Πολύ ωραιες φωτο μέχρι τώρα, μπράβο κύριοι.

Συνεχίζω κι εγώ με ότι καλύτερο έχω ζήσει αυτοκινητιστικά μέχρι σήμερα. Θα γράψω και 2-3 λογάκια για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.

Τέλη Απριλίου με Πρωτομαγιά του 2004 και επίσκεψη με άλλη μια ντουζίνα βαρεμένους από το Alfa Romeo club στην σχολή αγωνιστικής οδήγησης ενός Ολλανδού, στην πίστα του Nurburgring. Όχι όμως του καινούργιου Nurburgring όπου διεξάγεται τώρα και το πρωτάθλημα της F1 αλλά του παλιού, του Nordschleife ή απλά RING ή και αλλιώς «Green Hell». To Ring βρίσκεται στην περιοχή Eifel που εκτείνεται σε ένα τμήμα των δυτικών συνόρων της Γερμανίας και των ανατολικών του Βελγίου. Είναι φυτεμένο κυριολεκτικά μέσα στο πυκνότατο και καταπράσινο δάσος των Αρδεννών Γι'' αυτό και το προσωνύμιο Green Hell. Η παλιά πίστα από όπου και οι φωτό που θα ακολουθήσουν, φτιάχτηκε το 1927, έχει μήκος 20,8!!!! χλμ είναι όλο στροφές, 172!!! στον αριθμό και το ψηλότερο από το χαμηλότερο σημείο της έχουν υψομετρική διαφορά 300!!! μέτρα, κοινώς σε ελάχιστα σημεία είναι επίπεδη. Έχει φιλοξενήσει όλων των ειδών τους αγώνες από F1 μέχρι πρωταθλήματα τουρισμού πριν κλείσει οριστικά στους αγώνες το 1976, μετά το παρ' όλίγο θανατηφόρο ατύχημα του Nikki Lauda και αφού χαρακτηρίστηκε επικίνδυνη.
Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, παραθέτω και σχεδιάγραμμα όλης της πίστας. Το μικρό κομμάτι τέρμα κάτω αριστερά είναι το κομμάτι της σημερινής πίστας όπου γίνεται ο αγώνας της F1.
http://petrolsmell.com/wp-content/uploads/2010/04/nurburgring_image.jpgΤο ΣΚ που είμασταν εκεί, την μεν πρώτη μέρα Σάββατο είχε αγώνες πρωταθλημάτων τουρισμού όπου έτρεχαν σε διάφορες κατηγορίες τα πάντα. Το απόγευμα είχαμε την πρώτη επαφή- βόλτα και εξοικείωση με την πίστα. Να πω ότι τα αυτοκίνητα της σχολής ήταν όλα Alfa 75 Turbo & 3.0L. ενώ για demo υπήρχαν 2 Lancia Integrale, μια Alfetta GTV6 3.2L και μια Ferrari 308GTS. Με 150EUR ο ιδιοκτήτης και αρχιεκπαιδευτής σε έκανε 2 γύρους στην πίστα. Φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία.

Και η «δικιά» μου Ιταλίδα που με συντρόφεψε 2 μέρες.
Το τρίλιτρο του ιδιοκτήτη το πιο «πειραγμένο» και «στημένο» από όλα τα υπόλοιπα με το οποίο έκλεινε η μέρα του καθενός με μια βόλτα από τον ίδιο. Ακόμα τρέμω από τον φόβο μου και με αυτά που έκανε.

Επειδή πολλά είπα σταματώ λέγοντας μόνο, ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ, απολαύστε υπεύθυνα.