Αποστολέας Θέμα: Moodellbahn  (Αναγνώστηκε 20346 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Απ: Moodellbahn
« Απάντηση #75 στις: Μαρτίου 14, 2013, 10:51:48 μμ »
Ένα από τα δύσκολα (ασανσέρ) θεωρώ πως τελείωσε επιτυχώς.

Αυτό που θέλω οπωσδήποτε να κάνω στο επόμενο project είναι η τοποθέτηση catenary. Οι viessmann και sommerfeldt ήταν εκείνες που σκέφτηκα στην αρχή. Γνωστές για την ποιότητα αλλά το τελικό κόστος πάει πολύ ψηλά. Έτσι άρχισα να ψάχνω και για άλλες λύσεις μέχρι και scratch. Από κάποια ξένα forums είδα ότι αρκετοί μιλούσαν για το catenary system της HOBBEX (http://www.hobbex.de/home.htm) που εως σήμερα αγνοούσα.

Ποιοτικά τώρα, οι πυλώνες είναι πλαστικοί, αλλά ανθεκτικοί και με ωραια ελαστικότητα. Το σύρμα ίσως να είναι λίγο πιό χοντρό αλλά αν είναι έτσι μπορεί να χρησιμοποιήσω κάποιας άλλης εταιρίας.
Θα πάρω και κάποιες γνώμες αλλά πιστεύω ότι είναι μια καλή λύση και value for money.
Ο φίλος jimmyk που έχει εμπειρία σε αυτό τί λέει?

Γιάννο σου απαντώ μιας και ρωτάς (Θα "έσπαγα" ούτως ή άλλως  τον προσωπικό κανόνα "αυτοφραγής" που έχω θεσπίσει στα posts μου εδώ και καιρό , ο οποίος διέπεται από την ρήση "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα" :lol:...διότι ξέρω το επίπεδο της δουλειάς σου).
Κοντολογής η επιλογή αυτή είναι πολύ "φτωχή" και όχι αντάξια των μακετών σου. Τελεία... :D

Τώρα μπορώ να κάνω την "political correct" προσέγγιση :

Η προσωπική εικόνα που έχω (έχοντας αποκτήσει υλικά των) είναι από την Viessmann,Sommerfeld, Lima (ναι η Lima έβγαζε πυλώνες) και η Vollmer.Για τις δύο τελευταίες η αναφορά κλείνει εδώ...

Από τις εναπομείνασες , φρονώ ότι η Viessmann αργά και σταθερά πήρε την πρωτιά από την Sommerfeld (προσθέτοντας κωδικούς και ποιοτικές επιλογές).
Η Sommerfeld από την άλλη , έχει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία : το ένα είναι η μασίφ βάση που "τσιμεντάρεται" (δηλαδή με σωστό βάψιμο και ενδεδειγμένη τεχνική δείχνει τσιμεντένια) σε αντίθεση με τις βάσεις της Viessmann που θέλουν δουλειά  (κόψιμο, στοκάρισμα κλπ) και το δεύτερο είναι ότι σου δίνει μία πλειάδα εξαρτημάτων για να φτιάξεις και να τοποθετήσεις υπέργειο.
Εδώ είναι η ουσία της απάντησης : Βρίσκοντας εξαρτήματα από την Sommerfeld μπορείς να αντικαταστήσεις τους πυλώνες με οικονομικά Η beams. (Έχω φέρει για τα projects μία πλειάδα τύπων (L,I,H,O, μορφοδοκούς κλπ από Κίνα σε ABS αλλά όχι σε στυρένιο και μπορώ να σου δώσω το link με pm), τότε ίσως να είσαι "εντός budget" για το υπέργειο.
Δεν σου προτείνω κανονικό στυρένιο ,διότι είναι κατά πολύ ακριβότερο ούτε βεβαίως brass (το έχω ξεψαχνίσει...) ,διότι θα σου βγει ακριβότερο από το να το πάρεις έτοιμο... :(
Το σύρμα είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστεί οπότε είναι ανάξιο λόγου.

Ως τελευταία λύση-επιλογή θα σου πρότεινα τα μεταχειρισμένα (e-bay) από διάφορους Γερμανούς-κουλομαρίες, όπου με σημαντικά χαμηλότερο κόστος μπορείς να καλυφθείς με κάποιες διορθώσεις και μαζέματα...

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Allontanarsi dalla linea gialla
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΑΘΗΝΑ
    • moodellbahn
« Απάντηση #76 στις: Μαρτίου 16, 2013, 05:47:08 μμ »
Δημήτρη, θα συμφωνήσω μαζί σου. Πήρα και κάποιες άλλες γνώμες και μάλλον καταλήγω στο να προσπαθήσω μόνος μου. Αυτό που με προβληματίζει είναι η κατασκευή του σύρματος. Εαν υπάρχει κάτι έτοιμο με διάμετρο κάτω από 0,40mm (μήπως στην κλίμακα N??) θα το προτιμήσω. Για τους πυλώνες χρησιμοποίησα ράγα code 100 καθώς και insulators της viessmann.

1η προσπάθεια με απλή κατασκευή κα πρόχειρο βάψιμο:

2η προσπάθεια για κάτι που να πλησιάζει τους πυλώνες ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ:

...και 3η όπως παραπάνω αλλά χρησιμοποιώντας συνδετήρες, έτσι για ξεκάρφωμα :bash: Εδώ όμως δεν χωράνε τα insulators. Ο λόγος που το έκανα είναι ότι ένα σύρμα του εμπορίου δεν θα φαίνεται τόσο off scale.

Ακούω γνώμες...

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αγία Παρασκευή
  • modelclub.gr
« Απάντηση #77 στις: Μαρτίου 16, 2013, 09:50:37 μμ »
To 2o φαίνεται πολύ καλό.
Το σύρμα πρέπει να είναι συγκεκριμένα γι' αυτό το λόγο; Γιατί αν θέλεις απλό σύρμα σε διάμετρο 0.25mm και 0.4mm έχει στο art&hobby http://arthobby.gr/home.aspx?family=95&subfamily=95.23

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Scale 1/144
  • *
    • moodellbahn
« Απάντηση #78 στις: Μαρτίου 16, 2013, 11:01:28 μμ »
Το δυσκολο δεν ειναι να βρω συρμα. Το δυσκολο ειναι να φτιαξω κατι σαν αυτο:

http://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/Viessmann/21-4-0-3051-001003-0-0-0-0-3-0-grp-de-p-0/ein_produkt.html

Δεν ξερω τι διαμετρο εχουν στην κλιμακα N. Αν ξερει κανεις ας με διαφωτισει...

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #79 στις: Μαρτίου 17, 2013, 07:16:30 πμ »
Aν ήμουνα ...........φυλακισμένος και είχα εργαλεια , θα το έκανα όπως κάνουν τα συρματοπλαστικά καλαθάκια για τσίχλες κλπ στα ταμεία των σούπερ μάρκετ.
Α> ζωγραφίζουν το σχέδιο πάνω σε MDF.
Β> σκαλίζουν το "ξύλο" με ντρεμελάκι γαι να βγεί το "πατρόν" και για να βάλουν το σύρμα μέσα στο καλούπι.
Γ> κόβουν σύρμα-οδηγό- και το κολάνε . Μετά έχουν έτοιμα τα συρματάκια στη σωστή διάσταση.
Δ>...................και βάζουν τόν :oops: πακιστανό/αλβανό :oops: ή όποιον άλλον έχουν προσλάβει και βγάζει παραγωγή.

Αν χρησιμοποιήσεις και ειδική αλοιφή για "καλάϊ" θα κάνεις και την "πρώτη" κόλληση.
ΝΑ ΤΣΙΓΚΟΥΝΕΥΕΣΑΙ την κόλληση και να πάρεις δυνατό σε Watt  κολλητήρι .
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Scale 1/144
  • *
    • moodellbahn
« Απάντηση #80 στις: Μαρτίου 17, 2013, 07:24:44 πμ »
Η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω και πολυ με τις κολλησεις...Βασιλη ποσα watt για τετοια δουλεια?

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #81 στις: Μαρτίου 17, 2013, 10:39:16 πμ »
Το δυσκολο δεν ειναι να βρω συρμα. Το δυσκολο ειναι να φτιαξω κατι σαν αυτο:
http://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/Viessmann/21-4-0-3051-001003-0-0-0-0-3-0-grp-de-p-0/ein_produkt.html
Δεν ξερω τι διαμετρο εχουν στην κλιμακα N. Αν ξερει κανεις ας με διαφωτισει...

Αυτά τα στοιχεία είναι από το Αγγλικό εγχειρίδιο λειτουργίας :

catenary - 7/3.95 mm with 5 wires Aluminium, 2 wires
Aluminium-coated steel on opposite sides of
the outer layer. 11 kN tension.

contact wire - 107 sq mm solid, grooved, hard-drawn copper.
11 kN tension.

Για το μοντέλλο σε Ν δεν ξέρω ...Όλα όμως τα σύρματα εμπορίου είναι off scale.

Για την κατασκευή συρμάτων μπορώ να σας μιλήσω εκ πείρας, διότι έχω εμπλακεί και σ' αυτό... :D :oops:
Όντως όπως έγραψε ο Βασίλης θέλει δυνατό κολητήρι αλλά αυτό δεν είναι απολύτως σωστό ή μάλλον εξαρτάται από το είδος και το πάχος του σύρματος.
Τα συγκεκριμένα (και δη τα βιομηχανοποιημένα) είναι πονταρισμένα, δηλαδή στιγμιαία με αρκετή πίεση και πολύ ρεύμα γίνεται arc (τόξο) και κολλούνται τα κομμάτια του σύρματος.
Σε δική μου γραμμή "παραγωγής" χρησιμοποίησα ένα πλατύ κομμάτι ξύλο και έφτιαξα το μοτίβο με καρφάκια (το κεφάλι το έκοψα μετά για να βγαίνει το αντίτυπο).Χρησιμοποίησα χαλκόσυρμα και άρχισα να κτίζω το overhead πάνω στο "καλούπι" με ένα απλό κολλητήρι 25 w και flux-άκι.
Βασίλη , δεν χρειάστηκε να "σκάψω" την ξύλινη βάση.
Το αντίτυπο θέλει λίγο δουλίτσα μετά : τρίψιμο, αρχικό βάψιμο κλπ...(το βρώμισμα γίνεται μετά επάνω στην μακέτα.)
Αυτό που ανακάλυψα τελικώς με την ενασχόληση με τις μακέτες , είναι ότι σε πολύ μεγάλο μπορείς να βαδίζεις κατασκευαστικά όπως και στην πραγματικότητα είτε στην φύση είτε στα έργα του ανθρώπου.Είναι δηλαδή εφικτό να κτίσεις το overhead (μιας και μιλάμε γι' αυτό) πάνω στους πυλώνες,με τα αντίβαρα,τις αντιστηρίξεις κλπ τεντώνοντας το σύρμα από αγκύρωση σε αγκύρωση περνώντας το σύρμα του ρεύματος,το σύρμα αναρτήσεως και τους κάθετους αποστάτες κλπ.
Είναι λίγο πιο δύσκολο από το να το φτιάξεις κομμάτι κομμάτι αλλά είναι απίστευτο...

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #82 στις: Μαρτίου 17, 2013, 06:35:42 μμ »
Η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω και πολυ με τις κολλησεις...Βασιλη ποσα watt για τετοια δουλεια?

Ούτε εγώ το έχω ,αλλά αν ασχοληθείς λιγάκι τα καταφέρνεις. Δηλ. οι άλλοι είναι καλύτεροι απο εμάς????
Εγώ κολλάω κάτι δαχτυλίδια της γυναίκας μου με 25 w ,αλλά με παιδεύει πολύ και η κόλληση είναι κ#%ο$.Το flux είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ._
Ευτυχώς δεν φαίνεται,ή δεν το βλέπει η Αλέκα.

Για 3,5-4,5 mm νομίζω 100-130 W είναι αρκετά.
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #83 στις: Μαρτίου 17, 2013, 06:44:56 μμ »
Βασίλη , δεν χρειάστηκε να "σκάψω" την ξύλινη βάση.

Δεκτόν ,αλλά έτσι κάνεις πιο καλή ,οπτικά τουλάχιστον, κόλληση.

Τα συγκεκριμένα (και δη τα βιομηχανοποιημένα) είναι πονταρισμένα, δηλαδή στιγμιαία με αρκετή πίεση και πολύ ρεύμα γίνεται arc (τόξο) και κολλούνται τα κομμάτια του σύρματος.

Ηλεκτροπόντα, όπως τη λένε τα "μαστόρια" , θα βρείς σε κάθε καλό μηχανουργείο.Αν τους πείσεις , μπορεί να σε αφήσουν και να την χρησιμοποιήσεις.Ειναι η κάλυτερη κόλληση,αλλά για τόσο μικρό πάχος το βλέπω το σύρμα να γίνεται ...................πφφφ πφφφφ πφφφφ ....καπνός.Αστο λοιπόν αυτό για το JimmyK......... :lol:

Το όλο κόλπο είναι να ζεστάνεις τα σύρματα καλά , και μετά να ακουμπήσεις τό καλάϊ στιγμιαία και με "τσιγκουνιά".

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Scale 1/144
  • *
    • moodellbahn
« Απάντηση #84 στις: Μαρτίου 17, 2013, 08:17:11 μμ »
Ευχαριστω για τις πληροφοριες!

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Scale 1/144
  • *
    • moodellbahn
« Απάντηση #85 στις: Μαρτίου 18, 2013, 09:37:07 πμ »
Δημήτρη, το χαλκόσυρμα από πού? Είναι σε μορφή βέργας?

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #86 στις: Μαρτίου 18, 2013, 10:05:34 πμ »
Δημήτρη, το χαλκόσυρμα από πού? Είναι σε μορφή βέργας?

Σε κουλούρα (μέχρι .4χιλ).
Μετά πηνιόσυρμα (αλλά έχει βερνίκι και δεν κολλιέται).
Για πολύ λεπτό σύρμα 0,2 κλπ που μπορείς να κολλήσεις , weinert.

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Scale 1/144
  • *
    • moodellbahn
« Απάντηση #87 στις: Μαρτίου 18, 2013, 10:23:26 πμ »
Σε κουλούρα έχω βρεί αλλά μήπως είναι μαλακό σύρμα? Μπορείς να δώσεις κανένα link?

Αυτα αραγε κανουν?
http://www.reppas.gr/store/index.php?main_page=index&cPath=3032

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #88 στις: Μαρτίου 18, 2013, 08:33:21 μμ »
Σε κουλούρα έχω βρεί αλλά μήπως είναι μαλακό σύρμα? Μπορείς να δώσεις κανένα link?
Αυτα αραγε κανουν?
http://www.reppas.gr/store/index.php?main_page=index&cPath=3032

Link δεν έχω.
Έχω πάρει αυτό ακριβώς σε κουλούρα και σε βέργες από 0,3 μέχρι 1,0 αλλά έχει το μειονέκτημα ότι δεν κολλιέται...
Θέλει την πόντα που λέγαμε πιο πάνω ή εν πάσει περιπτώσει τρίψιμο,πολύ δυνατό κολλητήρι και flux-άκι.
Σίγουρα κολλιέται με φλόγα (προπάνιο) και ασημοκόλληση , αλλά θέλει προσοχή.Και βεβαίως η τιμή της ασημοκόλλησης είναι υψηλή.
Το σύρμα θα είναι μαλακό , ιδίως εάν είναι on scale, άρα 0,12-0,15 χιλ.Εσύ έχεις σκοπό να το κάνεις λειτουργικό?Να χρησιμοποιείται ο παντογράφος δηλαδή?
Νομίζω ότι εάν τεντώσεις σωστά το σύρμα και βάλεις τους σωστούς πυλώνες στα σωστά σημεία, το υπέργειο θα "πέσει" κουτί.

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Scale 1/144
  • *
    • moodellbahn
« Απάντηση #89 στις: Μαρτίου 18, 2013, 09:57:34 μμ »
Δεν θα ειναι λειτουργικο με την εννοια οτι δεν θα δινει ρευμα. Ο παντογραφος μαλλον θα πρεπει να ρυθμιστει λιγα χιλιοστα παρακατω απο το καλωδιο, σωστα?
Για το ατσαλοσυρμα διαβασα περισσοτερα και καταλαβα οτι θελει κολλητηρι γυρω στα 150 watt. Τα παρακατω, οπως και αυτα που αναφερει ο komo σε προηγουμενο post, ειναι καταλληλα αραγε?

http://www.hobbyarmos.gr/18-ilika-xeirotexnias-hobbies/187-sirmata-gia-kallitexnikes-kataskeies/Page-1-20.html

Και τελος (οριστικο) με ποιο μεταλλο γινεται καλυτερη συγκοληση?

Ξανα ευχαριστω για τα φωτα σας και την ανοχη...

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #90 στις: Μαρτίου 18, 2013, 10:38:29 μμ »
Δεν θα ειναι λειτουργικο με την εννοια οτι δεν θα δινει ρευμα. Ο παντογραφος μαλλον θα πρεπει να ρυθμιστει λιγα χιλιοστα παρακατω απο το καλωδιο, σωστα?
Για το ατσαλοσυρμα διαβασα περισσοτερα και καταλαβα οτι θελει κολλητηρι γυρω στα 150 watt. Τα παρακατω, οπως και αυτα που αναφερει ο komo σε προηγουμενο post, ειναι καταλληλα αραγε?
http://www.hobbyarmos.gr/18-ilika-xeirotexnias-hobbies/187-sirmata-gia-kallitexnikes-kataskeies/Page-1-20.html
Και τελος (οριστικο) με ποιο μεταλλο γινεται καλυτερη συγκοληση?

Ξανα ευχαριστω για τα φωτα σας και την ανοχη...

Σωστά το κάνεις.Παντογράφος σε πλήρη ανάπτυξη είναι μία διαρκής πηγή προβλημάτων.
Ρύθμισε (δέσε) τον παντογράφο λίγο πιο κάτω από το σύρμα.

Όσον αφορά στις κολλήσεις, έχω δοκιμάσει τα αντίστοιχα προϊόντα χαλκού , μπρούντζου και ατσαλοσύρματος.Δεν έχω δοκιμάσει το τέταρτο της παρέας...
Η σειρά ευκολίας είναι όπως στην ανέφερα.Για μεγάλης διαμέτρου σύρματα, θέλεις watts για να τα ζεστάνεις ή τεχνικές τύπου βρεγμένη χαρτοπετσέτα στο υπόλοιπο υλικό που δεν θέλεις ή δεν πρέπει να θερμανθεί.
Για μένα, παίρνεις την πιο φθηνή έκδοση του κάθε υλικού και δοκιμάζεις!

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Scale 1/144
  • *
    • moodellbahn
« Απάντηση #91 στις: Μαρτίου 21, 2013, 08:41:42 μμ »
Αφού έκανα αρκετή εξάσκηση με τις κολλήσεις, νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Παρακάτω είναι ο πρώτος τύπος πυλώνα που θα παραχθεί (προσεχώς και ο 2ος) και πιστεύω πλησιάζει αυτούς που έχουμε κατά μήκος της γραμμής του προαστιακού σιδηρόδρομου. Συνολικά θα γίνουν γύρω στους 80 πυλώνες (40 από κάθε τύπο) και σε δεύτερο στάδιο θα ασχοληθώ με τα παρελκόμενα (βαρίδια, μετασχηματιστές κλπ). Στο τελικό στάδιο θα κατασκευαστεί και το σύρμα το οποίο θα είναι και το πιό δύσκολο κομμάτι. Επίσης θα πρέπει να σκεφτώ έναν τρόπο ώστε να βιδώνεται ο πυλώνας στη μακέτα. Κάποια βάση δηλαδή...

Αποσυνδεδεμένος BarbaPanagos

• Scale 1/144
  • *
  • όπως λέμε BarbaRossa...
« Απάντηση #92 στις: Μαρτίου 22, 2013, 02:23:30 μμ »
τους χαιρετισμούς μου σε όλους, βλέπω κόσμο εδώ μέσα και είπα να 'ρθω...

Γιάννη, τα έχουμε πει και απο κοντά, την πας πολύ καλά τη δουλειά

Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Scale 1/144
  • *
    • moodellbahn
« Απάντηση #93 στις: Μαρτίου 22, 2013, 03:52:15 μμ »
Barbapanagos...

:lol:

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Scale 1/144
  • *
    • moodellbahn
« Απάντηση #94 στις: Μαρτίου 22, 2013, 05:14:24 μμ »
Ο δεύτερος τύπος:

...πάμε τώρα για γραμμή παραγωγής. Από 40.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #95 στις: Μαρτίου 22, 2013, 08:00:34 μμ »
 ::Laie_41:: ::moshi44x42::  αυτό είναι το καλλίτερο!!!  λοιπόν, ασανσέρ έφτιαξες, κατενέρ έφτιαξες, νομίζω ήρθε η ώρα να φτιάξω κι εγώ κασώνα   

γελάς έ;    είπαμε, όπως Barbarossa        ::peiratiko::

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Scale 1/144
  • *
    • moodellbahn
« Απάντηση #96 στις: Μαρτίου 23, 2013, 05:13:43 μμ »
update:

Με το θέμα της στίρηξης νομίζω είναι οκ. Η βίδα είναι με σταυρό και η ράγα κάθεται μέσα. Η κόλληση πιάνει πολύ καλά και δεν ξεκολλάει ούτε με πένσα.
Αυτό που θέλω να κάνω επίσης είναι να τσιμεντώσω τη βάση. Με ένα στρογγυλό κομμάτι πλαστικού και λίγο στοκάρισμα από πάνω.

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #97 στις: Μαρτίου 24, 2013, 12:57:13 πμ »
Ο Κύρος Γρανάζης ............................του 21ου αιώνα .Αναμένω...................

ΥΓ. Θα προτιμούσα τη βάση τετράγωνη πυραμίδα κομένη στό 1/3 απο τη κορυφή.Κάνε μια δοκιμή να κάνεις καλούπι για γύψο.

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Scale 1/144
  • *
    • moodellbahn
« Απάντηση #98 στις: Μαρτίου 26, 2013, 06:30:53 μμ »
Οι εργασίες συνεχίζονται. Στη φωτογραφία αυτά που έχω κάνει μέχρι τώρα. Πάντως έχει αρκετή δουλίτσα...

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #99 στις: Μαρτίου 26, 2013, 07:55:32 μμ »
μπράβο Γιάννη!!!!  βλέπω προχωρείς με ταχύτατο ρυθμό!!!

Tags: