Αποστολέας Θέμα: 1/32 Revell Hawker Typhoon  (Αναγνώστηκε 7940 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: 1/32 Revell Hawker Typhoon
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 28, 2011, 02:07:15 πμ »
Το κοκπιτ της MDC δεν δινει τον σκελετο στα πλαινα της ατρακτου? :roll:

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 28, 2011, 04:13:59 μμ »
Το κοκπιτ της MDC δεν δινει τον σκελετο στα πλαινα της ατρακτου? :roll:

Ναι, δινει το σωληνωτο σκελετο πανω στον οποιο ηταν εξαρτημενα σχεδον ολα. Αυτες ειναι οι ενισχυσεις που ειχανε μπει στο πλαισιο της ατρακτου στα Mk 1b, λογω προβληματων που ειχαν τα Μκ1a. Το εχω τσεκαρει απο βιβλια καθως και μερικες κατασκευες  που βρηκα, μια εκ των οποιων αντεγραψα.....  :oops:.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 01, 2011, 08:39:02 μμ »
Καλησπερα συναδελφοι και καλο μηνα. Οι ρητινες πλυθηκαν και καθαριστηκαν απο το φλας το οποιο ηταν υπερβολικο. Οι εξατμισεις ετοιμαστηκαν. Μερικες φωτο και απο το ''κιτ'' του κοκπιτ και απο τι αποτελειται.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 01, 2011, 08:59:05 μμ »
Με πιάνει πονοκέφαλος μόνο που τα βλέβω τα κομμάτια... Καλό κουράγιο!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 01, 2011, 10:19:49 μμ »
Ξεκινησε το κοκπιτ, αλλα μου βγαζει την ψυχη η γκρι ρητινη. Πολυ μαλακη και σπαει πολυ ευκολα. Ειχαμε ηδη ατυχηματα, αλλα ευτυχως φτιαχτηκαν.  Καμια συμβουλη?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 01, 2011, 10:24:54 μμ »
Ξεκινησε το κοκπιτ, αλλα μου βγαζει την ψυχη η γκρι ρητινη. Πολυ μαλακη και σπαει πολυ ευκολα. Ειχαμε ηδη ατυχηματα, αλλα ευτυχως φτιαχτηκαν.  Καμια συμβουλη?
Συμβουλή; Από εμένα; Ξέρω γω... Lexotanil ίσως; ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 01, 2011, 10:31:55 μμ »
Συμβουλή; Από εμένα; Ξέρω γω... Lexotanil ίσως; ::glossa::

Απο αυτα δεν εχω προχειρα οποτε γονατιζω κατι Σκοτσεζικα να χαλαρωσω..... :mrgreen:

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 16, 2011, 03:53:15 μμ »
Καλησπερα, ενα ''μικρο'' update. Βαφτηκε και κοληθηκε το κοκπιτ, Το clearfix ακομα στεγνωνει στον πινακα οργανων. Μενει βερνικι και ενα wash. Ωραιες λεπτομερειες απο την MDC αλλα η ρητινη τους δεν ειναι και οτι καλυτερο, παρα πολυ ευθραυστη. Οι ζωνες που εδινε μου αρεσαν πολυ, ευκολοδουλευτες...... Εκανα και ενα test fit με τον κινητηρα, το κοκπιτ και τα 2 μισα της ατρακτου. Εκει θα πεσει πολυ κλαμα η και γελιο,  :evil:, αναλογως..... Θα ειναι πολυ δυσκολο να κλεισει και φοβαμαι οτι απο τα πολλα στοκοτριψιματα θα φυγουν πολλα πριτσινια.  :roll:

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 16, 2011, 04:55:26 μμ »
Μερικες ακομα φωτο, αν και ολες απο κινητο. Νομιζω φαινεται λιγο πιο καθαρα ο πινακας.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 16, 2011, 05:04:07 μμ »
Γιάννη πολύ καλός μέχρι τώρα. Υπομονή και επιμονή σου εύχομαι για την συνέχεια  ::salut:: ::salut::

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 16, 2011, 05:14:37 μμ »
Γιάννη πολύ καλός μέχρι τώρα. Υπομονή και επιμονή σου εύχομαι για την συνέχεια  ::salut:: ::salut::

Γιάννης

Ευχαριστω Γιαννη, θα χρειαστω και απο τα δυο, αλλα δεν πειραζει, αρκει να βγει καλο στο τελος.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 16, 2011, 05:23:24 μμ »
Όντως οι ζώνες είναι πολύ καλές.Μ'αρέσει το βάψιμο αλλά κοίτα αν μπορείς να διορθώσεις έστω και τώρα τον σκελετό ειδικά τις δύο πάνω δοκούς.Δεν ξέρω αν φαίνονται γι'αυτό το επισημαίνω.Αν δεν φαίνονται τότε κανένα πρόβλημα διαφορετικά θα είναι κρίμα.Δεν νομίζω να δυσκολευτείς  :wink:

καλή συνέχεια Γιάννη  ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 16, 2011, 05:33:50 μμ »
Όντως οι ζώνες είναι πολύ καλές.Μ'αρέσει το βάψιμο αλλά κοίτα αν μπορείς να διορθώσεις έστω και τώρα τον σκελετό ειδικά τις δύο πάνω δοκούς.Δεν ξέρω αν φαίνονται γι'αυτό το επισημαίνω.Αν δεν φαίνονται τότε κανένα πρόβλημα διαφορετικά θα είναι κρίμα.Δεν νομίζω να δυσκολευτείς  :wink:

καλή συνέχεια Γιάννη  ::salut::

Ναι εχεις δικιο, ελαχιστα φαινονται οι δοκοι αλλα και παλι με ενοχλει. Γι αυτο δεν κολησα τον πινακα ακομα. Το προβλημα ειναι οτι οσο απαλα και αν ετριβα εσπαγαν, ακομα και οταν τις ''ξυρισα απαλα'' με κοπιδι ξεφλουδιζαν, μαλλον εχουν κρατησει απο το καλουπι αερα ? Παντως οπως ειπες οσο ειναι καιρος καλο ειναι να διορθωθει. Αν εχει κανεις καμια ιδεα παιδια ευχαριστως να την ακουσω μπας και το φτιαξω. Για τις ζωνες  τωρα, πρωτη φορα χρησιμοποιησα PE. Τελικα ηταν πολυ ευκολες και στο βαψιμο και στο χειρισμο τους γενικοτερα.... Μενει να γινουν μερικες φθορες για να δειξουν πιο πολυ.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 16, 2011, 05:46:30 μμ »
Mπορείς να τις αντικαταστήσεις με στρογγυλό μήκος evergreen;Είναι ίσως το πιο εύκολο απο το να παλεύεις με την ρητίνη  :wink:

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 16, 2011, 05:50:31 μμ »
Mπορείς να τις αντικαταστήσεις με στρογγυλό μήκος evergreen;Είναι ίσως το πιο εύκολο απο το να παλεύεις με την ρητίνη  :wink:

Απο αυτο δεν εχω προχειρο, αλλα μαλλον θα δοκιμασω ΖΤΠ. Παω για το χειρουργειο και επιστρεφω, για να δουμε....

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 16, 2011, 06:22:16 μμ »
Τελικα το Mr surfacer εδωσε τη λυση, εβαλα με το πινελο και το στρογγυλεψε, οταν βαφτει θα μπουν και φωτο.  :mrgreen: Παραηταν εκτεταμενο ''χειρουργειο'' η αντικατασταση, πολλα ακομα κομματια οπως πινακες πιανουν εκει πανω...

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 16, 2011, 07:24:12 μμ »
Πολυ ομορφη δουλεια και πολυ ομορφο βαψιμο!
Καλη συνεχεια! ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 16, 2011, 10:49:24 μμ »
Ευχαριστω Labro, στεγνωνει και η παρκετινη για να αρχισει το θριλερ της ατρακτου αυριο.  :twisted:

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 17, 2011, 11:46:28 πμ »
Και μερικες φωτο απο τη σημερινη προοδο. Η ατρακτος εκλεισε, μετα απο πολυ προσπαθεια, φαινεται οτι τα δυο μισα δεν ειναι ακριβως ισα σε μηκος, αλλα και οι ενωσεις ειναι...... ονειρο.  ::glossa:: Το κατω μερος των φτερων απλα μπηκε για τη φωτο. Και μερικες φωτο απο το κοκπιτ εντος, πιστευω οτι φαινεται αρκετα καλο.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 17, 2011, 12:10:19 μμ »
Θα ηθελα τη γνωμη σας σε κατι που σκεφτηκα, (ναι που και που το κανω και αυτο). Για τα στοκοτριψιματα στις ενωσεις εχω μια ιδεα. Σκεφτηκα να μασκαρω κατα μηκος τους σχεδον συριζα, με χοντρη χαρτοταινια ετσι ωστε ουτε στοκοι να τρεξουν, ουτε στο τριψιμο να φαω τα πριτσινια καθως ''θεωρητικα'' θα τριβεται η ταινια, μπας και τα γλυτωσω. Τι λετε παιδια λετε να πιασει η πατεντα?

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 17, 2011, 01:29:09 μμ »
Εννοείτε οτι θα πιάσει η πατέντα.και απλή tamiya να βάλεις τα ίδια αποτελέσματα θα έχεις  :wink:

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 18, 2011, 10:48:57 πμ »
Εννοείτε οτι θα πιάσει η πατέντα.και απλή tamiya να βάλεις τα ίδια αποτελέσματα θα έχεις  :wink:

Επιασε, ατρακτος κομπλε.  :mrgreen: Ερωτηση, μια και στην αναζητηση δε βρηκα κατι. Θελω να σφαξω την καλυπτρα μιας και ανοιγε και ενα πορτακι προς τα πανω, ε να φαινεται και το κοκπιτ, τοση δουλεια εχει, αλλα δεν ξερω καθολου πως. Δεν εχω ξανακοψει διαφανη κομματια. Καμια συμβουλη η λινκ για να δω πως?

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 18, 2011, 08:55:34 μμ »
Υπαρχει κανενας που να το εχει ξανακανει παιδια? Να κοψει με κοπιδι καλυπτρα? Θα κοπει η θα γινει........... ::axeman:: Ρωταω γιατι μου φαινεται καπως το διαφανες πλαστικο.

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 18, 2011, 09:20:39 μμ »
Χρειάζεσαι λεπτά πριονακια photoetch:
http://www.hyperscale.com/2009/reviews/tools/jlc002reviewse_1.html
http://www.tamiyausa.com/product/item.php?product-id=74094

Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος να κανεις λεπτές τομές.
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 18, 2011, 09:27:40 μμ »
Χρειάζεσαι λεπτά πριονακια photoetch:
http://www.hyperscale.com/2009/reviews/tools/jlc002reviewse_1.html
http://www.tamiyausa.com/product/item.php?product-id=74094

Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος να κανεις λεπτές τομές.

Ευχαριστω πολυ!  ::salut:: Θα ψαξω να βρω, και αν το καταφερω να το κοψω εχει καλως.

Tags: