Αποστολέας Θέμα: Cutty Sark by Sergal 1:78 step by step  (Αναγνώστηκε 65446 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
Απ: Cutty Sark by Sergal 1:78 step by step
« Απάντηση #150 στις: Αυγούστου 21, 2011, 11:39:10 μμ »
Ωραία δουλειά με μεράκι και προσοχή...

Ερώτηση: Μήπως να βερνίκωνες τα κομμάτια πριν τα κολλήσεις; Η κυανοακρυλική πώς αντιδρά με τον χαλκό;  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #151 στις: Αυγούστου 21, 2011, 11:49:27 μμ »
Ωραία δουλειά με μεράκι και προσοχή...

Ερώτηση: Μήπως να βερνίκωνες τα κομμάτια πριν τα κολλήσεις; Η κυανοακρυλική πώς αντιδρά με τον χαλκό;  :wink:

Ευχαριστώ πολύ Νίκο.
Η κυανοακρυλική αντιδρά πάρα πολύ καλά με τον χαλκό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Τα κομμάτια γιατί να τα βερνικώσω; Επειδή γυαλίζουν λες;
Δεν ξέρω απ' ότι μου λέει ο Βασίλης εάν πιάνει επάνω κάποιο βερνίκι ματ , δεν το γνωρίζουμε αυτό.
Έχουμε ακρυλικό βερνίκι ματ της Winsor & Newton όπως επίσης και νεφτιού ματ διαφόρων εταιρειών.
Όμως επειδή έχουμε βάψει με ακρυλικά δεν θα ριψοκινδυνέψουμε τα νεφτιού.
Θα κάνω όμως μια δοκιμή με το ακρυλικό βερνίκι πάνω σε πλάκες χαλκού για να δω πώς αντιδρά.
Εσύ τι γνώμη έχεις;
Μαρία-Φρεντερίκα
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #152 στις: Αυγούστου 21, 2011, 11:53:20 μμ »
Όσο νωρίτερα σφραγίσεις τον χαλκό, τόσο καλύτερα θα δέιχνει και θα διατηρήσει το χρώμα του... Εκτός αν δεν θέλεις να δείχνει τόσο σατινέ και να τον αφήσεις να μαυρίσει λίγο από τον αέρα... Αλλά μια πεντακάθαρη σατινέ χάλκινη γάστρα θα δέιχνει επιβλητική, ειδικά σε αυτή την κλίμακα...  ::salut::

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #153 στις: Αυγούστου 21, 2011, 11:56:54 μμ »
Όσο νωρίτερα σφραγίσεις τον χαλκό, τόσο καλύτερα θα δέιχνει και θα διατηρήσει το χρώμα του... Εκτός αν δεν θέλεις να δείχνει τόσο σατινέ και να τον αφήσεις να μαυρίσει λίγο από τον αέρα... Αλλά μια πεντακάθαρη σατινέ χάλκινη γάστρα θα δέιχνει επιβλητική, ειδικά σε αυτή την κλίμακα...  ::salut::

Συμφωνώ, αλλά με τι βερνίκι να τον σφραγίσω; Αυτό είναι το ερώτημα.
Μαρία - Φρεντερίκα

Αποσυνδεδεμένος blackglaze

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χριστουπολη - Πορτο...πηγαινε ελα.
« Απάντηση #154 στις: Αυγούστου 22, 2011, 01:10:44 πμ »
Ενα μπραβο στους καλλιτεχνες! ::salut::

Εαν βρεθει το βερνικι για τον χαλκο, (φανταζομαι βερνικια για μεταλλα ειτε διαλυτου ειτε ακρυλικα πιθανον να κανουν) προτεινω η μια πλευρα να δειχνει καθαρος χαλκος και η αλλη πλευρα οξειδωμενη...η μηπως οχι? Οπως και ναχει, εχει ενδιαφερον ειτε ετσι ειτε αλλιως.::agree::

...μου λειπει το ναυπηγειο μου με αυτα που βλεπω...

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #155 στις: Αυγούστου 22, 2011, 03:20:13 πμ »
  Μαρία ο χαλκός δείχνει πολύ ωραίος , θα πρότεινα , αν δεν το κάνεις ήδη , να χρησιμοποιείς γάντια κατά την τοποθέτησή του γιατί το λίπος από τα χέρια τον λερώνει , αφού τον τελειώσεις κάλυψέ τον με ζελατίνη για να προχωρήσεις στην ιστιοφορία και τις υπερκατασκευές , μέχρι να δεις πως θα τον σφραγίσεις , υπάρχουν διάφορα χημικά που χρησιμοποιούν για τα έργα τέχνης αλλά δεν γνωρίζω αν είναι διαθέσιμα για το κοινό ή αν κάνουν για το συγκεκριμένο είδος και πάχος χαλκού . Όπως και να έχει είμαι σίγουρος ότι θα κάνετε το καλύτερο . Καλή συνέχεια , αν και παρατήρησα μια ζαβολιά  :mrgreen: ο Βασίλης βάζει τον χαλκό ;;; :mrgreen:  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #156 στις: Αυγούστου 22, 2011, 11:38:13 πμ »
αν και παρατήρησα μια ζαβολιά  :mrgreen: ο Βασίλης βάζει τον χαλκό ;;; :mrgreen:  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αγαπητέ repetan,
Πως παρατήρησες και από ποια φωτογραφία αυτή τη ζαβολιά που λες;
Μάλλον την παρατήρησες από τις φωτογραφίες με τα χέρια.
Η παρατήρησή σου σε πληροφορώ ότι είναι μεγάλο λάθος, big mistake που λένε στο UK, με τα χεράκια μου βάζω τον χαλκό. Τι να κάνω αυτά τα χέρια μου έδωσε η μητέρα φύση όσο και αν σου φαίνεται απίστευτο το ότι μια γυναίκα μπορεί να φτιάξει ένα πλοίο, σε πληροφορώ και πάλι ότι μπορεί, έχω βοηθήσει σε πάρα πολλές κατασκευές.
Τώρα εάν σαν μοντελιστής είμαι καλή ή κακή δεν με ενδιαφέρει καθόλου, αυτό μπορώ να κάνω.
Δεν λέω έχει επέμβει πολλές φορές ο άντρας μου, άλλωστε είναι η πρώτη μου τέτοια κατασκευή. Η κατασκευή όμως κατά το 90% ανήκει σε μένα και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
Repetan να μην είσαι τόσο δύσπιστος με τους ανθρώπους, δεν έχω την πρόθεση να κοροϊδέψω κανέναν, όχι μόνο εγώ αλλά και ο σύντροφός μου.
Μπορούσα μάλιστα να πω ότι το έβαψα εγώ, δεν το έκανα όμως και είπα ποιος το έβαψε.
Τώρα πως βγάζεις αυτά τα συμπεράσματα είναι δικό σου και μόνο θέμα κρίνοντας μόνο και μόνο από δύο χέρια, μάλλον θα πρέπει οι φωτογραφίες να δείχνουν και πρόσωπα για να βγάζεις καλύτερα συμπεράσματα.

Εάν είχες οποιαδήποτε αμφιβολία μπορούσες να στείλεις προσωπικό μήνυμα και όχι να γράψεις στο θέμα αυτό και να το βλέπουν και οι υπόλοιποι αυτό που έγραψες.
Με αυτόν τον τρόπο νομίζω ότι προσβάλεις τον άλλο.

Μένω στην Ελλάδα πολλά χρόνια και είμαι σε θέση να καταλάβω απόλυτα πολλά πράγματα.
Δεν με πειράζει καθόλου σχόλια του τύπου όπως εκεί έχει λάθος, δεν είναι σωστό αυτό, με πειράζει όμως αφάνταστα να λέει κάποιος ότι τον κοροϊδεύω στο στυλ βλέπω μια ζαβολιά εδώ.

Μάλλον την περιγραφή της κατασκευής θα πρέπει να την σταματήσω εδώ και αυτό θα κάνω.

Θα παρακαλέσω θερμά τους υπεύθυνους του forum να διαγράψουν το θέμα Cutty Sark.

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους,
Μαρία - Φρεντερίκα

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #157 στις: Αυγούστου 22, 2011, 12:55:12 μμ »
Μιας και έχω κάνει και κυανόκρανος του ΟΗΕ (τρομάρα μου!!!  :mrgreen:) θα επέμβω για να επιτευχθεί συμβιβασμός...

Μαρία νομίζω ότι παρεξήγησες τα γραφόμενα, σε παρακαλώ να λάβεις υπόψην και τα εμότικον που χρησιμοποίησε ο repetan, αν και νομίζω ότι θα εξηγήσει και ο ίδιος και θα λυθεί η παραξήγηση...

Ακόμα και κακόβουλο να ήταν το σχόλιο (που δεν το νομίζω καθόλου, μάλλον αστεϊσμός ήταν), δεν νομίζω ότι ένα άτομο θα έπρεπε να σε κάνει να αποστρέφεσαι τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ....

Παρακαλώ τον συμφορουμίτη repetan να δώσει μια λύση στην παρεξήγηση και την Μαρία να αναθεωρήσει....

Τώρα που αρχίζουν τα καλά θα μας αφήσεις / αφήσετε;  ::keep_mod:: ::keep_mod:: :cry: :cry:

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #158 στις: Αυγούστου 22, 2011, 01:00:22 μμ »
Προηγούμενο μου post φαίνεται και λυπάμαι, δεν έγινε κατανοητό απο ορισμένους.....
Ας το ξαναδιαβάσουν
                            Η καλαισθησία  είναι θέμα προσωπικό και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
                            Η όποια γνώμη είναι προσωπική εκτίμηση και δεν μπορεί να επιβληθεί.
                            Κάθε  καλοπροαίρετη επισήμανση είναι  πρώτα αφανής.
                                           Ο μοντελισμός είναι χώρος ευγενών.
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #159 στις: Αυγούστου 22, 2011, 04:49:54 μμ »
  Ξεκινώ πριν από όλα ζητώντας συγμώμη , δεν είχα καμμία πρόθεση να προσβάλω κανέναν και ειδικά εσάς που είσαστε από αυτούς στο forum που με ευχαρίστηση παρακολουθώ τα post σας . Το σχόλιο έγινε προς χάριν αστεισμού και καμμία σοβαρότητα δεν είχε ή υπόνοια προσβολής προς κανένα εξ ου και τα  :mrgreen: :mrgreen: και πάλι ζητώ συγνώμη και προς θεού θα είναι κρίμα μια τόσο καλά εκτελεσμένη δουλειά να μη συνεχιστεί ( στο forum ) και εγώ να είμαι η αιτία . Τα υπόλοιπα σε pm .  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #160 στις: Αυγούστου 22, 2011, 10:57:54 μμ »
  Ξεκινώ πριν από όλα ζητώντας συγμώμη , δεν είχα καμμία πρόθεση να προσβάλω κανέναν και ειδικά εσάς που είσαστε από αυτούς στο forum που με ευχαρίστηση παρακολουθώ τα post σας . Το σχόλιο έγινε προς χάριν αστεισμού και καμμία σοβαρότητα δεν είχε ή υπόνοια προσβολής προς κανένα εξ ου και τα  :mrgreen: :mrgreen: και πάλι ζητώ συγνώμη και προς θεού θα είναι κρίμα μια τόσο καλά εκτελεσμένη δουλειά να μη συνεχιστεί ( στο forum ) και εγώ να είμαι η αιτία . Τα υπόλοιπα σε pm .  ::salut::

Εντάξει το θέμα έληξε, δέχομαι την εξήγηση που δίνεις, απλά δεν γίνεται να κρίνεις κάτι μόνο από μια φωτογραφία.
Επειδή δεν έχω ξαναφτιάξει καράβι από την αρχή μόνη μου και έχω κάποιον δίπλα μου και με βοηθάει, έχει φτιάξει και αυτός μερικά πράγματα, όπως έχω φτιάξει και εγώ γι' αυτόν σε άλλα καράβια, το σχόλιό σου το έλαβα ως προσβολή.
Anyway do not judge a book by its cover.
Μαρία-Φρεντερίκα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #161 στις: Αυγούστου 22, 2011, 11:01:01 μμ »
Ενα μπραβο στους καλλιτεχνες! ::salut::

Εαν βρεθει το βερνικι για τον χαλκο, (φανταζομαι βερνικια για μεταλλα ειτε διαλυτου ειτε ακρυλικα πιθανον να κανουν) προτεινω η μια πλευρα να δειχνει καθαρος χαλκος και η αλλη πλευρα οξειδωμενη...η μηπως οχι? Οπως και ναχει, εχει ενδιαφερον ειτε ετσι ειτε αλλιως.::agree::

...μου λειπει το ναυπηγειο μου με αυτα που βλεπω...

Ευχαριστούμε πολύ, καλή η ιδέα σου, μόλις τελειώσει η τοποθέτηση του χαλκού θα μελετήσουμε το ζήτημα.
Μαρία-Φρεντερίκα

Αποσυνδεδεμένος EchiDNA

• Keep modeling!
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Γιώργος
« Απάντηση #162 στις: Αυγούστου 23, 2011, 10:36:43 πμ »
Μετά από αρκετές μέρες μπήκα να δω τις εξελίξεις, πραγματικά εξεπλάγην!!!  :) :) :)

Ένα μεγάλο μπράβο Μαρία-Φρεντερίκα, πραγματικά το καραβάκι σου γίνεται φανταστικό! Keep up the good work!!!  ::salut::
................|........|.......|
...............)_)....)_)....)_)
..............)___).)___).)___)\
.............)____)____)_____)\\  ......._____|____|____|____\\\__  -------\___________________/

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #163 στις: Αυγούστου 24, 2011, 11:39:59 πμ »
Μετά από αρκετές μέρες μπήκα να δω τις εξελίξεις, πραγματικά εξεπλάγην!!!  :) :) :)

Ένα μεγάλο μπράβο Μαρία-Φρεντερίκα, πραγματικά το καραβάκι σου γίνεται φανταστικό! Keep up the good work!!!  ::salut::

Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα είμαι πολύ ικανοποιημένη από την κατασκευή.
Να τελειώσει και ο χαλκός για να δούμε πως δείχνει.
Στο μόνο ίσως που δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένη είναι ότι δεν φαίνονται καλά τα σανιδάκια πετσώματος και σ' αυτό φταίει άλλος  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Σε ερωτήσεις που του κάνω συνέχεια μου λέει το παρακάτω :

Painting The Hull.

While the hull was still clear of any fittings, I decided it would be a good time to paint the hull. Humbrol paint number seventy four was the colour used for the buff. The whole hull above the water line was painted using a quarter inch brush. After the coat of paint had dried, the hull was sanded back using fine wet and dry paper. This was repeated eight times to get rid of slight imperfections and grain. The last two coats were rubbed down with wire wool to give the hull a totally smooth finish. I know that some people may think that this procedure is excessive, but at 1:78 scale, no grain or caulking lines should be visible as they would certainly detract from the authenticity of the model. It would be like trying to reproduce rivet detail on a 1:96 scale warship, the result inevitably having oversize rivets, and marring the overall effect.

Μαρία-Φρεντερίκα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #164 στις: Αυγούστου 24, 2011, 11:43:09 πμ »
Ένα μικρό update από την μέχρι τώρα τοποθέτηση του χαλκού. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα μέχρι τώρα.

Εάν δεν ήταν το Cutty Sark και για παράδειγμα ήταν άλλο καράβι πιο παλιάς εποχής τον χαλκό θα τον τοποθετούσα από κάτω προς τα πάνω, όμως τον τοποθετώ βάση οδηγιών της Mantua. Το πλεονέκτημα είναι ότι έχω μια καθαρή γραμμή νερών, παρά η γραμμή να σχηματιζόταν από κατάλληλα διαμορφωμένα κομμάτια χαλκού.

Κάναμε μερικές δοκιμές βερνικώνοντας με διάφορα βερνίκια τον χαλκό, το αποτέλεσμα ήταν μπορώ να πω καλό ειδικά με ακρυλικό βερνίκι Galeria της Winsor & Newton και η γυαλάδα έφυγε. Τώρα εάν σφραγίσουμε το καράβι θα δούμε, αυτό θα αποφασιστεί εφόσον τελειώσει η διαδικασία τοποθέτησης του χαλκού και από τις δύο πλευρές του καραβιού. Θα ανεβάσω φωτογραφίες την επόμενη φορά για να δείτε το αποτέλεσμα από το βερνίκι.

Στα σημεία που υπάρχουν οι κόκκινοι κύκλοι θα τοποθετηθούν κατάλληλα διαμορφωμένα κομμάτια χαλκού ώστε να κλείσουν τα κενά.

Μαρία-Φρεντερίκα

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #165 στις: Αυγούστου 24, 2011, 01:27:15 μμ »
Πάρα πολύ καλή και μεθοδική δουλειά μέχρι στιγμής Μαρία-Φρεντερίκα, το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και μου αρέσει πάρα πολύ!
Καλή συνέχεια!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #166 στις: Αυγούστου 24, 2011, 07:30:51 μμ »
Πάρα πολύ καλή και μεθοδική δουλειά μέχρι στιγμής Μαρία-Φρεντερίκα, το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και μου αρέσει πάρα πολύ!
Καλή συνέχεια!
Ευχαριστώ πάρα πολύ ALEX και χαίρομαι που σου αρέσει η ως τώρα κατασκευή.
Μαρία-Φρεντερίκα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #167 στις: Αυγούστου 25, 2011, 11:58:56 μμ »
Ανέβασα δύο μικρά βίντεο στο youtube για να δείτε το πώς τοποθετώ τον χαλκό.
Βάζω τον χαλκό από την αριστερή πλευρά του πλοίου μέχρι να δημιουργηθούν τα κενά στα οποία θα τοποθετηθούν κατάλληλα διαμορφωμένες σφήνες.
Μαρία-Φρεντερίκα

Αποσυνδεδεμένος kapten bisbics

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αιγάλεω
  • Νίκος
« Απάντηση #168 στις: Αυγούστου 26, 2011, 01:14:33 πμ »
Aυτααααααααααα είναι !!!!!

::keep_mod:: ::keep_mod:: ::keep_mod:: ::keep_mod:: ::keep_mod::

::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Εξαιρετικό!
Η δημιουργική στιγμή είναι σαν την ερωτική εξομολόγηση,
ΠΟΤΕ δεν προσχεδιάζεις πότε θα γίνει...

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
« Απάντηση #169 στις: Αυγούστου 26, 2011, 02:18:04 πμ »
Προηγούμενο μου post φαίνεται και λυπάμαι, δεν έγινε κατανοητό απο ορισμένους.....
Ας το ξαναδιαβάσουν
                            Η καλαισθησία  είναι θέμα προσωπικό και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
                            Η όποια γνώμη είναι προσωπική εκτίμηση και δεν μπορεί να επιβληθεί.
                            Κάθε  καλοπροαίρετη επισήμανση είναι  πρώτα αφανής.
                                           Ο μοντελισμός είναι χώρος ευγενών.
Thx

x100000000000

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #170 στις: Αυγούστου 26, 2011, 02:22:33 πμ »
Εξαιρετικη δουλεια Μαρια- Φρεντερικα!!! Πολλα, παρα πολλα μπραβο!!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #171 στις: Αυγούστου 26, 2011, 01:54:22 μμ »
Καπετάνιε τώρα είδα ότι σε λένε Νίκο.
Νίκο λοιπόν σε ευχαριστώ πολύ.

Κύριε Γιάννη ευχαριστώ και σας πάρα πολύ, χαθήκατε όμως, δεν θα δούμε καμιά ιδιοκατασκευή από σας;

Μαρία-Φρεντερίκα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #172 στις: Αυγούστου 27, 2011, 12:26:27 πμ »
Οι ολόκληρες πλάκες χαλκού έχουν πλέον τελειώσει, παραμένουν μόνο ελάχιστες εμπρός και πίσω.
Στη συνέχεια θα διαμορφωθούν κατάλληλες πλάκες χαλκού ώστε να μπουν στα κενά.
Οι επόμενες φωτογραφίες θα είναι από το τελείωμα της εργασίας με τον χαλκό.
Μαρία-Φρεντερίκα

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #173 στις: Αυγούστου 27, 2011, 02:09:24 πμ »
SUPERB!!!!!!!!

Εχεις δικιο Μαρια- Φρεντερικα, εχω χαθει τελευταια αλλα αυτο δεν σημαινη οτι δεν μοντελιζω  :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #174 στις: Αυγούστου 27, 2011, 05:41:34 μμ »
Τελικά ο χαλκός φαίνεται πολύ πιο όμορφα από ό,τι φανταζόμουν, ειδικά όταν τοποθετείται κι όπως πρέπει.
Τέλεια ιδέα και το βίντεο
Το ζήτημα της πιθανής οξείδωσης του είναι ένα θέμα πάντως.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum