Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, το λάσπωμα είναι ωραίο, και το δίχτυ δέν δείχνει άσχημα κι ας έχει "τετραγωνάκια". Το σύνολο είναι αρκετά καλό, και τραβά το μάτι.Αλλά άν μου επιτρέπεις δυό-τρείς παρατηρησούλες...
-Ο φλογοκρύπτης, αν και οπτικά ενδιαφέρων, θα συμφωνήσω με τους άλλους πως καλύτερα θα ήταν να τον έβαφες στο χρώμα του οχήματος με λίγα, πολύ λίγα ίχνη καπνιάς.
-Ενώ έχεις λασπώσει και σκονίσει το άρμα και πολύ σωστά, ίσως θα έπρεπε να το είχες "ξεθωριάσει" λίγο πρώτα, να του κάνεις και κανένα γδαρσιματάκι... σε κοτζάμ λάκκο πήγε και χώθηκε, τί στα κομμάτια, πουθενά δεν βρήκε;

Απαραίτητο ωστόσο θεωρώ, πως θα ήταν το "κάπνισμα"-βρώμισμα-λίγδιασμα των εξατμίσεων, και των σχαρών πάνω από τον κινητήρα!
-Το δίχτυ απόκρυψης δείχνει καλό, αλλά θα "απογειωθεί" άν του τρίψεις ακανόνιστα λίγο θυμάρι ή ρίγανη, (ή έστω στατικό γρασίδι, εάν θα χρειαστείς τα πιο πάνω συμπαθή φυτά για κάτι πιό γευστικό...

)
-Ίσως θα ήταν καλύτερο να έφτιαχνες λίγο μεγαλύτερη την βάση, για να μήν περισσεύει το καημένο το πυροβολάκι και κρυώνει...Αλλά εσύ είσαι ο σκηνοθέτης, εσύ κανονίζεις

Καλή συνέχεια, και είμαι σίγουρος πως το επόμενο θα γίνει...αεροπλάνο!(Μεταφορικά και κυριολεκτικά)!
Υ.Γ. Ξέρω πως ίσως κάποιες από τις προτάσεις μας δέν μπορούν να εφαρμοστούν τώρα που τελείωσες το διόραμα, μπορεί να σου χρησιμεύσουν όμως στην πορεία, σε κάποιο άλλο θέμα σου...
Για το ιστορικό κομμάτι τώρα, εγώ δέν θα πώ και πολλά, καθότι μή ειδήμων. Προσωπικά μου αρκεί να υπάρχει κοινή λογική σε αυτό που βλέπω, και ικανοποιητική αισθητική και σκηνοθετική απόδοση. Αν το διόραμα λέει και την ιστοριούλα του, τότε μιλάμε για επιτυχία!