Αποστολέας Θέμα: ΤΗΕ ΑΜΒUSH  (Αναγνώστηκε 3192 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
  • Μην κρινεις γιαναμην κριθεις.Οτι σπερνεις θεριζεις
ΤΗΕ ΑΜΒUSH
« στις: Μαρτίου 04, 2011, 08:05:40 μμ »
Γεια σας φιλοι ,εχτες εκανα την εγγραφη μου και μολις τωρα αποφασισα να σας ποσταρω,το δευτερο διοραμα που εκανα στην 1 35 ελπιζω να μου βγηκε καλλο,εσεις θα μου πειτε,μονο σας παρακαλω δεν θα ηθελα αυτα τα πως τα λενε σπαμ,με τις γκριματσες μονο τις γνωμες σας,ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
Απ: ΤΗΕ ΑΜΒUSH
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 04, 2011, 09:06:58 μμ »
την λασπη πως την εβαλες στο μοντελο;
ρωταω γιατι νομιζω οτι ειναι τοποθετημενη πολυ χοντρικα,δηλαδη  αλλα σημεια ειναι λασπωμενα και αλλα(μεταξυ των λασπωμανων) ειναι πολυ καθαρα.Θα μπορουσες να δεσεις το συνολο με σκονες
Δεν ξερω βεβαια αν ειναι τελειωμενο μοντελο αλλα θα ελεγα και τα παρακατω:
λερωσε τα εργαλεια
σκονισε ολο το αρμα σου.οι επανω επιφανειες παραειναι καθαρες για τοση λασπουρα στις κατω
προσεξε λιγο τα σηματα γιατι eχουν silvering
καλω θα ηταν να λασπωσεις και τη βαση εκει που παταει το αρμα,γιατι αρμα με φρεσκια λασπη και χωμα σκονη στο εδαφος δεν κολλαει
επισης νομιζω πως χρειαζεται ενα βερνικη ματ
παντως μου αρεσει η υφη της λασπης στις ερπυστριες οπως και η βαση και το στησιμο της σκηνης
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 04, 2011, 09:07:46 μμ »
Καταρχην φιλε καλως ηρθες στο φορουμ.Για τη βαση δεν εχω δεν εχω να σου πω και πολλα καθτι δεν ειμαι και πιο ειδικος αν και με πρωτη ματια στεκεται καλα,σκηνοθετικα-ιστορικα τη βρισκω λαθος χωρις αυτο που νομιζω να ειναι και θεσφατο.
Κατσκευαστικα το αρμα γενικα ειναι καλο αν και σε λεπτομερειες πρεπει να βελτιωθεις,οπως η ενωση των δυο μισων της κανης οπου αυτη φαινεται.Στο βαψιμο αρκετα ανοιχτο το χρωμα και οχι απαραιτητα λαθος αλλα αρκετα φωτεινο για ενα τοσο λασπωμενο αρμα.Εχεις βαψει λαθος λεπτομερειες του αρματος,συρματοχοινα στο πλαι,φλογοκρυπτης αλλα αυτα με εξασκηση και διαβασμα- μελετη μπορεις να τα διορθωσεις στα επομενα μοντελα.Η λασπη σου θελει βελτιωση μπορεις να δεις και σχετικα τοπικ-κατασκευες στο φορουμ.Μην χρησιμοποιεις αντικειμενα σε σημεια που δεν μπορουν να σταθουν σε ενα πραγματικο αρμα (κολλημενο κρανος σε επιπεδη καθετη πλευρα).Προσεχε τα σηματα φαινονται τα φιλμ καλο να περνασ πριν τα σηματα ενα χερι γυαλιστερο βερνικι η παρκετινη στο μοντελο η τοπικα πριν τα τοποθτησεις.
Συνεχισε εισαι σε καλο δρομο
 ::salut::
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 04, 2011, 09:10:48 μμ »
Aξιολογη προσπαθεια φιλε μου.Προχειρα μονο κοιτοντας τις φωτο θα σου προτεινα να γυρισεις το Tiger αναποδα με μετωπο προς το κλειστο μερος του λακου αφου συμφωνα με το σεναριο σου προκειται για ενεδρα.Επισης αφαιρεσε το κρανος που κρεμεται απο το...πουθενα στην εμπροσθεια θωρακιση και τοποθετησε το πλησιον καποιας δεστρας ή τελοσπαντων καπου στον πυργο απ οπου μπορουσε λογικα να δεθει.Καλο θα ηταν ακομα να χρησιμοποιουσες καποιο βελτιωτικο χαλκομανιων γιατι το film τους φαινεται εντονα.Βαψε το διχτακι με καποια ωχρα και αφαιρεσε τον αξ/κο απο την θυριδα του οδηγου.Το λασπωμα στην αναρτηση-ερπυστριες ειναι ενδιαφερον απλα προσπαθησε να το μοιρασεις λογικα (στο πισω μερος).Δεν γνωριζω τι εμπειρια εχεις για να μπουμε στα πιο βαθεια αλλα αν ειναι η πρωτη σου προσπαθεια ειναι παρα μα παρα πολυ καλη για αρχη  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος limo57

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • Αν ήταν το βιολί πουλί ............. !
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 09, 2011, 09:59:12 μμ »
100 νταρχε !  !  !  ....................  εσύ ?

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 09, 2011, 10:27:02 μμ »
Καλούτσικο διόραμα!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 10, 2011, 10:25:23 πμ »
Καλημερα και καλη Σαρακοστη. Φιλοι μαλλον με μπερδευται με καποιον αλλον,ευχαριστω για της παρατηρησεις σας,αν δεν κανω λαθος η αποκρυψη εχω διαβασει οτι χρησ/κε απο τους γερμανους και αν θυμαμαι καλα ονομαζωνταν panzer tram διορθωστεμαι αν κανω λαθος παρακαλω,οποτε μαλλον στεκει ιστορικα,χρησ/κε για πρωτη φορα στην Νορμανδια,ο φλογοκρρυπτης δεν φενεται καλα στη φωτο εχει την αποχρωσει του γυμνουμεταλου απο τα πολλα καθαριματα εχει φθαρει ετελως το αρχικο του χρωμα,τα συρματοσχοινα ειναι βαμενα ασημι το κανονικο τους χρωμα ,παλι δεν φενεται καλα στην φωτο λογω της σκιαςγια τα σηματα θα εφαρμοςω αυτη την τεχνικη ευχαριστω,στο κρανος οντως θα βαλω κατι απο κατω γιατι αν το ξεκολλησω θα γινει ζημια ευχαριστω .

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 10, 2011, 03:29:32 μμ »
Καλημερα και καλη Σαρακοστη. Φιλοι μαλλον με μπερδευται με καποιον αλλον,ευχαριστω για της παρατηρησεις σας,αν δεν κανω λαθος η αποκρυψη εχω διαβασει οτι χρησ/κε απο τους γερμανους και αν θυμαμαι καλα ονομαζωνταν panzer tram διορθωστεμαι αν κανω λαθος παρακαλω,οποτε μαλλον στεκει ιστορικα,χρησ/κε για πρωτη φορα στην Νορμανδια,ο φλογοκρρυπτης δεν φενεται καλα στη φωτο εχει την αποχρωσει του γυμνουμεταλου απο τα πολλα καθαριματα εχει φθαρει ετελως το αρχικο του χρωμα,τα συρματοσχοινα ειναι βαμενα ασημι το κανονικο τους χρωμα ,παλι δεν φενεται καλα στην φωτο λογω της σκιαςγια τα σηματα θα εφαρμοςω αυτη την τεχνικη ευχαριστω,στο κρανος οντως θα βαλω κατι απο κατω γιατι αν το ξεκολλησω θα γινει ζημια ευχαριστω .
Αμα χρησιμοποιηθηκε αυτος ο τροπος αποκρυψης στη Νορμανια πρωτη φορα τοτε εν στεκει ιστορικα 100% καθοτι το αρμα ειναι βαμμενο με paner grey που χρησιμοποιηθηκε μεχρι το 1943 και σιγουρα οχι στη Νορμανια.Επισης ο φλογοκρυπτης εν καθαριεται εξωτερικα μεχρι να φυγει το χρωμα αυτο που καθαριεται ειναι το εσωτερικο της κανης και στους φλογοκρυπτες των γερμανικων αρματων ελαχιστη καπνα υπηρχε επειη οι Γερμανοι στα βληματα χρησιμοποιουσαν ακαπνη πυριτια

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 12, 2011, 10:37:34 πμ »
Καλημερα ,φιλε sgt-major,δεν τοποθετησα το διοραμα στην νορμανδια επομενως ιστορικα δεν ειναι λαθος,η επικεφαληδα του λεει αλλα,απο οτι εχω διαβαση οι γερμανοι παρολα αυτα στην αποβαση κατεβασαν αρματα απο το ανατολικο μετωπο με τον υπερ σιβηρικο ,για την αποκρουση της,το αρμα ειναι βαμενο με χρωμα που ειχε στο ανατολικο μετωπο ,εαν ειναι πιο ανοιχτο στο χρωμα υπαρχει και ο παραγωντας του ξεθωριασματος,οσο για την κανη συμφωνο μαζι σου ,αλλα υπαρχει και το ενδεχομενω στην εμπροσθια κινηση του αρματος το πρωτο που βρισκει αιτια θφορας απο κλαρια ,χαλασματα να ειναι ο φλογοκρυπτης,αρα στεκει και η ιδεα του γυμνου μεταλλου.

Αποσυνδεδεμένος Sag997

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • 'History is a set of lies agreed upon' - Napoleon
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 12, 2011, 12:00:54 μμ »
Φίλε xr125 καλημέρα!! Μιας και λες οτι είναι απο τα πρώτα σου διοράματα στις 1/35 για μενα έχεις κανει κάλη προσπάθεια..

Δεν ξέρω και απο αρματικά αφου ειμαι φιγουράκιας αλλα μου φαίνεται οτι η λάσπη παρα είναι πολυ για της ερπύστριες, οσο για τον φλογοκρύπτη λογική η προσέγγηση σου αλλα εγω δν εχω δεί ποτε ασημένιο σε κανενα αρμα..
 Αυτο που για μενα θέλει βελτειώση ειναι οι χακλομανίες που έχεις βάλει στο άρμα.. Δν ξέρω να σε συμβουλεψω επ αυτού αλλα ολο και κάποιος γνωστός σου μοντελιστής θα ξέρει, παρε καμια συμβουλή... ή απλα κανε ενα dry brush τουλαχιστον να ψιλο ομογενοποιηθεί με το αρμα..
  Και τέλος το "δίχτυ" που έχεις βάλει πάνω απο το άρμα δν εχει καμια σχέση με το πραγματικο [βλ.εικονα]... πιστευω οτι πρεπει να βάλεις κατι επάνω ωστέ να κρυφτεί το πολυ τετραγωνάκι...

Αυτά είχα να σου πω συμβουλευτηκά καλημέρα και καλή συνέχεια!!!

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 12, 2011, 07:06:37 μμ »
Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα,  το λάσπωμα είναι ωραίο, και το δίχτυ δέν δείχνει άσχημα κι ας έχει "τετραγωνάκια". Το σύνολο είναι αρκετά καλό, και τραβά το μάτι.Αλλά άν μου επιτρέπεις δυό-τρείς παρατηρησούλες...
-Ο φλογοκρύπτης, αν και οπτικά ενδιαφέρων, θα συμφωνήσω με τους άλλους πως καλύτερα θα ήταν να τον έβαφες στο χρώμα του οχήματος με λίγα, πολύ λίγα ίχνη καπνιάς.
-Ενώ έχεις λασπώσει και σκονίσει το άρμα και πολύ σωστά, ίσως θα έπρεπε να το είχες "ξεθωριάσει" λίγο πρώτα, να του κάνεις και κανένα γδαρσιματάκι... σε κοτζάμ λάκκο πήγε και χώθηκε, τί στα κομμάτια, πουθενά δεν βρήκε; :mrgreen: Απαραίτητο ωστόσο θεωρώ, πως θα ήταν το "κάπνισμα"-βρώμισμα-λίγδιασμα των εξατμίσεων, και των σχαρών πάνω από τον κινητήρα! 
-Το δίχτυ απόκρυψης δείχνει καλό, αλλά θα "απογειωθεί" άν του τρίψεις ακανόνιστα λίγο θυμάρι ή ρίγανη, (ή έστω στατικό γρασίδι, εάν θα χρειαστείς τα πιο πάνω συμπαθή φυτά για κάτι πιό γευστικό...
)
-Ίσως θα ήταν καλύτερο να έφτιαχνες λίγο μεγαλύτερη την βάση, για να μήν περισσεύει το καημένο το πυροβολάκι και κρυώνει...Αλλά εσύ είσαι ο σκηνοθέτης, εσύ κανονίζεις :wink:
Καλή συνέχεια, και είμαι σίγουρος πως το επόμενο θα γίνει...αεροπλάνο!(Μεταφορικά και κυριολεκτικά)!
Υ.Γ. Ξέρω πως ίσως κάποιες από τις προτάσεις μας δέν μπορούν να εφαρμοστούν τώρα που τελείωσες το διόραμα, μπορεί να σου χρησιμεύσουν όμως στην πορεία, σε κάποιο άλλο θέμα σου...
Για το ιστορικό κομμάτι τώρα, εγώ δέν θα πώ και πολλά, καθότι μή ειδήμων. Προσωπικά μου αρκεί να υπάρχει κοινή λογική σε αυτό που βλέπω, και ικανοποιητική αισθητική και σκηνοθετική απόδοση. Αν το διόραμα λέει και την ιστοριούλα του, τότε μιλάμε για επιτυχία!

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 13, 2011, 12:20:26 πμ »
Ευχαριστω τα παιδια του φορουμ για την υποστηριξη.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 13, 2011, 01:30:50 πμ »

Καλημερα ,φιλε sgt-major,δεν τοποθετησα το διοραμα στην νορμανδια επομενως ιστορικα δεν ειναι λαθος,η επικεφαληδα του λεει αλλα,απο οτι εχω διαβαση οι γερμανοι παρολα αυτα στην αποβαση κατεβασαν αρματα απο το ανατολικο μετωπο με τον υπερ σιβηρικο ,για την αποκρουση της,το αρμα ειναι βαμενο με χρωμα που ειχε στο ανατολικο μετωπο ,εαν ειναι πιο ανοιχτο στο χρωμα υπαρχει και ο παραγωντας του ξεθωριασματος,

ο υπερσιβηρικός συνέδεε τη Μόσχα με τη Σιβηρία - το 1944 οι Γερμανοί βρισκόταν  σε απόσταση εκατοντάδων χλμ από τη Μόσχα
για την απόκρουση της απόβασης το 1944 δεν μετακίνησαν άρματα από το Ανατολικό Μέτωπο
ακόμα κι αν αυτό συνέβαινε το panzer grey είχε καταργηθεί από το 1943 σε όλα τα μέτωπα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 13, 2011, 01:42:17 πμ »

Καλημερα ,φιλε sgt-major,δεν τοποθετησα το διοραμα στην νορμανδια επομενως ιστορικα δεν ειναι λαθος,η επικεφαληδα του λεει αλλα,απο οτι εχω διαβαση οι γερμανοι παρολα αυτα στην αποβαση κατεβασαν αρματα απο το ανατολικο μετωπο με τον υπερ σιβηρικο ,για την αποκρουση της,το αρμα ειναι βαμενο με χρωμα που ειχε στο ανατολικο μετωπο ,εαν ειναι πιο ανοιχτο στο χρωμα υπαρχει και ο παραγωντας του ξεθωριασματος,

ο υπερσιβηρικός συνέδεε τη Μόσχα με τη Σιβηρία - το 1944 οι Γερμανοί βρισκόταν  σε απόσταση εκατοντάδων χλμ από τη Μόσχα
για την απόκρουση της απόβασης το 1944 δεν μετακίνησαν άρματα από το Ανατολικό Μέτωπο
ακόμα κι αν αυτό συνέβαινε το panzer grey είχε καταργηθεί από το 1943 σε όλα τα μέτωπα
Οτι και και να γραψεις αγαπητε Πετρο μαλλον στον βροντο θα πανε καθως καποιοι εχουν αλλη αντιληψη  για μοντελισμο και ιστορικη ακολουθια

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 13, 2011, 03:12:23 πμ »

Οτι και και να γραψεις αγαπητε Πετρο μαλλον στον βροντο θα πανε καθως καποιοι εχουν αλλη αντιληψη  για μοντελισμο και ιστορικη ακολουθια
[/quote]

το αντιλαμβάνομαι   :( :( :( :( :( :(

τα γράφω μην παρασυρθεί κανένας νέος μοντελιστής που παρακολουθεί το φόρουμ

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 13, 2011, 09:44:02 πμ »
Καλημερα,φιλοι μου το δεχομαι οτι εχω μπερδεψει τα πραγματα ιστορικα,αλλωστε δεν γνωριζω πολλα ακομα απο αυτες της λεπτομεριες της ιστορικης ακριβειας αλλα,δεν δεχομαι με τιποτα να με προσβαλουν απο την στιγμη το ξανα τονιζω οταν,το συγκεκριμμενο διοραμα δεν εχει τοποθετησει καθαρα στην ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ,ουτε και στην χρονικη περιοδο του 1943,δεν καταλλαβενω το γιατι γραφεται ολα αυτα σε εμενα ,απο την στιγμη που το διοραμα μου αναφερεται ως  Η  ΕΝΕΔΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ,ευχαριστω παντως για της πληροφοριες αυτες που μου διαβιβασατε με βγαλατε απο τον κοπο να της περισυλεξω.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 13, 2011, 10:15:25 πμ »
 ::spam_emoticon::   ::offtopic:: Χρ125 συνέχισε να κάνεις αυτό που σου αρέσει, μήν απόλογείσαι στον μπαρμπα-Πέτρο, και με συγχωρείς για το σπάμ

Συνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 13, 2011, 11:08:03 πμ »
φίλε ΧΡ, καλώς ήρθες στο ΜC,
το γεγονός οτι παρ´ολο που είναι το δεύτερο σου διοραμα στο 1/35, ζητάς να το αγνοήσουμεαυτο το γεγονός και περιμένεις την κριτική, σε τιμά και δείχνει οτι θες να ασχοληθείς σοβαρά .

όπως θα έχεις δει στο φόρουμ , οι γνώσεις που έχουν μερικά παιδιά για τς γερμανικά άρματα και θέματα είναι τρομακτικά .... και "έχουν σφαχτει παλικάρια" για ενα αριθμο η για ενα zimmerit που φαίνεται η δεν φαίνεται... οπότε μπορει να "σου τα ψάλλουν" λίγο αλλα το τελικό αποτελεσμα είναι η γνώση που θα αποκτήσεις/αποκτήσουμε όλοι όσοι παρακολουθούμε το θέμα ...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 13, 2011, 11:22:54 πμ »
΄φιλε XR125
για πρώτο διόραμα η δουλειά σου είναι καλή και δείχνει μια πολύ καλή προσπάθεια εκ μέρους σου
αλλά,
αφού ο ίδιος ζήτησες κριτική, πρέπει να τη δεχτείς καλοπροαίρετα και να φροντίσεις να εφαρμόσεις όσα σου λένε/σχολιάζουν
στις επόμενες δουλειές σου.

τα δικά μου σχόλια:
κατασκευαστικά το άρμα σου είναι ΟΚ.
το βαψιμο και οι φθορές, λερώματα κλπ, σηκώνουν βελτίωση.
το ίδιο και η τοποθέτηση των σημάτων.
σκηνοθετικά, το διόραμα θα μπορούσε να δείχνει πιο ενδιαφέρον εαν το είχες στήσει κάπως διαγώνια.
τα δέντρα δείχνουν λίγο ή πολύ, εκτός κλίμακας.
η ομοιομορφία στο γρασιδι σου επίσης δείχνει λιγο αφυσικη.
στο επόμενο διόραμα σου και γενικά στις κατασκευές σου,
για να είσαι και ιστορικά εντάξει, μια καλή και σίγουρη "συνταγή"
είναι να ακολουθήσεις μια φωτογραφία απο τα τόσα βιβλία που κυκλοφορούν ιδίως για τα Γερμανικά θέματα.
για το δικό σου διόραμα, θα ήταν ενδιαφέρον να μας δείξεις, κάποια φωτό απο το συγκεκριμένο τρόπο παραλλαγής των Γερμανών
(αννοώ σε "κοφτά" σκαμένα ορύγματα)

Ευχομαι η επόμενη δουλειά σου να είναι καλύτερη, γεγονός που θα δείξει την πρόοδό σου
καλώς ''ηλθες στο mc

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 13, 2011, 07:34:20 μμ »
Δεν θα μπορουσα παρα να  συμφωνησω απολυτα με τον Stavro. Το προβλημα του εν'λογο μοντελιστη δεν ειναι κατασκευαστικο...αυτα ολα , κολληματα, βαψηματα, τριψηματα ερχοναι με τον χρονο και την πειρα. Το προβλημα εδω ειναι (οπως λεγανε και οι δασκαλοι στη μανα μας) ...αδιαβαστος. Ειναι εγκλημα...σιγουρα οχι, μπορει να βελτιωθει ? σιγουρα ναι και με πολλους και ευκολους τροπους...βαλε τους αλλους να κανουν τη δουλεια για σενα, τι ποιο απλο, αλλιως θα δεχεσαι αυστηρη κριτικη απο ατομα που εχουν το λαβαρο της "Ιστορικης ακριβειας" ψηλα...και για οσους με ξερουν "μοντελιστικα" ΟΛΑ μου τα μοντελα ειναι απολυτα ιστορικα τεκμηριωμενα, χωρις αυτο να σημαινει οτι αυτο ειναι η "αρχη και το τελος" του μοντελισμου...αυτα...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 14, 2011, 12:41:22 μμ »
Mιά καλή ιδέα, είναι να ξεκινάς από μία ενδιαφέρουσα φωτογραφία, όπως σωστά συνιστα ο Σταύρος. Και να ρωτάς εκ των προτέρων. (Είναι κρίμα να ξεκινάς για Θεσσαλονίκη, να φτάνεις Γιάννενα, και να ρωτάς μετά πού είναι ο Λευκός Πύργος...)
Εάν θέλεις να φτιάξεις κάτι ελεύθερο, μήν του βάζεις ιστορικό πλαίσιο, διότι πολλοί θα σε κρίνουν καλοπροαίρετα, και ορισμένοι, σκληρά και με...ύφος, (πράγμα που σε κανέναν δεν αρέσει, και μόνο τον μοντελισμό δέν προάγει...)
Επίσης, απόφυγε να αναπαραστήσεις σκηνές από ταινίες, διότι τις περισσότερες φορές έχουν μικρά ή μεγάλα ιστορικά λάθη, αλλά και "πάσχουν" από πλευράς ρεαλισμού.
Κατασκευαστικά "το έχεις", την σταθερότητα του πινέλου σου θα την ζήλευαν πολλοί, το μυαλό σου είναι "ταξιδιάρικο" και στήνει έντονες σκηνές, οι τεχνικές και τα υλικά μαθαίνονται ρωτώντας και δουλεύοντας. Μήν τα παρατάς, και δώσ' του να καταλάβει... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 14, 2011, 02:43:30 μμ »
Για δευτερο διοραμα ειναι πολυ ομορφο φιλε μου.Οι τεχνικες σου παιρνουνε βελτιωση οπως σε ολους μας αλλωστε.Ρωτα ο,τι θελεις και εδω μεσα θα παρεις απαντησεις για ολα.Συνεχισε να παιρνεις απο τον μοντελισμο τη χαρα που σου δινει ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: