Αποστολέας Θέμα: Ημερολόγιο εκδηλώσεων Αεροπορικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα 2011  (Αναγνώστηκε 16376 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος phantomphlyer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bogotá
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
Ετσι φτιαξε μας  :twisted:

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
Τον Μάιο δεν είναι να περάσουν απο Ανδραβίδα μεριά ή κάνω λάθος;

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
...αν το σκεφτουμε λογικα το ενα δεν αναιρει το αλλο! :roll:

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://acig.org
Καλά τα κόκκινα βέλη αλλά και η ΠΑ διαθέτει F-16 Demo team και καλό θα είναι οι φορείς της περιοχής να αποστείλουν έγκαιρα επίσημο αίτημα στην ΠΑ  ώστε να μπορέσει να γίνει η επίδειξη και από την Ελληνική Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων με F-16 (F-16 Demo Team) "Ζευς".
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
Σωστός
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

• Scale 1/35
  • *

Είπα κατι τέτοιο;

Κώστας Πάντιος

• Scale 1/35
  • *
http://www.raf.mod.uk/reds/displayinfo/displaydates.cfm

May

22 - 70th Anniversary of the Battle of Crete, Chania, Crete

24 - 70th Anniversary of the Battle of Kalamata, Kalamata, Greece

Κώστας Πάντιος

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr

Είπα κατι τέτοιο;
οχι...προφανως αντιληφθηκα λαθος τα γραφομενα σου :wink:

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
Καλά τα κόκκινα βέλη αλλά και η ΠΑ διαθέτει F-16 Demo team και καλό θα είναι οι φορείς της περιοχής να αποστείλουν έγκαιρα επίσημο αίτημα στην ΠΑ  ώστε να μπορέσει να γίνει η επίδειξη και από την Ελληνική Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων με F-16 (F-16 Demo Team) "Ζευς".
Να κάνουμε και εμείς τότε σελίδα στο facebook να το ζητάμε όπως οι Καλαματιανοί  :mrgreen: Απ' ότι φαίνεται δούλεψε... (Για τους Red Arrows βέβαια. Αν έκαναν για το Demo Team με τη σελίδα θα έμεναν... :( )
Να 'ναι καλά πάντως οι άνθρωποι. Να βλέπουμε καμία επίδειξη που και που. Τα κόκκινα βέλη θα γίνουν η μόνη μας ελπίδα όπως πάει το πράγμα, αφού μας επισκέπτονται με συνέπεια τα τελευταία 4 τουλάχιστον χρόνια. Και θα τιμήσουν για 2η φορά σε 3 χρόνια την επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Η ειρωνία βέβαια είναι ότι αν δεν γίνει κάτι την τελευταία στιγμή, θα απογειωθούν από τη βάση του ελληνικού DT, για να προσφέρουν αυτοί στο χανιώτικο κοινό μια αεροπορική επίδειξη, κάτι που δεν έχουν δει ακόμη από τους Έλληνες χειριστές...  Αλλά επειδή σαν λαός παίρνουμε τελικά αυτό που μας αξίζει, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε να χειροκροτούν την επίδειξη των Reds τα ίδια πρόσωπα που πέρυσι έφεραν τα κανάλια στην 115 ΠΜ για να αναδείξουν το πρόβλημα του θορύβου και της επικινδυνότητας κατά την περίοδο εκπαίδευσης του ελληνικού DT. Προφανώς οι Red Arrows είναι αθόρυβοι και δεν κάνουν επικίνδυνα ακροβατικά... :evil:
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
Σα να τα καλά !

Ειδικά στο τέλος, για τις κωλοτούμπες του λαού  :mrgreen:
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
Να κάνουμε και εμείς τότε σελίδα στο facebook να το ζητάμε όπως οι Καλαματιανοί  :mrgreen: Απ' ότι φαίνεται δούλεψε... (Για τους Red Arrows βέβαια. Αν έκαναν για το Demo Team με τη σελίδα θα έμεναν... :( )
Δεν πιστευω οτι η σελιδα στο fcbk επαιξε σπουδαιο ρολο...απ οτι διαβασα, η εμπλοκη των βρετανικων ΕΔ στους εορτασμους της Μαχης της Καλαματας ειναι εντονη απο παλια, στην 60η επετειο, το 2001, ειχε συμμετασχει το Βασιλικο ΠΝ. Ολα αυτα δεν θα ειχαν πραγματοποιηθει αν δεν ειχε δραστηριοποιηθει η "Αδελφότητα των Βετεράνων της Ελληνικής Εκστρατείας"...

• Scale 1/35
  • *
Συμφωνώ βρε phantomphlyer. Γι' αυτό και οι ειρωνικές φατσούλες στο μύνημα :wink: Η σελίδα όμως δείχνει κάτι. Τον καημό να δουν κάποιοι τους Red Arrows. Αν είχαμε τον ίδιο καημό να δούμε και τους Έλληνες, ή για να το θέσω πιο σωστά (επειδή καημό έχουμε γενικώς) αν κινητοποιούμασταν και το παλεύαμε παραπάνω, ίσως να βλέπαμε και κανέναν Έλληνα πιλότο να κάνει ακροβατικά. Και για να μην παρεξηγηθώ και πάλι, δεν εννοώ τη σελίδα στο facebook, ούτε τον απλό κόσμο, γιατί δεν έκανε αυτός το επίσημο αίτημα. Μιλάω για κάποιους πιο πάνω (τοπικές αρχές, συλλόγους, κλπ.). Έχουμε βέβαια λίγο την ξενομανία μας, γιατί αλλιώς είναι να έχεις να λες ότι προσπάθησα και έφερα ολόκληρους Red Arrows και αλλιώς ότι πέταξε απλά ένα F-16 (παλιότερα κάνανε απλές διελεύσεις τετράδες αεροπλάνων - να πανυγηρίζεις για ένα solo δεν είναι κάτι φοβερό). Αλλά "οι πιο πάνω" φυσικά ξέρουν τους Red Arrows, όμως πιθανότατα αγνοούν την ύπαρξη του Demo Team. Οπότε πάμε αλλού και η κουβέντα πάει μακριά και σε χιλιοειπωμένα θέματα...

ΥΓ: Για να μην παρεξηγηθώ και γενικώς, σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνω την επίδειξη ενός διάσημου ακροβατικού σμήνους με ιστορία δεκαετιών με το νεο-συσταθέν ελληνικό DT. Απλά έχω και εγώ τον καημό μου να το δω επιτέλους να πετάει αφού το φτιάξαμε. Δεν αξίζει να το φάει και αυτό η μαρμάγκα. Ούτως ή άλλως, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Και τα δύο μαζί κάνουν ένα μίνι-airshow (πάνω από μισή ώρα θέαμα).
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
... όπου στο μινι αυτό airshow θα έβλεπες κάτι μικρά ζόρικα χελιδονάκια βαμμένα κόκκινα και ένα καραμάχιμο πραγματικό jet! Και μάλιστα όχι όποιο κι όποιο αλλά την νόρμα του μονοθέσιου-μονοκινητήριου jet στον πλανήτη.

Το να δεις τους R.A. είναι μία εμπειρία από μόνο του. Το να δεις το HAF D.team είναι η εμπειρία του "βλέπω jet". Και "ακούω jet" - η μισή χαρά είναι στο τι ακούς!

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
Δεν εχω ικανες τις ελληνικες τοπικες Αρχες να κινηθουν προς αυτη την κατευθυνση...δηλαδη να καταθετουν επισημα αιτηματα για πιο εντυπωσιακο θεαμα σε αναλογες επετειους. Οποτε τι συζηταμε...
Οι ανθρωποι οι οποιοι καταφεραν να φερουν τους Red Arrows στην Καλαματα, ειναι Βρετανοι...οποτε το αιτημα για επισκεψη του Σμηνους εγκειται στην εθνικοτητα και οχι στην "ξενομανια" των Ελληνων...ετσι το βλεπω εγω. Τωρα απο κει και περα το γιατι δεν παραδειγματιστηκαν οι τοπικες Αρχες, αναφερω την αποψη μου και πιο πανω...απροθυμια, ατολμια και ελλειψη φαντασιας...

Η σελιδα στο fcbk ισως να εδωσε μια ελαχιστη βοηθεια σε ενα επισημα κατατεθειμενο αιτημα...και εδω δεν διακρινω "ξενομανια"...

• Scale 1/35
  • *
Τάσο, η αλήθεια είναι ότι από τα αρχικά links που έδωσες, είδα μόνο το απόκομμα της εφημερίδας, όπου προφανώς δεν ήταν και το πιο σαφές για το πως επιτεύχθηκε το γεγονός. Οπότε η διευκρίνησή σου είναι απαραίτητη για να μην υπάρχει παρανόηση.
Όμως δεν αλλάζει σε κάτι το βασικό νόημα αυτών που έγραψα. Ίσα ίσα που με θλίβει ακόμη περισσότερο. Γιατί βλέπω ότι κάποιοι άλλοι είναι υπερήφανοι για τη RAF τους και προσπαθούν να την προβάλουν και στο εξωτερικό. Μακάρι να υπάρξουν κάποιοι που θα προσπαθήσουν να μας κάνουν υπερήφανους και για τη δική μας ΠΑ. Γιατί προσωπικά, από μια επίδειξη των Red Arrows, εγώ φεύγω εντυπωσιασμένος. Από μια επίδειξη του Demo Team φέυγω πέρα από εντυπωσιαμένος και λίγο πιο περήφανος. Αν κάποιοι καταλάβουν αυτή τη μικρή (?) διαφορά, νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
...η μισή χαρά είναι στο τι ακούς!
Δέ μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο...!

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
Όμως δεν αλλάζει σε κάτι το βασικό νόημα αυτών που έγραψα. Ίσα ίσα που με θλίβει ακόμη περισσότερο. Γιατί βλέπω ότι κάποιοι άλλοι είναι υπερήφανοι για τη RAF τους και προσπαθούν να την προβάλουν και στο εξωτερικό. Μακάρι να υπάρξουν κάποιοι που θα προσπαθήσουν να μας κάνουν υπερήφανους και για τη δική μας ΠΑ. Γιατί προσωπικά, από μια επίδειξη των Red Arrows, εγώ φεύγω εντυπωσιασμένος. Από μια επίδειξη του Demo Team φέυγω πέρα από εντυπωσιαμένος και λίγο πιο περήφανος. Αν κάποιοι καταλάβουν αυτή τη μικρή (?) διαφορά, νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα.
Μαζι σου! Συμφωνω 100%...! ;)

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
Τα λινκς που μας δώσατε στην αρχή λένε ότι τα κοκκινα βέλη θα κάνουν την επίδειξη στις 23 μαίου ενώ στο επίσημο σαιτ τους δίνουν την 24η σαν ημέρα επίδειξης... πιο από τα δύο είναι ισχύει τελικά?

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
λιωνουμε που λιωνουμε στο facebook  :mrgreen: ...το μονο ευκολο ειναι να κανουμε σελιδα για το DEMO,να το μαθει τουλαχιστον περισσοτερος κοσμος

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
λιωνουμε που λιωνουμε στο facebook  :mrgreen: ...το μονο ευκολο ειναι να κανουμε σελιδα για το DEMO,να το μαθει τουλαχιστον περισσοτερος κοσμος
Έτσι... ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πάτρα-Μέγαρα
  • "ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ"
    • "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"

Νομίζω ο fisherman μας κάλυψε με τα γραφόμενά του.... ::salut::       Κωστάκη δεν έχω παρα να συμφωνήσω μαζί σου για το facebook.... ::salut::
Αλήθεια, τι έγινε η σελίδα  που υπήρχε στο facebook για το DEMO πρίν την επίδειξη? :roll:

Απ'ότι έμαθα εγώ πάντως, τον Μάϊο, οι Red Arrows, θα μετασταθμεύσουν στην 117ΠΜ για 15 μέρες για εκπαίδευση.....οπότε θα συνδυάσουν και τίς επιδείξεις στον Ελληνικό ουρανό ::salut::

• Scale 1/35
  • *
Απ' ότι φαίνεται, για τις εποχές που διανύουμε η αεροπορική χρονιά δεν θα είναι και τόσο χάλια όσο θα περίμενε κανείς. Πέρα από τις 2 επιδείξεις των Red Arrows πιθανότατα θα έχουμε και την πρώτη επίδειξη του Demo Team στην Κρήτη τον Μάιο (εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης). ʼρα εμείς εδώ στα Χανιά καλά ξεκινάμε. Να ευχηθώ για αντίστοιχα events και στην υπόλοιπη Ελλάδα. ::salut::
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
Θα μαστε Χανια να το απολαυσουμε ξανα  ::salut::

Tags: air show