Αποστολέας Θέμα: Ποιο είναι το πρώτο κιτ που φτιάξατε??  (Αναγνώστηκε 16617 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Απ: Ποιο είναι το πρώτο κιτ που φτιάξατε??
« Απάντηση #125 στις: Δεκεμβρίου 07, 2014, 03:11:58 πμ »
Που διαολο τα βρισκαμε τα σκασμενα?

Από τα ρέστα που "ξεχνούσαμε" στις τσέπες μας
γυρνώντας από το φούρνο που μας είχαν στείλει.
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος hawklord

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: philadelphia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #126 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 03:28:36 πμ »
Westland Lysander στην 1/32 της Matchbox εν ετη 1978, χριστουγεννιατικο δωρο του θειου. Στην αρχη δεν πολυτρελαθηκα αλλα το εκανα πιο ενδιαφερον γιατι το εκανα "καμικαζι". Δεν ξερω απο που το ειχα ξεσικωσει αλλα του εβαλα τα φτερα κατω και το εβαψα ολο ασπρο. Και εννοειται ειχα παραλειψει οσα κομματια δεν φαινοντουσαν απο την καλυπτρα.

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #127 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 09:39:42 πμ »
Ουσιαστηκα αρχισα να ασχολουμε τον τελευταιο χρονο!!! Ομως, η πρωτη μου επαφη ηταν το 1994 στην 6η δημοτικου οταν μου εκαναν δωρο ενα F-4 αν θυμαμαι καλα.....δεν ειχα ιδεα τι ηταν αυτο που επιανα στα χερια μου,ουτε πως θα το κολλησω.....και αφου προμηθευτικα κολλα απο το βιβλιοπωλειο, το εφτιαξα μεσα σε ενα πρωινο....καταλαβαινετε το αποτελεσμα.....φανταστειτε οτι τις χαλκομανιες τις κολλησα με την υγρη κολλα που κολλησα το μοντελο..... :lol:.....μετα απο καιρο ειδα οτι ο αδελφος ενος φιλου μου ειχε στο σπιτι τους μοντελα και τον ρωτησα για να μου φυγει η απορια.... :D

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος hawklord

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: philadelphia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #128 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 11:20:12 πμ »
Mε τα διαβασματα που εκανα στο αρθρο κατεληξα στο Ebay να ψαχνω Matchbox και πριν απο λιγο κονομισα ενα panzer 2 (επανεκδοση oμως του 79), ενα Humber Mk2 του 73, και κυριως βρηκα ενα υπερσπανιο Hanomag με τη κοκκινη σημαια με τη σβαστικα στο καπό (καταργηθηκε αμεσως το εξωφυλλο και επανακυκλοφορησε την ιδια χρονια χωρις τη σημαια, και μετα στα τελη του 70 με βγαλμενο απο το φοντο ενα Tempest αν θυμαμαι καλα που ηταν ετοιμο να φαει βολη).
Αναμενω κατι απαντησεις για ενα Stuka, ενα FW190, ενα Μe 109 και 262, ολα πρωτης κοπης με σβαστικες.
Φετιχ εκεινο το διαφανες παραθυρο στα κουτια στην πισω οψη. Ακομα θυμαμαι τις εικονογραφησεις.
Ολα αγορασμενα για το ραφι (επιτηδες, οχι σαν τα αλλα που ειναι σε αναμονη) για να τα βλεπω και να θυμαμαι που τα αρπακολλησα μικρος... και μακρια απο τον 6χρονο γιοκα μου που καραδοκει, και χθες εγραψε το πρωτο του γραμμα στον Αϊ Βασιλη για να του παραγγειλει ενα "στουκα με κανονια στις ροδες".

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #129 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 12:57:36 μμ »

Κατι ακομα που μου εκανε εντυπωση τωρα που το ξανασκεφτηκα ηταν τα χρηματα που χαλαγαμε. Ενα κιτ της Monogram ή Academy αρχες προς μεσα 90ς εκανε γυρω στις 3000 δρχ. Πρακτικα ηταν ενα μεροκαματο βασικου μισθου. Βαλε χρωματα-κολλες κτλ τις 4000 τις πιαναμε σιγουρα. Τα χαρτζιλικια μας δεν ηταν και τιποτα φοβερο 200-300 δρχ την ημερα για το σχολειο και κανα 2 χιλιαρικα το ΣΚ για να παμε βολτα. Που διαολο τα βρισκαμε τα σκασμενα?

Τότε υπήρχαν καί λιγότερα πράγματα να μας αποσπούν την προσοχή. Ούτε κινητά, ούτε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ούτε apps. Τώρα για το 200αρι που λές, τυχερός ήσουν! Εγώ έπαιρνα μονο 50 και στην καλύτερη κανα 100στάρικο!!! Βέβαια, σιγά να μην έτρωγα στο σχολείο ῏το χαρτζιλίκι πήγαινε κατευθείαν στον κουμπαρά (ανοιχτός :mrgreen:) για την αγορά του επόμενου μοντέλου!!! Πάντως, όπως γράφει καί ο Mirrage, τότε υπήρχαν ΚΑΙ ρέστα από τις διάφορες αγορές !

Μακρυγιάννης....!. Τί μου θύμησες τώρα... να προσθέσω πως στο συγκεκριμένο κατάστημα (στο υπόγειο) μία ακομα εταιρεια για την οποια πηγαιναμε ήταν η Fujimi. Αλλοτε με καλες εκπληξεις όταν άνοιγες το κουτί καί ΑΛΛΟΤΕ με όχι καί τόσο καλες (βλέπε Mirrage III). Kai φυσικά μετα στο κατάστημα στην στοά του Τιτάνια για να χαζέψουμε/αγοράσουμε κανένα gadget της εποχής!!!

Kai άμα δεν βαριόμασταν, "πεζοπορία" μέχρι το τέλος της Ιπποκράτους να ψωνίσουμε καί τοτ κάτι῏τις από το Πλαστιμόντελίσμο - αν είχε περισέψει κανα φράγκο φυσικά διαφορετικά, πηγαίναμε για την μοντελο-κουβέντα (μπας και "αποσπουσαμε" καμιά μοντελιστική τεχνικη!!!) καί για να χαζέψουμε την βιτρίνα!!

Ωραίες εποχές (έλα παππού! ασέ τις συγκινήσεις, μην σου ῤθει καί κανα εγκεφαλικό!! :mrgreen:)
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος vags

• Βαγγέλης Βασιλόπουλος IPMS 611
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Καρέας Αθήνα
  • Modelling Race Unlimited
« Απάντηση #130 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 09:36:53 μμ »
Ωραίο θεματάκι αυτό, δεν το είχα προσέξει. Ευχαριστώ τον εμπνευστή αλλά και τον συμοντελιστή που το "ξέθαψε" πρόσφατα. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Ξεκίνησα 9-10 ετών να παίζω με τα μοντελάκια/αεροπλανάκια θεωρώντας τα όμως παιχνίδια. Έτσι, το πρώτο μου μοντέλο το έφτιαξα στα 14 μου, εντός 3 ημερών, τον Αύγουστο του 1989 και ήταν το Dornier Do 228-100 της Revell στην 1/72 σε αυτήν την συσκευασία :
https://www.scalemates.com/kits/143715-revell-4239-dornier-do-228-100
Από τότε κρατάω πλήρες ιστορικό των κατασκευών μου - όχι δεν είμαι serial killer - απλά με βοηθάει να θυμάμαι με νοσταλγία... Σήμερα είμαι στο Νο. 120 and counting... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Vorlon

• AEK for ever
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #131 στις: Φεβρουαρίου 05, 2016, 01:48:28 πμ »
 Πρωτο μοντέλλο ηταν γυρω στο 1976-1977 και ηταν σπιτάκια και σταθμός σε κλιμακα OH για το τρενο Merklin που ειχα. Ολα αυτα υπαρχουν ακομα μεσα σε κατι κουτες στο παταρι.
Το πρωτο μοντελλο στο δευτερο ξεκινημα το 1994 μετα απο 10 χρονια αποχης ηταν το M35 της AFV Club σε κλιμακα 1/35. Σε αντιθεση με τα σπιτακια και τον σταθμο, αυτο υπαρχει διαλυμενο σε ενα ραφι
Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Vangelis1984

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Heraklion Crete
  • modelclub.gr
« Απάντηση #132 στις: Φεβρουαρίου 05, 2016, 05:59:48 μμ »

Εμενα ηταν αυτο το Mig 21 της Airfix αγορασμενο απο παιχνιδαδικο στην αρχη της οδου αβερωφ στο ηρακλειο κρητης...κολημενο με κολλα uhu και βαμενο με τεμπερες...χαχα...

Αιωνια του η μνημη....

Επισης σημαντικη μοντελιστικη μου στιγμη ηταν οταν ανακαλυψα πως το Μακρο ειχε κ μοντελα... απο οπου πηρα ενα 48αρι Torndado της Italeri....

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #133 στις: Φεβρουαρίου 05, 2016, 06:38:47 μμ »
ΔΥΣΤΥΧΏΣ άρχισα το χόμπι αρκετά αργά,  μόλις το 1993.
Η ανωμαλία, ανωμαλία πάντως... :twisted:  Το πρώτο κιτ μου ήταν το 48αρι Liberator της Monogram.

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
« Απάντηση #134 στις: Φεβρουαρίου 05, 2016, 08:07:57 μμ »
Πρέπει να πήγαινα Τρίτη ή Τετάρτη Δημοτικού, (περί τα έτη 1983, -'84), όταν σε μια Κοπή Πίτας κέρδισα τον "Γάτο" της Matchbox:

"The rest is history", όπως λέμε και στην Αμφιάλη  :wink:

::salut::
The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #135 στις: Φεβρουαρίου 05, 2016, 08:20:25 μμ »
Πρέπει να πήγαινα Τρίτη ή Τετάρτη Δημοτικού, (περί τα έτη 1983, -'84), όταν σε μια Κοπή Πίτας κέρδισα τον "Γάτο" της Matchbox:

Το ζητάει ο οργανισμός σου το τραμπούκισμα, ξεπεσμένε πρίγκηπα του μικρού Μονακό...
Από πάντα φαρδούλης ήσουνα, εεεε :?: :twisted: ::glossa:: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #136 στις: Φεβρουαρίου 05, 2016, 08:26:53 μμ »
Η κ..οφαρδία, αγαπητέ υπήκοε Εμμανουήλ, εκκινεί όπως βλέπεις από τους...προϊστορικούς χρόνους  :mrgreen:

The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #137 στις: Φεβρουαρίου 05, 2016, 08:59:43 μμ »
Η κ..οφαρδία, αγαπητέ υπήκοε Εμμανουήλ, εκκινεί όπως βλέπεις από τους...προϊστορικούς χρόνους  :mrgreen:

ΟΥΟΟΟΞΩ ΡΕ  ::glossa:: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #138 στις: Φεβρουαρίου 05, 2016, 09:15:24 μμ »

Έλα ρε! Το πρώτο μου τζετ. Μου το έκανε δώρο ένας καλός φίλος του πατέρα μου.

Το έχω ακόμη, μετά από μία κατάρριψη από την αδερφή μου και ένα reset!

Ποιητική αδεία μετά το reset φοράει 2 Φοίνικες, 4 ΑΙΜ-120 (τόσα ήξερα τότε) και 2 ΑΙΜ-9.

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #139 στις: Φεβρουαρίου 05, 2016, 09:37:35 μμ »
Spoiler (hover to show)

Anytime Baby....!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #140 στις: Φεβρουαρίου 05, 2016, 09:54:00 μμ »
Spoiler (hover to show)
The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #141 στις: Φεβρουαρίου 05, 2016, 09:55:57 μμ »
Εγώ λοιπόν μάλλον θα πρωτοτυπήσω. Ασχολούμαι με τον μοντελισμό από μικρο παιδί κύριος με αεροπλανάκια εξολοκλήρου από χαρτί και βαμμένα με τέμπερες και νεροχρώματα τα οποία ήταν αρκετά αξιόλογα.
Η πρώτη μου επαφή με πλαστικό κιτ όμως δεν ήταν τόσο πετυχημένη με βάση την εμπειρία μου, θέλεις ο ενθουσιασμός μου
που κρατούσα επιτελούς ένα κιτ, θέλεις η απειρία μου πάνω σε τέτοιο υλικό! Το έκανα άρπα κόλα με άθλια αποτελέσματα.
Παρόλα αυτά το κιτ σώζεται ακόμα φυλαγμένο ως κόρη οφθαλμού, Πρόκειται για ενα saab draken της airfix αγορασμένο
το 89 από τον τότε ΣΙΣΣΑ και βαμμένο πινελάτο με humbrol  όπως έλεγαν οι οδηγίες η περίπου όπως έλεγαν. :mrgreen:
Έχει περαστεί μια παρκετίνη μεταγενέστερα για διατήρηση τον χαλκομανιών και έχει μείνει έτσι για να μου θυμίζει από που
ξεκίνησα. Σας το παρουσιάζω με υπερηφάνεια. 8) ::salut::
Click to see the original size.

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #142 στις: Φεβρουαρίου 05, 2016, 10:23:37 μμ »
montelakias Φαινόταν το ταλέντο απο τότε!  Εγώ αδύνατον να θυμιθώ ποιον ηταν το 1ο μου μοντέλο. ::salut::

Tags: