Αποστολέας Θέμα: Η πρώτη μου βινιέτα - Break time  (Αναγνώστηκε 2530 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος IVANOIS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΧΑΝΙΑ-ΚΡΗΤΗ
  • Ο ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
Η πρώτη μου βινιέτα - Break time
« στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 07:22:06 μμ »

Γεια σας φίλοι μοντελιστές... ασχολούμαι πολλά χρόνια με το χόμπυ αλλά λόγω σπουδών κ δουλείας ( γιατρός στο επάγγελμα ) δεν εχω καταφέρει να έχω στη συλλογή μου πολλά τελειωμένα μοντέλα. Εδώ βλέπετε μια από τις πρώτες μου βινιέτες...
Ελπίζω να συνεχίσετε όλοι σας την καλή δουλειά που κάνετε μέσω του φόρουμ προκειμένου να καταφέρουμε όλοι μαζί να μυήσουμε και άλλα άτομα στο μαγικό κόσμο του μοντελισμού! Καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα!!!

Οι φιγούρες είναι μείγμα ΤΑΜΙΥΑ και DRAGON βαμμένες με σμάλτα ενώ στα πρόσωπα χρησιμοποίησα και λάδια.
Η BMW-R75 είναι της TAMIYA
Το δέντρο κ το συρματόπλεγμα είναι ιδιοκατασκευές...

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
Απ: Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΒΙΝΙΕΤΑ- BREAK TIME
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 07:49:14 μμ »
Φιλε μου καλησπερα  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Για πρωτη βινιετα  θα ελεγα οτι εχεις κανει καλη  δουλεια....και εχεις καταλαβει καποιους κανονες για το βασικο στησιμο μιας βινιετας.Τι θελω να πω...οτι τα ψηλα σημεια πανε πισω π.χ. δεντρα στην περιπτωση σου....επισης οτι τιποτα δεν μπαινει σε ευθεια και πληρη αρμονια και γενικοτερα το ολο στησιμο μου αρεσει.

Καποιες συμβουλες οσον αφορα τα υπολοιπα.....την επομενη φορα παρε μια κορνιζα για να φιλοξενησει το νεο σου project....η κορνιζα απο μονη της δινει την εικονα μιας καλης και προσεγμενης βασης.
Επισης μην τσιγγουνευεσαι τα φυτα και τα χορτα βαλε και αλλο πραγμα μωρε αδελφε μου....την αλλη φορα......και γενικα μην αφηνεις ''νεκρες ζωνες'' σε οτιδηποτε φτιαχνεις.

Σε καθε περιπτωση καλως ηρθες στην παρεα μας  ::icon_thumright::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος IVANOIS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 07:57:42 μμ »
Σε ευχαριστώ φίλε μου για τις παρατηρήσεις σου.. έχεις δίκιο για τη βάση... όσο για τα φυτά δεν ήθελα να τη φορτώσω πολύ επειδή ήταν μικρή η βινιέτα... σύντομα θα δείτε και ένα μεγαλύτερο διόραμα που έίναι όμως υπό κατασκευή οπότε μπορούμε να το ολοκληρώσουμε παρέα με τις συμβουλές όλων σας.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 08:39:14 μμ »
Kαλησπερα και χρονια πολλα  ::salut::

Να συμπληρωσω και εγω οτι για πρωτη δουλεια και το στησιμο αλλα και το βαψιμο ειναι αξιολογα και προσεγμενα. ::icon_thumright::Χρειαζεται λιγο προσοχη ισως στις επιμερους λεπτομερειες οπως λ.χ. καποιες φωτοσκιασεις στο εδαφος και στις φιγουρες  :roll: Επισης καλο θα ηταν τα διαφορα στοιχεια να συναδουν ιστορικα μεταξυ τους οπως π.χ. το panzerfaust με το χρωμα της BMW,τις στολες κ.τ.λ. αλλα και με την λογικη του διοραματος δηλ. αν προσεξα καλα η φιγουρα που διαβαζει τον χαρτη ειναι αρχιλοχιας της στρατονομιας (Feldjager);Αν ναι τοτε μαλλον ο δευτερος του διοραματος δεν θα ηταν και τοσο αραχτος αφου στην πραγματικοτητα οι στρατονομοι ηταν φοβος και τρομος για τους πεζικαριους  :D Παντως γενικα φαινεται οτι εχεις διαθεση να προσεξεις και να προσθεσεις λεπτομερεια οποτε με την υπαρξη τοσων αξιολογων μοντελιστων κ προθυμων να συνδραμουν στο forum θα φτιαξεις πολλες και ομορφες δουλειες.Καλωσηρθες και καλη μοντελιστικη χρονια γεματη δημιουργια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος IVANOIS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 08:57:49 μμ »
Καλώς σας βρήκα φίλε μου....
Έχεις δίκιο για τις φωτοσκιάσεις... σιγά σιγά θα τελειοποιήσουμε τις τεχνικές μας... :lol: :lol: :lol:....
Το panzerfaust το έχω δει πολύ συχνά βαμμένο με desert yellow.. άλλωστε προσδίδει κ λίγο χρωματική ποικιλία, όσο για τον αραχτό πεζικάριο απλά είναι συνταξιδιώτης με τον ανώτερό του σε βαθμό μοτοσυκλετιστή και έχει πάρει την άδεια του πιο πρίν για να τσιμπίσει κάτι..χε χε χε....αστειεύομαι...δεκτό κ θεμιτό κάθε σχόλιο...
Καλή μοντελιστική χρονιά και σε σένα....

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 09:08:40 μμ »
Πολυ καλα εκανες και το εβαψες dark yellow αφου αυτο ηταν το χρωμα που ειχαν  :mrgreen: Απλα η υπαρξη του τοποθετει χρονικα το διοραμα απο το 1943 και μετα αρα επρεπε μαλλον να βαφτει με το ιδιο χρωμα και η μηχανη αφου τον Φεβρουαριο του ιδιου ετους ο κανονισμος βαφης αρματων και λοιπων οχηματων αλλαξε και το panzer grey καταργηθηκε  :wink:

Αποσυνδεδεμένος IVANOIS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 10:11:27 μμ »
 ::icon_thumright::.. δεν σε πιάνω πουθενά ε??? :lol: :lol: :lol:...
Απλά φίλε μου τα παλικάρια είναι σε φάση υποχώρησης και το τελευταίο που τους νοιάζει είναι το χρώμα της bmw...αυτήν βρήκαν παρατημένη , με αυτήν την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια... :mrgreen: :mrgreen: :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 06:40:00 πμ »
::icon_thumright::.. δεν σε πιάνω πουθενά ε??? :lol: :lol: :lol:...
Απλά φίλε μου τα παλικάρια είναι σε φάση υποχώρησης και το τελευταίο που τους νοιάζει είναι το χρώμα της bmw...αυτήν βρήκαν παρατημένη , με αυτήν την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια... :mrgreen: :mrgreen: :wink:

Eμ αφου ειναι ετσι το σεναριο και εσυ εισαι ικανοποιημενος,δεν επιμενω... :roll:   ::keep_mod::

Tags: