Αποστολέας Θέμα: HMS VICTORY COREL 1/98  (Αναγνώστηκε 3449 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimgal

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
HMS VICTORY COREL 1/98
« στις: Αυγούστου 16, 2011, 11:07:29 μμ »
Χαιρετώ όλους τους φίλους μοντελιστές.  ::salut::

ʼν και παρακολουθώ το site εδώ και αρκετό καιρό (ίσως κάποια χρόνια) είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω μέρος ενεργά και ελπίζω να γίνω δεκτός στην όμορφη παρέα.

Λέγοντας λίγα πράγματα για μένα σημειώνω πως το τρέχον project του Victory, είναι το τρίτο ξύλινο καράβι μου. Πρώτο ήταν το ΗΜS Beagle της Mamoli (δεν το έχω σήμερα μετά από μία μετοκόμιση) με το οποίο και μπήκα σταδιακά στο νόημα (μιλάμε έπεσε πολύ ξυλόστοκος για να θυμίζει λίγο καρίνα). Δεύτερο ήταν το ΗΜS Pandora (μία όμορφη αγγλική φρεγάτα) της Constructo που υπερήφανα στολίζει σήμερα μία γωνία του σπιτιού.

Το Victory το παιδεύω (και με παιδεύει φυσικά) εδώ και 5 χρόνια περίπου (ναι ντρέπομαι λίγο γι' αυτό...) με μεγάλα ωστόσο διαστήματα παύσης εργασιών λόγω διάφορων λόγων. Εδώ και λίγο καιρό πάντως το έχω πάρει ζεστά και πρόθεσή μου είναι κάποια στιγμή να το τελειώσω.

Το Κit πρέπει να ομολογήσω πως δεν με άφησε καθόλου ικανοποιημένο και είμαι σίγουρος πως δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με την corel ποτέ ξανά στο μέλλον. Ιδιαίτερα αρνητικό σημείο είναι η έλλειψη οδηγιών οι οποίες σε ένα kit αυτής της δυσκολίας θεωρώ πως είναι το α και το ω. Θυμάμαι πως βρέθηκα αρκετές φορές στη θέση του να πρέπει να μυρίσω τα δάκτυλά μου για το τι πρέπει να κάνω, ευτυχώς όμως η σχετική πλέον εμπειρία μου αλλά και οι αναφορές στο internet (αν και περιορισμένες πριν κάποια χρόνια) βοήθησαν κάπως την κατάσταση.

Τα fittings νομίζω πως είναι πολύ μέτριας ποιότητας ενώ σημαντικό μέρος από τα ξύλινα πρέπει να ιδιοκατασκευαστούν (αυτό για μερικούς βέβαια μπορεί να είναι επιθυμητό). Ως μόνο θετικό θα πρέπει να αναγνωρίσω τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα της παρεχόμενης ξυλείας.

Παρακάτω παραθέτω κάποιες φωτογραφίες από το τρέχον στάδιο κατασκευής. Δυστυχώς κάποιες παλαιότερες φωτό από πιο πρώιμα στάδια της κατασκευής είναι προς το παρών τουλάχιστον μη προσβάσιμες.

Λοιπόν αυτά σαν αρχή. Τα λέμε...

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
Απ: HMS VICTORY COREL 1/98
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 17, 2011, 09:24:45 πμ »
Καλή σου μέρα
Θεωρώ από τα πιο εντυπωσιακά σκαριά το συγκεκριμένο και το έχω στην προσεχή λίστα μου, απλά όχι από την Corel...
Περιλαμβάνει το συγκεκριμένο κιτ στρώση πλακών χαλκού μετά το πέτσωμα;
'Οπως βλέπω τις φωτο ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις βάψει ή βερνικώσει το πέτσωμα.....
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dimgal

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 17, 2011, 05:34:10 μμ »
Καλή σου μέρα
Θεωρώ από τα πιο εντυπωσιακά σκαριά το συγκεκριμένο και το έχω στην προσεχή λίστα μου, απλά όχι από την Corel...
Περιλαμβάνει το συγκεκριμένο κιτ στρώση πλακών χαλκού μετά το πέτσωμα;
'Οπως βλέπω τις φωτο ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις βάψει ή βερνικώσει το πέτσωμα.....

Γειά σου trap. Το κιτ όχι δεν περιλαμβάνει πλάκες χαλκού. Όσον αφορά το πέτσωμα είναι απλά βερνικωμένο και όχι βαμμένο. ʼλλωστε κατά πάγια τακτική και για λόγους καθαρά αισθητικής προσπαθώ να περιορίζω το βάψιμο στα απολύτως απαραίτητα προτιμώντας να αφήνω τα φυσικά ξύλινα χρώματα. Ακόμη και στο βερνίκι είμαι σχετικά τσιγκούνης.

Τώρα όσον αφορά το θέμα κιτ - Corel κτλ απλά να διευκρινήσω πως η κριτική που έκανα στην εταιρία είναι μία καθαρά προσωπική γνώμη και δεν θα ήθελα επ΄ ουδενί ούτε να αποτρέψω αλλά ούτε και να παροτρύνω κάποιον στο να το δοκιμάσει. ʼλλωστε για να είμαι απόλυτα δίκαιος το συγκεκριμένο κιτ προσφέρεται σε μία από τις πιο καλές σχέσεις value/money (διάγουμε και εν μέσω κρίσης έτσι;).

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 18, 2011, 10:21:51 πμ »
Χαιρετώ όλους τους φίλους μοντελιστές.  ::salut::

ʼν και παρακολουθώ το site εδώ και αρκετό καιρό (ίσως κάποια χρόνια) είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω μέρος ενεργά και ελπίζω να γίνω δεκτός στην όμορφη παρέα.
Καλώς ήρθες στο forum dimgal. ::salut::
Βασίλης και Μαρία Φρεντερίκα
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος dimgal

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 19, 2011, 11:19:57 πμ »
Καλώς σας βρίσκω.

Βασίλη, παρακαλουθώ τακτικά τις κατασκευές σου. Απλά θα πω ότι είσαι πηγή έμπνευσης.   

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 19, 2011, 10:09:02 μμ »
  Καλησπέρα και από μένα dimgal καλή συνέχεια στο VICTORY , το έχεις φτάσει σε πολύ καλό σημείο αφού δεν θα βάλεις χαλκό σου μένει η ιστιοφορία όπου θα χρειαστείς λίγη παραπάνω υπομονή . Καλή συνέχεια ::welcome_model:: ::keep_mod:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 21, 2011, 12:02:34 πμ »
Φίλε ::welcome_model::
Σούπερ η κατασκευή,καλά τελειώματα :wink:

Αποσυνδεδεμένος kapten bisbics

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αιγάλεω
  • Νίκος
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 21, 2011, 12:10:48 πμ »
 ::welcome_model:: ::keep_mod::

και καλές κατασκευές!!!!!!!!

::salut:: ::salut::
Η δημιουργική στιγμή είναι σαν την ερωτική εξομολόγηση,
ΠΟΤΕ δεν προσχεδιάζεις πότε θα γίνει...

Αποσυνδεδεμένος EchiDNA

• Keep modeling!
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Γιώργος
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 23, 2011, 10:55:25 πμ »
Καλώς όρισες φίλε και καλή συνέχεια. Η δουλειά σου μέχρι στιγμής είναι εκπληκτική! Μπράβο σου!  ::salut::

Μια παρατήρηση σχετικά με το σχόλιο σου για τα διάφορα κιτ του εμπορίου ή αν θέλεις μια ερώτηση: μήπως τελικά ο βαθμός δυσκολίας ενός κιτ περιλαμβάνει και τις περιορισμένες οδηγίες και τις περισσότερες ιδιοκατασκευές;
................|........|.......|
...............)_)....)_)....)_)
..............)___).)___).)___)\
.............)____)____)_____)\\  ......._____|____|____|____\\\__  -------\___________________/

Αποσυνδεδεμένος dimgal

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 23, 2011, 09:06:57 μμ »
Καλησπέρα σε όλους. Ευχαριστώ τους repetan,papadakis.n και EchiDNA για το καλωσόρισμα.

Τις τελευταίες μέρες κατάφερα να ασχοληθώ συνολικά κανά 10ωρο ίσως και παραπάνω και έβγαλα αρκετή δουλίτσα (ολοκλήρωσα ας πούμε τις σχοινόσκαλες η οποία για μένα είναι μία από τις πλέον βαρετές ή μάλλον μονότονες εργασίες σε ένα καράβι χωρίς ωστόσο να παραβλέπω ότι μία άρτια κατασκευή προσδίδει σημαντικά στο τελικό αποτέλεσμα). Σε πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω φωτο από την πρόοδο.

Παράθεση
Μια παρατήρηση σχετικά με το σχόλιο σου για τα διάφορα κιτ του εμπορίου ή αν θέλεις μια ερώτηση: μήπως τελικά ο βαθμός δυσκολίας ενός κιτ περιλαμβάνει και τις περιορισμένες οδηγίες και τις περισσότερες ιδιοκατασκευές;

Φίλε EchiDNA σαφώς και συμφωνώ με το σχόλιό σου. Η ικανοποίηση δε που λαμβάνεις από την ολοκλήρωση ενός τέτοιου κιτ είναι απείρως μεγαλύτερη. Το θέμα είναι όμως ότι κάτι τέτοιο καλό θα είναι εάν είναι δυνατό να το ξέρεις εκ των προτέρων ώστε να έχεις το δικαίωμα της επιλογής ή μη και να μην έρχεσαι στην τελική προ εκπλήξεως. Ας πρόσεχες θα μου πεις και θα έχεις δίκαιο. Τώρα για παράδειγμα είμαι σε θέση να γνωρίζω πως το ίδιο κιτ προσφέρεται από άλλες εταρίες με τις πόρτες των κανονιών ήδη έτοιμες για τοποθέτηση, κάτι που στην δική μου περίπτωση θα με γλίτωνε από πολλές ημέρες εργασίας και με ποιοτικότερο αποτέλεσμα. Συμπέρασμα: πριν αγοράσεις καποιο κιτ το ψάχνεις όσο μπορείς καλύτερα και συλλέγεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Αποσυνδεδεμένος dimgal

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 23, 2011, 09:11:13 μμ »
Ξέχασα να ευχαριστήσω και τον kapten bisbics για το καλωσόρισμα. Απαράδεκτος. :oops:

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 24, 2011, 10:58:02 πμ »
  Καλημέρα dimgal θα συμφωνήσω μαζί σου και με τον Γιώργο ότι η κατασκευή αρκετών τμημάτων ενός τέτοιου σκαριού εκ του μηδενός προσθέτει στην ευχαρίστηση και στην τελική ικανοποίηση . Θα πω όμως ότι όσον αφορά στο κομμάτι των σχεδίων και εγώ θα ήθελα να είναι ολοκληρωμένα , γιατί το να φτιάξεις ένα ιστιοφόρο είναι ήδη μια δύσκολη δουλειά και χρονοβόρα ( βγάζω την ευχαρίστηση ) και δεν χρειάζεται να έχουμε επιπλέον εμπόδια και καθυστερήσεις . Να επισημάνω επίσης ότι πολλοί τα ήδη έτοιμα κομμάτια πολλές φορές τα αντικαθιστούν με δικά τους , ιδιοκατασκευές , γιατί δεν είναι τόσο καλά όσο χρειάζεται και συμφωνώ μαζί τους , οι κανονιοθυρίδες σου ας πούμε σου έφαγαν χρόνο αλλά είναι μια χαρά, γιατί οι έτοιμες νομίζω θα ήταν μεταλλικές .
Spoiler (hover to show)
 Καλή συνέχεια και αναμένουμε νέες φωτογραφίες .  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dimgal

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 24, 2011, 08:09:22 μμ »
Καλησπέρα repetan. Συμφωνώ με την παρατήρησή σου για τα σχέδια. Πάντως σχετικά με το θέμα για τις κανονιοθυρίδες (από ορολογία είμαι άσχετος) δεν τις εννοούσα ως μεμονωμενα κομμάτια αλλά ως συνολική κατασκευαστική διαδικασία (σχέδιο, άνοιγμα κτλ). Παράδειγμα η κάτωθι φωτογραφία από κάποιο κιτ που η σειρά των κανονιοθυρίδων είναι έτοιμη για τοποθέτηση, πέτσωμα κτλ.

Όσον αφορά την κάλυψη των νομέων τα σχέδια δεν προτείνουν κάτι. Η περιορισμένη φαντασία μου σκοπεύει να τους καλύψει με κάποιους σωρούς σχοινιών. Έχεις καμμιά άλλη ιδέα?

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 24, 2011, 10:03:06 μμ »
Καλησπέρα dimgal. Κατάλαβα τι εννοείς , όσον αφορά την κάλυψη των νομέων συνήθως από ότι έχω δει και εγώ σε άλλα μοντέλα αλλά και στο δικό μου, βάσει σχεδίου, μπαίνει ένα ακόμα μαδεράκι στη γωνία. Στην εικόνα που σου παραθέτω είναι το Νο 36

Καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut::
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος dimgal

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 27, 2011, 09:34:19 μμ »
Ολοκληρώθηκαν καθ' ύψος τα κατάρτια καθώς και οι σχοινόσκαλες.

Υπό κατασκευή είναι τα οριζόντια κατάρτια (είπαμε από ορολογία ....) αλλα δεν τοποθετούνται ακόμη

Ξεκίνησε το rigging. Από τα πιο απαιτητικά κομμάτια είναι τα σχοινιά της πλώρης. Τα σχέδια είναι άθλια και γίνεται αρκετή έρευνα στο internet ενώ αρκετά βοηθά και το βιβλίο "The 100-Gun Ship Victory (Anatomy of the Ship Series) που είχα αγοράσει στις αρχές.

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 28, 2011, 12:15:50 πμ »
Αγαπητε φιλε καλως ηρθες και απο εμενα! Παρα πολυ καλη η δουλεια σου!!! Καλη συνεχεια!!!

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 28, 2011, 02:09:07 μμ »
Ωραία και προσεγμένη δουλειά, συνέχισε έτσι και μόλις τελειώσεις θα χαίρεσαι το μοντέλο σου.
Το βιβλίο που έχεις είναι πιστεύουμε ένα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν σχετικά με το Victory.
Για το rigging μπορείς επίσης να βρεις και το βιβλίο με τίτλο Rigging Period Ships Models, συγγραφέας του οποίου είναι ο Lennarth Petersson, εάν ψάξεις στο net θα το βρεις.

Κάτι άσχετο το οποίο δεν αφορά βέβαια την δουλειά που έχεις κάνει και στο οποίο δεν ευθύνεσαι εσύ σε καμμία περίπτωση, ευθύνεται ο κατασκευστής του κιτ.
Το κιτ της Corel το έχουμε δει από κοντά και το έχουμε φωτογραφίσει σε κατάστημα στο Portsmouth απέναντι από  εκεί που βρίσκεται το αληθινό Victory και ξεθάψαμε μια φωτογραφία από το αρχείο μας.
Αυτό που δεν μας αρέσει στο συγκεκριμμένο κιτ είναι ότι τα shrouds (κάθετα σκοινιά που επάνω σε αυτά σχηματίζονται οι σκάλες) πρέπει να είναι μαύρου χρώματος, όπως και μερικά άλλα σχοινιά.
Κάθε εταιρεία δεν ξέρουμε για ποιούς δικούς της λόγους, πολλές φορές ξεφεύγουν από την αληθοφάνεια σε κρίσιμα σημεία που η αληθοφάνεια είναι εφικτή.
Να τονίσουμε επίσης ότι αυτή την στιγμή και την τελευταία φορά που επισκεφτήκαμε το Victory στο Portsmouth το 2010 αυτό όπως και τα προηγούμενα χρόνια που το είχαμε επισκεφτεί δεν έχει χαλκό κάτω από την γραμμή των νερών. Ίσως αυτό οφείλεται σε λόγους συντήρησης και μόνο.
Επειδή έχουμε και μεις το Victory σε κιτ της Caldercraft, την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε αυτό το πλοίο θα ρωτήσουμε τους υπεύθυνους για τον χαλκό.
Στην μάχη όμως του Trafalgar το σίγουρο είναι ότι υπήρχε χαλκός, στα περισσότερα πλοία του (αν όχι σε όλα) το Royal Navy τοποθέτησε χαλκό.
Σου επισυνάπτουμε τρεις φωτογραφίες από το αρχείο μας.
Βασίλης και Μαρία Φρεντερίκα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 28, 2011, 06:55:21 μμ »
Τώρα είδα αυτό με τους νομείς, δεν το είχα προσέξει.
Μάλλον πέτσωσες πρώτα το κατάστρωμα, το τοποθέτησες πετσωμένο και έπειτα έκοψες τους νομείς.
Να ξέρεις ότι στα περισσότερα κιτ, καλύτερα να βάζεις το κατάστρωμα πάνω και στην συνέχεια να το πετσώνεις ώστε να κλείνεις όλα τα απαραίτητα κενά.
Η τελευταία σανίδα λέγεται margin plank και το victory δεν έχει σανίδα η οποία πατάει πάνω στις υπόλοιπες σανίδες του καταστρώματος.
Μερικά πλοία έχουν αυτή την σανίδα, όμως το δικό σου όχι.
Αυτό που μπορώ να σκεφτώ και που μπορείς να κάνεις είναι σε κείνα τα σημεία να φας λίγο περισσότερο τους νομείς προσεκτικά εάν αυτό είναι εφικτό και να τοποθετήσεις κατάλληλα μικρά σανιδάκια.
Ένας άλλος τρόπος είναι αυτός που λες να τοποθετήσεις σχοινιά, βαρελάκια, κουβάδες, μπορείς να φτιάξεις ακόμα παραλληλόγραμμα πλαίσια και μέσα σ' αυτά να τοποθετήσεις σκάγια για να αναπαραστήσεις τις κανονιόμπαλες, μερικές φιγούρες.
ʼλλη μια φωτογραφία για να δεις αυτό με την σανίδα.
Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος dimgal

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 28, 2011, 08:59:01 μμ »
Βασίλη και Μαρία Φεντερίκα καλησπέρα και ευχαριστώ για τα σχόλια, τα tips και τις φωτο. Παρακολουθώ ανελλιπώς τα δικά σας project και είναι σουπερ. Μαρία Φεντερίκα well done με το coppering, το αποτέλεσμα είναι άψογο και αποτελεί για μένα ενθάρυνση ώστε σε επόμενο πλοίο να το προσπαθήσω.

Κατ΄αρχήν συμφωνώ απόλυτα με τα shrouds, χάνεται μέρος της αληθοφάνειας αλλά ...

Ελπίζω σύντομα να ξεκινήσετε το κιτ της caldercraft και είμαι σίγουρος ότι θα "αφιερώσετε". Αφενός γιατί κατά γενική ομολογία θεωρείται το καλύτερο victory kit και αφετέρου γιατί είστε πολύ δυνατοί μοντελιστές.

Ζηλεύω πολύ τι επισκέψεις σας στο original Victory και θα ήθελα και εγώ κάποια στιγμή να δω το θρυλικό γερόλυκο από κοντά. Πρέπει να είναι φοβερή εμπειρία ειδικά για εμάς τους λάτρεις τωνπαλαιών ιστιοφόρων.

Βασίλη σχετικά τους νομείς όντως έκανα αυτό που λες. ʼφησα τους νομείς γιατί πίστευα πως θα μου ήταν χρήσιμοι ως υποστήριξη για το πλαϊνό πέτσωμα. Τώρα να βάλω σανιδάκι στους 4 που δεν έχω ήδη βάλει είναι κόμματι δύσκολο και φοβάμαι πως το αποτέλσμα θα βγει άσχημο. ʼσε που το μπάλωμα είναι μπάλωμα και πάλι φαίνεται. Καταλήγω στην ιδέα να το καλύψω με κάποια αντικείμενα.
Κάπως έτσι δηλαδή:

Και πάλι ευχαριστώ για όλα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 28, 2011, 10:04:56 μμ »
Οι νομείς είναι χρήσιμοι ως υποστήριξη και δεν πρέπει να κόβονται πριν ολοκληρωθεί το πέτσωμα και καλά έκανες που τους άφησες.
Απλά το λάθος ήταν ότι έπρεπε να τοποθετήσεις το κατάστρωμα πρώτα και μετά να το πετσώσεις πάνω στο σκάφος.
Δεν έχει όμως και μεγάλη σημασία (να το προσέξεις στο επόμενο μοντέλο σου) γιατί απ' ότι βλέπω στην φωτογραφία που έχεις ανεβάσει καλύπτεται καλά.
Εάν κάποια στιγμή ανέβεις στο UK να επισκεφτείς σίγουρα το Victory στο Portsmouth (θα δεις και εκεί σε κάποιο κατάστημα το μοντέλο σου), είναι πολύ επιβλητικό παρόλα τα χρόνια που έχουν περάσει, κάνε και μια εκδρομούλα στο Chatham που είναι στο Kent, υπάρχουν πολλά πλοία εκεί.
Μέσα στο Λονδίνο ακόμα θα βρεις το Golden Hinde replica.
Στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου στο Greenwich υπήρχε και το Cutty Sark που δυστυχώς κάηκε και ανακατασκευάζετε.
Βασίλης

Tags: