Αποστολέας Θέμα: Ημερολόγιο εκδηλώσεων Αεροπορικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα 2011  (Αναγνώστηκε 15991 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
Παράθεση
KAVALA FLY IN and AIR SHOW 3-5 Ιουνίου

ΓΕΝΙΚΑ

Οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή όλων των φορέων της ευρύτερης περιοχής Καβάλας, στην μεγαλύτερη διοργάνωση Γενικής Αεροπορίας της χρονιάς. Στη διοργάνωση συμμετέχουν (α)Ο Περιφερειάρχης Αν Μακεδονίας Θράκης κ Γιαννακίδης (β) Ο Δήμαρχος Καβάλας κ Σιμιτζής (γ) Το Επιμελητήριο Καβάλας με Πρόεδρο τον κΤσατσούλη (δ)Η Egnatia Aviation  και (ε) η ΑΟΡΑ Ελλάς

Με τόσο δυνατή υποστήριξη, και παρά τους χαλεπούς καιρούς, ασφαλώς και μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα έχουμε την μεγαλύτερη εκδήλωση Γεν Αεροπορίας της χρονιάς, για ολόκληρη την Νότιο Ανατολική Ευρώπη.

Έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο ειδική ιστοσελίδα που περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες για το γεγονός. Η ιστοσελίδα αυτή είναι η

www.kavalafly-in.com

Σ αυτήν θα δημοσιεύονται όλες οι ειδήσεις που αφορούν την εκδήλωση. Καλόν είναι να την παρακολουθείτε όποτε έχετε χρόνο. Μπορείτε από τώρα να βρείτε (α) το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης (β) έντυπο δήλωσης συμμετοχής για όσους έρθουν με αεροπλάνο. (γ) έντυπο για το κλείσιμο ξενοδοχείου

ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Βασική αρχή του Air Show είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να παρουσιάσουν τις δυνατότητες των αεροπλάνων τους και τις ικανότητες των πιλότων τους. Το κύριο Air Show θα γίνει το Σάββατο 4 Ιουνίου και από ώρας 19.00 έως 21.00, ενώ την προηγούμενη μέρα, Παρασκευή 3 Ιουνίου, τις ίδιες ώρες θα γίνει Γενική Δοκιμή.

Η καρδιά του Air Show θα είναι το Ιταλικό σμήνος PIONEER TEAM με 4 υπέρ ελαφρά ελικοφόρα αφη, τα οποία θα αφήνουν σύννεφο καπνού για να υπογραμμίσουν τις ασκήσεις τους. Από την άλλη μεριά, τα αεροπλάνα αυτά θα πετάξουν μέσα σε μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που θα δημιουργούν πλήθος πυροτεχνημάτων. Τα πυροτεχνήματα συνεργάζονται με τα αεροπλάνα. ʼλλα θα εκτοξεύονται από το έδαφος προς τον αέρα και άλλα από τα αεροπλάνα προς το έδαφος. Βεβαίως θα υπάρχει ευρύτατος διαχωρισμός μεταξύ των αεροπλάνων και των πυροτεχνημάτων. Τα αεροπλάνα θα πετούν πάνω από τη θάλασσα, σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από τον κόσμο που θα είναι στην ακτή. Τα πυροτεχνήματα θα απέχουν τουλάχιστον 500 μέτρα από τον κόσμο και άλλα 500 μέτρα από τα αεροπλάνα. Για να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. Από την ακτή όμως, ο κόσμος θα βλέπει ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Εκτός από τους Ιταλούς, θα πάρουν επίσης μέρος

Η σχολή εκπαίδευσης πιλότων αεροστάτων του κ Πετίνη, θα πετάξει ένα γιγαντιαίο δέσμιο αερόστατο θερμού αέρος.

Η εταιρεία Αεροεφαρμογές του κ Χασκόπουλου, θα κάνει επίδειξη αεροψεκασμών από ελικόπτερο και επίδειξη χρήσης του ελικοπτέρου για κατάσβεση πυρκαγιάς δασών. Φυσικά, για τις ανάγκες τις επίδειξης θα χρησιμοποιηθεί μόνον καθαρό νεράκι.

Η εταιρεία 3Δ θα κάνει επίδειξη πτήσεων weather modification τις οποίες χρησιμοποιεί ο ΕΛΓΑ για την πρόληψη χαλαζοπτώσεων και οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν επίσης για την πρόκληση βροχής.

Η Egnatia Aviation θα κάνει επίδειξη πτήσεων σε σχηματισμό. Τα αεροπλάνα της θα πετάξουν σε σχηματισμούς "box" και "finger four" κλπ

Προβλέπονται ακόμη πτήσεις μεμονωμένων αεροπλάνων. Οι πτήσεις αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων  (α) πτήση διαφόρων τύπων ελικοπτέρων  (β) Πτήση διαφόρων τύπων υπέρ ελαφρών  (γ) Πτήση ενός αεροσκάφους Boeing Stearman. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα αεροπλάνα που σχεδίασε η εταιρεία Boeing  στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και το οποίο ήταν το κύριο αεροπλάνο εκπαίδευσης όλων των πιλότων του Αμερικανικού ναυτικού, που πήραν μέρος στον Β Πόλεμο (γ) πτήση ενός αεροσκάφους Glacier που είναι ίσως το ταχύτερο ελικοφόρο αεροπλάνο που πετά σήμερα στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η διοργάνωση δέχεται κάθε μέρα νέες αιτήσεις, από την Ελλάδα και το εξωτερικό,  για να προσθέσει στο πρόγραμμα νέους τύπους αεροπλάνων και νέους αεροπορικούς οργανισμούς. Διευκρινίζουμε ότι είμαστε ανοικτοί σε τέτοιες προτάσεις. Κάθε εταιρεία αεροπλάνων, κάθε σχολή, κάθε αντιπροσωπεία που θέλει να πάρει μέρος στο πτητικό πρόγραμμα, μπορεί να το κάνει. Χωρίς πρόσθετα έξοδα. Η διοργάνωση περιμένει μία σωστή και σοβαρή πρόταση.

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Πολύ ωραία είδηση, αλλά όπως είπα και σε άλλο τόπικ:
Φέτος η αεροπορία μας συμπληρώνει 100 χρόνια από την ουσιαστική γέννησή της στην Ελλάδα, αμέσως δηλαδή πριν την έναρξη του Πρώτου Βαλκανικού Πολέμου.
Για να γιορταστεί αυτή η ιστορική για την Ελλάδα επέτειος ΤΙ σκοπεύει να κάνει η πολιτεία και η αεροπορία;
Κάτι βρε παιδιά, έστω και μικρό...Είμαστε από τις πρώτες χώρες που χρησιμοποίησαν το αεροπλάνο σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, και η πρώτη χώρα που το χρησιμοποίησε σε επιχειρήσεις ναυτικής συνεργασίας. Είναι ντροπή να περάσει αυτή η επέτειος έτσι... :(

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
Για να γιορταστεί αυτή η ιστορική για την Ελλάδα επέτειος ΤΙ σκοπεύει να κάνει η πολιτεία και η αεροπορία;
Τίποτα γιατί απλά δε θέλουν να δουν τον κοσμάκη με τη διάθεση και το φρόνημά του ανεβασμένα...

Αποσυνδεδεμένος Dalamar

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Mogadishu
Ειδικά μετά το περσινό στην Τανάγρα, όπου χωρίς καμμία αναφορά στα πουλημένα ΜΜΕ εμφανίσθηκαν από το πουθενά χιλιάδες επισκέπτες για το F-16 demo team. Οι οποίοι επισκέπτες αγνόησαν επιδεικτικά τις δημοτικές εκλογές.

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
Αν και οι Κρητικοί θα είναι ήδη ενημερωμένοι, για όποιον άλλον τύχει να βρεθεί στα Χανιά την άλλη Κυριακή, το πρόγραμμα των αεροπορικών εκδηλώσεων στα πλαίσια της Μάχης της Κρήτης έχει ως εξής:
Παράθεση
Κυριακή 22 Μαίου:
11:30: Επίδειξη Red Arrows στο Παλιό λιμάνι Χανίων
18:30: Κεντρική εκδήλωση στο Αεροδρόμιο του Μάλεμε. Στην πίστα του αεροδρομίου:
α) Παρέλαση βετεράνων, β) Δρώμενα με θέμα τη Μάχη της Κρήτης, γ) Επίδειξη Demo Team F-16, δ) Πρόγραμμα ασκήσεων ακριβείας από Διμοιρία της ΣΣΕ
(ακριβής ώρα για το Demo δεν δίνεται, αφού εξαρτάται από το πως θα πάει το όλο πρόγραμμα, αλλά υπολογίζω γύρω στις 19:30)

Επίσης, φαίνεται ότι μάλλον οι ευχές μου έπιασαν τόπο και τελικά ίσως να έχουν και άλλες περιοχές τη δυνατότητα να δουν αεροπορικές επιδείξεις φέτος. Φήμες θέλουν τους Red Arrows να πραγματοποιούν επίδειξη και στο Φάληρο. Αν κάποιος έχει πιο σαφείς πληροφορίες ας τις αναρτήσει. Δεν έχω καμιά διάθεση να εξιτάρω τους Αθηναίους συναδέλφους χωρίς λόγο και μετά να απογοητευτούν, αλλά απλά να δώσω το έναυσμα να το ψάξουν λίγο παραπάνω για να μην αιφνιδιαστούν και το χάσουν. Οι φήμες λοιπόν λένε για τις 23 Μαίου.
Και φυσικά για να μη σας λείψει και η πάγια γκρίνια μου: μια χαρά δεν θα έδενε μετά τους καπνούς των Red Arrows και μια πτήση του ελληνικού Demo? Απογευματάκι, Φάληρο, ο τόπος να σείεται από τη χρήση μετάκαυσης και ο ουρανός να λάμπει από τα flares?

ΥΓ: όλα τα παραπάνω βέβαια θα ήταν ιδανικά σε μια ήρεμη Αθήνα. Γιατί αν η κατάσταση ξεφύγει μετά τα χθεσινά, τότε ποιός θα έχει όρεξη για επιδείξεις... :(
Γιώργος Ψαρράς

• Scale 1/35
  • *
ΥΓ: όλα τα παραπάνω βέβαια θα ήταν ιδανικά σε μια ήρεμη Αθήνα. Γιατί αν η κατάσταση ξεφύγει μετά τα χθεσινά, τότε ποιός θα έχει όρεξη για επιδείξεις... :(
Τεράστια κουβέντα είπες φίλε Γιώργο  :?
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
Αν και οι Κρητικοί θα είναι ήδη ενημερωμένοι, για όποιον άλλον τύχει να βρεθεί στα Χανιά την άλλη Κυριακή, το πρόγραμμα των αεροπορικών εκδηλώσεων στα πλαίσια της Μάχης της Κρήτης έχει ως εξής:
Παράθεση
Κυριακή 22 Μαίου:
α) Παρέλαση βετεράνων, β) Δρώμενα με θέμα τη Μάχη της Κρήτης, γ) Επίδειξη Demo Team F-16, δ) Πρόγραμμα ασκήσεων ακριβείας από Διμοιρία της ΣΣΕ
(ακριβής ώρα για το Demo δεν δίνεται, αφού εξαρτάται από το πως θα πάει το όλο πρόγραμμα, αλλά υπολογίζω γύρω στις 19:30)

Επίσης, φαίνεται ότι μάλλον οι ευχές μου έπιασαν τόπο και τελικά ίσως να έχουν και άλλες περιοχές τη δυνατότητα να δουν αεροπορικές επιδείξεις φέτος. Φήμες θέλουν τους Red Arrows να πραγματοποιούν επίδειξη και στο Φάληρο. Αν κάποιος έχει πιο σαφείς πληροφορίες ας τις αναρτήσει. Δεν έχω καμιά διάθεση να εξιτάρω τους Αθηναίους συναδέλφους χωρίς λόγο και μετά να απογοητευτούν, αλλά απλά να δώσω το έναυσμα να το ψάξουν λίγο παραπάνω για να μην αιφνιδιαστούν και το χάσουν. Οι φήμες λοιπόν λένε για τις 23 Μαίου.
Και φυσικά για να μη σας λείψει και η πάγια γκρίνια μου: μια χαρά δεν θα έδενε μετά τους καπνούς των Red Arrows και μια πτήση του ελληνικού Demo? Απογευματάκι, Φάληρο, ο τόπος να σείεται από τη χρήση μετάκαυσης και ο ουρανός να λάμπει από τα flares?

Να συμπληρώσω κ γω από πλευράς μου τον Γιώργο, μετά από πληροφορίες που έχω από Χανιά, πως θα γίνει η επίδειξη ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ στις 23 ΜΑΙΟΥ ημέρα Δευτέρα κατα τις 11 το πρωί με συμμετοχή ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΟΛΟ...!!!!

Ρώτησα αν είναι επιβεβαιωμένες κ σίγουρες οι πληροφορίες κ μου είπαν ναι, αν κ εγώ πάντα θα ρατάω μια επιφύλαξη αλλά όπως κ να έχει....είναι καλό  :D :D :D
Στις επόμενες μέρες θα έχουμε λεπτομέριες...

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
Αντε να δουμε που θα πρωτοπαμε  :roll:

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
Ελπίζω βέβαια να μην γίνει τελικά πρωί αλλά το απογευματάκι ώστε να μην είναι ο κόσμος στις δουλείες του...

• Scale 1/35
  • *
Γιάννη μακάρι να γίνει τελικά και ας είναι ότι ώρα θέλει...ʼλλωστε με τέτοιο χαμό που προκαλεί η μετάκαυση όσοι κινούνται παραλιακή θα σταματήσουν να θαυμάσουν  :wink: Όπως και να'χει,οποιαδήποτε νεότερη πληροφορία ''στανταράκι'' είναι ευπρόσδεκτη απ'όλους μας  :wink: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Εγώ θα κάνω πάλι τον ζοχαδιακό γκρινιάρη :evil:
Μα καλά, Δευτέρα και πρωΐ, ήθελα να ήξερα τίνος ήταν η ιδέα...
Τέλος πάντων...Με το καλό να γίνει και να το χαρούν όσοι το δούν. Ας μην ξεχνάμε ότι στο Φάληρο έγινε και μιά από τις πρώτες πτήσεις στην Ελλάδα το 1911!
Έστω και έτσι, χρόνια πολλά σε όλους τους αεροπόρους και τεχνικούς μας, να τους αξιώνει ο Θεός να ανοίγουν τα φτερά της αεροπορίας μας, και να τους δίνει υγεία. ::salut:: ::salut:: ::avgreekflag5pn::

• Scale 1/35
  • *
Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
Μία είδηση που διάβασα σήμερα σε τοπική εφημερίδα της Κομοτηνής. Μάλλον έρχονται οι Tricolore στην Καβάλα. Καλή ευκαιρία ειδικά για όσους είναι κοντά.
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=68363

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
Μία είδηση που διάβασα σήμερα σε τοπική εφημερίδα της Κομοτηνής. Μάλλον έρχονται οι Tricolore στην Καβάλα. Καλή ευκαιρία ειδικά για όσους είναι κοντά.

4-5/6 οι Ιταλοι θα ειναι Τουρκια.... :(

Αποσυνδεδεμένος PREDATOR

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Aθήνα
Κατόπιν ενημέρωσης, η εμφάνιση του Demo Team ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί στο Φάληρο.... Ήταν να γίνει αλλά ακυρώθηκε.....  :?
ΚΡΙΜΑ.... :(

Θα πετάξει μια μέρα πριν στα Χανιά (22 Μαϊου) για τις εκδηλώσεις της Μαχης της Κρήτης, οπότε οι Κρητικοί θα το θαυμάσουν - απολαύσουν!

• Scale 1/35
  • *

Η εκδήλωση είναι αυτή που είχα γράψει και ποιο πάνω http://www.kavalafly-in.com/

Το σμήνος υποθέτω μπορεί να είναι αυτο εδω http://www.pioneerteam.it/ που είχε έρθει και στο Τατόι το 2008 http://www.airpics.net/results/sAl/1500 ή κάτι παρόμοιο αν και η διατύπωση "ομάδα επιδείξεων απο την Ιταλία με 8 αεροπλάνα" μοιάζει με την γνωστή διαφήμιση...  :mrgreen:

Κώστας Πάντιος

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
Συγγνώμη Κώστα, μου διέφυγε η ανάρτηση που είχες κάνει προηγουμένως...
Αλλά έτσι όπως το έθεσε η εφημερίδα εγώ νόμισα ότι αναφέρεται στους Tricolore. :)

• Scale 1/35
  • *
Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πελοπόννησος
Και στις 24 οι Red θα είναι Καλαμάτα.
Στην δυτική παραλία στις 12 με 1 το μεσημέρι.

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαύδος
Παράθεση
Κυριακή 22 Μαίου:

O Σύλλογος Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων (Σ.Δ.Ι.Ο.) Αθηνών και Κρήτης με 25-30 οχήματα θα είναι παρών στις παραπάνω εκδηλώσεις.

Θα είμαι κι εγώ εκεί..  :)

• Scale 1/35
  • *

Κώστας Πάντιος

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://acig.org
Είναι ολίγον ντροπιαστικό να κάνουν μόνο οι ξένοι επίδειξη σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Αεροπορίας μας και να μη λαμβάνει μέρος και η Ελληνική Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων με F-16 , ή είμαι υπερβολικός;

Ο Καμπέρος μας κοιτάει από ψηλά...

Ο Καμπέρος πολέμησε στους βαλκανικούς, ύστερα μετατάχθηκε στην Αεροπορία, αργότερα έγινε υποδιοικητής και διοικητής της Σχολής Ικάρων. Όλον αυτό τον καιρό εξακολουθούσε τις παράτολμες επιδείξεις, μέχρι και σε μεγάλη σχετικά ηλικία. Τον Ιούλιο του 1934, λίγο πριν αποχωρήσει από την ενεργό δράση, έκανε μια αξέχαστη «αντεπίδειξη», με αεροπλάνο Ε9 Αβρό των 180 ίππων, ως απάντηση στην επίδειξη που είχαν πραγματοποιήσει, με περίτεχνες ακροβασίες, ʼγγλοι αεροπόροι. Από το ρεπορτάζ της εποχής: Μεταξύ των άλλων ο κ. Καμπέρος έκαμεν επανειλημμένως κατακορύφως το σχήμα οκτώ, ανόρθωσιν και ανάποδο λούπινγκ, λούπινγκ με βραδείαν περιστροφήν και σπινάρισμα καθώς και πτήσιν ανάστροφον. Η εφημερίδα σημειώνει ότι τέτοιους ελιγμούς μόνο ο Γάλλος Ντετρουαγιέ είχε κατορθώσει, αλλά με πολύ ισχυρότερο αεροπλάνο (των 500 ίππων).
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Tags: air show