Αποστολέας Θέμα: Cutty Sark by Sergal 1:78 step by step  (Αναγνώστηκε 65372 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
Απ: Cutty Sark by Sergal 1:78 step by step
« Απάντηση #225 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 03:59:25 πμ »
Μαρία-Φρεντερίκα συνήθως στον εργάτη (capstan) έβαζαν επένδυση από φύλλο χαλκού ή μπρούτζου στις προεξοχές που τριβόταν τα σχοινιά για να μην τρώγεται το ξύλο.

Έχεις καμία φωτογραφία ή σχέδιο που να δείχνει κάτι τέτοιο;

Και τα σωσίβια είναι λίγο δύσκολο να είναι άσπρα με κόκκινες ρίγες εκείνη την εποχή... Το πιο πιθανό είναι να είναι μόνο άσπρα ή κίτρινα...

Καλή συνέχεια...  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #226 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 01:28:49 μμ »
Μαρία-Φρεντερίκα συνήθως στον εργάτη (capstan) έβαζαν επένδυση από φύλλο χαλκού ή μπρούτζου στις προεξοχές που τριβόταν τα σχοινιά για να μην τρώγεται το ξύλο.

Έχεις καμία φωτογραφία ή σχέδιο που να δείχνει κάτι τέτοιο;

Και τα σωσίβια είναι λίγο δύσκολο να είναι άσπρα με κόκκινες ρίγες εκείνη την εποχή... Το πιο πιθανό είναι να είναι μόνο άσπρα ή κίτρινα...

Καλή συνέχεια...  ::salut:: ::salut::

Νίκο μου αρέσουν οι επισημάνσεις σου, αυτό σημαίνει ότι είσαι γνώστης πολλών θεμάτων μιας και ναυτικός.
Τα σχέδια όμως της Mantua καθώς και οι οδηγίες κατασκευής γράφουν τα εξής και σύμφωνα με τις επισημάνσεις που κάνεις θεωρώ λάθος την Mantua..
Για το Capstan αναφέρει τα εξής που φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία.

Για τα σωσίβια αναφέρει αυτά που φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Για την καμπάνα και την πυξίδα χρησιμοποίησα δικό μου γούστου χρώμα και αν ήξερα αυτό για τα σωσίβια κυρίως θα τα έβαφα κίτρινα που μου αρέσει κιόλας.
Επίσης τα κατάρτια το κάτω μέρος το βάφει λευκό και τα υπόλοιπα μαύρα , δεν είναι ακριβώς έτσι στο πραγματικό στην κατάσταση που ήταν τουλάχιστον πριν αυτό πάρει φωτιά.
Τώρα πως έχουν αυτές τις εμπνεύσεις μερικές εταιρείες δεν γνωρίζω, τουλάχιστον στο Cutty τα κομμάτια ταιριάζουν ικανοποιητικά και όχι όπως τα κομμάτια που φτιάχνει ο άντρας μου στο Vespucci να είναι λάθος.
Η κλίση ακόμα που έχουν όταν τοποθετηθούν τα κατάρτια (Fore Mast και Main Mast) την βρίσκω και πάλι ικανοποιητική, αλλά όχι με την ακρίβεια που έχει το πραγματικό).
Μαρία-Φρεντερίκα
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #227 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 01:51:19 μμ »
Για να προσθέσεις λίγο χρώμα στην πυξίδα, βάψε όπως κοιτάς προς την πλώρη την δεξιά προεξοχή πράσινη και την αριστερή κόκκινη.

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #228 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 01:53:46 μμ »
Για να προσθέσεις λίγο χρώμα στην πυξίδα, βάψε όπως κοιτάς προς την πλώρη την δεξιά προεξοχή πράσινη και την αριστερή κόκκινη.

Thank you Νίκο, θα το κάνω αυτό που λες να πάρει και λίγο χρώμα.
Μαρία-Φρεντερίκα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #229 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 08:17:45 μμ »
Τέλος με τα κατάρτια, επιτέλους τελείωσα!!!! και πρέπει να μαζευτεί η σκόνη. :mrgreen:
Υπάρχει μια ηλεκτρική σκούπα, την οποία την χειρίζεται πολύ καλά ο Βασίλης  :lol:, αλλά για να μην την χαλάσει όπως μου είπε θα πρέπει να την χειριστώ αυτή την φορά εγώ. :twisted:

Παρακάτω στις φωτογραφίες τα έτοιμα κατάρτια, δυστυχώς μετά από έλεγχο ξέχασα να διαμορφώσω ένα (αυτό που απεικονίζεται στην φωτογραφία με το κόκκινο βέλος) οπότε μάλλον θα χειριστώ ξανά την ηλεκτρική σκούπα. :mrgreen:
Το μπροστά κατάρτι αποτελείται από 12 κομμάτια, το μεσαίο από 16 και το πίσω από 10. Σύνολο 38 κομμάτια. Οι διατομές των καταρτιών ξεκινούν από 10 χιλιοστά μέχρι τα μικρότερα που είναι 3 χιλιοστά.

Μερικές φωτογραφίες από τα σχέδια με τα κατάρτια.

Μαρία-Φρεντερίκα

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #230 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 08:29:16 μμ »
Υπάρχει μια ηλεκτρική σκούπα, την οποία την χειρίζεται πολύ καλά ο Βασίλης  :lol:, αλλά για να μην την χαλάσει όπως μου είπε θα πρέπει να την χειριστώ αυτή την φορά εγώ. :twisted:

Μαρία-Φρεντερίκα
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Γιατί δεν δοκιμάζετε να τραβάτε με την σκούπα την ώρα που τρίβετε; Δεν θα είναι δύσκολο. Εγώ όταν τρίβω στόκους συνήθως έχω την σκούπα και τραβάει κρατώντας στην ώμο μου, ή μερικές φορές κολλάω τον εύκαμπτο σωλήνα της σκούπας με ταινία κάτω από το βραχίωνα μου...  :wink: :wink: :wink:

Αυτό το τορνάκι της προξον είναι όλα τα λεφτά... ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #231 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 08:49:22 μμ »
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Γιατί δεν δοκιμάζετε να τραβάτε με την σκούπα την ώρα που τρίβετε; Δεν θα είναι δύσκολο. Εγώ όταν τρίβω στόκους συνήθως έχω την σκούπα και τραβάει κρατώντας στην ώμο μου, ή μερικές φορές κολλάω τον εύκαμπτο σωλήνα της σκούπας με ταινία κάτω από το βραχίωνα μου...  :wink: :wink: :wink:

Αυτό το τορνάκι της προξον είναι όλα τα λεφτά... ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Νίκο σε αυτό το μηχάνημα δεν βολεύει γιατί η σκόνη πηγαίνει σε όλες τις κατευθύνσεις (ευτυχώς όχι μακριά) :lol: και εκτός αυτού αυτός που το δουλεύει θα πρέπει να μπορεί να κάνει ελεύθερες τις κινήσεις του
Το τορνάκι είναι όντως εκπληκτικό και ένα από τα καλύτερα μηχανήματα της Proxxon. Το μόνο μειονέκτημα που έχει είναι ότι θα πρέπει να αγοράσεις το έξτρα τσοκ ώστε να παίρνει ξύλα μεγαλύτερων διαστάσεων από 10 χιλιοστά εάν δεν κάνω λάθος. Επίσης έχει και ένα όριο στο μήκος του ξύλου που θέλεις να κατεργαστείς όμως για αυτό που το χρειαζόμαστε είναι πολύ καλό και δεν πιάνει και χώρο. ::salut::
Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #232 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 02:11:54 μμ »
ισως το μεγαλυτερο προβλημα στα ξυλινα  η σκονη!!!
που αν και ειμαι δεξιοτεχνης μαεστρος στη σκουπα με αποτρεπει απο το να ξαναπιασω ξυλινο
Μαρια καλη συνεχεια ολα ειναι ομορφα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #233 στις: Μαρτίου 01, 2012, 09:40:30 πμ »
Καλημέρα Μαρία Φρεντερίκα
θέλω να σε ρωτήσω αν ως λύση ανάγκης η τεχνική του Black & Decker μπορεί να βοηθήσει σε ικανοποιητική διαμόρφωση των καταρτιών.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #234 στις: Μαρτίου 01, 2012, 12:09:49 μμ »
ισως το μεγαλυτερο προβλημα στα ξυλινα  η σκονη!!!
που αν και ειμαι δεξιοτεχνης μαεστρος στη σκουπα με αποτρεπει απο το να ξαναπιασω ξυλινο
Μαρια καλη συνεχεια ολα ειναι ομορφα ::salut::

Ευχαριστώ Δημήτρη.
Να ξαναπιάσεις κάποιο ξύλινο, η σκόνη μαζεύεται  :lol:
Μαρία-Φρεντερίκα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #235 στις: Μαρτίου 01, 2012, 12:19:57 μμ »
Καλημέρα Μαρία Φρεντερίκα
θέλω να σε ρωτήσω αν ως λύση ανάγκης η τεχνική του Black & Decker μπορεί να βοηθήσει σε ικανοποιητική διαμόρφωση των καταρτιών.

Στέργιε είναι εφικτή και αυτή η λύση με το τρυπάνι χωρίς να την έχουμε δοκιμάσει.
Γίνεται και χωρίς τόρνο ή τρυπάνι, αλλά νομίζω ότι χωρίς αυτά είναι λίγο κουραστικό το θέμα.
Ψάχνουμε να βρούμε στρογγυλό ξύλο μεγάλης διατομής από 20 χιλιοστά και πάνω ώστε η Μαρία να φτιάξει ποδαράκια για την στήριξη του καραβιού.
Όταν βρούμε θα ανεβάσουμε και βίντεο απο την κατασκευή
Κοίταξε στο παρακάτω link ενδεικτικά την μέθοδο με το τρυπάνι.

http://modelshipworld.com/phpBB2/viewtopic.php?t=4640

Κατέβασε το αρχείο PDF από το παρακάτω link

http://www.modelshipwrightsdatabase.com/Page/06my.htm

Εάν κάνεις ένα ψάξιμο στο modelshipworld πιστεύω ότι θα βρεις και άλλα.

Βασίλης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #236 στις: Μαρτίου 01, 2012, 03:37:20 μμ »
ʼρχισα να συναρμολογώ τα κατάρτια ξεκινώντας από το μπροστά (Fore Mast).
Για πιο ευκολία το τοποθέτησα σε μια μικρή μέγγενη ώστε να μπορώ να το δουλεύω πιο άνετα. ʼνοιξα επίσης σε ένα κομμάτι τρεις τρύπες από κάθε πλευρά ( Φωτογραφία με κόκκινο βέλος, αργότερα εκεί θα τοποθετηθούν deadeyes).

Έφτιαξα το Cross tree από σανίδες 1,5Χ3 χιλιοστά και το τοποθέτησα στο κατάρτι.

Περίπου όλη η κατασκευή πρόχειρα τοποθετημένη στο καράβι.

Μαρία-Φρεντερίκα

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #237 στις: Μαρτίου 01, 2012, 03:43:38 μμ »
...πολύ χρήσιμη η ονοματολογία και στην αγγλική που περιγράφεις!
Θυμάμαι πως ούτε στο λεξικό δεν έβγαζα άκρη με την ορολογία. ::book::
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #238 στις: Μαρτίου 01, 2012, 03:55:53 μμ »
...πολύ χρήσιμη η ονοματολογία και στην αγγλική που περιγράφεις!
Θυμάμαι πως ούτε στο λεξικό δεν έβγαζα άκρη με την ορολογία. ::book::

Επειδή η ορολογία είναι λίγο περίεργη ως προς την απόδοση στην Ελληνική για να μεταφραστεί για παράδειγμα το cross tree (δεν ξέρω τι σημαίνει στα Ελληνικά) θέλει λίγο ψάξιμο.
Κάποτε μετέφραζα ένα ιατρικό κείμενο (συγκεκριμμένα μια διάγνωση από Αγγλικό Νοσοκομείο) και έκανα πολύ χρόνο για να το τελειώσω και σε αυτό ευθυνόταν η ιατρική ορολογία.
Έχω κάνει και τον Captain εδώ λιγάκι εισαγόμενο  :lol: και απ' ότι μου λέει θα αλλάξει την ταμπέλα του εργαστηρίου.  :mrgreen:
Μαρία-Φρεντερίκα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #239 στις: Μαρτίου 01, 2012, 10:16:37 μμ »
Ξεκίνησα να φτιάχνω τα yards για το μπροστινό κατάρτι.

Με την ταινία χαλκού έκανα μερικά δεσίματα όπως έλεγαν οι οδηγίες.

Δύο από τα yards είναι έτοιμα και προσωρινά περίπου στην θέση τους για την φωτογράφηση.
Θα φτιαχτούν όλα τα κατάρτια και μετά θα τα βάψω.
Μάλλον αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι αφιερωμένο 100% στον μοντελισμό
Μαρία-Φρεντερίκα

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #240 στις: Μαρτίου 01, 2012, 11:27:55 μμ »
Περισσότερο από όλα μου κάνει εντύπωση η εφαρμογή των δακτυλιδιών του χαλκού. Τα έχεις σφίξει με κάποιο πενσάκι ή κάτι τέτοιο;
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #241 στις: Μαρτίου 02, 2012, 08:11:08 πμ »
Περισσότερο από όλα μου κάνει εντύπωση η εφαρμογή των δακτυλιδιών του χαλκού. Τα έχεις σφίξει με κάποιο πενσάκι ή κάτι τέτοιο;

Έχω γυρίσει το φύλλο χαλκού, το έχω σφίξει με πενσάκι flat (από την μέσα μεριά). Η ένωση του φύλλου χαλκού είναι στο πίσω μέρος.
Οι κολλήσεις έχουν γίνει με κύανο, δεν μας πειράζει εάν η κύανο φαίνεται γιατί όλη η κατασκευή θα βαφτεί, με μια μικρή καρφίτσα πήρα κύανο και έβαλα στο τελείωμα της ένωσης και μετά με το πενσάκι το έκλεισα.
Για τα μπρούτζινα pins εφόσον πρώτα άνοιξα τις τρύπες στο yard πήρα την κόλλα έσταξα δύο σταγόνες σε μια σιδερένια επιφάνεια, βούτηξα την άκρη του pin μέσα στην κόλλα και το τοποθέτησα στην τρύπα.
Το μπρούτζινο σύρμα 0,8 χιλιοστών το κόλλησα στις δύο άκρες πάλι με κύανο με την καρφίτσα.
Τα κατάρτια είναι πάρα πολλά, πονέσανε τα μάτια μου κάποια στιγμή και θέλω ακόμα πολύ δουλειά ώστε να τελειώσουν.  :roll:
Τα ετοιμάζω τώρα, ξεφεύγοντας από τις οδηγίες γιατί όπως είπα σε προηγούμενο post οι υπερκατασκευές είναι σχεδόν έτοιμες (λίγες μένουν ακόμα), και θα μπουν μαζί με τα κατάρτια όλες μαζί (πρώτα υπερκατασκευές και μετά κατάρτια), ήθελα να τις βάζω μία μία όταν τις τελειώνω αλλά ο Captain μου είπε να το κάνω έτσι.
Επίσης θα πρέπει να βάψω με λευκό χρώμα τα εσωτερικά πλαϊνά του καραβιού.
Μαρία-Φρεντερίκα

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
« Απάντηση #242 στις: Μαρτίου 02, 2012, 12:55:04 μμ »
Συγχαρητηρια Μαρια- Φρεντερικα!!! Οπως εχω ξαναπη μου αρεσει παρα πολυ η καθαροτητα της δουλειας σου! Καλη συνεχεια!!!

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #243 στις: Μαρτίου 02, 2012, 12:58:59 μμ »
Χαιρετώ την παρέα.
Επειδή μου αρέσει η παλιά Ναυτική ορολογία (δεν θα την μάθω ποτέ...) έχω ψάξει αρκετά...
Για το Cross tree, κι αν έχει μεταφερθεί σωστά στο manual... θα πρέπει να εννοεί το τμήμα του καταρτιού όπου περιλαμβάνει το  Cross trees και για το οποίο η εξήγηση (στα Γαλλικά) και η αντίστοιχη ονοματολογία στα Ελληνικά, δίνεται στο παρακάτω:

Η εξήγηση είναι απο το Λεξικό "Glossaire nautique" που μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k50675j.r=Glossaire+nautique+.langEN και το οποίο συνιστώ να κατεβάσετε πρίν  αποσυρθεί για να πουληθεί ως έντυπο....
Είναι αυθεντικό του 1848 πολύγλωσσο (υπάρχουν σελίδες....με Ελληνική γραφή) και αποτελεί παραπομπή για όσα αντίστοιχα λεξικά γνωρίζω...

Επιπλέον μπορείτε να βρείτε Ναυτική ορολογία με περιγραφή εδω: http://southseas.nla.gov.au/refs/falc/contents.html όπου εξηγεί το
CROSS-TREES, (barres de hune, Fr.) certain pieces of timber supported by the cheeks and trestle-trees, at the upper-ends of the lower-masts, athwart which they are laid, to sustain the frame of the top.

Και Ναυτική-μοντελιστική σε PDF εδώ: http://modelshipbuilder.com/download.php?view.1
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #244 στις: Μαρτίου 02, 2012, 01:28:05 μμ »
Συγχαρητηρια Μαρια- Φρεντερικα!!! Οπως εχω ξαναπη μου αρεσει παρα πολυ η καθαροτητα της δουλειας σου! Καλη συνεχεια!!!

Γιάννη Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλιά σου. ::salut::
Μαρία-Φρεντερίκα

Χαιρετώ την παρέα.
Επειδή μου αρέσει η παλιά Ναυτική ορολογία (δεν θα την μάθω ποτέ...) έχω ψάξει αρκετά...
Για το Cross tree, κι αν έχει μεταφερθεί σωστά στο manual... θα πρέπει να εννοεί το τμήμα του καταρτιού όπου περιλαμβάνει το  Cross trees και για το οποίο η εξήγηση (στα Γαλλικά) και η αντίστοιχη ονοματολογία στα Ελληνικά, δίνεται στο παρακάτω:

Η εξήγηση είναι απο το Λεξικό "Glossaire nautique" που μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k50675j.r=Glossaire+nautique+.langEN και το οποίο συνιστώ να κατεβάσετε πρίν  αποσυρθεί για να πουληθεί ως έντυπο....
Είναι αυθεντικό του 1848 πολύγλωσσο (υπάρχουν σελίδες....με Ελληνική γραφή) και αποτελεί παραπομπή για όσα αντίστοιχα λεξικά γνωρίζω...

Επιπλέον μπορείτε να βρείτε Ναυτική ορολογία με περιγραφή εδω: http://southseas.nla.gov.au/refs/falc/contents.html όπου εξηγεί το
CROSS-TREES, (barres de hune, Fr.) certain pieces of timber supported by the cheeks and trestle-trees, at the upper-ends of the lower-masts, athwart which they are laid, to sustain the frame of the top.

Και Ναυτική-μοντελιστική σε PDF εδώ: http://modelshipbuilder.com/download.php?view.1
Thx

Καλημέρα Θανάση,
Οι πληροφορίες σου είναι όντως ανεκτίμητης σημασίας και το εκτιμούμε πάρα πολύ εκφράζοντας ταυτόχρονα και τις ευχαριστίες μας.
Ήδη κατεβαίνει το μεγάλο σε μέγεθος λεξικό (τα υπόλοιπα έχουν κατέβει), μου λείνει και τα χέρια (Μαρία-Φρεντερίκα) όσον αφορά την δουλειά μου.
Ευχαριστούμε πολύ,  ::salut::
Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #245 στις: Μαρτίου 08, 2012, 02:51:17 μμ »
Έχω ήδη φτάσει στο τελευταίο πίσω κατάρτι και πιστεύω αυτές τις μέρες να το τελειώσω.
Για να είναι επίπεδο και να μην γέρνει το Cross tree τοποθετώ το κατάρτι σε μια επίπεδη επιφάνεια (είναι σαν να πατάει το κατάρτι μέσα στη σχισμή που έχει η καρίνα του πλοίου) και βάζω πάνω ένα μικρό αλφάδι. Μόλις είναι επίπεδο τότε το κολλάω με κύανο. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κύανο μιας και θα πάει βάψιμο από πάνω.

Μια φωτογραφία με λήψη macro για να δείτε την συνδεσμολογία αυτού του κομματιού που αποτελείται από 4 μαύρα καρφάκια, φύλλο χαλκού, δύο pin, και ένα μπρούτζινο δακτυλίδι.

Μαρία-Φρεντερίκα

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #246 στις: Μαρτίου 08, 2012, 03:11:47 μμ »
Έχω ήδη φτάσει στο τελευταίο πίσω κατάρτι και πιστεύω αυτές τις μέρες να το τελειώσω.
.................... Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κύανο μιας και θα πάει βάψιμο από πάνω.

Η κύανο που θα μείνει στο τραπέζι καθαρίζεται;; ::noidea::
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #247 στις: Μαρτίου 08, 2012, 03:24:48 μμ »
Η κύανο που θα μείνει στο τραπέζι καθαρίζεται;; ::noidea::

Η κύανο καθαρίζεται με deponder ή με ασετόν.
Αλλά γιατί να μείνει στο τραπέζι; δεν έχει κολληθεί κάτι εκεί, αν θέλεις να κολλήσεις προσωρινά κάτι δεν χρησιμοποιείς τον πάγκο σου αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε τζάμι είτε κομμάτι ξύλου ή μελαμίνης.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #248 στις: Μαρτίου 09, 2012, 07:42:02 μμ »
Τα κατάρτια τελείωσαν ουφφφφφ......  :roll: :roll:
Απομένει το βάψιμο σύμφωνα με τις οδηγίες θρίλερ της Sergal.
Επίσης η τοποθέτηση κάποιων σχοινιών στα οριζόντια κατάρτια, όπως και τα blocks.
Τα οριζόντια κατάρτια είναι προσωρινά τοποθετημένα και θα τοποθετηθούν πάνω στο καράβι εφόσον πρώτα τοποθετηθούν τα κάθετα κατάρτια.
Όλες οι κολλήσεις έγιναν με κόλλα κύανο μεσαίας κολλητικής ικανότητας.
Ανυπομονώ να το τελειώσω για να ξεκινήσω ένα καινούργιο το οποίο θα χαρίσω στην κόρη μας. Μάλλον σκέφτομαι ή για το HM Brig Badger ή για το HM Bomb Vessel Granado της Caldercraft, μέχρι τότε θα δω ποιο από τα δύο θα μου κάνει δώρο ο άντρας μου. :lol: ::glossa::

Μπροστά κατάρτι με όλα τα παρεμφερή.

Μεσαίο κατάρτι

Πίσω κατάρτι

Στη συνέχεια θα ασχοληθώ πρώτα με την τοποθέτηση της δεύτερης άσπρης λωρίδας, κόλλημα στις μπουκαπόρτες, βάψιμο με άσπρο στα εσωτερικά πλαϊνά κ.λπ.
Όταν αυτά είναι όλα έτοιμα θα τοποθετηθούν οι υπερκατασκευές στο κατάστρωμα, μετά τα κατάρτια και θα ξεκινήσει το rigging πω πω πω  ::helpsos:: ::Help2::.
Μαρία-Φρεντερίκα

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #249 στις: Μαρτίου 09, 2012, 07:55:42 μμ »
θα ξεκινήσει το rigging Best part of the joy... :D
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.