Αν και οι Κρητικοί θα είναι ήδη ενημερωμένοι, για όποιον άλλον τύχει να βρεθεί στα Χανιά την άλλη Κυριακή, το πρόγραμμα των αεροπορικών εκδηλώσεων στα πλαίσια της Μάχης της Κρήτης έχει ως εξής:
Κυριακή 22 Μαίου:
11:30: Επίδειξη Red Arrows στο Παλιό λιμάνι Χανίων
18:30: Κεντρική εκδήλωση στο Αεροδρόμιο του Μάλεμε. Στην πίστα του αεροδρομίου:
α) Παρέλαση βετεράνων, β) Δρώμενα με θέμα τη Μάχη της Κρήτης, γ) Επίδειξη Demo Team F-16, δ) Πρόγραμμα ασκήσεων ακριβείας από Διμοιρία της ΣΣΕ
(ακριβής ώρα για το Demo δεν δίνεται, αφού εξαρτάται από το πως θα πάει το όλο πρόγραμμα, αλλά υπολογίζω γύρω στις 19:30)
Επίσης, φαίνεται ότι μάλλον οι ευχές μου έπιασαν τόπο και τελικά ίσως να έχουν και άλλες περιοχές τη δυνατότητα να δουν αεροπορικές επιδείξεις φέτος. Φήμες θέλουν τους Red Arrows να πραγματοποιούν επίδειξη και στο Φάληρο. Αν κάποιος έχει πιο σαφείς πληροφορίες ας τις αναρτήσει. Δεν έχω καμιά διάθεση να εξιτάρω τους Αθηναίους συναδέλφους χωρίς λόγο και μετά να απογοητευτούν, αλλά απλά να δώσω το έναυσμα να το ψάξουν λίγο παραπάνω για να μην αιφνιδιαστούν και το χάσουν. Οι φήμες λοιπόν λένε για τις 23 Μαίου.
Και φυσικά για να μη σας λείψει και η πάγια γκρίνια μου: μια χαρά δεν θα έδενε μετά τους καπνούς των Red Arrows και μια πτήση του ελληνικού Demo? Απογευματάκι, Φάληρο, ο τόπος να σείεται από τη χρήση μετάκαυσης και ο ουρανός να λάμπει από τα flares?
ΥΓ: όλα τα παραπάνω βέβαια θα ήταν ιδανικά σε μια ήρεμη Αθήνα. Γιατί αν η κατάσταση ξεφύγει μετά τα χθεσινά, τότε ποιός θα έχει όρεξη για επιδείξεις...