Αποστολέας Θέμα: Cutty Sark by Sergal 1:78 step by step  (Αναγνώστηκε 65430 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
Απ: Cutty Sark by Sergal 1:78 step by step
« Απάντηση #175 στις: Αυγούστου 27, 2011, 05:43:11 μμ »
Και η απαραίτητη ηχητική κάλυψη-περιγραφή πολύ άρτια.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #176 στις: Αυγούστου 27, 2011, 06:05:15 μμ »
Τελικά ο χαλκός φαίνεται πολύ πιο όμορφα από ό,τι φανταζόμουν, ειδικά όταν τοποθετείται κι όπως πρέπει.
Τέλεια ιδέα και το βίντεο
Το ζήτημα της πιθανής οξείδωσης του είναι ένα θέμα πάντως.
Όπως έχουμε πει και πιο πάνω δεν έχουμε τοποθετήσει ποτέ χαλκό σε πλοίο. Εάν το δεις από κοντά είναι ακόμα πιο όμορφο, προσωπικά δεν το περίμενα ούτε και εγώ.
Αυτή την εβδομάδα έχω ασχοληθεί λίγο με το ζήτημα του χαλκού διαβάζοντας ορισμένα πράγματα.
Φυσικά είναι στο χέρι του μοντελιστή το πως θα θέλει να φαίνεται ο χαλκός μετέπειτα, όπως και στο χέρι του μοντελιστή είναι εάν θα βάλει χαλκό (όχι όμως για το Cutty που είχε από την αρχή χαλκό) και εννοώντας πλοία στα οποία τοποθετήθηκε εκ των υστέρω χαλκός.
Το θέμα είναι το εξής, μπορεί ο χαλκός να σφραγιστεί με βερνίκι ματ, τουλάχιστον αυτό το ακρυλικό που έχω κάνει (το δοκίμασα σε μερικές πλάκες). Όμως επειδή όπως είπα μελέτησα λίγο το ζήτημα και κατά την άποψή μου θα πρέπει ο χαλκός μόλις τελειώσει η τοποθέτησή του, πρώτον να σκουπιστεί καλά από δακτυλιές και ίσως από ξεχειλίσματα της κύανο (το ξεχείλισμα της κύανο αφαιρείται άνετα με ασετόν ή deponder) και δεύτερον να αφεθεί ως έχει, μιας και στα πραγματικά πλοία ο χαλκός μέχρι να τοποθετηθεί και να καρφωθεί είχε πλέον πάρει άλλη όψη από την οξείδωση. ʼρα πιστεύω ότι καλύτερα είναι να αφήσουμε την μητέρα φύση να επέμβει στο θέμα χαλκού. Είναι όμως καθαρά υπόθεση της Μαρίας αυτό, το τι της αρέσει από τα παραπάνω.
Βασίλης

Και η απαραίτητη ηχητική κάλυψη-περιγραφή πολύ άρτια.
Μας έχει τρελάνει τώρα τελευταία ένας γρύλος από ότι ακούς και στα βίντεο, αρχίζει λίγο πριν το βράδυ και σταματάει το πρωί.

Βασίλης και Μαρία Φρεντερίκα
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #177 στις: Αυγούστου 28, 2011, 10:43:27 μμ »
Συνεχίζοντας με τις μικρές και λίγο μεγαλύτερες σφήνες που φτιάχνω από τις πλάκες χαλκού. Τα εργαλεία που χρησιμοποιώ είναι αυτά που φαίνονται στην παρακάτω εικόνα και η διαφορά της διαμόρφωσης του χαλκού είναι μέσα στο κύκλο.

Εδώ που είναι το βέλος θα πρέπει να μπει ένα διαμορφωμένο κομμάτι χαλκού.

Η διαμόρφωση τελείωσε και το κομμάτι χαλκού τοποθετήθηκε στο κατάλληλο σημείο.
Πιστέψτε με ότι έκανα πάνω από 10 λεπτά για να τα καταφέρω, χάλασα 5 πλάκες χαλκού μέχρι η εφαρμογή να ήταν καλή.

Τελείωσα την μία μπροστινή πλευρά με τις σφήνες.
Ο χαλκός σε πολλά σημεία έχει ήδη αρχίσει την φυσική του οξείδωση εάν μπορείτε να το διαπιστώσετε.
Μαρία-Φρεντερίκα

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #178 στις: Αυγούστου 29, 2011, 12:22:57 πμ »
Στις φώτο το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, ίσως η πρόσθια σφήνα στη φώτο 5 θέλει λίγο καλύτερο φινίρισμα.
Η οξείδωση δε φαίνεται, αλλά δεν είναι κάπως νωρίς να τη διαπιστώνεις από τώρα;
Πρέπει να βρεθεί επειγόντως κάτι που να το σφραγίζει από πάνω, διαφορετικά θα είμαστε συνέχεια με εκείνα τα σφουγγαράκια και τις αλοιφές γυαλίσματος.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #179 στις: Αυγούστου 29, 2011, 09:16:26 πμ »
Στις φώτο το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, ίσως η πρόσθια σφήνα στη φώτο 5 θέλει λίγο καλύτερο φινίρισμα.
Η οξείδωση δε φαίνεται, αλλά δεν είναι κάπως νωρίς να τη διαπιστώνεις από τώρα;
Πρέπει να βρεθεί επειγόντως κάτι που να το σφραγίζει από πάνω, διαφορετικά θα είμαστε συνέχεια με εκείνα τα σφουγγαράκια και τις αλοιφές γυαλίσματος.

Η πρόσθια σφήνα είναι εντάξει , αυτό το καφέ που βλέπεις είναι ξεχείλισμα της κόλλας και έχει βαφτεί με χρώμα χαλκού για να μην φαίνεται πολύ η ασπρίλα.
Όσον αφορά την οξείδωση παρατήρησε στην φωτογραφία 6 από την έκτη σειρά και κάτω περίπου στην μέση κάτι μαυρίσματα που φαίνονται στον χαλκό.
Ο χαλκός ξεκίνησε από την δεξιά πλευρά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η αριστερή πλευρά είναι πολύ πιο φωτεινή.
Σήμερα είμαι εκτός Σπάρτης και θα ρωτήσω ένα πολύ φίλο μου από κοντά που έχει κατάστημα με χρώματα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του κυκλοφορούν διάφορα, από βερνίκια, πατίνες κ.λ.π.
Πριν περάσεις κάτι όμως θα πρέπει να τελειώσεις με τον χαλκό, να τον καθαρίσεις και μετά τα υπόλοιπα.
Έχε υπόψη σου ότι οι πλάκες δεν έχουν αρκετό πάχος και δεν ξέρω εάν με διάφορα χημικά υπάρξει πρόβλημα στην πορεία.
Πρέπει το ζήτημα να εξεταστεί καλά.
Βλέποντας άλλες κατασκευές με χαλκό, έχω διαβάσει διάφορα και είμαι πολύ επιφυλακτικός στα διάφορα χημικά.
Θα σε ενημερώσω σχετικά, και αν γίνει κάποια βλακεία τουλάχιστον εσύ δεν θα την κάνεις, υπομονή λοιπόν και μην ανχώνεσαι. :lol:
Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #180 στις: Αυγούστου 29, 2011, 11:36:19 μμ »
καλησπέρα και καλό ...φθινόπωρο!!!
Πεντακάθαρη και αξιοζήλευτη εργασία!!!
Χαράς το κουράγιο σου Μαρία. Από ότι φαίνεται ο Χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρων.
Καλό σας βράδυ. Μπάμπης
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #181 στις: Αυγούστου 30, 2011, 09:34:06 πμ »
Μπάμπη ευχαριστώ πολύ, ο χειμώνας σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον, πολλές ενδιαφέρουσες κατασκευές από πολλά παιδιά.
Θα ξεκινήσει και το Amerigo Vespucci σύντομα από τον Βασίλη, έχει πάει λίγο πίσω γιατί με βοηθάει στο Cutty.
Είναι όμως και η δουλειά μου που με πηγαίνει αρκετά πίσω, γιατί δυστυχώς δεν μπορώ να προβλέψω το πότε μπορώ να είμαι ελεύθερη.
Μαρία-Φρεντερίκα

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #182 στις: Αυγούστου 30, 2011, 06:45:39 μμ »
Ο χαλκος οπως και να καταληξει (ωραιοτατο φυσικα.. :mrgreen:)ειναι και μονο σαν προσπαθεια εξαιρετικη
Χαιρομαι ειλικρινα που βλεπω τετοιου ειδους κατασκευες απο μοντελιστες σαν και σας
παιδια ειστε αξιοζηλευτοι απο καθε αποψη ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #183 στις: Αυγούστου 31, 2011, 12:28:00 πμ »
Ο χαλκος οπως και να καταληξει (ωραιοτατο φυσικα.. :mrgreen:)ειναι και μονο σαν προσπαθεια εξαιρετικη
Χαιρομαι ειλικρινα που βλεπω τετοιου ειδους κατασκευες απο μοντελιστες σαν και σας
παιδια ειστε αξιοζηλευτοι απο καθε αποψη ::salut::

Δημήτρη Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια.
Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μας που εκφράζεσαι με αυτά τα λόγια.
Θα επέμβω λίγο στις σφήνες (Βασίλης) γιατί δεν μου κολλάνε και τόσο καλά στο μάτι.
Αυτή τη στιγμή διαβάζω κάτι άρθρα σχετικά με μία τεχνική που λέγεται overlap, βέβαια θα υπάρχουν σφήνες, δεν γίνεται διαφορετικά να μην υπάρχουν.
Η κάθε σφήνα όμως θα καλύπτεται από άλλη πλάκα χαλκού εξ ου και το overlap, οπότε δεν θα χρειάζεται κόπος για να φτιάξεις την τέλεια σφήνα.
Επίσης έχω ρωτήσει και συνάδελφο πιο έμπειρο και μου έχει δώσει μια καλή λύση, δηλαδή το να κατέβουν οι σφήνες πιο κάτω, βάζοντας ακόμα άλλες δύο γραμμές πιο κάτω από την πρώτη τετράδα.
Επίσης αγοράσαμε μία αλοιφή που φέρνει τον χαλκό όπως ήταν στην αρχή.
Μόλις τελειώσουν και οι δύο πλευρές θα το περάσουμε με την αλοιφή να φύγουν οι δακτυλιές και οι μαυρίλες και στην συνέχεια με πινέλο θα περαστεί ένα ή δύο χέρια με βερνίκι μετάλλων ματ (το οποίο και αυτό είναι αγορασμένο). Πριν όμως γίνουν όλα αυτά θα υπάρξει πρώτα η απαραίτητη δοκιμή.
Μόλις κατέβουμε Σπάρτη θα το κοιτάξω και θα ενημερώσουμε για την πορεία με τις σφήνες, όπως και για την χρησιμοποίηση των παραπάνω υλικών.
Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα

Αποσυνδεδεμένος blackglaze

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χριστουπολη - Πορτο...πηγαινε ελα.
« Απάντηση #184 στις: Αυγούστου 31, 2011, 01:15:41 πμ »
Παράθεση
Η κάθε σφήνα όμως θα καλύπτεται από άλλη πλάκα χαλκού εξ ου και το overlap, οπότε δεν θα χρειάζεται κόπος για να φτιάξεις την τέλεια σφήνα.

Θα υπαρχει ομως ενα σχετικο εξογκωμα στην ενωση...αλλα μπορει να μην χτυπαει ασχημα στο ματι.
Αλλη αισθηση και ο χαλκος σε πλοιο :wink:

...και παλι μπραβο!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #185 στις: Αυγούστου 31, 2011, 08:39:47 μμ »
Παράθεση

Θα υπαρχει ομως ενα σχετικο εξογκωμα στην ενωση...αλλα μπορει να μην χτυπαει ασχημα στο ματι.
Αλλη αισθηση και ο χαλκος σε πλοιο :wink:

...και παλι μπραβο!

Ευχαριστώ πολύ.
Μαρία-Φρεντερίκα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #186 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2011, 12:33:33 μμ »
Συνεχίζοντας με τις πλάκες χαλκού είπα να επέμβω λίγο, γιατί δεν μου άρεσαν και τόσο τα σφηνοειδής κομμάτια. Προκειμένου να μην υπάρχει κούραση ώστε να φτιάχνονται περίπου στο τέλειο τα σφηνοειδή κομμάτια θα χρησιμοποιήσω την μέθοδο του overlap.
Η μέθοδος αυτή γινόταν και στα πραγματικά πλοία απ' ότι διάβασα στο παρακάτω κείμενο, την χρησιμοποιούν δε πολλοί μοντελιστές, διότι παρέχει αξιοπιστία και σιγουριά όσον αφορά τις σφήνες.

Ξήλωσα μερικά κομμάτια χαλκού, έφτιαξα μια σφήνα στο περίπου και την τοποθέτησα στη θέση της. Επάνω σε αυτή την σφήνα θα πατήσει η ολόκληρη πλάκα χαλκού.
Επειδή τα κομμάτια χαλκού έχουν εξογκώματα προκειμένου να αναπαραστήσουν τα καρφιά (στα αληθινά πλοία τα καρφιά ήταν flat), στα σημεία που πατάει το ολόκληρο κομμάτι έτριψα με λίμα τα καρφιά ώστε να γίνουν επίπεδα και να πατήσει καλά το ολόκληρο κομμάτι χαλκού.

Στην φωτογραφία παρακάτω, έχουν τοποθετηθεί τρεις σφήνες με αυτόν τον τρόπο. Νομίζω ότι η διαφορά είναι παραπάνω από εμφανής και πάρα πολύ καλή.
Πάνω και κάτω κομμάτια φαίνονται σαν ένα, δηλαδή δεν εξέχουν περισσότερο από δέκατα του χιλιοστού, μιας και έχουν τριφτεί αυτά τα καρφάκια.

Αγοράσαμε μια αλοιφή γυαλίσματος και ένα βερνίκι ματ για την περαιτέρω διαδικασία του χαλκού.
Μετά από μικρή δοκιμή στο καράβι και στο πίσω μέρος σε σημείο που ο χαλκός είχε μαυρίσει τοποθέτησα την αλοιφή και το γυάλισα.
Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε τον χαλκό πριν την αλοιφή και στην δεύτερη τον χαλκό μετά την τοποθέτηση της αλοιφής.
Νομίζω και εδώ ότι η διαδικασία είναι πάρα πολύ καλή, ίσως στις φωτογραφίες δεν φαίνεται και τόσο, αλλά στην πραγματικότητα είναι πάρα πολύ καλή.

Η αλοιφή και το βερνίκι που θα χρησιμοποιηθούν είναι τα παρακάτω

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #187 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2011, 11:54:42 μμ »
Η πρώτη πλευρά είναι σχεδόν έτοιμη, λείπουν ελάχιστες πλάκες χαλκού.
Επίσης ξήλωσα μερικές πλάκες προκειμένου να τοποθετήσω και άλλες δύο σειρές κάτω από την πρώτη πάνω τετράδα.
Χρησιμοποίησα το overlap, εάν δεν σας έλεγα ότι έχει γίνει overlap θα μπορούσε κάποιος να το καταλάβει χωρίς να ψάχνει να το βρει;
Μερικές φωτογραφίες για να δείτε το overlap.
Μαρία-Φρεντερίκα

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #188 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2011, 12:03:21 πμ »
Overlap (football move): this combination involves a player running past the player with the ball at a close distance from a position behind the ball into space ahead of the ball. When performed skillfully, it is a very difficult play to defend against.

Εγώ δεν βλέπω κανένα Overlap εδώ, μόνο ένα καράβι με κάτι πλάκες χαλκού... Α, και που είσαι Μαρία... Χάσαμε την μπάλα με την ποιότητα της δουλειάς....  8) 8) 8) ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #189 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2011, 01:07:50 μμ »
Overlap (football move): this combination involves a player running past the player with the ball at a close distance from a position behind the ball into space ahead of the ball. When performed skillfully, it is a very difficult play to defend against.

Εγώ δεν βλέπω κανένα Overlap εδώ, μόνο ένα καράβι με κάτι πλάκες χαλκού... Α, και που είσαι Μαρία... Χάσαμε την μπάλα με την ποιότητα της δουλειάς....  8) 8) 8) ::salut::

Ευχαριστώ Νίκο για την δύναμη που μου δίνεις, ήδη έχω μάθει και στην πράξη μερικά βασικά πράγματα.
Μόλις τελειώσει ο χαλκός θα τον καθαρίσω και θα τον περάσω εγώ με πινέλο και με ματ βερνίκι, με τα πιστόλια βαφής δεν τα πάω καλά.
Υπάρχουν κάτι τεχνικές με παλαιώσεις αλλά μάλλον δεν θα το επιχειρήσω και αν το επιχειρήσω πάντα με δοκιμή.
Σε δοκιμές που έκανε ο Βασίλης με το βερνίκι, το αποτέλεσμα είναι μπορώ να πω πάρα πολύ καλό και ο χαλκός φαίνεται όπως ήταν στην αρχική του κατάσταση, αλλά αυτή τη φορά δεν γυαλίζει και είναι ματ.
Ο χαλκός όσο πάει και μαυρίζει και πιο πολύ, δεν ξέρω όμως πόσο καιρό θέλει να έρθει σε κατάσταση ας πούμε πιο παλαίωσης και αν τοποθετηθούν πάνω κατάρτια και λοιπά ίσως είναι δύσκολο να τον δουλέψεις.
Αυτό που με προβληματίζει ακόμα είναι κάποιες κλίσεις που πρέπει να έχουν τα κατάρτια, αυτά όμως δεν έχουν νομίζω την απαιτούμενη κλίση πάνω στο μοντέλο.
Μαρία-Φρεντερίκα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #190 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2011, 02:18:50 πμ »
Η τοποθέτηση του χαλκού τελείωσε.
Επόμενη εργασία είναι τα γυάλισμα και το βερνίκωμα του χαλκού.
Ακολουθούν 13 φωτογραφίες.
Μαρία-Φρεντερίκα

Αποσυνδεδεμένος darpomorza

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #191 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2011, 02:56:26 μμ »
καλα εχω εντυπωσιαστει απο την δουλεια σου, μπραβο και παλι μπραβο το πιο δυσκολο κοματι τελειωσε θα γινει καταπληκτικο

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #192 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2011, 03:19:25 μμ »
καλα εχω εντυπωσιαστει απο την δουλεια σου, μπραβο και παλι μπραβο το πιο δυσκολο κοματι τελειωσε θα γινει καταπληκτικο

Ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σου αρέσει η κατασκευή μου - μας.
Πίστεψέ με αν και πρώτη φορά που τοποθετούμε χαλκό δεν είναι κάτι το δύσκολο να το κάνει κανείς, απλά θέλει λίγο υπομονή μιας και τα κομμάτια είναι πάρα πολλά.
Πριν πολλά χρόνια ο άντρας μου είχε φτιάξει ένα πλοίο που ήθελε χαλκό, αλλά τελικά δεν τον έβαλε και ο λόγος ήταν η οξείδωση του χαλκού και πως θα φαινόταν μετά.
Πιστεύω πως με το βερνίκι που θα περαστεί το Cutty να μην υπάρξει διαχρονικό πρόβλημα.
Μαρία-Φρεντερίκα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #193 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2011, 06:32:01 μμ »
Ο χαλκός γυαλίστηκε και περάστηκε το πρώτο χέρι βερνίκι με πολύ καλά αποτελέσματα.
Μέχρι να στεγνώσει η πρώτη στρώση (θα περαστεί και ένα δεύτερο χέρι) ασχολήθηκα με την κατασκευή της βάσης επάνω στην οποία θα τοποθετηθεί η βάση στήριξης που παρέχεται με το κιτ.
Θα ανεβάσω φωτογραφίες από το τελικό αποτέλεσμα μόλις περαστεί και στεγνώσει και η δεύτερη στρώση από το βερνίκι.
Ακόμα έχει αγοραστεί μία τεμπέλα με το όνομα του πλοίου.
Μαρία-Φρεντερίκα

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #194 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2011, 11:10:15 μμ »
Βασίλη-Μαρία απλά καταπληκτικό αποτέλεσμα,πολλά μπράβο παιδιά ::salut::
 ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος kapten bisbics

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αιγάλεω
  • Νίκος
« Απάντηση #195 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2011, 12:14:06 πμ »
τα λογια ειναι περιττα μερικες φορες!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

::keep_mod::
Η δημιουργική στιγμή είναι σαν την ερωτική εξομολόγηση,
ΠΟΤΕ δεν προσχεδιάζεις πότε θα γίνει...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #196 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2011, 10:41:52 μμ »
Νίκο και Καπετάνιε ευχαριστώ πάρα πολύ.
Μαρία-Φρεντερίκα

Η τοποθέτηση του χαλκού τελείωσε όπως επίσης τελείωσε και το βερνίκωμα (2 χέρια).
Ο χαλκός δεν γυαλίζει μιας και χρησιμοποιήθηκε ματ βερνίκι, αλλά δεν ξέρω πως θα είναι το χρώμα του διαχρονικά και αν θα παραμείνει έτσι επειδή είναι η πρώτη μας επαφή με χαλκό, πιστεύω να μείνει έτσι για αρκετά χρόνια.
Οι φωτογραφίες ίσως χαλάνε το αποτέλεσμα αλλά όταν το βλέπεις από κοντά το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό και δεν έχει καμία σχέση με τις φωτογραφίες.
Έβαψα την βάση που περιείχε το κιτ με μαύρο χρώμα της Vallejo και τοποθέτησα την πινακίδα με το όνομα του πλοίου για να δω πως φαίνεται.

Μερικές φωτογραφίες από την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας του χαλκού.
Επίσης πριν περάσω στις κατασκευές των καταστρωμάτων θα κολληθούν οι τετράγωνες πόρτες στα ανοίγματα, θα τοποθετηθούν τρεις σειρές με πηχάκια αριστερά και δεξιά του σκάφους.
Μόλις τελειώσουν αυτές οι κατασκευές θα περαστεί το μαύρο χρώμα ακόμα ένα χέρι ίσως και δύο (ανάλογα) βερνίκι προκειμένου να φύγουν κάτι μικροδακτυλιές που υπάρχουν και έγιναν από την λιπαρότητα των δακτύλων.
Μαρία-Φρεντερίκα

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #197 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 07:29:37 μμ »
Καταπληκτική δουλειά ,'αξιζε πραγματικά ο κόπος σας.Και τι καρφί και κακό!Πολλά πολλά μπράβο ,ευχομαι καλή συνέχεια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #198 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 09:08:40 μμ »
Ευχαριστούμε πάρα πολύ Σταμάτη

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #199 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2011, 05:58:27 μμ »
Βάφτηκε το τιμόνι μαύρο ματ χρώμα, επίσης θα πρέπει να τοποθετηθεί και ο χαλκός κάτω από την γραμμή των νερών.
Λυγίστηκαν τέσσερεις σανίδες 1,5Χ3 χιλιοστά, οι οποίες θα τοποθετηθούν στα πλαϊνά του πλοίου. Πριν τοποθετηθούν θα τις βάψω με άσπρο ματ χρώμα.

Μαρία-Φρεντερίκα