειναι να πείσεις τον εαυτο σου,μετά όλα γινοντε!  :lol:

Οσο για τη δουλειά σου μέχρι τωρα φανταστική.Ελπίζω τα βερνικια να μη κρύψουν όλα αυτες τις διαβαθμισεις που έχεις κάνει στο paneling.

:lol: :lol: Καλά εσύ στο ψάξιμο είσαι πολύ χειρότερος!!!!!!!, εγώ ο κακομοιρης μια βιβλιογραφία κοίταξα και εσύ........ ::pc024::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 02:04:36 μμ »
ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!!!

Έπεσαν τα βερνίκια, μπήκαν οι χαλκομανίες, έγιναν wash με μαύρο λάδι, πέρασμα matt βερνίκι και κατόπιν μαύρο παστέλ και πάλι βερνίκι. Για γυαλιστερό βερνίκι χρησιμοποίησα παρκετίνη και για matt της Gunze. Απλά θεωρώ πως η παρκετίνη έκατσε σε πολύ χοντρό στρώμα, πάνω στο μοντέλο, ώστε να αποδώσει την γυαλάδα και αυτό με προβλημάτισε σε σημείο που μάλλον θα στραφώ σε κανονικό γυαλιστερό βερνίκι. Δεν ξέρω αν έκανα εγώ κατι λάθος, δεν την αραίωνα αλλά μου έδινε την εντύπωση πως όλη η σκόνη του δωματίου πήγαινε και έπαιφτε πάνω στο μοντέλο, κάνοντας την επιφάνεια πολύ τραχειά μόλις στέγνωνε.

Επίσης αντιμετώπισα χοντρό πρόβλημα με τις μεγάλες χαλκομανίες walkways κτλ. Ιδίως η χαλκομανία του κάθετου σταθερού μου έσπασε κυριολεκτικά τα νεύρα. Δεν ξέρω εαν έπρεπε να την είχα κόψει απο πριν, αλλά δεν μπορούσα να ταιριάξω τις ενώσεις στα χείλια με τίποτα. Για να μπορέσει να στρώσει καλά στην ένωση και να είναι ομοιόμορφη στο μπροστινό μέρος του κάθετου σταθερού, έπρεπε δυστυχώς να καθήσει στραβα και απο τις δύο πλευρές, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτό.

Το ίδιο και με δυσκολία στην εφαρμογή είχε και η χαλκομανία στην ράχή του. Εκεί πριν τη ρίξω στο νερό, εκανα με το κοπίδι δύο χαράξεις μικρές, όπου υποτίθεται θα ταίριαζε ακριβώς με τους αισθητήρες στην ράχη, ώστε να φορεθεί απο πάνω, αλλά που.....λάθος υπολογισμός λάθος κόψιμο και άντε να τα μπαλώσεις τώρα...τέλος πάντων με πολύ βελτιωτικό τα κατάφερα να καθήσει και με ψιλό πινέλο να καλύψω τα κοψίματα που είχα κάνει απο πρίν.

Έκανα και τους αναρηθμητισμούς και έτσι το #9769 έγινε 7998, όπως ήταν και τον εν λόγω COD US-3A, μετατρέποντας το 6 σε 8  :mrgreen:

Το αποτέλεσμα φαίνεται στην παρακατω φωτό

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 02:28:56 μμ »
την καλυπτρα πως την εκανες σκουροχρωμη;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 02:42:34 μμ »
Πανεμορφη δουλεια!
Μου αρεσει πολυ το βαψιμο και τα πολυχρωμα decals του πανε παρα πολυ!
Μπραβο! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 03:07:05 μμ »
Πανεμορφη δουλεια!
Μου αρεσει πολυ το βαψιμο και τα πολυχρωμα decals του πανε παρα πολυ!
Μπραβο! ::salut:: ::salut::
x1000 μπραβο ::salut:: ::salut::
Φωτοπουλος Νεκταριος

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 03:37:03 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Νίκο η καλύπτρα ήταν απο "μαμα" έτσι, δεν της έκανα κάτι, αλλά νομίζω αν θες να κάνεις φιμέ καλύπτρα, μπορείς να την ψεκάσεις με gloss βερνίκι με 2 σταγόνες μαύρου χρώματος, δοκίμασέ το βέβαια πρώτα γιατί δεν είμαι σίγουρος

Tags: s-3 viking