Περισσότερο από όλα μου κάνει εντύπωση η εφαρμογή των δακτυλιδιών του χαλκού. Τα έχεις σφίξει με κάποιο πενσάκι ή κάτι τέτοιο;
Έχω γυρίσει το φύλλο χαλκού, το έχω σφίξει με πενσάκι flat (από την μέσα μεριά). Η ένωση του φύλλου χαλκού είναι στο πίσω μέρος.
Οι κολλήσεις έχουν γίνει με κύανο, δεν μας πειράζει εάν η κύανο φαίνεται γιατί όλη η κατασκευή θα βαφτεί, με μια μικρή καρφίτσα πήρα κύανο και έβαλα στο τελείωμα της ένωσης και μετά με το πενσάκι το έκλεισα.
Για τα μπρούτζινα pins εφόσον πρώτα άνοιξα τις τρύπες στο yard πήρα την κόλλα έσταξα δύο σταγόνες σε μια σιδερένια επιφάνεια, βούτηξα την άκρη του pin μέσα στην κόλλα και το τοποθέτησα στην τρύπα.
Το μπρούτζινο σύρμα 0,8 χιλιοστών το κόλλησα στις δύο άκρες πάλι με κύανο με την καρφίτσα.
Τα κατάρτια είναι πάρα πολλά, πονέσανε τα μάτια μου κάποια στιγμή και θέλω ακόμα πολύ δουλειά ώστε να τελειώσουν.

Τα ετοιμάζω τώρα, ξεφεύγοντας από τις οδηγίες γιατί όπως είπα σε προηγούμενο post οι υπερκατασκευές είναι σχεδόν έτοιμες (λίγες μένουν ακόμα), και θα μπουν μαζί με τα κατάρτια όλες μαζί (πρώτα υπερκατασκευές και μετά κατάρτια), ήθελα να τις βάζω μία μία όταν τις τελειώνω αλλά ο Captain μου είπε να το κάνω έτσι.
Επίσης θα πρέπει να βάψω με λευκό χρώμα τα εσωτερικά πλαϊνά του καραβιού.
Μαρία-Φρεντερίκα