Κατι ακομα που μου εκανε εντυπωση τωρα που το ξανασκεφτηκα ηταν τα χρηματα που χαλαγαμε. Ενα κιτ της Monogram ή Academy αρχες προς μεσα 90ς εκανε γυρω στις 3000 δρχ. Πρακτικα ηταν ενα μεροκαματο βασικου μισθου. Βαλε χρωματα-κολλες κτλ τις 4000 τις πιαναμε σιγουρα. Τα χαρτζιλικια μας δεν ηταν και τιποτα φοβερο 200-300 δρχ την ημερα για το σχολειο και κανα 2 χιλιαρικα το ΣΚ για να παμε βολτα. Που διαολο τα βρισκαμε τα σκασμενα?
Τότε υπήρχαν καί λιγότερα πράγματα να μας αποσπούν την προσοχή. Ούτε κινητά, ούτε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ούτε apps. Τώρα για το 200αρι που λές, τυχερός ήσουν! Εγώ έπαιρνα μονο 50 και στην καλύτερη κανα 100στάρικο!!! Βέβαια, σιγά να μην έτρωγα στο σχολείο ῏το χαρτζιλίκι πήγαινε κατευθείαν στον κουμπαρά (ανοιχτός

) για την αγορά του επόμενου μοντέλου!!! Πάντως, όπως γράφει καί ο Mirrage, τότε υπήρχαν ΚΑΙ ρέστα από τις διάφορες αγορές !
Μακρυγιάννης....!. Τί μου θύμησες τώρα... να προσθέσω πως στο συγκεκριμένο κατάστημα (στο υπόγειο) μία ακομα εταιρεια για την οποια πηγαιναμε ήταν η Fujimi. Αλλοτε με καλες εκπληξεις όταν άνοιγες το κουτί καί ΑΛΛΟΤΕ με όχι καί τόσο καλες (βλέπε Mirrage III). Kai φυσικά μετα στο κατάστημα στην στοά του Τιτάνια για να χαζέψουμε/αγοράσουμε κανένα gadget της εποχής!!!
Kai άμα δεν βαριόμασταν, "πεζοπορία" μέχρι το τέλος της Ιπποκράτους να ψωνίσουμε καί τοτ κάτι῏τις από το Πλαστιμόντελίσμο - αν είχε περισέψει κανα φράγκο φυσικά διαφορετικά, πηγαίναμε για την μοντελο-κουβέντα (μπας και "αποσπουσαμε" καμιά μοντελιστική τεχνικη!!!) καί για να χαζέψουμε την βιτρίνα!!
Ωραίες εποχές (έλα παππού! ασέ τις συγκινήσεις, μην σου ῤθει καί κανα εγκεφαλικό!!

)