Αποστολέας Θέμα: SU-27D 1:72 (Italeri) Black Russian  (Αναγνώστηκε 6258 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
SU-27D 1:72 (Italeri) Black Russian
« στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 10:50:12 μμ »
Καλησπέρα παίδες.

Όσο στεγνώνει το αστάρι στο Zero είπα να αρχίσω το SU27D της Italeri σε κλίμακα 1:72.  Όλο ΟΟΒ χωρίς βελτιώσεις κτλ.
Επειδή μου άρεσε πολύ το κατάμαυρο F18C του geomar93 μου κόλλησε να το βάψω έτσι. Κατάμαυρο με τα κόκκινα αστέρια. Νομίζω ότι θα του πηγαίνει.
Αρχίζοντας από που αλλού από το cockpit, η Italeri δεν μας τα λέει καλά...
Καταρχάς δίνει για τον πίνακα οργάνων και την γενική περιοχή του cockpit το Light Ghost Grey.  Σε όλες όμως τις φωτογραφίες που βρήκα στο Internet
το cockpit είναι απόχρωση του μπλε.  Καθαρότατη, και δεν έχει καμία σχέση με το Light Ghost Grey.
Επίσης το κάθισμα το δίνει και αυτό Light Ghost Grey με κόκκινα (!) μαξιλάρια. Από τις ίδιες φωτογραφίες όμως νομίζω ότι είναι κατάμαυρο.  Μαύρο πλαίσιο
με μαύρα ή σκούρα γκρι μαξιλάρια.

Και πάμε στο σύστημα προσγείωσης που και εδώ δίνει το ίδιο χρώμα με το cockpit, δηλαδή το Light Ghost Grey.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω καμιά καλή φωτογραφία του ΣΠ αλλά και εδώ νομίζω ότι όντως είναι το ίδιο χρώμα με το Cockpit, ήτοι ... Μπλε!

Έχει ασχοληθεί κανείς να επιβεβαιώσει τα χρώματα;  Το πιο κοντινό σε παλιό cockpit νομίζω είναι το 65 (Aircraft blue) της Humbrol.
Συμβουλές;

Ευχαριστώ
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
Απ: SU-27D 1:72 (Italeri) Black Russian
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 05, 2011, 11:47:32 μμ »
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

To be continued...  Συνεχίζεται...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 06, 2011, 12:19:06 πμ »
Καλη συνεχεια Γιωργο!
Σαν κιτ πως ειναι γενικα?
Δινει ανοιχτη καλυπτρα?
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 06, 2011, 02:22:31 πμ »
Ηρθα και βλεπω πυρετός  το σαββατόβραδο απο τα ρώσικα.  ::salut::

Kαλύπτρα δίνει και έχει μια χαρά εφαρμογή. Στις γραμμώσεις μας τα χαλάει και είναι κρίμα. Εξογκωμενες όσο δεν πάει και στην άτρακτο θυμάμαι λείπουν μερικές.
Εκτός επιφανειών ελέγχου, τη "σχάρα" που βοηθά την εισαγωγή έξτρα αέρα κάτω και  εξαερισμού εκτονωσης πυροβόλου δηλαδή. Κριμα που δεν το καναν τοσο προσεγμένο, επειδή και στο πισω μερος  κ***λέει να κάνεις  τους κινητήρες με διάφορους τόνους μεταλλικού και μολυβί. Σήμα κατατεθέν στα 27/33αρια.
Εκεί αν ειχε και περισσοτερες λεπτομέριες θα λεγα οκ, μιας και μονο αυτό έχω δει στην αγορά απο τα 27αρια.
Α και το su-34 είναι καλό επίσης, απο ιταλιερι μόνο που αυτό είναι που έβγαλε τα flanker ασπροπρόσωπα στην 1:72 απο οσα εχω δει σε μαγαζια.
To κάθησμα καλούτσικο και οντως τα όργανα θα μπορούσαν να ναι πιο σωστά + χαλκομανίες. Κλειστή η μη καλύπτρα, φαίνονται πολύ τα ατιμα.
Οι χαλομανίες είναι που σου σπάνε τα μπιπ γενικά, διπλώνουν και κόβονται με το παραμικρό, πολύ λεπτές!

Στο καλούπωμα δεν βλεπω κανενα προβλημα να έχει ουτε και θυμαμαι.

Στα συν είναι ο οπλισμός και νομίζω (σε a2a) που δινει r-27r,em,t και τους ρ-73. Το σύστημα προσγείωσης θα διαφωνήσω,  μια χαρά είναι  σε λεπτομέρεια, δίνει και δυνατότητες να παίξεις με δικές σου μοντες. Τα 'τοιχωματα' των φωλεών ομοίως. Ξύσημο δεν θέλει γενικά το αφος,δεν το σηκώνει άλλωστε με τη χαραξη που χει. Μακάρι και να χε πιο μικρό κώνο, μπας και δινε τη δυνατότητα το κιτ για su-35+++

giwrgosd καλή συνέχεια και να σου  βγει gg το εργαλείο. Για τη βαφή σου όμως, γιατί δεν του βάζεις και τα canards????? Στο 33άρι πηγαίνει πιο πολύ αυτή η βαφή, βλέπε black dragon skin, trust me. Ειδικά με τον γκρι δράκο πάνω. Στα 27 το αντίθετο νομίζω.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 06, 2011, 10:52:22 πμ »
Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με τον Αντώνη ( :?: ). Είναι ένα καλό ευχάριστο κιτ.
Στα μείον η υπερυψωμένη λεπτομέρεια (πρέπει να είναι αρχαίο το καλούπι), τα λάθος χρώματα στις οδηγίες, και το cockpit που θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο.
Σε γενικές γραμμές δεν με παίδεψε μέχρι στιγμής.  Τρίψιμο ήθελε στις ενώσεις των φτερών σε κάτι σκαλοπάτια...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 06, 2011, 12:38:23 μμ »
Ένα ακόμα μειονέκτημα του κιτ που μόλις ανακάλυψα. Pins καλουπιού στα χειρότερα σημεία!
Και καλά να είναι υπερυψωμένα να τα τρίψει ΑΝ χωράει ντουκόχαρτο ή λίμα... Έλα που πολλά είναι βαθουλώματα.

Αν και εντελώς λάθος τα canards που δίνει η Italeri, μάλλον θα τα βάλω.  Ούτως ή άλλως φανταστικό βάψιμο θα είναι.
Για το "Black Dragon" εννοείς μάλλον αυτό ε;

Είναι πραγματικά υπέροχο, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρω κάτι τέτοιο.  Για aftermarket decals δεν με βλέπω, οπότε απλά μαύρο σε στυλ κατάσκοπος των δύο ηπείρων light edition... ;)

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 06, 2011, 02:26:21 μμ »

Αν και εντελώς λάθος τα canards που δίνει η Italeri, μάλλον θα τα βάλω.  Ούτως ή άλλως φανταστικό βάψιμο θα είναι.
Για το "Black Dragon" εννοείς μάλλον αυτό ε;
(Image removed from quote.)

Είναι πραγματικά υπέροχο, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρω κάτι τέτοιο.  Για aftermarket decals δεν με βλέπω, οπότε απλά μαύρο σε στυλ κατάσκοπος των δύο ηπείρων light edition... ;)

Πωπω τι είναι αυτή η οπτασία;

Αυτό είναι πραγματικό αεροπλάνο ή what if; Και σε τί κλίμακα είναι;

Πάντως αφού κάνεις φανταστικό αεροπλάνο, θα μπορούσες να βρείς κάτι παρόμοιο σχέδιο στο internet και να το σουλουπώσεις σε χρώμα και διαστάσεις στο photoshop, να το εκτυπώσεις και να έχεις τα δικά σου home made decals.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 06, 2011, 02:56:30 μμ »

Πωπω τι είναι αυτή η οπτασία;

Αυτό είναι πραγματικό αεροπλάνο ή what if; Και σε τί κλίμακα είναι;
Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από το site του LockOn, παιχνίδι για PC. Αλλά νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο βάψιμο στην πραγματικότητα. O Γούγλης μου έβγαλε αρκετά αποτελέσματα αλλά δεν τα έψαξα όλα.

Πάντως αφού κάνεις φανταστικό αεροπλάνο, θα μπορούσες να βρεις κάτι παρόμοιο σχέδιο στο internet και να το σουλουπώσεις σε χρώμα και διαστάσεις στο photoshop, να το εκτυπώσεις και να έχεις τα δικά σου home made decals.
Ίσως σε 5-6 χρόνια να έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο. Επίσης δεν έχω έγχρωμο printer, οπότε για τώρα το ξεχνάμε.
Θα συμφωνήσω 100% ότι είναι υπέροχο βάψιμο!

Αποσυνδεδεμένος EMPEROR

• Αεροπλανάς!!!!!
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πάρος
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 09, 2011, 08:46:42 μμ »

Αποσυνδεδεμένος EMPEROR

• Αεροπλανάς!!!!!
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πάρος
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 09, 2011, 08:48:19 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 10, 2011, 11:58:06 μμ »
Επαναλαμβανομαι ...αλλά δεν αντεχω...ολες αυτες οι νεες παραλλαγες δεν παιζονται...αντε να τα δω και τελειωμενα ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 12, 2011, 02:45:25 μμ »
Eίναι και το α/φος τέτοιο..
Τόσο τζαμάτο, ειδικά με τα r-27, δεν έχω δει ξανά πλακα πλάκα. Το ομορφαίνουν τα φορτία του αυτό.
Με η χωρίς φορτίο,με τέτοιες βαφές δεν τυχαίνει το μοντέλο, πετυχαίνει! Ειδικά με τον απαυτόν-το-δράκο στην ανω ατρακτο...
Δώστου

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 10, 2011, 07:11:47 μμ »
Καλησπέραααααα...
Μπαίνει και η ʼνοιξη σιγά σιγά, φτιάχνει ο καιρός, ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες... Καιρός για βάψιμο!!!
Ο μαύρος Ρώσος έγινε... εμ... μαύρος ;; !!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ολοκάθαρο γυαλιστερό μαύρο σμάλτο Revell... Το 1ο χέρι έκανε σχεδόν μια μέρα να στεγνώσει, όμως σήμερα που έριξα το 2ο το "άπλωσα" στον Ήλιο και στέγνωσε σε μερικές ωρίτσες...  Για καλό και για κακό πάντως θα το αφήσω μερικές μέρες πριν συνεχίσω.

Παρατήρησα ότι στην περιοχή του πυροβόλου βάφεται με διάφορα μεταλλικά...  Όπως να ναι ή υπάρχει συγκεκριμένο pattern ;
Το ίδιο για τους κινητήρες...

Δείχνει πολύ επιβλητικό πάντως έτσι μαύρο γυαλιστερό. Τόσο πολύ που σκέφτομαι να το αφήσω έτσι και να μην περάσω ματ βερνίκι στο τέλος.
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 10, 2011, 08:06:25 μμ »
 ::arrowred:: Για τα  "μεταλικα" στο πυροβολο μην ανχωνεσαι... βρες μια φωτο και βαφτα αναλογα
 ::arrowred:: Για το βερνικι νομιζω οτι η λυση ειναι ενα σατινε τελειωμα για να "δεσουν" ολα μαζι χρωματα και χαλκομανιες

... αντε τελειωνε... εχω αγωνια...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 10, 2011, 08:54:38 μμ »
Πάντως μην δοκιμάσεις να το ματιάσεις εγώ την πάτησα με το μαύρο Μιγκ 31...

Πολύ όμορφο...  :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 10, 2011, 09:56:34 μμ »
::arrowred:: Για τα  "μεταλικα" στο πυροβολο μην ανχωνεσαι... βρες μια φωτο και βαφτα αναλογα
 ::arrowred:: Για το βερνικι νομιζω οτι η λυση ειναι ενα σατινε τελειωμα για να "δεσουν" ολα μαζι χρωματα και χαλκομανιες

... αντε τελειωνε... εχω αγωνια...
Συμφωνώ και επαυξάνω  :wink: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 10, 2011, 11:02:45 μμ »
Ωραια δουλεια!!Μ αρεσει πολυ!!!

Μου βαζεις ιδεες για το δικο μου !!!!Αχου αχου :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 16, 2011, 09:30:05 μμ »
Βασικά... Καλησπέρα σας!

Συννεφιές σήμερα, αλλά ξύπνησα με διάθεση να προχωρήσω τον Ρώσσο.
Έτσι φασκιώθηκε για να ψεκαστεί το πρώτο από τα διάφορα μεταλλικά...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Και το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής είναι αυτό (αφού ξε-φασκιώθηκε...)
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αυτή τη φορά ψέκασα το μεταλλικό (Revell 91 Steel) πιο διαλυμένο και με full πίεση. Νομίζω έκατσε αρκετά καλά.
Απ' ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει κάποιο στάνταρντ για το βάψιμο των μεταλλικών των κινητήρων... Ή υπάρχει;
Τι χρώματα προτείνετε να χρησιμοποιήσω;

Καλό βράδυ σε όλους.
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 16, 2011, 10:28:12 μμ »
Για τα "μεταλικα" θα σου προτεινα να αρχισεις με τα Μεταλ κοτ της τεστορς , εχουν πολλες μεταλικες αποχρωσεις και στρωνουν... "τζαμι". Μετα ειναι και τα ακλαντ - φανταστικα - μονο θελουν προσοχη ...εμμμμ...ειναι λιγο ...θα καταλαβεις οταν τα δεις, και τελος οι σκονες της ταμιγια... αυταααααά...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 16, 2011, 10:35:30 μμ »
Εεεεε...
Ναι... Ευχαριστώ για τις προτάσεις...
Η ερώτηση ήταν περισσότερο για αποχρώσεις που προτείνετε...

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 16, 2011, 10:43:56 μμ »
Εεεεε...
Ναι... Ευχαριστώ για τις προτάσεις...
Η ερώτηση ήταν περισσότερο για αποχρώσεις που προτείνετε...
Φιλε μου απλα τα πραγματα...τουλαχιστον για μενα... παρε οσο ποιο πολλα μεταλικα χρωματα μπορεις, κοιτα τη φωτο που εχεις , και βαψε με αυτο που βλεπεις ποιο καταληλο :wink:

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 17, 2011, 02:21:01 πμ »
Πολύ sci-fi η εμφανιση του Su, Γιώργο, μόνο οι άσπρες εισαγωγές θεωρώ οτι χαλάνε την γενική εικόνα, μήπως να τις βάψεις μέχρι κάποιο σημείο μαύρες?

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 17, 2011, 09:10:05 πμ »
Γιώργο θα συμφωνήσω με τον Albert83, μάλλον θα έδειχνε καλύτερα μαύρο το τμήμα της εισαγωγής μέχρι εκεί που αρχίζει το "εσωτερικό" ::arrowdown::

Για τα μεταλλικά που θέλεις, τσέκαρε μερικές φωτο και βασίσου σε burnt & natural steel για τις εξαγωγές, polished steel & gunmetal για την περιοχή του πυροβόλου.

Καλή συνέχεια, βγαίνει πολύ όμορφο "στα μαύρα" ::icon_thumright:: :mrgreen:

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 17, 2011, 11:54:48 πμ »
Ευχαριστώ για τα σχόλια και τις συμβουλές σας!
Μπορεί να έχετε και δίκιο για τις εισαγωγές.
Ίσως μαύρο ματ... ή κάτι σε GunMetal;...

Μάλλον όμως θα πρέπει να μείνει λίγο στην άκρη μέχρι να προμηθευτώ τα επιπλέον μεταλλικά χρώματα που χρειάζεται.

Για ξεπέτα, έχει πάρει τον χρόνο του το άτιμο.
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 17, 2011, 05:54:57 μμ »
Δεν θα έλεγα στα χωνιά Gunmetal :roll: ματ μαύρο (ή έστω σατέν) νομίζω πολύ καλύτερα :wink:

Γ.

Spoiler (hover to show)
Qui tangit frangatur

Tags: su-27 flanker