Αποστολέας Θέμα: Ferrari 599 GTB Fiorano 1/24  (Αναγνώστηκε 21396 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
Απ: Ferrari 599 GTB Fiorano 1/24
« Απάντηση #125 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 01:09:08 μμ »
Η κριτική μου επικεντρώνεται στα καθίσματα και την εταζέρα (ό,τι έχει να κάνει με δέρμα) όπου η αίσθηση υπολείπεται του επιπέδου της δουλειάς που μας έχεις συνηθίσει. Τίποτε άλλο δεν επιδέχεται κριτική. :
υφή, η γυαλάδα, το βάψιμο, το wash, το ξεθώριασμα, η αντίθεση των δύο χρωμάτων, οι διαχωριστικές γραμμές... :?:
Φαίνεται, όταν τα κάνω όλα απλά βγαίνουν καλύτερα...  :wink:
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
1. υφή
 2. οι διαχωριστικές γραμμές
 3. το βάψιμο

Με αυτή τη σειιρά :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Καλά δεν θα ξανα-αναφέρω για αλσχάιμερ και για πρεσβυωπίες... Θα είμαι καλό παιδί  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος για την υφή και το βάψιμο?
Για τις διαχωριστικές, το λάθος είναι οτι ενω το ρητινένιο κάθισμα δεν έχει ομοιόμορφη λεπτομέρεια -δείτε την αρχική φώτο, εγω μάσκαρα με ίδια κομμένες μάσκες. Το σφάλμα προφανές.
Πάντως απο κοντά, δεν φαίνονται τόσο πολυ όλα αυτά, ιδίως πίσω απο το τζάμι  :wink:
Να τελειώσει η έκθεση και να δούμε τι θα κάνουμε. Μπορεί να το πάω σε μονοχρωμα...
 ::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #126 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 01:40:38 μμ »
Παρακαλώ διαγράψτε το

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #127 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 01:41:46 μμ »
Μην κάνεις τίποτα μετά τη έκθεση. Κάτι κατέβασε το ξερό μου :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #128 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 01:46:26 μμ »
Καλά δεν θα ξανα-αναφέρω για αλσχάιμερ και για πρεσβυωπίες... Θα είμαι καλό παιδί  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Λίγο σεβασμό στον σεβάσμιο  ::sofos11::
Αν συνεχίσεις σε αυτό το ...ύφος θα σε βάλω να κάνεις τη συνδεσμολογία των εναλακτών του τουρμπο της Ρενώ με το κιτ στηριγμένο ...ανάποδα όπως λένε οι οδηγίες
Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος για την υφή και το βάψιμο?
Για τις διαχωριστικές, το λάθος είναι οτι ενω το ρητινένιο κάθισμα δεν έχει ομοιόμορφη λεπτομέρεια -δείτε την αρχική φώτο, εγω μάσκαρα με ίδια κομμένες μάσκες. Το σφάλμα προφανές.
Πάντως απο κοντά, δεν φαίνονται τόσο πολυ όλα αυτά, ιδίως πίσω απο το τζάμι  :wink:
Να τελειώσει η έκθεση και να δούμε τι θα κάνουμε. Μπορεί να το πάω σε μονοχρωμα...
Γιώργο η πλάτη και η βάση των καθισμάτων μου δίνουν την εντύπωση ότι βάφτηκαν και μετά ...ξύστηκαν με κάτι αιχμηρό και χρωματιστό :roll: :roll: :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #129 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 06:40:53 μμ »
Κούκλα είναι!!!Γιώργο!
Τώρα όσο αφορά την εξομοίωση του δέρματος  δεν νομίζω ότι είναι το βάψιμο!
Αλλά η υφή και φυσικά αυτό έχει να κάνει με το πλαστικό!Αν υπήρχε κάτι αντίστοιχο πχ με το φλοκινγκ ίσως να βοηθούσε την κατάσταση!
Οι κόκκινες ρίγες στα καθίσματα ίσως ήθελαν ένα χεράκι κόκκινο παραπάνω .
Κατά τα άλλα έχει γίνει απίστευτη δουλειά!  ::salut:: ::salut::

Ας αναφέρω ένα άλλο παράδειγμα για το θέμα της υφής!!!Όταν ας πούμε θέλουμε να εξομοιώσουμε μια επιφάνεια καλυμμένη με αλκαντάρα ή σουέντ...Είναι δύσκολο να επιτύχουμε μια υφή!Δεν αρκεί μόνο το χρώμα!Είναι τα υλικά αυτά που είναι δύσκολα στην εξομοίωση τους υπό κλίμακα!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #130 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 01:13:34 πμ »
Και πάμε στα σοβαρα ζητήματα τώρα :
Στη συνεχεια τι ακολουθει?Αεροσκαφος?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ναι ρε φίλε γιατί δε φτιάχνεις ένα αεροπλάνο? Περισσεύει στον Βαγγέλη ένα saab viggen μιας και μόλις τελειώσει το 205 θα πιάσει το 207 S2000 που είναι ήδη καθ'οδόν!!! 8) 8) 8) ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Ρε Γιάννη και Βαγγέλη, τι είναι αυτό το saab viggen? Ο αντικαταστάτης του 9-5 ή νέο SUV? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Θα σας απογοητευσω, αλλά όταν ήμουν μαθητής έφτιαχνα αεροπλάνα (πάνε 20 χρόνια - αχ γεράματα)... Και το πρώτα μου μοντέλα ήταν ένα Mirage F1 και ένα F-16 Heller και Airfrix αντίστοιχα σε 1/72, που μου έφερε ο θείος μου, τα οποία φτιάξαμε μαζι, μιας και τότε πρέπει να πήγαινα το πολυ 1η Δημοτικού!!!!!

Μιας και μιλάμε για αεροπλάνα, πρέπει να καταγγείλλω τον Βαγγέλη, που αντι το Maxi, μου έστειλε στην Καβάλα αυτό (αν δεν κάνω λάθος  :oops:. Δικό σου δεν είναι Βαγγέλη αυτο το αριστούργημα?)...

Οι προσπάθειες μου να πείσω την οργανωτική επιτροπή, οτι το παραπάνω έκθεμα είναι πολιτικό θέμα και κάτω απο το μουσαμα κρύβεται ένα 307 maxi έπεσαν στο κενό. Φίλε μου Βαγγέλη γιατι μου το έκανε αυτό?  :( Έγω θα στο πρόσεχα το λιονταράκι σου, θα το έπερνα στη βιτρίνα μου, θα το γυάλιζα, εσυ θα το έψαχνες....  :twisted: :twisted: :twisted: Έξάλλου όπως λεν και οι μιλιταριστες, 10% απώλεις δικαιολογούνται  :!: :!: :!: Μάλλον κάτι ήξερες ε :?:   :wink:

Α, και για να μην σας αφήσω παραπονεμένους, ορίστε και φώτο της 599 από την έκθεση. περισσότερες οταν επαναπατριστεί ...

Καλο Σαβατοκύριακο σε όλους  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Παντως το κατεχεις το αθλημα απ'οτι βλεπω στις φωτο,οποτε καποια στιγμη θα μου κανεις το χατηρι να φτιαξεις κανα πετουμενο!! :mrgreen:
Σωστα μαντεψες,το διοραμα με το avenger δικο μου ειναι.Το 306 δεν το εστειλα γιατι ηξερα οτι θα μου το παρεις. ::glossa:: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Περα απο την πλακα,ηθελα να στειλω και αυτοκινητα πανω,αλλα επειδη το παιδι που το εστειλα δεν ειχε χωρο και το εδωσα τελευταια στιγμη,ηταν το μονο απο τα μοντελα μου που ειχε κουτι μεταφορας ετοιμο και ετσι το εστειλα μονο γι'αυτο τον λογο.Του χρονου θα στειλω μονο αυτοκινητα επειδη φετος σε στεναχωρησα. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Καλα η 599 δεν παιζεται!!Εμενα μου αρεσει πολυ και γνωμη μου να μην την πειραξεις καθολου.  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #131 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 02:07:47 πμ »
Βαγγέλη πολύ ωραίο το διόραμα με το αεροπλάνο!

Αν βλέπατε την 599 από κοντά θα μένατε με ανοιχτό το στόμα.
Το κρέμ της ταπετσαρίας δεν είναι τόσο υπόλευκο όσο φαίνεται στις φωτό.
Η ποιότητα του φινιρίσματος στο χρώμα είναι πολύ καλή  ακόμα και για τα δικά μου βλαμένα στάνταρ γυαλάδας...

Τί κρίμα που η (υπόλοιπη) κριτική επιτροπή βράβευσε την πολύ καλή μεν, σχεδόν ματ δε 360 spyder...
Φωτογραφικό υλικό από την έκθεση αύριο.
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #132 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 11:36:30 πμ »
Κούρσαρε, Βαγγέλή και Πάνο σας ευχαριστώ πολύ... :oops:

Τώρα όσο αφορά την εξομοίωση του δέρματος  δεν νομίζω ότι είναι το βάψιμο!
Αλλά η υφή και φυσικά αυτό έχει να κάνει με το πλαστικό!Αν υπήρχε κάτι αντίστοιχο πχ με το φλοκινγκ ίσως να βοηθούσε την κατάσταση!
Οι κόκκινες ρίγες στα καθίσματα ίσως ήθελαν ένα χεράκι κόκκινο παραπάνω .
Ας αναφέρω ένα άλλο παράδειγμα για το θέμα της υφής!!!Όταν ας πούμε θέλουμε να εξομοιώσουμε μια επιφάνεια καλυμμένη με αλκαντάρα ή σουέντ...Είναι δύσκολο να επιτύχουμε μια υφή!Δεν αρκεί μόνο το χρώμα!Είναι τα υλικά αυτά που είναι δύσκολα στην εξομοίωση τους υπό κλίμακα!
Για τα αλκαντάρα φαντάζομαι είδες την τεχνική που χρησιμοποίησα  (στο τιμόνάκι της 599) :wink:
Για τα καθίσματα, τελικα χρησιμοποίησα τα ρητίνης που είχα... Ίσως να φταίει και αυτό... Είναι αλήθεια οτι δεν καθάρισα πολύ καλά τη ρητίνη, λόγω βιασύνης. Και αυτό μαλλόν επηρέασε το βάψιμο...
Οι κόκκινες ρίγες ήθελαν οπωσδήποτε λιγο προσοχή παραπάνω... Αλλά αν δεν κάνεις μεγάλο ζουμ πάνω τους, φαίνονται εντάξει  :mrgreen:. οπότρ θα τις κοιτάω απο μακριά  :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Παντως το κατεχεις το αθλημα απ'οτι βλεπω στις φωτο,οποτε καποια στιγμη θα μου κανεις το χατηρι να φτιαξεις κανα πετουμενο!! :mrgreen:
Σωστα μαντεψες,το διοραμα με το avenger δικο μου ειναι.Το 306 δεν το εστειλα γιατι ηξερα οτι θα μου το παρεις. ::glossa:: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Περα απο την πλακα,ηθελα να στειλω και αυτοκινητα πανω,αλλα επειδη το παιδι που το εστειλα δεν ειχε χωρο και το εδωσα τελευταια στιγμη,ηταν το μονο απο τα μοντελα μου που ειχε κουτι μεταφορας ετοιμο και ετσι το εστειλα μονο γι'αυτο τον λογο.Του χρονου θα στειλω μονο αυτοκινητα επειδη φετος σε στεναχωρησα. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Καλα η 599 δεν παιζεται!!Εμενα μου αρεσει πολυ και γνωμη μου να μην την πειραξεις καθολου.  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
Ναι το έμαθα για το χώροταξικό, απο τα παιδιά από την Πάτρα... Το διοραματάκι σου είναι απλά φοβερό. Κρίμα που για ελάχιστο δεν βγήκε "Best of Show".
Για τα αεροπλάνα, μόνο μην το πεις στο φίλο μας το Στάυρο... θα με κυνηγάει....
Του χρόνου δεν θα στείλεις αυτοκίνητα, θα τα φέρεις μόνος σου  :lol: :!: :!:

Η ποιότητα του φινιρίσματος στο χρώμα είναι πολύ καλή  ακόμα και για τα δικά μου βλαμένα στάνταρ γυαλάδας...
Τί κρίμα που η (υπόλοιπη) κριτική επιτροπή βράβευσε την πολύ καλή μεν, σχεδόν ματ δε 360 spyder...
Πάνο, εγω πάντως επέμεινα να μην βραβευτεί δικό μου μοντέλο... Του χρόνου υποχρεόυσαι  :mrgreen: να φέρεις τουλάχιστον ένα μοντέλο, ΟΚ :?:
Περιμένω τις φωτογραφίες. Ελπίζω να μην βάλεις όμως, αυτες που έβγαλες με το φακό κολλήμένο στα μοντέλα μου, για να μην φαίνονται οι ατέλιες. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #133 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 12:29:30 μμ »
Spoiler (hover to show)

Συγνώμη για το spam

Αποσυνδεδεμένος geokat

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ-ΝΑΥΠΛΙΟ
« Απάντηση #134 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 01:38:21 μμ »
Βαγγέλη πολύ ωραίο το διόραμα με το αεροπλάνο!

παναγιωτη δεν καταλαβες οτι ηταν στημενο!!!!!!ο γιωργος ψηφισε το δικο του αλλα δεν ηθελε να καρφωθει γιαυτο ψηφισε την 360!!!!!μπορει ομως και να το εκανε για να μπει στο ματι αυτων που τον κατεκρυναν για την χρωματικη επιλογη(ασιμη ferrari)!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
περα απο την πλακα τωρα, μπορει η 599 να γυαλιζει στο ελαχιστο φως  αλλα με το που κοιταξα προς τα εκει και εμενα η 360 με τραβηξε  αμεσως!!
οπως και να εχει συγχαριτηρια γιωργο για την διακριση!!!

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #135 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 09:05:39 μμ »
Spoiler (hover to show)

Συγνώμη για το spam

Φίλε μου Στάυρο χρυσό πήρε η 360 Spider :

Ασημένια τα CRV, Kawasaki (δεν έχω φώτο γιατι ήρθε το Σάββατο και εγω φωτογράφησα την Παρασκεύη - το Σάββαατο έτρεχα με την μηχανογράφηση της έκθεσης) Vespa :

Και χάλκινο μια Scania R 620 (ούτε εδω έχω φώτο :( - Παναγιώτη ανέβασε τις δικές σου  :lol:)

παναγιωτη δεν καταλαβες οτι ηταν στημενο!!!!!!ο γιωργος ψηφισε το δικο του αλλα δεν ηθελε να καρφωθει γιαυτο ψηφισε την 360!!!!!μπορει ομως και να το εκανε για να μπει στο ματι αυτων που τον κατεκρυναν για την χρωματικη επιλογη(ασιμη ferrari)!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
περα απο την πλακα τωρα, μπορει η 599 να γυαλιζει στο ελαχιστο φως  αλλα με το που κοιταξα προς τα εκει και εμενα η 360 με τραβηξε  αμεσως!!
οπως και να εχει συγχαριτηρια γιωργο για την διακριση!!!
Επιτέλους ο Αγώνας δικαιώνεται  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Oi grigio titanio ferrari τελικά επικρατούν!!!! Μην ξεχνας οτι ήταν και η 575M Maranello στα εκτος συναγωνισμού και για την επίδειξη στο σεμινάριο  - όπου γυάλισα άλλη μια μπλέ ferrari :!: :!: :!:
Το έγκλημα ηταν οργανωμένο και για να είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα ανέλαβα και την μηχανογράφηση της έκθεσης  :mrgreen: Δεν έτυχε - πέτυχε  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  ::salut::
Γιώργο χαίρομαι που σου άρεσε η 360. Την είχα ξεχασμένη στη Θεσσαλονίκη και την έφερα μονο και μόνο για να υπάρχουν συμμετοχές (επάιζε και η 312 αλλά φοβήθηκα να μεταφέρω το ευαισθητο resin κορμί της)...  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #136 στις: Μαρτίου 01, 2011, 08:23:42 πμ »
Μπράβο Γιώργο. Να σου θυμίσω σε μια συζήτησή μας τι σου είχα προτείνει να κατεβάσεις σαν συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος :mrgreen:
Επιτέλους ο Αγώνας δικαιώνεται  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Oi grigio titanio ferrari τελικά επικρατούν!!!!
Την είχα ξεχασμένη στη Θεσσαλονίκη
Ξεχασμένη? Σίγουρα?

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #137 στις: Μαρτίου 01, 2011, 10:19:47 μμ »
Nα και κάποιες καλύτερες από τα πολιτικά θέματα

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #138 στις: Μαρτίου 02, 2011, 10:42:58 πμ »
Μπράβο Γιώργο. Να σου θυμίσω σε μια συζήτησή μας τι σου είχα προτείνει να κατεβάσεις σαν συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος :mrgreen:
Επιτέλους ο Αγώνας δικαιώνεται  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Oi grigio titanio ferrari τελικά επικρατούν!!!!
Την είχα ξεχασμένη στη Θεσσαλονίκη
Ξεχασμένη? Σίγουρα?

Ναι ισχύει  :wink: Μου το είχες πει, αλλά από τη μία επειδη το γυάλισμα δεν ήταν του επιπέδου της 575 και από την άλλη γιατι είχε ένα ατυχηματάκι (έσπασε το αριστερό ημιαξόνιο άξονια) με συνέπεια ατην επαναφορά του να χαλάσουν κάποια πράγματα στη γενική εικόνα της, την είχα ξεχάσει - αφήσει στη μοίρα της. Την πήγα στην έκθεση μόνο και μόνο για να συμπληρώσω συμμετοχές ιας και η 312, όπως έγραξα μοιάζει πολυ εύθραστη για μεταφορές.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Nα και κάποιες καλύτερες από τα πολιτικά θέματα
Πολύ ωραίες φώτο Πάνο.... πραγματικά... Είδα έβγαλες αρκετές και αποθήκευσα μερικές απο το σεμιναριο  :wink:  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #139 στις: Μαρτίου 02, 2011, 11:24:16 μμ »
Γεια σου Γιωργο. Καταρχην τα συγχαρητηρια μου για το βραβειο που αποκομησες απο την εκθεση, πραγματικα η συγγεκριμενη δουλεια σου το αξιζε με το παραπανω. Στα της 599 τωρα μια χαρα κουκλα βγηκε απλα τα καθισματα (οπως ειπαν και οι συναδελφοι πιο πανω) δεν κολανε με την υπολοιπη ποιοτητα της κατασκευης σου...Σε πρηξαμε φιλε ,το ξερω αλλα οπως ειπε και ο Σταυρος  εχεις ανεβασει τον πηχη ψηλα οποτε.... :wink: Αληθεια σκοπευεις να κανεις καποια επεμβαση πανω τους;

Spoiler (hover to show)
Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #140 στις: Μαρτίου 03, 2011, 12:14:02 πμ »
Γεια σου Γιωργο. Καταρχην τα συγχαρητηρια μου για το βραβειο που αποκομησες απο την εκθεση, πραγματικα η συγγεκριμενη δουλεια σου το αξιζε με το παραπανω. Στα της 599 τωρα μια χαρα κουκλα βγηκε απλα τα καθισματα (οπως ειπαν και οι συναδελφοι πιο πανω) δεν κολανε με την υπολοιπη ποιοτητα της κατασκευης σου...Σε πρηξαμε φιλε ,το ξερω αλλα οπως ειπε και ο Σταυρος  εχεις ανεβασει τον πηχη ψηλα οποτε.... :wink: Αληθεια σκοπευεις να κανεις καποια επεμβαση πανω τους;

Spoiler (hover to show)
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου...
Υπηρχε μόνο ένας τράκτορας στην έκθεση (μία scania - δες τη φώτο του Πάνου).
Τώρα για την 599 αποφάσισα να μην κάνω τίποτα. Ειλικρινα τα καθισμάτα φαίνονται πολύ καλύτερα μέσα στο αμάξωμα. Οι φωτογραφίες μου, μάλλον τα αδικούν.
Στις φώτο που έβγαλε ο Πάνος, νομιζω οτι φαίνεται η διαφορά... Βέβαια δεν είναι 100% οκ, αλλά για μένα είναι αποδεκτά...
Δες την 360... τα καθίσματα απλά είναι βαμμένα με πιο σκούρο (πιο έυκολο να το φωτογραφήσεις) κρέμ και έχει γίνει απλά ένα στεγνό πινελό με ανοικτότερο κρεμ. Στις φώτο δείχνουν οκ.
Στη 599 έχει σατίν βερνίκι, wash με δύο διαφορετικούς τόνους, σκιάσεις και στεγνο πινέλο. Όλα αυτα στις πολυ κοντινές φώτο, νομιζω οτι φαίνονται και είναι άδετα - αταίριαστα μεταξύ τους. Την επόμενη φορά θα βελτιωθώ.
Απο κοντά επειδη το μάτι δεν έχει τη δυνατότητα να τα διακρίνει όλα αυτά, ομογενοποιούνται και καλύπτονται οι ατέλειες. Για αυτο νομιζω οτι δείχνουν καλύτερα δια ζωσής. Γνώμη μου πάντα.
Ας πουν τη γνώμη τους ο Πάνος και ο Γιώργης που τα είδαν απο κοντά...
Να είστε όλοι καλά... Μόλις κάνει λιγο καλύτερο καιρό θα βγάλω κα ιτις τελικές φώτο. Ταυτοχρονα πάμε στα επόμενα  :wink: ::salut:: 

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #141 στις: Μαρτίου 03, 2011, 10:39:28 πμ »
Μην τρελαθούμε και με την απόλυτη λεπτομέρεια ρε παιδιά.
Πόσες φορές άλλωστε πήραμε τον μεγάλο μεγεθυντικό φακό και τσεκάραμε τα μοντέλα μας τελειωμένα μέσα στη βιτρίνα?!!!
Χόμπυ κάνουμε...
Αν καταντήσει μονομανία άστα... Καλύτερα να το παρατήσουμε.
(προσωπικά τότε ξενερώνω και aufwiedersehen ::glossa::)

Ξέρετε δεν έχει 7-10 χρόνια που mainstream μηχανές αποκτήσανε δυνατότητες super zoom και macro 1cm!!!!!!
Μόνο μεγάλες slr με ειδικούς πανάκριβους φακούς closeup μπορούσαν να τραβήξουν τέτοιες φωτό 8)
Τώρα καλομάθαμε! ::glossa:: :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #142 στις: Μαρτίου 09, 2011, 08:24:55 μμ »
Επιτέλους ο ήλιος ανέτειλε εδώ στα βόρεια και έσπευσα να βγάλω μερικές φώτο, ώστε να ολοκληρωθεί το θέμα. Προφανώς τη έχετε δει τελειωμένη, από τις φωτογραφίες τις έκθεσης, αλλά ήθελα να κλείσω το θέμα με τον παραδοσιακό τρόπο.
Ήταν μια ευχάριστη κατασκευή, που την απόλαυσα, παρόλο που έγινε κάπως βιαστικά... με συνέπεια να έχει κάποια ποιοτικά θεματάκια.  :wink: (έτσι φορτώνεις την αμπαλοσύνη στη βιασύνη :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:) ... Επίσης μου άρεσε πολύ η απόχρωση του Mica Red της Tamiya, που χρησιμοποιήθηκε στο αμάξωμα και δυστυχώς δεν φαίνεται σωστά στις φώτο.

Συνήθως δεν περιεργάζομαι τα τελειωμένα μοντέλα μου και τα πετώ στην βιτρίνα για να ξεκινήσω το επόμενο. Στην 599, έριξα και μια 2η ματιά. Ελπίζω να σας άρεσε και εσάς.  :roll:
Να είστε όλοι καλά.
Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς...  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #143 στις: Μαρτίου 09, 2011, 09:39:16 μμ »
Αντε μπραβο βρε αδερφε να τη χορτασουμε και μεις που δεν ηρθαμε στην εκθεση!!
ΑΨΟΓΟΣ!!!!!
Οπως παντα αλλωστε!!!
Τι εχουμε για τη συνεχεια?
Πρεπει καποια στιγμη να φτιαξεις και κανα Γαλλικο εργαλειο :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #144 στις: Μαρτίου 09, 2011, 09:57:21 μμ »
Γιώργο καλησπέρα

Για άλλη μια φορά η δουλειά σου είναι εξαιρετική.
Οι ζάντες αυτές είναι κούκλες και δέσανε γάντι με την ιταλιδουλα σου.
Περιμένουμε την νέα σου δουλειά.

Καληνύχτα
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #145 στις: Μαρτίου 09, 2011, 10:16:26 μμ »
Γιωργο πολυ ομορφη η Ιταλιδα σου :!:
Το γυαλυσμα ειναι αψογο, οι ζαντες επισης κ τα καθισματα φαινονται πολυ πιο ομορφα απ' οταν μας τα ειχες δειξει μονα τους :D
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #146 στις: Μαρτίου 10, 2011, 07:08:43 μμ »
Βαγγέλη, Γιάννη και Χρήστο σας ευχαριστώ πολύ.  :wink:
Τι εχουμε για τη συνεχεια?
Πρεπει καποια στιγμη να φτιαξεις και κανα Γαλλικο εργαλειο :mrgreen:
Γαλλικά στο στοκ έχω μόνο σε 1/12... Μια Ρενώ σαν του Στάυρου και μια Ligier JS11 (που αν η Ρενώ είναι ίσως ο η πιο ζόρικη Τamiya σε 1/12 τότε η ligier είναι ίσως το πιο μπελαλίδικο 1/12. Χειρότερο και απο μερικά Protar που είχα φτιάξει παλίοτερα). Οπότε δεν προβλέπονται για σύντομα...  Αν ξεκινήσω κάποιο απο τα δύο, σίγουρα θα υπάρχει σχετική αφιέρωση  :wink:
Τώρα που το σκέφτομαι αν φτιάξω μια 250 TDF (tour de France) είσαι ευχαριστημένος :?: :!: :lol:

Περιμένουμε την νέα σου δουλειά.
Η νέα δουλεια θα είναι η συνέχει του Tribute και κάποια στιγμη αν όλα πάνε καλά θα δημοσιεύσω και την Ferrari Rally που δουλεύω μήνες τώρα και ακόμα είναι σε βρεφικό στάδιο.

Spoiler (hover to show)
Κάτι ξέρει ο father  :wink:.
Α και δεν παρεξηγείτε κανείς.  :wink: Δεν μπορεί να γίνονται όλα τέλεια... και καλό είναι να επισυμαίνονται οι αδυναμίες για να βελτιωνόμαστε. Εγώ έμαθα πολλά από τα λάθη μου στη 599...

Να είστε πάντα καλά  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #147 στις: Μαρτίου 10, 2011, 10:29:23 μμ »
Γιωργο γεια σου! Πραγματικα οι φωτο αδικουν πολυ το μοντελο σου αφου σε αυτες της εκθεσης φαινεται η σωστη υφη του βερνικιου και η σωστη αποχρωση του κοκκινου!!! Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι οι χειρολαβες οι οποιες δεν ξεχωριζουν αρκετα μεσα στο κοκκινο της πορτας (δεν ξερω βεβαια αν ειναι ετσι οι πραγματικες -εννοω κοκκινες-ή αν δεν σηκωναν καποια βελτιωση).
 Κατα τα αλλα εχεις κανει αλλη μια καταπληκτικη κατασκευη στα γνωστα επιπεδα ποιοτητας που μας εχεις συνηθησει...
Τα συγχαρητηρια μου και με το καλο να ξεκινησεις το επομενο project φιλε!!!!!! :wink: ::salut::
Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #148 στις: Μαρτίου 11, 2011, 01:29:32 πμ »
Γιωργο γεια σου! Πραγματικα οι φωτο αδικουν πολυ το μοντελο σου αφου σε αυτες της εκθεσης φαινεται η σωστη υφη του βερνικιου και η σωστη αποχρωση του κοκκινου!!! Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι οι χειρολαβες οι οποιες δεν ξεχωριζουν αρκετα μεσα στο κοκκινο της πορτας (δεν ξερω βεβαια αν ειναι ετσι οι πραγματικες -εννοω κοκκινες-ή αν δεν σηκωναν καποια βελτιωση).
 Κατα τα αλλα εχεις κανει αλλη μια καταπληκτικη κατασκευη στα γνωστα επιπεδα ποιοτητας που μας εχεις συνηθησει...
Τα συγχαρητηρια μου και με το καλο να ξεκινησεις το επομενο project φιλε!!!!!! :wink: ::salut::
Φίλε Γιάννη σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια και την υποστήριξη σε όλο το project....
Γενικά εγω φταίω με τις φωτογραφίες, μιας και δεν το έχω... Οι φώτο του Πάνου απο την έκθεση είναι απείρως καλύτερες...
Για τις χειρολαβές, είναι όντως στο χρώμα του αμαξώματος...
Βελτιώση μπορει να γίνει... Αυτή αφορά το σκάψιμο τους για να δημιουργηθεί εσωτερικό βαθούλωμα, όπως άλλωστε είναι στη πραγματική.
Το σκέφτηκα αλλά την έβαψα στις χριστουγεννιάτικες διακοπές, και είχα μόνο 2 σπρέυ και ελάχιστα εργαλεία. Οπότε κάτι τέτοιο ηταν αδύνατο. Επίσης σε διαφορετική περίπτωση θα στοκάριζα για να κλείσουν οι τρύπες της πινακιδάς στη μάσκα γιατί δεν μου αρέσει.
Ελπίζω η Fujimi να βγάλει την 599 GTO και όλα αυτα θα γίνουν  :wink:
Να είσαι καλά  ::salut:: ::salut:: ::salut:: 

Tags: