Αποστολέας Θέμα: Ferrari 599 GTB Fiorano 1/24  (Αναγνώστηκε 21413 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
Απ: Ferrari 599 GTB Fiorano 1/24
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 10:02:41 μμ »
Ok, εν αναμονη λοιπον! Και μια ερωτηση : παντα ασταρωνεις πριν βαψεις; Η εξαρταται απο την τελικη υφη του χρωματος της καθε εταιριας;
Ναι, ασταρώνω στο 90% των περιπτώσεων..., ασχέτως με τι χρώμα θα βάψω μετά...
Γενικά,  προσπαθώ να καθαρίζω κάθε κομμάτι (σχεδόν όλα έχουν γρέζι από το καλούπι) και μετα ασταρώνω για να δω το αποτέλεσμα.
Επίσης στα περισσότερα κομμάτια επεμβαίνω με το ένα ή τον άλλο τρόπο... Π.χ. Στην 599 άνοιξα τις θήκες στις πόρτες, μορφοποίησα την κολλόνα του τιμονιού, αφαίρεσα το δίχτυ από τη μπανιέρα του εσωτερικού κ.α. Οπότε με το αστάρωμα, βλέπω το αποτέλεσμα των επεμβάσεων. Τέλος εαν τρίψεις με ντουκόχαρτο το πλαστικό, αυτό αποκτάει διαφορετική στιλπόνητα στις επιφανειές του, με συνέπεια να μην έχει απόλυτα ομοιόμορφο βάψιμο... Αλλίως δείχνει το ίδιο χρώμα με γυαλιστερό υπόστρωμα και αλλίως με ματ...
Ελπίζω να σε κάλυψα... ::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 10:15:25 μμ »
Εληφθη, ευχαριστω τα λεμε... ::salut::
Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 10:40:47 μμ »
Καλα με πεθανες με την κλειδαρια κ το μπρελοκ  ::violent1:: ::eusa_wall::
Συνεχιζεις να εισαι Απιθανος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ανθιμος Γκ.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 09:58:32 πμ »

X9999999999999999999999999999999999!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ????????????????
MERCY RE MERCY!!!!!!!!!!!!!
ÁÍ Ï ÄÏÕÑÅÉÏÓ ÉÐÐÏÓ ÇÔÁÍ ÓÔÇÍ 1:35 ÈÁ ÅÉ×ÁÌÅ ÐÁÑÅÉ Ô’ ÁÑ×..ÉÁ ÌÁÓ!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 11:08:14 πμ »

ΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ????????????????
MERCY RE MERCY!!!!!!!!!!!!!

Σας ευχαριστώ παίδες...
Απλά για να μην βαριέστε τα θέματα μου (επειδή η θεματολόγια είναι λίγο-πολύ περιορισμένη, σε Maranello μεριά :wink:), κάνω πάντα κάτι διαφορετικό...
Σε αυτό το θέμε έχω και δεύτερη ιδέα σε παρόμοιο μοτίβο (χαριτωμενιά κοινώς)... Μείνετε συντονισμένοι  :arrow: :!:
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 11:41:43 πμ »
Γιατί δεν με εκπλήσεις πλέον :?: :roll:
Κινητό και περιοδικό στο δεξί κάθισμα μένει για να μας στείλεις όλους αδιάβαστους :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Στην πολη που γραφεται με 2 "σ" και προφερεται με 2 "λ"..
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 04:42:07 μμ »
Παράθεση
Δημήτρη όταν λες άσπρο, εννοείς άσπρο καθαρό ή συμπεριλαμβάνεις και το πολύ ανοικτό μέσα?
Γιωργο οταν λεω ασπρο εννοω ασπρο,λευκο (χωρις σταφιδες).Το πολυ ανοιχτο (μαζι με ολες τις υπολοιπες αποχρωσεις του μπεζ),θεωρω πως ανηκει στο χρωματολογιο της.. ευκοιλιας :mrgreen:
Spoiler (hover to show)
Understeer is when you hit a wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit a wall with the back.
Power is how fast you hit the wall.
Torque is how far you move the wall after the hit.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 07:26:21 μμ »
Γιατί δεν με εκπλήσεις πλέον :?: :roll:
Κινητό και περιοδικό στο δεξί κάθισμα μένει για να μας στείλεις όλους αδιάβαστους :mrgreen:
:wink: ::glossa:: :lol: :lol: :lol:
Είσαι πολύ κόντα!!!  :wink: :wink:

Παράθεση
Δημήτρη όταν λες άσπρο, εννοείς άσπρο καθαρό ή συμπεριλαμβάνεις και το πολύ ανοικτό μέσα?
Γιωργο οταν λεω ασπρο εννοω ασπρο,λευκο (χωρις σταφιδες).Το πολυ ανοιχτο (μαζι με ολες τις υπολοιπες αποχρωσεις του μπεζ),θεωρω πως ανηκει στο χρωματολογιο της.. ευκοιλιας :mrgreen:
Spoiler (hover to show)
Οκ... Το έπιασα... :wink:
Προετοίμασε όλα τα καυστικά σχόλια σου... γιατι πιστεύω, οτι αυτό που θα δεις στο εσωτερικό...δεν θα σου αρέσει καθόλου, μα καθόλου λέμε..
Και πιθανόν να έχεις δίκαιο, κιόλας... Μου καρφώθηκε μια τρελούτσικη ιδεά, και  είπα να σε προειδοποιήσω...

Αποσυνδεδεμένος kyriakoss2000

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αττικη
  • χαλαρα...
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 08:06:54 μμ »
τι αλλο θα δουν τα ερημα τα ματακια αυτες τις μερες με σας!μπραβο ρε φιλε,περιμενω αναλογη συνεχεια,..

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 10:20:13 πμ »
Θα μας τρελανεις τελειως ε?????? ::brancard::
Γιωργο τι να πω,απλα φανταστικη δουλεια!!!!
Ειδικα το κλειδι με το μπρελοκ δεν παιζεται!Βασικα δεν εχω ξαναδει σε μοντελο!
Καλη συνεχεια! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 03:02:42 μμ »
τι αλλο θα δουν τα ερημα τα ματακια αυτες τις μερες με σας!μπραβο ρε φιλε,περιμενω αναλογη συνεχεια,..

Θα μας τρελανεις τελειως ε?????? ::brancard::
Γιωργο τι να πω,απλα φανταστικη δουλεια!!!!
Ειδικα το κλειδι με το μπρελοκ δεν παιζεται!Βασικα δεν εχω ξαναδει σε μοντελο!
Καλη συνεχεια! ::salut::

Σας ευχαριστώ Κυριάκο και Βαγγέλη...
Οι κλειδαριές δεν είναι και τόσο πρωτότυπη λύση... Υπήρχαν και στο σετ με PE άλλωστε...
Αλλά χαίρομαι που σας άρεσε, γιατι μου βγήκε ο πάτος μέχρι να περάσω το κλείδι στην κλειδοθήκη και μετα να την κλείσω κιόλας
Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας και τα σχόλια σας.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 01:46:50 μμ »
Παιδια μην γελάσετε... Το ξέρω οτι είμαι άμπαλος... αλλά :arrow: :!:
Έχω μια  απορία..., γιατι χθες παιδευόμουν με τις ώρες και αποτέλεσμα μήδεν, οσαν το κουλούρι Θεσσαλονίκης :mrgreen: :mrgreen:
Πως ισιώνουμε ένα σύρμα (π.χ. διατομής 0,5mm )???  :oops: Ιδίως αν φτιάξω γωνίες στις δύο άκρες, το κεντρικό τμήμα πως μπορει να γίνει απολύτως ευθύγραμμο?
Υπάρχει κάποιο εργαλείο, το περνάμε απο κάποια ειδική πένσα, άλλος τρόπος?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 01:57:32 μμ »
Πως ισιώνουμε ένα σύρμα (π.χ. διατομής 0,5mm )???  :oops: Ιδίως αν φτιάξω γωνίες στις δύο άκρες, το κεντρικό τμήμα πως μπορει να γίνει απολύτως ευθύγραμμο?
Πρώτος τρόπος, στη μέγγενη η μια άκρη και τράβηγμα με σχετική δύναμη της άλλης άκρης.
Δεύτερος τρόπος και πιο σίγουρος το περνάς πάνω από από το στρογγυλό στέλεχος κοπιδιού ή μολυβιού κρατώντας με τον αντίχειρά σου τη κίνηση του σύρματος πάνω από το στέλεχος.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 09:47:44 πμ »
Πρώτος τρόπος, στη μέγγενη η μια άκρη και τράβηγμα με σχετική δύναμη της άλλης άκρης.
Δεύτερος τρόπος και πιο σίγουρος το περνάς πάνω από από το στρογγυλό στέλεχος κοπιδιού ή μολυβιού κρατώντας με τον αντίχειρά σου τη κίνηση του σύρματος πάνω από το στέλεχος.
Σε ευχαριστώ Στάυρο...
Μεγγένη δεν έχω αλλά δοκίμασα την 2ή λύση, μου δούλεψε για λεπτά σύρματα αλλά σε λίγο χοντρότερα δεν είχα αποτέλεσμα...
Ίσως θα πρέπει με κάτι να αντικαταστήσω τη μεγγένη... για πιο χοντρά σύρματα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 10:20:23 πμ »
Μεγγένη δεν έχω αλλά δοκίμασα την 2ή λύση, μου δούλεψε για λεπτά σύρματα αλλά σε λίγο χοντρότερα δεν είχα αποτέλεσμα...
Ίσως θα πρέπει με κάτι να αντικαταστήσω τη μεγγένη... για πιο χοντρά σύρματα.  ::salut::
Για 0.5 χιλ σύρμα όμως σίγουρα δουλεύει. Μήπως είναι ατσαλόμπαρα σαν αυτές που έβαζε παλιά η Tamiya στα κιτ για την ευθυγράμμιση των εμπρός τροχών?

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 10:24:28 πμ »
Για 0.5 χιλ σύρμα όμως σίγουρα δουλεύει. Μήπως είναι ατσαλόμπαρα σαν αυτές που έβαζε παλιά η Tamiya στα κιτ για την ευθυγράμμιση των εμπρός τροχών?
Thanks φίλε... Για 0,5 είναι εντάξει.
Το δοκίμασα και σε σύρμα γενικής χρήσης (νομίζω είναι 0,7), αλλά δεν είχα αποτέλεσμα.
Ήθελα να φτιάξω ζανφόρ, αλλά δεν ήμουν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 12:43:48 πμ »
H 599 πρέπει να πάει στη έκθεση της Καβάλας, οπότε ασχολήθηκα λίγο με την πάρτη της...
Έτσι άρχισα να εφαρμόζω την ιδέα μου γι το εσωτερικό... Το πρώτο χρώμα είναι ένα κοκκινάκι, δικής μου έμπνευσης και κατασκεύης. Η μίξη περιέχει άγνωστες ποσότητες κίτρινου, άσπρου και πιθανώς άλλων χρωμάτων, αλλά για κάποιο λόγο διαγράφηκαν από τη μνήμη μου!!!!  :lol:
Το αποτέλεσμα...

Στη συνέχεια ξεκίνησε το μασκάρισμα... για το χρώμα που θα ακολουθήσει... Στα καθίσματα ενώ αρχικά είχα αποφασίσει να διατηρήσω κόκκινες τις παράλληλες ραφές, τελικά μου άνοιξε η όρεξη και μάσκαρα και τη κεντρική ρίγα.  ::glossa::

Ακολούθως ασχολήθηκα με το τιμόνι....

1.Το βασικό του χρώμα είναι το μαύρο αστάρι της Alclad, περασμένο με compound για να δείχνει δερμάτινο.
2.Ακολουθεί το βάψιμο του κεντρικού τμήματος, διαδικασία για την οποία είμαι πραγματικά πολύ περήφανος. Τα υλικά που χρησιμοποίησα φαίνονται στη 2η φώτο.
Τα micro Balloons έχουν δύο τρόπους χρήσης. Ή τα περνάς με την τεχνική του flocking και μετά βάφεις ή βάφεις με πινέλο, πασπαλίζεις και μετά ψεκάζεις το τελικό χρώμα. Τις τεχνικές αυτές τις εφάρμοσα στη Jaguar και τη ΒΜW, αντίστοιχα ( Σε αυτή τη περίπτωση το αποτέλεσμα μοιάζει κάπως έτσι : http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/BMW320i_Gr5/GVa_BMW320_032.jpg) Αλλά εγώ για την περίσταση ήθελα κάτι λιγότερα έντονο, ως αποτέλεσμα και εφάρμοσα το ακόλουθο τρικ, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν έχω δει πουθενά, οπότε είστε οι πρώτοι που θα σχολιάσετε - κρίνετε. 8)
3. Σε ένα κεσεδάκι έριξα λίγο χρώμα και πρόσθεσα τα micro Balloons
4. Το μίγμα μοιάζει κάπως έτσι. Όταν το ανακατέψεις το χρώμα αντιδρά με τα μπιλάκια με συνέπεια να ομογενοποιούνται και να δίνουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα σαν σουέτ.
5. Στη συνέχεια με πινελάκι έβαψα το τμήμα που ήθελα. Πως σας φαίνεται το αποτέλεσμα... :wink:
6.  Με το tire black έβαψα κάποιες λεπτομέρειες στο τιμόνι (τις λαβες αριστερά και δεξιά)
7.  Για το σήμα χρησιμοποίησα το ανάγλυφο σετ της Hiro.
8.  Με κόκκινο, ασημί και άσπρο βάφτηκαν το κουμπί εκκίνησης και το manettino
9. Το αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι. Ελπίζω να σας αρέσει και να αξίζει το χρόνο που σπαταλήθηκε.  :oops:

Συγνώμη αν σας κούρασα. Περιμένω τα σχόλια σας
Μέχρι το επόμενο, να είστε όλοι καλά... 
Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος geokat

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ-ΝΑΥΠΛΙΟ
« Απάντηση #67 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 02:34:27 πμ »
H 599 πρέπει να πάει στη έκθεση της Καβάλας, οπότε ασχολήθηκα λίγο με την πάρτη της...
ευτυχως που το πηρες αποφαση!!!!!! :mrgreen:

Έτσι άρχισα να εφαρμόζω την ιδέα μου γι το εσωτερικό... Το πρώτο χρώμα είναι ένα κοκκινάκι, δικής μου έμπνευσης και κατασκεύης. Η μίξη περιέχει άγνωστες ποσότητες κίτρινου, άσπρου και πιθανώς άλλων χρωμάτων, αλλά για κάποιο λόγο διαγράφηκαν από τη μνήμη μου!!!!  :lol:
μαλλον δεν θες να μας πεις την μυστικη σου συνταγη...... :? :?

το τιμονι σαν να συρικνωσαμε το πραγματικο μοιαζει αν και δεν μπορω να καταλαβω και παρα πολυ το αναγλυφο που εκανες με το micro Balloons!! :( :(

και μια ερωτηση:τι ειναι αυτο το πρασινο με το οποιο εχεις μασκαρει τα καθησματα???

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #68 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 07:57:03 πμ »
Στη συνέχεια ξεκίνησε το μασκάρισμα... για το χρώμα που θα ακολουθήσει... Στα καθίσματα ενώ αρχικά είχα αποφασίσει να διατηρήσω κόκκινες τις παράλληλες ραφές, τελικά μου άνοιξε η όρεξη και μάσκαρα και τη κεντρική ρίγα.  ::glossa::
Στην 8η φωτό τα ηχεία δεν θα μασκαριστούν :?:
Στις 10-11 φωτό τα καθίσματα θα παραμείνουν σε αυτό το χρώμα :?:

Ακολούθως ασχολήθηκα με το τιμόνι....
1.Το βασικό του χρώμα είναι το μαύρο αστάρι της Alclad, περασμένο με compound για να δείχνει δερμάτινο.
2.Ακολουθεί το βάψιμο του κεντρικού τμήματος, διαδικασία για την οποία είμαι πραγματικά πολύ περήφανος. Τα υλικά που χρησιμοποίησα φαίνονται στη 2η φώτο.
Τα micro Balloons έχουν δύο τρόπους χρήσης. Ή τα περνάς με την τεχνική του flocking και μετά βάφεις ή βάφεις με πινέλο, πασπαλίζεις και μετά ψεκάζεις το τελικό χρώμα. Τις τεχνικές αυτές τις εφάρμοσα στη Jaguar και τη ΒΜW, αντίστοιχα ( Σε αυτή τη περίπτωση το αποτέλεσμα μοιάζει κάπως έτσι : http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/BMW320i_Gr5/GVa_BMW320_032.jpg) Αλλά εγώ για την περίσταση ήθελα κάτι λιγότερα έντονο, ως αποτέλεσμα και εφάρμοσα το ακόλουθο τρικ, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν έχω δει πουθενά, οπότε είστε οι πρώτοι που θα σχολιάσετε - κρίνετε. 8)
3. Σε ένα κεσεδάκι έριξα λίγο χρώμα και πρόσθεσα τα micro Balloons
4. Το μίγμα μοιάζει κάπως έτσι. Όταν το ανακατέψεις το χρώμα αντιδρά με τα μπιλάκια με συνέπεια να ομογενοποιούνται και να δίνουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα σαν σουέτ.
5. Στη συνέχεια με πινελάκι έβαψα το τμήμα που ήθελα. Πως σας φαίνεται το αποτέλεσμα... :wink:
Ο πειραματισμός σου βγήκε. Αν και δεν γνωρίζω τίποτε γι αυτό το υλικό δείχνει εύκολο στη χρήση του και προπάντων δίνει την υφή που κυνηγούσες.
Μόνη μου ένσταση είναι ότι χρειαζόταν κάποια μεγαλύτερη και ανοικτή (όχι σκιερή) επιφάνεια για να δείξει.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #69 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 10:58:12 πμ »
ευτυχως που το πηρες αποφαση!!!!!! :mrgreen:

:wink: :wink: :wink:

Έτσι άρχισα να εφαρμόζω την ιδέα μου γι το εσωτερικό... Το πρώτο χρώμα είναι ένα κοκκινάκι, δικής μου έμπνευσης και κατασκεύης. Η μίξη περιέχει άγνωστες ποσότητες κίτρινου, άσπρου και πιθανώς άλλων χρωμάτων, αλλά για κάποιο λόγο διαγράφηκαν από τη μνήμη μου!!!!  :lol:
μαλλον δεν θες να μας πεις την μυστικη σου συνταγη...... :? :?
Την έχω αποκαλύψει φίλε την μυστική συνταγή (φωτό του εσωτερικού στη 2 σελίδα)... Οι λεπτομέρειες είναι μυστικές :mrgreen:
Το δεύτερο χρώμα θα είναι ένα ανοικτό κρεμ...

το τιμονι σαν να συρικνωσαμε το πραγματικο μοιαζει αν και δεν μπορω να καταλαβω και παρα πολυ το αναγλυφο που εκανες με το micro Balloons!! :( :(
και μια ερωτηση:τι ειναι αυτο το πρασινο με το οποιο εχεις μασκαρει τα καθησματα???
Για το τιμόνι έχεις δίκαιο, μιας και δεν φαίνεται πολυ καλά. Οπότε βάζω άλλη μια επεξηγηματική φώτο... Το κεντρικό τμήμα δεν είναι ακριβώς ανάγλυφο αλλά κάτι σαν μάυρο ματ με υφή (texture).

Η πράσινη ταινία είναι απλή ταινία μασκαρισμάτος αυτοκινήτου των 3mm. Δεν έχει καλή κολλητική ικανότητα, αλλά έχει μεγαλύτερο πάχος απο την μοντελιστική Tamiya, οπότε τη χρησιμοποίησα για να κάνω ένα σχετικό χτίσιμο χρώματος, γυρω απο το μασκαρισμένο τμήμα.

Στην 8η φωτό τα ηχεία δεν θα μασκαριστούν :?:
Τα ηχεία στη 599 δεν είναι μάυρα αλλά στο χρώμα του δέρματος του εσωτερικού. Μου είχε φάνει περίεργο και εμένα αλλά το διπλοτσέκαρα
Μόνο οι ρίγες θα είναι κόκκινες. Τα υπόλοιπα θα είναι κρεμ  :!: Και φυσικά το πίσω θα είναι κάρμπον.

Ο πειραματισμός σου βγήκε. Αν και δεν γνωρίζω τίποτε γι αυτό το υλικό δείχνει εύκολο στη χρήση του και προπάντων δίνει την υφή που κυνηγούσες.
Μόνη μου ένσταση είναι ότι χρειαζόταν κάποια μεγαλύτερη και ανοικτή (όχι σκιερή) επιφάνεια για να δείξει.
Χαίρομαι που το λες  ::glossa:: Ναι θα τη ξαναεφαρμόσω την τεχνική σε κάθισμα ή και σε πίνακα οργάνων.
Νομιζω οτι έτσι έλυσα την αναπαράσταση της σουετ υφής μιας επιφάνειας.
Για να γίνω πιο ακριβής...
: Δερματινο κάθισμα
: Βελουδινό τύπου rally (δεν ξέρω πως ακριβώς ονομάζεται αλλά είναι παχύ βελούδο)
: Σουέτ - βελούδινα αυτοκινήτου δρόμου (το κεντρικό τμήμα στη φώτο). Η lancia το χρησιμοποιεί πολύ στα αυτοκινητά της.
Πιστεύω να φαίνεται η διαφορά.

Σας ευχαριστώ για τα σχολιά σας  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #70 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 01:22:02 μμ »
Μόνο οι ρίγες θα είναι κόκκινες. Τα υπόλοιπα θα είναι κρεμ  :!: Και φυσικά το πίσω θα είναι κάρμπον.
Για να καταλάβω κάτι. Αστάρωσες τα καθίσματα και τα έβαψες με το πατενταρισμένο από σένα κόκκινο. Μασκάρισες τις λωρίδες για να παραμείνουν κόκκινες και τώρα θα ασταρώσεις το υπόλοιπο για να ρίξεις το κρεμ. Και ερωτώ φίλτατε: Γιατί δεν αστάρωσες από την αρχή με άσπρο αστάρι, κατόπιν να μασκάρεις τις λωρίδες, να ρίξεις το κρεμ και τις κόκκινες λωρίδες στο τέλος με πινελάκι :?: Ένα αστάρωμα λιγότερο κλπ.

: Σουέτ - βελούδινα αυτοκινήτου δρόμου (το κεντρικό τμήμα στη φώτο). Η lancia το χρησιμοποιεί πολύ στα αυτοκινητά της.
Πιστεύω να φαίνεται η διαφορά.
Αυτό είναι Alcantara η τεχνική που ανέπτυξες θα την μιμείται πάρα πολύ καλά.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #71 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 01:53:18 μμ »
Για να καταλάβω κάτι. Αστάρωσες τα καθίσματα και τα έβαψες με το πατενταρισμένο από σένα κόκκινο. Μασκάρισες τις λωρίδες για να παραμείνουν κόκκινες και τώρα θα ασταρώσεις το υπόλοιπο για να ρίξεις το κρεμ. Και ερωτώ φίλτατε: Γιατί δεν αστάρωσες από την αρχή με άσπρο αστάρι, κατόπιν να μασκάρεις τις λωρίδες, να ρίξεις το κρεμ και τις κόκκινες λωρίδες στο τέλος με πινελάκι :?: Ένα αστάρωμα λιγότερο κλπ.
Να σου πω την αλήθεια χαίρομαι που σε μπέρδεψα λίγο  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Αλλά μην ξεχνάς. Δεν είμαι καλός μοντελιστής... Ένας κανονικός μοντελιστής ξέρει να βάφει στοιχειωδος με πινέλο, να κάνει ίσιες γραμμές κ.α. Έγω δυστυχώς όχι.
Οπότε σφού με το πινελάκι δεν θα πετύχαινα με τίποτα καλά αποτέλεσμα. Έτσι ακολούθησα την προαναφερθείσα διαδικασία.

Αυτό είναι Alcantara η τεχνική που ανέπτυξες θα την μιμείται πάρα πολύ καλά.

Ναι αυτη είναι η λέξη που έψαχνα και μου διέφευγε... Καταραμμένο αλσχάιμερ  :twisted:
Οπότε τώρα ξέρετε τι αναπαριστά η τεχνική μου!!!! :wink:
Thanks Σταυρό  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #72 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 02:05:13 μμ »
Να σου πω την αλήθεια χαίρομαι που σε μπέρδεψα λίγο  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Αλλά μην ξεχνάς. Δεν είμαι καλός μοντελιστής... Ένας κανονικός μοντελιστής ξέρει να βάφει στοιχειωδος με πινέλο, να κάνει ίσιες γραμμές κ.α. Έγω δυστυχώς όχι.
Οπότε σφού με το πινελάκι δεν θα πετύχαινα με τίποτα καλά αποτέλεσμα. Έτσι ακολούθησα την προαναφερθείσα διαδικασία.
Σοβαρά τώρα, υπάρχει λόγος που ακολούθησες αυτή τη σειρα :?: Θέλω να πω, όταν θα τελείωνες με το κρεμ, ξεμασκάριζες τις λωρίδες και μασκάριζες την περίμετρό τους, που θα ανέκυπτε πρόβλήμα :?: Τα περί πινέλου πέστα σε κάποιον που δεν σε ξέρει :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #73 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 02:22:10 μμ »
Να σου πω την αλήθεια χαίρομαι που σε μπέρδεψα λίγο  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Σοβαρά τώρα, υπάρχει λόγος που ακολούθησες αυτή τη σειρα :?: Θέλω να πω, όταν θα τελείωνες με το κρεμ, ξεμασκάριζες τις λωρίδες και μασκάριζες την περίμετρό τους, που θα ανέκυπτε πρόβλήμα :?: Τα περί πινέλου πέστα σε κάποιον που δεν σε ξέρει :mrgreen:
Σοβάρα μιλούσα για τα περι πινέλου!!!!
Η σειρά ακολουθήθηκέ γιατι θεώρησα το συγκεκριμένο μασκάρισμα πιο απλό, απο το άναποδο που αναφέρεις...
Επίσης μην απομονώνεις μόνο τα καθίσματα. Αντιμετώπισα τη διαδικασία συνολικά για το εσωτερικό...
Γενικά ψεκάζουμε τα ανοικτόχρωμα πρώτα. Αλλά όταν θέλω κοφτές διαχωριστικές γραμμές, κάνω το αντίθετο. Πηγη έμπνευσης, σε αυτό αποτέλεσε η μελέτη της σχετικής με τη Ρενώ σου, βιβλιογραφίας.

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Στην πολη που γραφεται με 2 "σ" και προφερεται με 2 "λ"..
« Απάντηση #74 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 05:32:53 μμ »
Παράθεση
Μόνο οι ρίγες θα είναι κόκκινες. Τα υπόλοιπα θα είναι κρεμ.Και φυσικά το πίσω θα είναι κάρμπον.
Ok,το πιασαμε το υπονοουμενο...

Understeer is when you hit a wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit a wall with the back.
Power is how fast you hit the wall.
Torque is how far you move the wall after the hit.

Tags: