Αποστολέας Θέμα: Castrol Celica GT Four 1:24 Tamiya  (Αναγνώστηκε 6457 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
Απ: Castrol Celica gtfour 1:24 Tamiya.
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 07:24:24 μμ »
Μετά από μέρες μια μικρή πρόοδος!
Στην ουσία το δεύτερο στάδιο έχει σχεδόν τελειώσει...Θα το είχα τελειώσει 100% αλλά περιμένω ένα σετ από ζώνες οπότε ....

Έτσι λοιπόν το δεύτερο στάδιο δηλαδή η μπανιέρα έχει σχεδόν τελειώσει!Έχω μια μικρή ένσταση όσον αφορά το χρώμα του δαπέδου. Σε μερικές φώτο το δάπεδο ήταν άσπρο σε άλλες όχι...Τεσπά εγώ ακολούθησα το pattern της Tamiya.
Μετά από αρκετό μασκάρισμα...Μιας και το κάθε τι έχει γίνει με αερογράφο βάφτηκε η μπανιέρα και οι πυροσβεστήρες.Αφού στέγνωσαν για μια δυο μέρες πέρασα την μπανιέρα με φουτούρ.
Περιμένοντας το φουτούρ να γκαγκανιάσει καλά ασχολήθηκα με τα παρελκόμενα (ταμπλό καθίσματα τμήματα που απαρτίζουν το κλουβί).Αφού καθαρίστηκαν πλύθηκαν και στέγνωσαν ,ασταρώθηκαν και ψεκάστηκαν το κάθε ένα με το κατάλληλο χρώμα του.Αφέθηκαν και αυτά να στεγνώσουν για δυο μέρες και κατόπιν περάστηκαν με φουτουρ.
Όταν όλα πλέον είχαν ετοιμαστεί ήρθε η ώρα του wash (κυρίως η μπανιέρα και τμήματα από μέταλλο βαμμένα με άσπρο καθώς και αυτά που είναι βαμμένα με silver).
Όταν πλέον τελείωσα και με το Wash σφραγίστηκαν με ένα χέρι ματ βερνίκι της Gunze και αφέθηκαν να στεγνώσουν για περίπου μια βδομάδα.
Τέλος προστέθηκαν τα decals στο ταμπλό (decals σε άθλια κατάσταση, διαλύονταν με το που μαλάκωναν....Όπως και να έχει την μπάλωσα την κατάσταση).Μετά τα την τοποθέτηση τους τα πέρασα ένα χεράκι καλό καλό φουτούρ και τα άφησα για δύο μέρες!Όπου μετά ασχολήθηκα με το να προσθέσω μερικές λεπτομέρειες στο cockpit όπως διακόπτες (από λεπτό συρματάκι  και spare PE που είχα ) και ντίζουλες πάλι από λεπτό σύρμα.Εν συνεχεία ακολούθησε το μοντάρισμα και τέλος!
Αναμένω τις ζώνες για αποτελειώσω και το δεύτερο στάδιο!

Μερικές φώτο

[imgt]http://i44.photobucket.com/albums/f12/kursaros78/103_0845.jpg[/imgt] [imgt]http://i44.photobucket.com/albums/f12/kursaros78/103_0848.jpg[/imgt]

Να συμπληρώσω ότι ήθελα να προσθέσω και άλλη λεπτομέρεια αλλά οι φώτος που έχω δεν είναι απόλυτα κατατοπιστικές ....Ειδικά για τις σωληνώσεις που δεν ξέρω που καταλήγουν οπότε είπα να μην το ρισκάρω! ::salut:: ::salut::
Αυτά για την ώρα!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 08:48:36 μμ »
Φίλε μου πολυ -πολυ ωραία δουλειά...
Για τις καλωδιώσεις ρώτα πριν τις παρατήσεις. Ο Στάυρος. ο Ramfighter, o APR (αλήθεια που είναι αυτη η ψυχή?) κ.α -να μην με παρεψηγήσει κανένας πουν δεν ανέφερα το όνομα του, έχουν πολλές γνώσεις στα τεχνικά θέματα και εμπειρία από ραλυ οπότε μπορούν να βοηθήσουν...
Καλή συνέχεια  ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 09:08:33 μμ »
Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ!!!\
Στο επόμενο μοντέλο θα κάνω καλύτερη έρευνα και θα σας πρήξω στις ερωτήσεις  ::glossa:: ::glossa::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 09:52:29 μμ »
Ολα πολυ ωραια  :D :D

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 01, 2011, 03:07:07 πμ »
Πολύ καλό βάψιμο!
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία - Κύπρος (Καταγωγή - Πύργος Ηλείας - Ελλάδα)
  • Afterlife Computer Graphics
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 01, 2011, 07:31:17 πμ »
Απίστευτα καλή δουλειά. Μπράβο.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 01, 2011, 08:16:24 πμ »
Φίλτατε τρομερή προσοχή στη λεπτομέρεια και πολύ πετυχημένο βάψιμο. Μπράβο :!:

Ο  ::sofos11:: παράξενος έχει μια ερώτηση. Βλέπω ότι κάνεις ευρεία χρήση του future σε τμήματα που στο τέλος θα γίνουν ματ ή satin. Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος γι' αυτό?

Έχω μια μικρή ένσταση όσον αφορά το χρώμα του δαπέδου. Σε μερικές φώτο το δάπεδο ήταν άσπρο σε άλλες όχι...Τεσπά εγώ ακολούθησα το pattern της Tamiya.
ʼσπρο, άσπρο :mrgreen: :mrgreen:

Τέλος προστέθηκαν τα decals στο ταμπλό (decals σε άθλια κατάσταση, διαλύονταν με το που μαλάκωναν....Όπως και να έχει την μπάλωσα την κατάσταση).
Διαλύονταν? Δεν σε πιστεύω :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Να συμπληρώσω ότι ήθελα να προσθέσω και άλλη λεπτομέρεια αλλά οι φώτος που έχω δεν είναι απόλυτα κατατοπιστικές ....Ειδικά για τις σωληνώσεις που δεν ξέρω που καταλήγουν οπότε είπα να μην το ρισκάρω! ::salut:: ::salut::
Ακόμα και τώρα μπορείς να προσθεσεις το ηλεκτρονικό Halda πάνω από τα ρελέ και τις ασφάλειες. Το αυτοκίνητο είχε 2 χειρόφρενα, 1 flying off πίσω από τον μοχλό ταχυτήτων και έναν στάθμευσης αριστερά του συνοδηγού, σκέτο σωλήνα. Αυτό που δίνει η Ταμιγια απ' ότι μπορώ να διακρίνω απέχει από την πραγματικότητα. Τέλος η κάθετη μπουκάλα στηριγμένη στο ρολ κέιτζ πίσω από τον συνοδηγό δεν ήταν πυροσβεστήρας! Emergency bomb για κλαταρισμένα λάστιχα ήταν σε χρυσαφί χρώμα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Για καλωδιώσεις και σωληνώσεις όπως σου τα λέει ο gtziaf.

Όλα αυτά που αναφέρω είναι με καθαρά φιλική διάθεση και χωρίς παρεξήγηση.

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 01, 2011, 08:58:30 πμ »
Μπραβο,φοβερο βαψιμο!!!!
Τωρα για το χρωμα του εσωτερικου στο συγκεκριμενο αυτοκινητο δεν γνωριζω αν ειχε καποια ιδιαιτεροτητα, συνηθως ειναι λευκο.
καλη συνεχεια!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 01, 2011, 10:54:14 πμ »
Καλημέρα

Φίλε Δημήτρη η δουλειά σου είναι εξαιρετική και το βάψιμο σου καταπληκτικό.
Αν μου επιτρέπεις έχω δύο παρατηρησούλες:
1) Αν μπορείς να τρυπήσεις τους βραχίονες του τιμονιού, εκτός αν το έχεις ήδη κάνει και δε φαίνονται στις φώτο.

2) Βγάλε περισσότερες φώτο.Μας αρεσουν σε όλους πολύ!  :mrgreen: :mrgreen:

Εύχομαι να γίνεις μόνιμο μέλος της παρέας μας. ::salut:: ::salut::

Καλημέρα
Γιάννης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 01, 2011, 10:55:27 πμ »
Παίδες ευχαριστώ πολύ !!!!Χαίρομαι που σας αρέσει!!!

Όσο αφορά το φούτουρ!το χρησιμοποιώ επειδή σφραγίζω την δουλειά μου και μετά μπορώ να επιτεθώ με wash και έναμελ χρώματα για στεγνά πινέλα.Κατόπιν περνάω πάντα ένα χέρι ματ της gunze ανάλογα τα σημεία και ή τα κάνω τελείως μάτ ή σατέν! ::salut::

Η μπουκάλα με τον αέρα για τα λάστιχα θα διορθωθεί πάραυτα!!!!Την είχε πάρει το μάτι μου από φωτό αλλά βρίσκονταν στην απέναντι θέση!Οπότε είπα να την βαπτίσω πυροσβεστήρα χαχα!!Αλλά τώρα θα την ξαναβάψω!!!!

Το χειρόφρενο στον συνοδηγό να σου πω δεν θα το πειράξω.Πράγματι αποτελείται από έναν και μόνο σωλήνα (το είδα στις φώτο)αλλά τώρα που του έχω περάσει την ντιζούλα θα το αφήσω ώς έχει ή θα κόψω τα δύο παπαράκια και θα προσθέσω ένα δικό μου hand made από ΖΤΠ !

Γιάννη έχεις δίκιο και σε αυτό το σημείο!Αλλά τώρα έχει κολληθεί το τιμόνι και το ταμπλό στην μπανιέρα οπότε αν το ξεκολλήσω θα φοβάμαι μην γίνει καμιά μακακία!!!Αλλά ναι έπρεπε να κάνω τις τρύπες!!!!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 01, 2011, 10:58:53 πμ »
Και το Halda για σένα με τόσα spare κομμάτια πρέπει να είναι πανεύκολο :!:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 01, 2011, 11:04:09 πμ »
Είχα σκεφτεί να το φτιάξω αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχω ξεμείνει από φύλλα πλαστικού!Μου είχαν μείνει δύο και τα χρησιμοποίησα στην προηγούμενη κατασκευή μου!!! :(
Ο μόνος τρόπος είναι από τηλεκάρτα!!!!Θα το μελετήσω!!!ʼλλωστε είναι εύκολο να τοποθετηθεί!!!!!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 01, 2011, 11:06:52 πμ »
Και το Halda για σένα με τόσα spare κομμάτια πρέπει να είναι πανεύκολο :!:

Λίγα λόγια και διευκρινήσεις για το Halda pleaseeeeeee!!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 01, 2011, 12:12:19 μμ »
Παίδες λοιπόν!
Το Halda έχει δρομολογηθεί και επειδή η φιάλη πλέον είναι δύσκολο να μασκαριστεί στη θέση που είναι ,φτιάχνω μια άλλη που θα τοποθετηθεί απέναντι και θα είναι φιάλη αέρα για τα ελαστικά!
To halda το φτιάχνω από πλαστική τηλεκάρτα την οποία και έτριψα ώστε να έρθει σε ένα σωστό πάχος...Αναμείνατε για εξελίξεις!  :lol: :lol:

Επίσης για το συγκεκριμένο εργαλείο (halda).....http://www.jemba.se/
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 01, 2011, 08:16:02 μμ »
Halda και φιάλη αέρα έτοιμες!
Ελπίζω αύριο φώτος!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 02, 2011, 11:27:10 μμ »
Ωραια και καθαρη δουλεια ως εδω, καλη συνεχεια φιλε!!! ::salut::
Life sucks and then....you die!!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 04, 2011, 01:56:05 μμ »
Γιάννη σ'ευχαριστώ πολύ!!!

Ένα μικρό update για τα δύο πραγματάκια που έφτιαξα και τοποθέτησα επιπλέον!

Το πρώτο είναι το περίφημο Halda όπου κατασκευάστηκε από πλαστικό τηλεκάρτας (τα πλαστικαρντ μου έχουν τελειώσει) ,που αφού τρίφτηκε για να μειωθεί σημαντικά το πάχος της κόπηκε και πολύ μικρά κομμάτια και κατασκευάστηκε το κουτί..Στοκαρίστηκε τρίφτηκε και  ασταρώθηκε και κατόπιν βάφτηκε.Στο τέλος και με ένα ψιλό ψιλό πινελάκι αναπαραστάθηκαν οι τρεις οθόνες και τα πλήκτρα του.Τέλος προστέθηκαν από πίσω τα δύο καλώδια (ρεύματος και data logger).
Τοποθετήθηκε στην θέση που βλέπετε γιατί ο χώρος του ταμπλό πάνω από τις ασφάλειες είναι στην ουσία εικονικός και δεν χωρούσε εκεί (παρά μόνον εάν από την αρχή έκανα μια γενική ανακατασκευή του ταμπλό).
Τέλος κατασκευάστηκε μια φιάλη με αέρα όπως αυτές που έχω δει από φωτό και είναι σαφώς μικρότερες από αυτή που δίνει η Tamiya και φυσικά είναι τοποθετημένες στο σημείο που έχω τοποθετήσει την δικιά μου , αφήνοντας αυτήν της Tamiya σαν πυροσβεστήρα που ταιριάζει πιο πολύ στο μέγεθος!.
Αυτά για την ώρα!!!!
Παραθέτω και μερικές φώτο

[imgt]http://i44.photobucket.com/albums/f12/kursaros78/103_0849.jpg[/imgt] [imgt]http://i44.photobucket.com/albums/f12/kursaros78/103_0851.jpg[/imgt] [imgt]http://i44.photobucket.com/albums/f12/kursaros78/103_0850.jpg[/imgt]

Αυτή τη στιγμή περιμένω τις ζώνες....Με πληροφόρησε το μαγαζί που τις έχω παραγγείλει  ότι σε 10 μέρες θα έρθουν....Θα αρχίσω να δουλεύω το αμάξωμα και όταν αυτές έρθουν θα ολοκληρώσω το δεύτερο στάδιο!!!! ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 04, 2011, 04:30:40 μμ »
Δημήτρη καλησπέρα

Πολύ καλή και καθαρή δουλειά και το halda σου βγήκε σούπερ!!

Δύο ερωτήσεις έχω:
1. Το υλικό της τηλεκάρτας κολλάει με μοντελιστική κόλλα?
2. Τι υλικό είναι αυτό που χρησιμοποίησες σαν στήριξη για την φιάλη αέρα (ασημί ταινίες)?

καλή συνέχεια

Γιάννης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 04, 2011, 05:23:13 μμ »
Γιάννη καλό απόγευμα!!!!
Ευχαριστώ πολύ!!!!!Ελπίζω να πετύχει το όλο project!

Λοιπόν όσο αφορά τις ερωτήσεις σου!

1. Το υλικό της τηλεκάρτας κολλάει με μοντελιστική κόλλα?

Απ: Είναι πλαστικό τύπου πλαστικαρντ και κολλάει κανονικότατα με μοντελιστική κόλλα! Προσοχή!!!Δεν γνωρίζω αν το υλικό στις ελληνικές τηλεκάρτες είναι το ίδιο!!!Αυτές που χρησιμοποιώ εγώ είναι ιταλικές!

2. Τι υλικό είναι αυτό που χρησιμοποίησες σαν στήριξη για την φιάλη αέρα (ασημί ταινίες)?

Απ: Ναι και συγκεκριμένα της Dyrom αγορασμένη από Ιταλία πριν πολλά χρόνια!Αλουμινοταινία

::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 07, 2011, 07:15:54 πμ »
Ένα μικρό update για τα δύο πραγματάκια που έφτιαξα και τοποθέτησα επιπλέον!
Το πρώτο είναι το περίφημο Halda όπου κατασκευάστηκε από πλαστικό τηλεκάρτας (τα πλαστικαρντ μου έχουν τελειώσει) ,που αφού τρίφτηκε για να μειωθεί σημαντικά το πάχος της κόπηκε και πολύ μικρά κομμάτια και κατασκευάστηκε το κουτί..Στοκαρίστηκε τρίφτηκε και  ασταρώθηκε και κατόπιν βάφτηκε.Στο τέλος και με ένα ψιλό ψιλό πινελάκι αναπαραστάθηκαν οι τρεις οθόνες και τα πλήκτρα του.Τέλος προστέθηκαν από πίσω τα δύο καλώδια (ρεύματος και data logger).
Τοποθετήθηκε στην θέση που βλέπετε γιατί ο χώρος του ταμπλό πάνω από τις ασφάλειες είναι στην ουσία εικονικός και δεν χωρούσε εκεί (παρά μόνον εάν από την αρχή έκανα μια γενική ανακατασκευή του ταμπλό).
Τέλος κατασκευάστηκε μια φιάλη με αέρα όπως αυτές που έχω δει από φωτό και είναι σαφώς μικρότερες από αυτή που δίνει η Tamiya και φυσικά είναι τοποθετημένες στο σημείο που έχω τοποθετήσει την δικιά μου , αφήνοντας αυτήν της Tamiya σαν πυροσβεστήρα που ταιριάζει πιο πολύ στο μέγεθος!.
Αυτά για την ώρα!!!!
ʼψογα.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
Απ: Castrol Celica GT Four 1:24 Tamiya
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 07, 2011, 07:27:49 μμ »
Εχει γινει σουπερ!!!!!
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 07, 2011, 07:31:25 μμ »
Πολυ ωραία όλα.. Μπράβο :!: :!: :!:
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 08, 2011, 09:14:42 πμ »
Μπραβο κ απο εμενα :D

• Scale 1/35
  • *