Αποστολέας Θέμα: GRIMSBY THE ENGLISH FRIGATE  (Αναγνώστηκε 4991 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
Απ: GRIMSBY THE ENGLISH FRIGATE
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 05, 2011, 01:45:56 μμ »
Επίσης για να έχεις σωστά και παράλληλα ratlines και από τα δύο μέρη καλό είναι να βάζεις ένα χοντρό χαρτόνι η κάποιο κόντρα πλακέ να σχεδιάζεις σε αυτό γραμμές και να φτιάχνεις τα ratlines.
Οι παρακάτω φωτογραφίες ίσως σε βοηθήσουν.

Βασίλης και Maria-Frederica
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 05, 2011, 03:23:16 μμ »
  Βασίλη ,κάτι τέτοιο (χαρτόνι) χρησιμοποιώ και εγώ αλλά για να μη μπερδεύονται οι κλωστές με τις άλλες , δεν είχα σκεφτεί να κάνω γραμμές , οι οποίες βοηθάνε βέβαια στο να είναι ίδιες και συμμετρικές οι απέναντι σκάλες . Στο μοντέλο μου  βέβαια δεν φαίνεται κάποια διαφορά (όχι πως δεν υπάρχει ) , η μέθοδός σου είναι πιο εύκολη και αποτελεσματική συμφωνώ απολύτως .  ::thanks_smilie:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 05, 2011, 03:26:56 μμ »
  Βασίλη ,κάτι τέτοιο (χαρτόνι) χρησιμοποιώ και εγώ αλλά για να μη μπερδεύονται οι κλωστές με τις άλλες , δεν είχα σκεφτεί να κάνω γραμμές , οι οποίες βοηθάνε βέβαια στο να είναι ίδιες και συμμετρικές οι απέναντι σκάλες . Στο μοντέλο μου  βέβαια δεν φαίνεται κάποια διαφορά (όχι πως δεν υπάρχει ) , η μέθοδός σου είναι πιο εύκολη και αποτελεσματική συμφωνώ απολύτως .  ::thanks_smilie:: ::salut::
Δεν είναι δική μου μέθοδος, την έχω δει από αλλού και την υοθέτησα άμεσα και μάλιστα από ότι βλέπω την χρησιμοποιούν πάρα πολλοί μοντελιστές
Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 10, 2011, 11:49:05 μμ »
  Έτσι κι αλλιώς εγώ σε ευχαριστώ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dimgal

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 25, 2011, 10:40:56 πμ »
Πολύ καλή δουλειά repetan και δεδομένου ότι έιναι το πρώτο σου, τα μπράβο αξίζουν πολλαπλάσια.

Όπως σωστά πρόσεξες από εχθές ήθελα να σου γράψω αλλά κάτι με διέκοψε.

Ίσως είδες ότι έχω κάνει και εγώ ένα κιτ της contrsructo το HMS Pandora που παρεπιμπτόντως μοιάζει πάρα πολύ με το HMS Grimsby. Σκέφτομαι δε πως είναι πιθανό, το Pandora να αποτελεί με κάποιες τροποποιήσεις τον απόγονο του Grimsby.

Πολύ ωραία η λεπτομέρεια τόσο με το βαρέλι όσο και με το χάρτη αλλά επίσης μου άρεσε πάρα πολύ η κυκλική σκάλα μεταξύ των καταστρωμάτων. 

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 25, 2011, 03:27:21 μμ »
  Ευχαριστώ dimgal για τα καλά σου λόγια , διαπίστωσα και εγώ τις ομοιότητες που λες με το Pandora που είναι και αυτό ένα όμορφο σκαρί . ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: