Αποστολέας Θέμα: E-bay αγορά, έρχεται συστημένο ?  (Αναγνώστηκε 2868 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
E-bay αγορά, έρχεται συστημένο ?
« στις: Ιανουαρίου 11, 2011, 05:17:30 μμ »
Παιδια συγγνώμη για την ερώτηση,
έψαξα στο φορουμ μηπως υπάρχει κάτι σχετικό , αλλά μάλλον ειναι τοσο απλό που δεν υπάρχει..

Επίσης ξέρω ότι πολλοί απο σας , εχουν κανει πολλές  αγορές από e-bay, αλλά εμενα ειναι η πρώτη μου κι όσες φορες ήθελα κάτι , το αναλάμβανε ένας φίλος..

Αγόρασα λοιπόν ένα F-4 από τον εξής τύπο ..

http://myworld.ebay.co.uk/aircraftoys/

και στα paypal details φαινονται τα εξής :

Shipping & Handling via RM Airmail (Small Packets)
(includes any seller handling fees):    £5.00 GBP
Shipping Insurance :    --
Total:    £14.99 GB

Αυτο σημαινει οτι θα ερθει σαν συστημένο ?

Γιατι αν ερθει στο γραμ/βωτιο του σπιτιού ίσως δεν χωράει το κουτί..

Ευχαριστώ πολύ..

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
Απ: e-bay αγορά, έρχεται συστημένο ?
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 11, 2011, 05:34:26 μμ »
Δεν θα έρθει συστημένο,απλά εάν είναι μεγάλο και δεν μπορεί να το μεταφέρει ο ταχυδρόμος,θα σου αφήσει ειδοποίηση να πας να το παραλάβεις ο ίδιος.

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντινος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαλάτσι/Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 11, 2011, 10:36:03 μμ »
Το πιο πιθανο ειναι να σου ερθει ειδοποιηση να περασεις απο τα ΕΛΤΑ να το παραλαβεις, ειδικα αν ειναι μεγαλο το κουτι.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 11, 2011, 11:53:07 μμ »
Σας ευχαριστώ και τους 2

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 04:19:07 πμ »
θα σου ερθει χαρτάκι....... πακετα δεν μεταφέρουν τα ΕΛΤΑ......όσο μικρό και αν είναι εκτος αν είναι σαν μεγαλος φακελος.
Πακετα στυλ μοντελου στην καμια δεν τα περνουν μαζι τους. Φοβούνται ή δεν τα παραδόσουν...ή τα ΄χασουν η τους τα κλεψουν
Συστημένο συνήθως είναι όπως και μερικες φορες και traking code εχουν απανω. Οι αποστολες απο αμερικη εχουν κωδικο.....αρα ειναι πιο ασφαλη για την αποστολη.
απλα αν δεις ποτε να καθυστερεί πολύ παραπάνω απο ότι λένε ζήτα την απόδειξη αποστολης.
συνηθως την κρατάνε. Αλλιως μπορεί να το ξεκαθαρίζεις πριν κανεις την αγορα με επικοινωνια με τον πωλητη του αντικειμενου και να την ζητήσεις να στην στειλει σκαναρισμενη. Πίστεψε με οι περισσότεροι είναι οργανωμενοι.
Ποτε μην κανεις COMBINE ORDER πάνω απο 2 αντικειμενα.... τραβάς τα βλέματα του τελωνέιου και ανοιγει πακετα.
ξεχωριστες αποστολές και ας κοστίζει εκτος απο αυτό επικίνδυνο να μην αποστολεί η αποστολη ποτε γιατι μπορει να σε κοροιδευει ο πωλητης αα διακινδυνευεις μεγαλο χρηματικο ποσο.
και εκτος απο αυτο.....πριν κανεις BID  ή  BUY... πάντα να κοιτας που στελνει και εκτος απο αυτο ποσο σωστος ειναι.
Μερικές φορες συγκρινε και εξοδα αποστολής....γιατι μερικοι χρεωνουν όσο θελουν ή όσο τους λειπουν για να συμπληρώσουν για την μειωμενη τιμη του μοντελου.
και γενικα να προτιμας paypal γιατι ειναι ιδιώτες και δεν ειναι οργανομενες επιχειρήσεις κατα συνέπεια ο καθε πωλητής να μπορει να δει στοιχεια σου που θεωρω οτι δεν ειναι απαραιτητο...ακομα και μα χρεωστικη καρτα.
.
αυτα απο ένα ανθρωπο που εχει φάει το ebay με την κουταλα της σουπας....χεχεχεχε
ο καλυτερος πελατης ειμαι....χεχεχεχε.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 10:19:53 πμ »
Έμενα πάντως το πακέτο απο τα Hannants μου το έφερε ο ταχυδρόμος.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 10:55:44 πμ »

Κι εμένα το τελευταίο πακέτο από ebay μου το έφερε στην πόρτα ο ταχυδρόμος. Ρε dive,μήπως τους έχεις κάνει κάτι και σε βάζουνε να τρέχεις?  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 11:04:00 πμ »
 ::arrowred::  dive σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις συμβουλές σου  ::salut::

::arrowred:: Mastora και s-mat : Aυτό ακριβώς με προβληματίζει.... Επειδή συνήθως απουσιάζω απο  το σπίτι, αν υποθέσουμε ότι θα το φέρει ο ταχυδρομος , τι θα κάνει αν το κουτί δεν χωραει στο κουτί ..

Υπομονή κάποιες μέρες , και θα το ανακαλύψω..

Σας ευχαριστώ κ πάλι ..

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 11:06:09 πμ »

Κι εμένα το τελευταίο πακέτο από ebay μου το έφερε στην πόρτα ο ταχυδρόμος. Ρε dive,μήπως τους έχεις κάνει κάτι και σε βάζουνε να τρέχεις?  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Μάστορα.... είναι ανάλογα τον ταχυδρόμο και αναλογα την περιοχή πόσο πακετομάνι εχει.
Πειραιά σιγα μήν ασχοληθουν.... κανενα πακετο δεν μου το εχουν στείλει στο σπιτι...καθε φορα τρεχω ταχυδρομειο και φαντασου οτι υπαρχει άτομο συνέχεια στο σπιτι ώστε να το παραλάβει.
Προφανώς δεν εχω ¨ταΪσει¨κανένα απο τα ταχυδρομικά παιδάκια με καμια 20αρού ώστε να το φέρνει σπιτι.  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: αλλα δεν δινω ...δεν δινω.... προτιμω να παω κανω και την βολτα μου.  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: φροντιζουν την υγεια μου....ειδες...δεν το σκεφτηκες ετσι.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 11:08:34 πμ »
::arrowred::  dive σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις συμβουλές σου  ::salut::

::arrowred:: Mastora και s-mat : Aυτό ακριβώς με προβληματίζει.... Επειδή συνήθως απουσιάζω απο  το σπίτι, αν υποθέσουμε ότι θα το φέρει ο ταχυδρομος , τι θα κάνει αν το κουτί δεν χωραει στο κουτί ..

Υπομονή κάποιες μέρες , και θα το ανακαλύψω..

Σας ευχαριστώ κ πάλι ..

Το πιθανότερο είναι να το πάρει πίσω και να σου αφήσει ειδοποίηση,οπότε όλα καλά.
Βέβαια εμένα μου έχει τύχει να χτυπήσει σε άλλο διαμέρισμα να του ανοίξει και να αφήσει το κουτί μέσα στο κτίριο,αλλά και να το αφήσει χύμα απ'έξω!

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 11:12:17 πμ »

Το πιθανότερο είναι να το πάρει πίσω και να σου αφήσει ειδοποίηση,οπότε όλα καλά.
Βέβαια εμένα μου έχει τύχει να χτυπήσει σε άλλο διαμέρισμα να του ανοίξει και να αφήσει το κουτί μέσα στο κτίριο,αλλά και να το αφήσει χύμα απ'έξω!

μακάρι να το αφήσει στην αεροσυνοδό του 4ου.. Αν δει ότι είναι και αεροπλανάκι... ίσως ξεκινήσει μια χαρά η χρονιά... :mrgreen:

Σ ' ευχαριστώ κ πάλι..

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 11:22:49 πμ »

το μοντέλο με τα του μοντέλου  ..... όντως  καλύτερη αποστολή δεν μπορώ να φανταστω..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 11:09:51 μμ »
Αν είναι small parcel τότε σου το φέρνει στη πόρτα σου ο ταχυδρόμος, εαν είναι μεγαλύτερο κουτί τότε ή το παρατά στην πόρτα σου χύμα ή σου αφήνει σημείωμα (εξαρτάται απο την "ανθρωπιά" του). Μερικοί πάλι στο ebay έχουν το συνήθειο να αποστέλουν ως value declair που σημαίνει οτι είναι ασφαλισμένα μέχρι ενός ποσού...τότε το φέρνει ο ταχυδρόμος και υπογράφεις αναγκαστικά.....Για τα oversized, "έφυγες" ταχυδρομείο subito. Τέλος μερικοί (συνήθως απο Βέλγιο + Γερμανια) στέλνουν με courier (DHL συνήθως) οπότε σου το φέρνουν τα ΕΛΤΑ υπηρεσία "πόρτα-πόρτα"  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
Απ: E-bay αγορά, έρχεται συστημένο ?
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 10:11:48 πμ »
Αν είναι small parcel τότε σου το φέρνει στη πόρτα σου ο ταχυδρόμος, εαν είναι μεγαλύτερο κουτί τότε ή το παρατά στην πόρτα σου χύμα ή σου αφήνει σημείωμα (εξαρτάται απο την "ανθρωπιά" του). Μερικοί πάλι στο ebay έχουν το συνήθειο να αποστέλουν ως value declair που σημαίνει οτι είναι ασφαλισμένα μέχρι ενός ποσού...τότε το φέρνει ο ταχυδρόμος και υπογράφεις αναγκαστικά.....Για τα oversized, "έφυγες" ταχυδρομείο subito. Τέλος μερικοί (συνήθως απο Βέλγιο + Γερμανια) στέλνουν με courier (DHL συνήθως) οπότε σου το φέρνουν τα ΕΛΤΑ υπηρεσία "πόρτα-πόρτα"  ::salut::
Σε ευχαριστώ  , προς το παρόν αναμένω .. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος MicaGR

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: A8hna
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 10:31:33 πμ »
Σε όσες αγορές έχω κάνει απο e-bay και είναι αρκετές συμβαίνουν διάφορα. Πρώτο και βασικό η χώρα που το αγοράζεις.

Στην Γερμανία για παράδειγμα το ταχυδρομείο τους είναι η DHL. Όσες φορές έχω πάρει απο Γερμανία μου έρχεται σπίτι με "ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ".
Αν είναι απο άλλες χώρες, συνήθως ως πάντα, βρίσκω ειδοποίηση απο τον ταχυδρόμο συστημένο να πάω να το παραλάβω.

Αν είναι εκτός Ε.Ε το πακέτο, πχ Αμερική, σε περίπτωση που έχεις πάρει κάτι το οποίο δεν είναι στην λίστα προϊόντων της Ε.Ε. τότε περνάει τελωνείο και έχεις ΔΥΟ επιλογές.
Πρώτη με κάποια επιπλέον χρέωση αναλαμβάνει η courier τα διαδικαστικά για να το περάσει απο το τελωνείο και να στο φέρει σπίτι. Στατιστικά σου ζητάνε ένα έξτρα κόστος περίπου 40 με 50EUR.
Δεύτερη περίπτωση είναι να πας εσύ στο αεροδρόμιο και να κάνεις αυτή την δουλειά. ΚΑΤΙ στο οποίο σου ΛΕΩ ΟΧΙ!... Το πέρασα μια φορά και δεν θέλω ξανά. 4ης ώρες και πάρα πολύ γραφειοκρατία. Να συμπληρώσεις χαρτιά να τα καταθέσεις να πάρεις σφραγίδες κτλ... Συν οτι πληρώνεις ένα ποσό βέβαια.

Αν η αποστολή απο εκτός Σένγκεν έρχεται με απλό ταχυδρομείο, υπάρχει περίπτωση και πάντα ανάλογα το μέγεθος του δέματος, να μην περάσει τελωνείο.
Αυτό που κάνανε πριν καιρό και καλα "GIFT" δεν περνάει πλέον.

Αυτά...
Ελπίζω να βοήθησα λίγο!
[

"Αμες δε γεσόμεθα, πολλώ κάρρονες"
https://www.facebook.com/Vitrina.Collection

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 10:38:50 πμ »
Αν η αποστολή απο εκτός Σένγκεν έρχεται με απλό ταχυδρομείο, υπάρχει περίπτωση και πάντα ανάλογα το μέγεθος του δέματος, να μην περάσει τελωνείο.

Αυτά...
Ελπίζω να βοήθησα λίγο!

Xm, με προβληματιζει γιατι το πακετο ερχεται απο UK, που ειναι εντός ΕΕ, αλλά εκτός Σεγκεν, μιλάμε για ενα 48αρι f-4, οπότε απ΄ ό,τι λες μπορει κ να περασει τελεωνείο ?

Αποσυνδεδεμένος MicaGR

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: A8hna
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 10:56:22 πμ »

Αυτά...
Ελπίζω να βοήθησα λίγο!

Xm, με προβληματιζει γιατι το πακετο ερχεται απο UK, που ειναι εντός ΕΕ, αλλά εκτός Σεγκεν, μιλάμε για ενα 48αρι f-4, οπότε απ΄ ό,τι λες μπορει κ να περασει τελεωνείο ?

ΟΧΙ... δεν θα περάσει. Κατά 90% θα σου έρθει συστημένο απο ταχυδρομείο.
Αν έχεις κάνει την αγορά, στείλε του ένα μήνυμα να σου δώσει το tracking code της αποστολής και το link για να το παρακολουθείς.

Με DHL δεν θα σου έρθει, με UPS δεν θα σου έρθει, ή συστημένο ή με ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ. Αν σου δώσει ένα tracking id πχ "CW003857248UK", κάνε μια αναζήτηση στο site http://www.elta-courier.gr/trackit/

:mrgreen:
[

"Αμες δε γεσόμεθα, πολλώ κάρρονες"
https://www.facebook.com/Vitrina.Collection

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντινος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαλάτσι/Αθήνα
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 01:35:26 μμ »
Απο UK δεν θα εχεις κανενα προβλημα(καθοτι ειναι στην ευρωπαϊκη ενωνση). Επειδη ειναι 48αρι αρα αρκετα μεγαλο κλασσικα θα σου ερθει ειδοποιηση και θα πας απο τα ελτα. Υπολογιζε περιπου να σου ερθει σε περιπου 2 εβδομαδες απο τοτε που θα τελειωσεις με την πληρωμη και θα σου το στειλει ο πωλητης. Γενικα να ξερεις οτι σπανια οι ταχυδρομοι φερνουν δεματα και τα αφηνουν στο σπιτι. Οσες φορες εχω αγορασει μοντελα απο ebay (το αγγλικο), δηλ καμια 12αρια μονο μια φορα μου το εχουν αφησει σπιτι. Ολες τις αλλες ειδοποιηση και ταχυδρομειο.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 03:18:33 μμ »
Mica και Κωνσταντινε, ευχαριστω πολύ για τις απαντησεις. ::salut::

Νομίζω καλύφθηκε το θέμα πλήρως...

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 08:09:32 μμ »
Αγαπητέ φιλέ το κομπρεσέρακι που μου έστειλαν από UK και ήταν αρκετά μεγάλο κουτί, ήρθε με κουριερ εκεί που βρισκόμουν διότι εκείνη την στιγμή δεν ήμουν στο σπίτι και με ειδοποίησε στο τηλεφωνώ να δώσουμε ραντεβού! ακόμα και από Αμερική που έχω πάρει πραγματάκια δεν χρειάστηκε να πάω ποτέ τελωνείο, και ελπίζω να μην χρειαστεί! τώρα οι περισσότερες αγορές ήταν από Ευρώπη οι περισσότερες ήρθαν με το ταχυδρομείο και μου άφησαν σημείωμα να περάσω από τα γραφεία να το πάρω, γιατί δεν ήμουν σπίτι η στην περίπτωση σου ήταν μεγάλο το δέμα! όσες ήρθαν με κουριερ ήρθαν στο σπίτι και είτε το άφησαν χύμα νομίζω μια η δυο φορές συνέβη αυτό μάλλον επειδή δεν ήταν κανένας σπίτι είτε το υπέγραψα και μου το έδωσαν αλλα η κουριερ το φέρνει εκεί που είσαι! αν τώρα στον τρόπο αποστολής γραφεί όπως στη περίπτωση σου RM Airmail θα σου έρθει με τα ελληνικά ΕΛΤΑ!
Ελπίζω να βοήθησα! ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 08:34:39 μμ »
Tελικά απ' όσο φαίνεται το θέμα δεν είχε καλυφθεί πλήρως..
Σε ευχαριστώ φίλε dmoshid ..

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 11:21:49 πμ »
Ετσι για να κλείσει το θέμα , να ενημερώσω ότι πράγματι (όπως  σχεδόν όλοι είχατε προβλέψει )  ήρθε χαρτάκι  απο τα ΕΛΤΑ και το παρελαβα απο τα γραφεία τους. Εκανε ακριβως δυο βδομάδες από τη μέρα που πλήρωσα..
Συνοψίζοντας για όσους νέους δεν γνωρίζουν και ενδιαφέρονται :
αγορά 48ριού Fhantom, από Αγγλία μεσω ebay, έκανε δυο βδομάδες, δεν υπήρξαν τελωνεία και ήρθε ειδοποίηση στο γραμ/βώτιο για παραλαβή από τα κεντρικά.

Tags: