Αποστολέας Θέμα: 1/32 Revell Hawker Typhoon  (Αναγνώστηκε 7942 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

jkbsprint

• Επισκέπτης
1/32 Revell Hawker Typhoon
« στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 10:59:22 πμ »
Εναρμονιζομενος κι εγω στην περιοδο της Βρεττανικης Αυτοκρατοριας που διανυει το MC (πως ειχε ο Πικασσο τη μπλε περιοδο, αλλα καμια σχεση) ξεκιναω σημερα το δεινοσαυρο ε μοντελο ηθελα να πω.  ::glossa:: Το κιτ ειναι το παλιο γνωστο καλουπι, αλλωστε ειναι το μοναδικο που υπαρχει στην κλιμακα εκτος απο αυτο της MDC το οποιο ειναι ρητινη. Ωστοσο εξοπλιστηκε με το κοκπιτ της MDC  :mrgreen:.

Και μιας και σε 32αρι δεν βρηκα κανα φτιαγμενο tropical, ιδου και η παραλλαγη. Δε βρηκα κατι πιο ασυνηθιστο.... :roll:

jkbsprint

• Επισκέπτης
Απ: 1/32 Revell Hawker Typhoon
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 02:37:48 μμ »
Παληκαρια ερωτηση. Παρολη τη βιβλιογραφια που εχω, δεν αναφερεται πουθενα τι χρωμα ειχε η ατρακτος στο εσωτερικο της. Συγκεκριμενα στο χωρο του κινητηρα. Ουτε στις οδηγιες λεει τιποτα η Revell.  Πρασινο οπως του κοκπιτ?  :roll:

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 07:11:34 πμ »
Να τολμήσω να σου απαντήσω, Η εγγλέζικη τακτική, τουλάχιστον στα spitfire άρα γιατί όχι και στα υπόλοιπα, ήταν ότι δεν φαινόταν, εκτός κοκπιτ και πιθανώς φωλιές Σ/Π, άρα και ο χώρος του κινητήρα, καπάκια κ.λ.π. βαφόντουσαν αλουμίνιο πάνω από γκρί primer, εγώ στο spit έτσι θα τα βάψω. Βέβαια δεν είμαι απόλυτα σίγουρος οπότε περίμενε και την γνώμη κάποιου πιο είδικού.  ::salut:: ::salut::

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 07:23:29 πμ »
...πως ειχε ο Πικασσο τη μπλε περιοδο, αλλα καμια σχεση...

Ε, όχι και καμία σχέση, μιας και εσύ είχες την δική σου μπλε περίοδο με το Matchbox SBD-5 Dauntless. Καλή αρχή και περιμένουμε και από αυτό το 32άρι ένα εξίσου δυνατό αποτέλεσμα.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος xorxe

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 11:13:14 πμ »
Καλη αρχη με το...βρυκολακα :!:
Για παμε...για παμε.... :lol: :lol:

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 12:31:37 μμ »
Να τολμήσω να σου απαντήσω, Η εγγλέζικη τακτική, τουλάχιστον στα spitfire άρα γιατί όχι και στα υπόλοιπα, ήταν ότι δεν φαινόταν, εκτός κοκπιτ και πιθανώς φωλιές Σ/Π, άρα και ο χώρος του κινητήρα, καπάκια κ.λ.π. βαφόντουσαν αλουμίνιο πάνω από γκρί primer, εγώ στο spit έτσι θα τα βάψω. Βέβαια δεν είμαι απόλυτα σίγουρος οπότε περίμενε και την γνώμη κάποιου πιο είδικού.  ::salut:: ::salut::

Γιάννης

Ευχαριστω Γιαννη.  ::icon_thumright:: Πολυ πιθανο. Και στα Αμερικανικα, απο προσφατο ψαξιμο που εγινε για το SBD, στο χωρο των κινητηρων ηταν κιτρινα.

...πως ειχε ο Πικασσο τη μπλε περιοδο, αλλα καμια σχεση...

Ε, όχι και καμία σχέση, μιας και εσύ είχες την δική σου μπλε περίοδο με το Matchbox SBD-5 Dauntless. Καλή αρχή και περιμένουμε και από αυτό το 32άρι ένα εξίσου δυνατό αποτέλεσμα.  ::icon_thumright::

Ευχαριστω, ξεκινησε ηδη η μελετη. Το κιτ φαινεται πολυ καλο παρα τα χρονιακια του, (1973 λεει στα φτερα!!!). Τα μονα δυο σημεια του που με ενοχλουν ειναι πρωτον η καλυπτρα, (ειναι αρκετα χοντρη και ο σκελετος αρκετα δυσδιακριτος). Το δευτερο ειναι οτι οι βομβες δινονται σε δυο κομματια μεν αλλα με τους φορεις σαν ενιαια κομματια  με τις βομβες, κομμενοι και αυτοι στα δυο. Θα δυσκολεψει αρκετα να γινουν σωστα οι κιτρινες λωριδες. Εχω ξεκινησει ηδη τον κινητηρα, ο οποιος ειναι αρκετα καλος.

Καλη αρχη με το...βρυκολακα :!:
Για παμε...για παμε.... :lol: :lol:

Ευχαριστω. Ωχ, λες να μου πιει το αιμα?  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος MANOS F4

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Περιστερι
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 03:21:57 μμ »

δε ξερω αν βοηθανε καθολου.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 06:53:49 μμ »
Χρησιμες οι φωτο,  ::icon_thumright::. Ειδικα αυτη με το μοτερ επανω στο αεοσκαφος. Φαινονται ωραια οι  σωληνωσεις.  :mrgreen:
Ευχαριστω. ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 09:42:21 μμ »
Μια μικρη προοδος. Φτιαχτηκε το μοτερ, πλην εξατμισεων, στεγνωνουν ακομα. Με ΖΤΠ (πρωτη φορα που το κανω αυτο το πραγμα), φτιαχτηκε το πλαισιο του κινητηρα καθως και οι σωληνωσεις. Εχουν μετρηθει απο φωτο και εχουν γινει ολα με βαση το πραγματικο.  Μπηκαν πλεξουδες απο συρμα. Μολις μπουν οι εξατμισεις θα περαστει με παρκετινη για να γινει ενα wash. Ο Sabre παντως εχει αποδωθει πολυ καλα απο τη Revell, ειδικα αν σκεφτει κανεις οτι ειναι ενα κιτ του 1973. Σειρα εχει ο χωρος της ατρακτου να αποκτησει απο μηκη πλαστικου τις δοκους που εννοειται οτι δεν εχει, για να πιασω δουλεια στο κοκπιτ της MDC, το οποιο ειναι εκπληκτικο. Επεται συνεχεια....

Αποσυνδεδεμένος xorxe

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 10:51:41 μμ »
Καλησπερα φιλε μου.
Ωραιο αποτελεσμα ειδικα για πρωτη φορα.
 ::eusa_clap::
Καλη συνεχεια....

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 11, 2011, 07:53:43 μμ »

Ευχαριστω xorxe, καλουτσικο σαν να εγινε, την επομενη φορα καλυτερα...... 8). Τωρα αλλη μια ερωτηση παιδια, (περιεργο, εγω να εχω ερωτηση?  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::). Το κοκπιτ περιλαμβανει και PE για τις ζωνες. Τι χρειαζεται να ξερω περι PE? Για παραδειγμα πιανουν επανω τους ολα τα χρωματα, χρειαζονται καποια επεξεργασια πριν βαφτουν?

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 11, 2011, 08:56:26 μμ »
Γιάννη να υποθέσω ότι τα PE που λες είναι άβαφτα (κουτή ερώτηση έτσι?) Καλό θα είναι να έχεις το Mr. Metal primer της Mr Hobby για να τα σταρώνεις και μετά να τα βάφεις. Είναι διαφανές υγρό και κάνει για αυτή την δουλειά, δε ξέρω αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάτι άλλο. Επίσης αυτά κολλάνε συνήθως με κυανονρυλική, προσοχή όμως να μην βάζεις πολύ γιατί θα λερώνεις, βάζεις λίγη σε μια καθαρή επιφάνεια, εγώ χρησιμοποιώ την εγγράψιμη πλευρά από χρησιμοποιημένα και αχρείαστα CD, και μετά με ένα λεπτό συρματάκι βάζεια εκέι που θές όσο θες. Επίσης έχω διαβάσει και μου έχουν πει ότι πολύ καλή δουλειά για κόλλημα κάνει και το Clearfix της Humbrol το οποίο μάλιστα στεγνω΄νει διαφανές, ενώ η κυανοκρυλική αν σου ξεφύγει αφήνει ασπρίλα. Αυτά, ελπίζω να βοήθησα λίγο, κάποιος πιο έμπειρος μπορεί να συμπληρώσει ή να με διορθώσει.

Γιάννης

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 11, 2011, 09:06:30 μμ »
Ευχαριστω πολυ Γιαννη για αλλη μια φορα για τις πληροφοριες.  ::icon_thumright:: Ναι αβαφα ειναι και οχι δεν ειναι κουτη η ερωτηση, επρεπε να το ειχα γραψει. Το βαψιμο ελπιζω να μην γινει εφιαλτης.... για να δουμε...  :roll: Οσον αφορα το κολλημα μαλλον θα χρησιμοποιησω το Clearfix, το εχω για τις καλυπτρες και κανει και παρα πολυ καλη δουλεια.  Και παλι ευχαριστω. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 11, 2011, 09:10:25 μμ »
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 05:28:44 πμ »
Δες κ εδώ την κατασκευή ενός αντίστοιχου 32αριου κ βλέπω πως κ εδώ τα εσωτερικά τοιχώματα του κινητήρα είναι στο "αλουμινί" χρώμα...

http://forum.largescaleplanes.com/index.php?showtopic=21176&st=0

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 11:13:58 πμ »
Ευχαριστω για το λινκ.  ::icon_thumright:: Πολυ ενδιαφερον. Θα τολμησω να πω ομως οτι ο τυπος εχει κανει και αρκετες ...καγκουριες (αν και φοβερος σκρατσας το παληκαρι).  ::glossa:: Το χωροδικτυωμα του κινητηρα ειναι παρα πολυ χοντρο και βαμενο λαθος χρωμα. Το κοκπιτ επειδη το εψαξα πολυ ειναι πρασινο οπως και η υπολοιπη σωληνωτη κατασκευη. Και παλι ευχαριστω , εχει πολυ ψωμι αυτη η κατασκευη που εφτιαξε ο τυπος. Ε μην περιμενετε οτι θα φτιαξω κατι τετοιο.... :roll::oops:

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 03:45:16 μμ »
Αν δεν κανω λάθος το αεροπλάνο είναι το hawker typhoon Mk IB "early version"...
θα στείλω κ ένα άρθρο με την κατασκευή του 1/32 της revell από το scale aviation modeler...

στείλε μου το μαιλ σε ΠΜ να στο στειλω...

Να με πληροφορήσει κάποιος από τους διαχειριστές αν μπορώ να το ποστάρω εδώ... (μόνο τις σελίδες από την κατασκευή)

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 06:12:44 μμ »
Εχεις ΠΜ.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 06:25:08 μμ »
..Να με πληροφορήσει κάποιος από τους διαχειριστές αν μπορώ να το ποστάρω εδώ... (μόνο τις σελίδες από την κατασκευή)
::eusa_naughty:: ::eusa_naughty::
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 06:51:56 μμ »
..Να με πληροφορήσει κάποιος από τους διαχειριστές αν μπορώ να το ποστάρω εδώ... (μόνο τις σελίδες από την κατασκευή)
::eusa_naughty:: ::eusa_naughty::
ok Γιώργο, Ευχαριστώ

Spoiler (hover to show)

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 11:27:51 μμ »
Ναι αυτο το Γερμανικο το εχω δει κι εγω, αλλα συνηθως Luftwaffe φτιαχνω ........ να αλλαξω λιγο...... Παντως ειναι κουκλι. Φαντασου τις φθορες απο κατω που ειναι κατακιτρινο πως θα δειχνανε.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 11:54:33 μμ »
Ναι αυτο το Γερμανικο το εχω δει κι εγω, αλλα συνηθως Luftwaffe φτιαχνω ........ να αλλαξω λιγο...... Παντως ειναι κουκλι. Φαντασου τις φθορες απο κατω που ειναι κατακιτρινο πως θα δειχνανε.  ::salut::

::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 12:28:10 μμ »
Καλή αρχή και σε αυτό το project!!!!
FLY LOW HIT HARD

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 07:53:08 μμ »
Ευχαριστω. Σ' αυτο θελω να φτιαξω πιο πολλα πραγματα απο το προηγουμενο... τουλαχιστον θα προσπαθησω...  ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 27, 2011, 07:41:53 μμ »
Επιστροφη στις προπελες και συνεχεια με το Typhοon. Φτιαχτηκε η εσωτερικη δομη στην ατρακτο, οχι  οτι θα φαινεται και τιποτα, αλλα και για εξασκηση.  :mrgreen:  Εγινε wash στον κινητηρα και παει για το τελικο βερνικι. Σειρα εχει το κοκπιτ της MDC, το οποιο ειναι λεπτομερεστατο αλλα εχει παρα πολυ φλας.

Tags: