ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις παρατηρήσεις, κάνει πάντα καλό να βλέπει κάποιος το διόραμα σου με μια άλλη ματιά!!!
DIM57 και lewton πολυ καλές συμβουλές, ευχαριστώ πολύ!

Θέλω να διευκρινήσω κάτι:

Υποτίθεται ότι η πλαγιά όπου διδραματίζεται το σκηνικό, έχει άνοιξη και ότι απο τα βράχια και κάτω υπάρχει γκρεμός (που φυσικά δεν φαίνεται στο περιορισμένο αυτο διόραμα) μέχρι κάτω καταλήγωντας στην θάλασσα.
Συνεπώς το χορτάρι έχει ένα και μόνο χρώμα αυτό του πράσινου γιατί είναι φρέσκο και δεν υπάρχουν σημεία με ξερό χόρτο. Επίσης αν δείτε ένα λιβάδι την άνοιξη το χρώμα του χορταριού-γρασιδιού είναι μονόχρωμο και σπάει μόνο με κανα λουλούδι εδώ και εκεί.
τώρα πώς θα βάλω λουλούδια αυτό όντως είναι και δική μου απορία σε αυτή την κλίμακα....

τα βράχια παιδιά όσο και αν φαίνεται απίστευτο-ανεξήγητο πιστεύω ότι δεν είναι μονόχρωμα όπως κακώς φαίνονται στις φωτο (μαλλον πρέπει να δώσω μεγαλύτερη βάση στην λήψη φωτο). Και wash έχουν, και έχει πέσει μουτζούρα με χρώματα χωμάτων στην πλαγιά και καφέ λάδια και γκρί...

για το βάψιμο τους έχω χρησιμοποιήσει απλό γκρί αστάρι και τίποτε άλλο.

στην συνέχεια πλάκωσα όλα τα παραπάνω και wash με ακρυλικά σε στοουν γκρευ τόνους και φλατ ερθ.

Αν τα δει κανείς από κοντά πιστεύω ότι είναι αρκετά πειστικά και μάλλον με ικανοποιούν. Επειδή το χρώμα των βράχων τέθηκε και σε προηγούμενο πόστ όλο αυτόν τον καιρό πρόσεχα στην φύση πιθανούς τέτοιους σχηματισμούς βράχων. Και είδα (ομολογώ ελάχιστες φορές ) περιπτώσεις βράχων πολύ κοντά στα δικά μου. Σίγουρα η πλειοψηφία όμως είναι όπως περιγράφετε εσείς με όλες αυτές τις αποχρώσεις.
Επειδή η εμπειρία σας βέβαια είναι μεγαλύτερη θα κοιτάξω μήπως στεγνοπινελώσω να δω το αποτέλεσμα. Μπαι δε γουει οι βράχοι είναι κανονικές πέτρες οπώτε νο προμπλεμ με νεφτι.

Το χώμα ήδη έχει πάρει wash αλλά ίσως έπρεπε λίγο παραπάνω

Ελπίζω σε λίγες μέρες να έχω πρόοδο...
Μέχρι τότε κάθε συμβουλή δεκτή!