Αποστολέας Θέμα: Moments of relaxing somewhere in Italy...  (Αναγνώστηκε 6207 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
Moments of relaxing somewhere in Italy...
« στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 09:35:33 μμ »
Γειά σας και πάλι μετά από απουσία!

επιστρέφω με ένα νέο θέμα το οποίο προέκυψε εξ ολοκλήρου από ένα παλιο GMC που είχα φτιαγμένο πρίν απο 15 χρόνια...

Το σενάριο έχει ως εξής: δύο αμερικάνοι, ένα φορτηγό φορτωμένο με πράγματα, αραγμένο στην άκρη του δρόμου, και οι δυο φίλοι μας χαλαρώνουν κουβεντιάζοντας στην ανάπαυλα του πολέμου με συνοδεία φωτιάς και ίσως κρέατος στο γκρίλ....ίσως βάλω και καμια ταμπέλα να λέει ROME 50 miles....να δούμε....

οι φιγούρες είναι απο spare parts και η βάση κατασκεασμένη εξ αρχής. οι πέτρες-βράχια είναι φυσικές από την μαμά φύση. Το υλικό είναι το γνωστό DOW το οποίο στοκαρίστηκε περιμετρικά (για να αντέχει το αστάρωμα και να μην διαλυθεί) και για την αρχική διαμόρφωση του εδάφους έβαλα γυψόγαζα. στην πορεία έριξα και αρκετό γύψο αναμειγμένο μα burnt sienna σκόνη αγιογραφίας.

Μερικές φωτο:

Τα βράχια έχουν τελειώσει, βαφτηκαν με το αστάρι και μετά με λάδια grey, flat earth kai gray payne. χρησιμοποιήθηκε παντού γύψος για γεμίσματα-απομιμήσεις χώματος και βάφτηκε τοπικά με φλατ earth βαλεχο. απομένει να βάλω ρίζες-φυτά στα βράχια και φυσικά μετά να ασχοληθώ με το πάνω μέρος της βάσης.
Στο κάτω μέρος της βάσης υπάρχει περβάζι ξύλινο πάνω στο οποίο θα ακουμπήσει-τοποθετηθεί αργότερα και η ταμπελίτσα με τον τίτλο.

Είμαι όλος αυτιά για ιδέες και προτάσεις!

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
Απ: Moments of relaxing somewhere in Italy...
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 12:09:04 μμ »
Γεια σου Χρήστο πατριωτάκι και εμένα από Σέρρες είναι η καταγωγή μου.
 Ωραία σκηνοθεσία όπως τα έβαλες στην πλαγιά μου αρέσει, το όχημα θα το ταλαιπωρήσεις ή θα το αφήσεις έτσι ??
Καλή συνέχεια !
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 12:28:19 μμ »
καρντασι, να σαι καλα! εννοειται οτι θα πεσει ταλαιπώρια γιατί τώρα είναι του κουτιού...

γενικώς έχει ακόμα πολύ ψωμί. προς το παρόν έχουν τελειώσει μόνο τα βράχια.

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 12:33:45 μμ »
καλή συνεχεία, το ολο στήσιμο φενεται κάλο, μην ξεχάσεις να κάνεις τα σημάδια από της ρόδιες στο έδαφος   ::salut::
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 10:20:38 μμ »
Πολυ καλη ιδεα για το στησιμο.
Ωστοσο πρεπει να εχεις υποψη σου οτι τα ξυλινα μερη των φορτηγων (καθισματα καροτσας) βαφονταν στο χρωμα του αμαξωματος,στη συνεχεια μπορεις να τα φθειριες ωστε να φανει το ξυλο.
Αν οι φιγουρες που προκειται να χρησιμοποιησεις ειναι αυτες απο την φωτο εχε υποψη σου οτι η δεξια στη φωτο ειναι απο το σετ της Tamiya M113 ACAV οποτε η στολη δεν στεκει με την εποχη.
Καλη συνεχεια φιλε
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 04:11:04 πμ »
 Χρηστο οι βραχοι απο τι ειναι?
αν μπορεις σκαλιζοντας να τους αγριεψεις αν δεν μπορεις προσθεσε κατι εξωτερικα αφ ενος να αγριεψουν (μοιαζουν με τεραστια βοτσαλα που τα στρογγυλοποιει η θαλασσα)
 αφ ετερου να δεσουν με τη γη καλυτερα γιατι ο ενας ειδικα θα..τσουλησει γι αυτο βαλε  και πολλους μικροτερους βραχους και βραχακια αναμεσα καθως και μπολικο χωμα στη βαση καθε βραχου,ωστε μερος του να ειναι κατω απο το χωμα αυτο μαζι με τα φυτα θα δωσει ποικιλια στο τοπιο ,λογικη,και θα το  ομορφηνει και μιας και θα παιξεις εκει με τα χωματα,
για δες τι κοιτανε αυτοι οι φανταροι,και καθησαν σε τετοια κλιση? κανενα ποταμακι? καμμια λιμνουλα?  για κανε το πιο δυσκολο :mrgreen:
αντε καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 09:58:03 πμ »
πολυτιμότατες γνώμες απο όλους!

sgt-magor οντως η δεξια φιγουρα είναι απο το M113 ACAV, και εμενα δεν μου καθοταν καλα... Αυτην εχω ομως (είναι και αράπης) και θελω να την βαλω στο διοραμα οπωτε θα δω μηπως αρχισω τις μετατροπές....αν έχεις καμιά πρόταση περιμένω με ανοιχά αυτιά!

άσχετο: στον ΒΠΠ υπήρχαν μαύροι στο στρατό των ΗΠΑ???

για τα καθίσματα έχεις δίκιο, θα βάψω απο πάνω με το χρώμα του αμαξώματος και μετα με λακ ή άλλη τεχνικη θα κάνω φθορές.

DIM57 θα μπούνε φυτά που θα καλύψουν πολλές ατέλειες που φαίνονται στις φωτό. Η ιδέα να βάλω και μικρότερα βράχια μου αρέσει. Όσο για τα μεγάλα μαλλον θα τα αφήσω έτσι γιατί υπάρχουν στην φύση πολλοί σχηματισμοί βραχών που έχουν αυτό το σχήμα και είναι σε ορεινές περιοχές (Μετέωρα).

Οι φίλοι μας θα καθήσουν καλύτερα, (το στήσιμο είναι πολύ πρόχειρο) σε στάσεις τέτοιες, ώστε ο ένας να κοιτάει τον άλλον και να συζητάνε μπροστά σε ανναμένη φωτιά! (την φωτιά είμαι πολύ περίεργος πως θα την πετύχω...)

ʼντε να δούμε...είναι η πρώτη φορά που δημιουργώ τοπίο στην φύση και ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 12:24:09 μμ »
χωρίς να είμαι απολυτά σίγουρος νομίζω ναι! :roll:  ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 12:33:14 μμ »
...άσχετο: στον ΒΠΠ υπήρχαν μαύροι στο στρατό των ΗΠΑ???...

Αμέ, μέχρι και μοίρα με Mustang υπήρχε με μαύρους πιλότους! Επίσης οι οδηγοί του Red Ball Express ήταν κατά βάση μαύροι.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 05:16:35 μμ »
πολυτιμότατες γνώμες απο όλους!

sgt-magor οντως η δεξια φιγουρα είναι απο το M113 ACAV, και εμενα δεν μου καθοταν καλα... Αυτην εχω ομως (είναι και αράπης) και θελω να την βαλω στο διοραμα οπωτε θα δω μηπως αρχισω τις μετατροπές....αν έχεις καμιά πρόταση περιμένω με ανοιχά αυτιά!

άσχετο: στον ΒΠΠ υπήρχαν μαύροι στο στρατό των ΗΠΑ???

για τα καθίσματα έχεις δίκιο, θα βάψω απο πάνω με το χρώμα του αμαξώματος και μετα με λακ ή άλλη τεχνικη θα κάνω φθορές.

DIM57 θα μπούνε φυτά που θα καλύψουν πολλές ατέλειες που φαίνονται στις φωτό. Η ιδέα να βάλω και μικρότερα βράχια μου αρέσει. Όσο για τα μεγάλα μαλλον θα τα αφήσω έτσι γιατί υπάρχουν στην φύση πολλοί σχηματισμοί βραχών που έχουν αυτό το σχήμα και είναι σε ορεινές περιοχές (Μετέωρα).

Οι φίλοι μας θα καθήσουν καλύτερα, (το στήσιμο είναι πολύ πρόχειρο) σε στάσεις τέτοιες, ώστε ο ένας να κοιτάει τον άλλον και να συζητάνε μπροστά σε ανναμένη φωτιά! (την φωτιά είμαι πολύ περίεργος πως θα την πετύχω...)

ʼντε να δούμε...είναι η πρώτη φορά που δημιουργώ τοπίο στην φύση και ελπίζω να πάνε όλα καλά!
ιλε θελουν τοση δουλεια που μαλλον ειναι προτιμοτερο να επενδυσεις σε δυο Ρητινενιες φιγουρες.Μαυροι υπηρχνα στο στον Αμερικανικο Στρατο οχι ομως σε μεικτες μοναδες.Οι μοναδες ηταν οι λευκοι η μαυροι και εγχρωμες μοναδες ηταν πολυ λιγες.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 09:04:15 μμ »
μετα απο μερικες μερες προχώρησε επιτέλους η βάση....

μπήκαν θάμνοι και χορτάρι, έβαλα κάποιες στοιχειώδεις ρίζες να ξεπροβάλλουν από τα βράχια και να χάνονται πάλι σε αυτά, καθώς επίσης έγινε wash με λάδια dark brown, industrial earth, grey, light brown, grey payne.

επίσης βάφτηκε σε σκούρο καφέ τόνο η βάση γύρω γύρω και απο κάτω με πλαστικό χρώμα για τοίχους. ούφ!

τώρα βάζω μπρός το πάνω μέρος της βάσης και φυσικά φιγούρες και τράκτορα....

μερικές φωτό:

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 19, 2011, 09:11:36 μμ »
ή πολυ χάλια είναι... η σας αφησα όλους άφωνους.....
 :roll: :roll: :roll:

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 19, 2011, 09:16:32 μμ »
το στήσιμο μου αρέσει, αλλα πρέπει να παίξεις με τα χρώματα στο χώμα στα βράχια κτλ, έτσι δείχνει πολύ φλατ.

Στο χωμα στις λακκούβες σκουρινε με λάδια και με στεγνό πινέλο ξανιξε τις πάνω επιφάνειες, στις πρασινάδες παίξε με διάφορους χρωματισμούς του πράσινου με το ποιο σκούρο χαμηλά και το ποιο ανοιχτό στις κορυφές
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 26, 2011, 11:18:20 πμ »
γεια σας και παλι!

πλακωσανε πολλες δουλειες ξαφνικα (δεν με χαλαει αυτο στους καιρους που ζουμε) και δυστυχως το χομπυ παει λιγο πισω...
αλλα εκανα τον δρομο και εδωσα μια λιγο πιο αγρια υφη στο εδαφος με προσθηκες γυψου ανακατεμενου με χωμα.

το προβλημα μου πλεον ειναι στα χρωματα. επειδη οπως εχω πει δεν εχω ξαναχρωματισει εδαφος, δεν ξερω τι χρωμα να βαλω. στην φωτο εχω βαψει δρομο με stone grey της βαλεχο και εδαφος με violet brown. φυσικα και δεν μου καθεται πολυ καλα στο ματι.

η ερωτηση ειναι η εξης: για να βαψω εναν επαρχιακο χωματοδρομο δεν πρεπει να παω σε αποχρώσεις μπέζ-ώχρας? το εδαφος ενημερωνω οτι θα καλυφτει εξ ολοκληρου απο γρασιδι και σε ελαχιστα σημεια θα φαινεται το χωμα. ισως να βαλω και πολυ πολυ χαμηλη βλαστηση στις παρυφες του δρομου.

Καμια ιδέα λοιπον οι εμπειρότεροι για τα χρώματα??? ::helpsos:: ::helpsos::

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 26, 2011, 05:53:34 μμ »
Δεν υπαρχει καποιος κανονας για το τι χρωμα χρησιμοποιουμε για το βαψιμο ενος χωματοδρομου......

Ενδεικτικα μπορω να σου πω το εξης.

Καταρχην κανουμε προσκιαση με μαυρο....σαν να βαφεις ενα φτερο αεροπλανου....στην συναιχεια μπορεις να χρησιμοποιησεις οτι αποχρωσεις του καφε εχεις μαζι και μπεζ μαζι και κοκκινοκαφε .....ολα αυτα ομως (εκει ειναι ολο το μυστικο) πολυ αραια περασματα σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να καλυπτεις το χρωμα που υπαρχει απο κατω.

Με αυτο τον τροπο καταφερνεις να πετυχεις τις πολυποθητες σκιες  :!: :!: :!: :!: :!:

Στο τελος παιζεις λιγο και με σκονες αντιστοιχων αποχρωσεων .....και πιστεψε με αν θα ακολουθησεις αυτα που σου λεω δεν θα θες να καλυψεις με χορτα ολο το διοραμα σου αλλα μονο σε επιλεγμενα σημεια  :!: :!: :!:

Την παραπανω διαδικασια μπορεις να την κανεις και αφου εχεις κολλησει τα χορτα σου ετσι ωστε να παρουν και αυτα λιγο απο την σκονη και την χωματιλα του δρομου

Φιλικα Γιωργος  ::salut::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 26, 2011, 09:30:54 μμ »
χμμμμ...ωραιες συμβουλές,για να τις δοκιμάσω! προφανώς γιώργο εννοείς να κανω γουος με αραιωμένα χρώματα και σε πολλά περάσματα.

μια ερωτηση: αν αντί για μαύρο βάλουμε σκούρο καφέ (burnt amber) δεν γλυτώνουμε σημαντική δουλεια ?

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 26, 2011, 09:44:16 μμ »
OXI εννοω να βαψεις με αερογραφο......... :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Πιστευω να σε προλαβα  :oops:
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 26, 2011, 10:03:31 μμ »
ναι με πρόλαβες!!! :lol: :lol: :lol:

και με τα φυτά που έχω βάλει ήδη και τα βράχια που είναι σχεδόν τελειωμένα τι γίνεται?

μαλλον μασκάρισμα?

η ερώτηση μου μπορεί να έιναι αφελής αλλά αν και έχω αερογράφο εδώ και περίπου 8 μήνες έχω βάψει μόνο επίπεδες επιφάνειες (πλοία) με αυτόν και αγριεύομαι λίγο στην ιδέα ότι θα μου φύγει η δέσμη πάνω στα βράχια και τηα γίνει το διόραμα  :evil:!!!

θελει χερι αλφάδι προφανώς στα πονηρά σημεία... :wink:

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 26, 2011, 10:26:00 μμ »
Δεν θα μασκαρεις τιποτα.....οταν θα φτασεις στα φυτα θα τους κανεις ενα overspray απο μακρινη αποσταση ισα ισα να παρουν την καφετιλα και αν παει και λιγο στα βραχια μην σε νοιαζει ενα overspray και στα βραχια και εισαι οκ.

Προσεξε τωρα μια λεπτομερεια...οταν θα βαφεις ενα χρωμα και θα εισαι ετοιμος να ριξεις την αλλη τονικοτητα του μπεζοκαφε δεν θα καθαριζεις τον αερογραφο....θα καθαριζεις τα πολλα απο μεσα απο τον αερογραφο και θα ριχνεις στο κυπελακι το νεο χρωμα.
Αυτο θα το κανεις για να δενουν μεταξυ τους οι διαφορες τονικοτητες  :!: :!: :!:

Μην αγχωνεσε με το θεμα δεσμης και σταθερο χερι.....δεν βαφεις την τρελη παραλλαγη σε αεροσκαφος.Εδαφος θελεις να βαψεις ουτε ακριβεια ουτε αλφαδια ουτε τιποτα .

Δες εδω...τα τελικα βαψιματα της βασης εγιναν με ολα κολημενα πανω της ..... για να πετυχω αυτο που σου ειπα παραπανω....το δεσιμο ολων των αποχρωσεων μεταξυ τους
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,16893.50.html
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 03:51:02 μμ »
Νέες φωτό σήμερα με σχεδόν τελειωμένη την βάση. Απομένουν κάποιες σκιάσεις σε μερικά φυτά, τοποθέτηση χιλιομετρικού δείκτη.

η συνέχεια έπεται με σουλούπωμα του έτοιμου φορτηγού (15 ετίας) και τοποθέτηση φιγούρων.

Δεκτό (και επιθυμητό) κάθε σχόλιο...

Αποσυνδεδεμένος lewton

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πειραιας - Κορυδαλλος
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 08:25:41 μμ »
Πολυ καλο μεχρι στιγμης φιλε chrisk!! Μου αρεσει η τοποθετηση γρασιδιου και φυτων.
Αν ημουν στη θεση σου θα παλευα λιγακι αυτες τις πετρες - βραχια που φαινονται καπως αφυσικα και μονοχρωμα :roll:
Ισως wash και στεγνα με αποχρωσεις του γκρι να αποκτησουν λιγο ενδιαφερον...

Καλη συνεχεια!!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 02:52:13 πμ »
Χρηστο ωραια μεχρι εδω  τωρα πρεπει να σπασεις τις μονοχρωμιες
πρωτα στο χορταρι με στεγνο πινελο δωσε διαφορους τονους τυχαια απο καφε (ξερο χορταρι) κιτρινωπο ανοιχτο πρασινο κλπ
δευτερο τους βραχους "χτυπα τους" με πινελο κατα τοπους τυχαια με διαφορα χρωματα,αρχιζοντας απο τα σκουρα μαυρο καφε γκρι μπεζ εως ασπρο
ωσπου να μεινεις ικανοποιημενος (προσοχη αν οι βραχοι ειναι φελιζολ οχι wash με νεφτι,γιατι θα λιωσουν,αν και μερικες φορες το αποτελεσμα εχει ενδιαφερον :mrgreen: )
το ιδιο κανε με το χωμα με διαφορα καφε/μπεζ
τελευταια με τον αερογραφο ψεκασε απο μακρυα λιγο μπεζ ανοιχτο να δεσεις ολα τα χρωματα μεταξυ των σκονιζοντας ταυτοχρονα
καλη συνεχεια φιλε ::salut::

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 11:33:58 πμ »
ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις παρατηρήσεις, κάνει πάντα καλό να βλέπει κάποιος το διόραμα σου με μια άλλη ματιά!!!

DIM57 και lewton πολυ καλές συμβουλές, ευχαριστώ πολύ! ::salut::
Θέλω να διευκρινήσω κάτι: :roll:
Υποτίθεται ότι η πλαγιά όπου διδραματίζεται το σκηνικό, έχει άνοιξη και ότι απο τα βράχια και κάτω υπάρχει γκρεμός (που φυσικά δεν φαίνεται στο περιορισμένο αυτο διόραμα) μέχρι κάτω καταλήγωντας στην θάλασσα.
Συνεπώς το χορτάρι έχει ένα και μόνο χρώμα αυτό του πράσινου γιατί είναι φρέσκο και δεν υπάρχουν σημεία με ξερό χόρτο. Επίσης αν δείτε ένα λιβάδι την άνοιξη το χρώμα του χορταριού-γρασιδιού είναι μονόχρωμο και σπάει μόνο με κανα λουλούδι εδώ και εκεί.

τώρα πώς θα βάλω λουλούδια αυτό όντως είναι και δική μου απορία σε αυτή την κλίμακα.... :?

τα βράχια παιδιά όσο και αν φαίνεται απίστευτο-ανεξήγητο πιστεύω ότι δεν είναι μονόχρωμα όπως κακώς φαίνονται στις φωτο (μαλλον πρέπει να δώσω μεγαλύτερη βάση στην λήψη φωτο). Και wash έχουν, και έχει πέσει μουτζούρα με χρώματα χωμάτων στην πλαγιά και καφέ λάδια και γκρί... :!:

για το βάψιμο τους έχω χρησιμοποιήσει απλό γκρί αστάρι και τίποτε άλλο.  :? στην συνέχεια πλάκωσα όλα τα παραπάνω και wash με ακρυλικά σε στοουν γκρευ τόνους και φλατ ερθ.  :wink: Αν τα δει κανείς από κοντά πιστεύω ότι είναι αρκετά πειστικά και μάλλον με ικανοποιούν. Επειδή το χρώμα των βράχων τέθηκε και σε προηγούμενο πόστ όλο αυτόν τον καιρό πρόσεχα στην φύση πιθανούς τέτοιους σχηματισμούς βράχων. Και είδα (ομολογώ ελάχιστες φορές ) περιπτώσεις βράχων πολύ κοντά στα δικά μου. Σίγουρα η πλειοψηφία όμως είναι όπως περιγράφετε εσείς με όλες αυτές τις αποχρώσεις.
Επειδή η εμπειρία σας βέβαια είναι μεγαλύτερη θα κοιτάξω μήπως στεγνοπινελώσω να δω το αποτέλεσμα. Μπαι δε γουει οι βράχοι είναι κανονικές πέτρες οπώτε νο προμπλεμ με νεφτι. :!:

Το χώμα ήδη έχει πάρει wash αλλά ίσως έπρεπε λίγο παραπάνω :?

Ελπίζω σε λίγες μέρες να έχω πρόοδο...
Μέχρι τότε κάθε συμβουλή δεκτή!

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 11:36:38 πμ »
Πολύ μεγάλη αλλαγή στο ΟΛΟ σκηνικό,  στον δρόμο θα πασπαλίσεις λίγο χώμα?

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 01:33:31 μμ »
Γεια σου φίλε Χρήστο,

όντως μεγάλη αλλαγή στο σκηνικό, πασπάλισε και λίγο χώμα στον δρόμο όπως σωστά παρατήρησε και ο John-John.

Για λουλούδια έχω κάποιο υλικό που τσίμπησα από στολισμό γάμου (8)...) που μπορεί να σε βοηθήσει. Περισσότερες λεπτομέρειες με πμ η mail.

Tags: