Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για το Calella!!  (Αναγνώστηκε 9617 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
Απ: Βοήθεια για το Calella!!
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 22, 2011, 12:11:36 μμ »
Κόλλησέ το με λευκή κρυσταλιζέ κόλλα. Βάλε στην από μέσα μεριά κόλλα, κράτα με μανταλάκι μέχρι να κολλήσει και πάρε το περίσσευμα της κόλλας με κάτι ελαφρώς βρεγμένο είτε μπατονέτα είτε πανάκι.   Πιστεύω ότι θα κολλήσει επειδή το έχω πάθει αρκετές φορές και γω αυτό. Τώρα εάν δεις ότι δεν κολλάει αντικατέστησε το κομμάτι όπως σου είπε ο Symeon.
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 23, 2011, 01:16:59 μμ »
Θα πρότεινα, αν θές να κρατήσεις το ίδιο κομμάτι, να το κρατήσεις καμπυλωμένο όπως απαιτεί το πέτσωμα (επάνω σε φόρμα ή πρόχειρα πάνω στην τελική του θέση) και μετά να το κολλήσεις (επιδιορθώσεις)...Διαφορετικά αν το κολλήσεις ευθύπεδο...στην συνέχεια είτε δεν θα καμπυλώνει, είτε θα σου ξανασπάσει....
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος & Δήμαινα
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 04:46:57 μμ »
Σας ευχαριστω για τις άμεση ανταπόκριση και συγνώμη για την καθυστερημενη απάντηση αλλά καποιες υποχρεώσεις με εφεραν πισω.
Δεν θα ρισκάρω να το τοποθετησω αυτό το κομμάτι γιατι προβλέπονται να γινουν κάποια κοψιματα στην πορεια και φοβαμαι μηπως μου ανοιξει μετά γι' αυτό και θα το αντικαταστήσω.
Προσπαθω να βρω κόντρα πλακε ξυλο 2mm αλλά δεν μπορω. Αν γνωριζει κάποιος που μπορω να βρω στην Αθηνα γιατι ανεβαίνω το Σάββατο θαμε βοηθουσε πολύ.
Σας ευχαριστω και πάλι... ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 05:15:14 μμ »
Αλέξανδρε δεν ξέρω εάν τα μοντελιστικά καταστήματα που ασχολούνται με στατικό μοντελισμό εδώ στην Ελλάδα έχουν.
Επειδή ασχολιέμαι και  με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα είχα ψωνίσει πριν από μερικά χρόνια από ένα κατάστημα στο χαλάνδρι.
Πιστεύω ότι αυτό θα σου κάνει http://www.osengines.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=241_326_329&products_id=302
Πάρε πρώτα τηλέφωνο εδώ 210 6834783  και ρώτησέ τον εάν το έχει σε στοκ για να μην πηγαίνεις τσάμπα.
Τώρα εάν υπάρχουν κάπου αλλού plywood δεν γνωρίζω στην Ελλάδα (μόνο αυτό που σου λέω πιο πάνω), ίσως κάποιος άλλος φίλος ξέρει καλύτερα.
Πιστεύω να σε βοήθησα,
Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 12:02:44 μμ »

Έχουν και θα παρω το Σάββατο. Με ΕΣΩΣΕΣ Όχι μόνο με βοηθησες γιατί στα καταστήματα στατικού που ήξερα και τηλεφώνησα δεν είχαν .
Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 07, 2011, 11:17:45 πμ »
Καλημερα,
Για να σχηματισω την αγκυρα πρεπει να κολλήσω τον αξονα (brass wire) με τους ''γάντζους'' (metal), αλλά δεν ξερω τι μέταλλο είναι.
Δοκίμασα με το κολλητήρι που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρονικοί αλλά δεν 'έπιανε '' η κόλληση στους ''γάντζους'', μία εποξική 2 συστατικών που ειχα εδω και κάποια χρονια επισης δεν εκανε δουλειά. Δεν ξερω αν εχει αλλοιωθει και εχασε τισ ιδιότητές της.
Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο?
Ευχαριστω,
Αλέξανδρος.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 07, 2011, 11:45:32 πμ »
Πιστεύω πως [όπως κάνει κι ο Βασίλης] θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μικροσταγόνες κύανο για να τα κολλήσεις τοποθετώντας τις με την άκρη μια καρφίτσας....
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 07, 2011, 12:46:38 μμ »
Την άγκυρα θα την βάψεις προφανώς έτσι; Εάν ναι δοκίμασε με λίγο κύανο και μας λες το αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 07, 2011, 12:51:01 μμ »
Ναι θα τη βαψω.
Έβαλα κυανο jettak αφου καθαρισα τα προς συγκολληση τμηματα με ασετον φαρμακειου και ο Θεος βοηθος.
Ευχαριστω πολυ   ::salut::   ::salut::   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 09, 2011, 12:27:09 πμ »
Γεια σας,
Λοιπόν η άγκυρα ειναι έτοιμη με κυανοακρυλική αφου ανακάλυψα τυχαια τριβοντας να φυγει η προηγουμενη κυανο απο την πρωτη αποπειρα, οτι τα κομματια ειχαν μια επιστρωση η οποία εφυγε εύκολα με τριψιμο. Μετα με σταγονες συγκρατηθηκαν στη θέση τους τα κομματια ενα ενα και στο τελος γεμιστηκαν τα μεταξυ τους κενα με εποξικη δυο συστατικων και πλεον ειναι αθανατη.

Στις παρακάτω φωτο φαινεται η βαρκα ετοιμη

θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:
1 Ειναι στοκαρισμενη και τριμμενη. Τωρα περναω δυο χερια σιλερ (τα ξυλινα μερη) με τριψιμο μετα απο καθε χερι μετα ασταρι,  τριψιμο, βαψιμο και τελος βερνικι για να σφραγισει το χρωμα ?
2 τα εξαρτηματα που τοποθετουνται πανω στη βαρκα (αγκυρα κουπια κλπ.) , θα βαφουν με την παραπανω διαδικασια και θα κολληθουν με κυανο ή εποξικη (για τα ανομοια υλικα) στο τελος ?
3 Η βαρκα εχει τρεις λάμπες για πυροφανι απο τις οποίες λειπουν οι "γυαλες" απο κάτω .Ισως να χαθηκαν γιατι το κιτ μου το εδωσαν αφου το ειχαν ξεκινήσει (μην κατηγορουμε την εταιρεια γι αυτο). Έχετε καμια ιδεα να τις αντικαταστησω ?
Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια και καλή Σαρακοστή σε ολους.
Αλεξανδρος.
ΥΓΣε λιγο θα τελειωσει και θα ησυχασετε (προσωρινα ετσι ?) απο μενα . Κουραγιο λοιπόν.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 09, 2011, 12:36:00 πμ »
.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 09, 2011, 12:14:05 μμ »
Κατ' αρχήν η όλη δουλειά σου είναι πολύ αξιόλογη και εμένα προσωπικά μου αρέσει.
Στο πρώτο σου ερώτημα εάν θέλεις να σφραγίσεις το ξύλο μπορείς να βάλεις sealer (εγώ χρησιμοποιώ σουρφασέρ με πιστόλι βαφής αερογράφο και αναφέρομαι για την γάστρα του μοντέλου). Στη συνέχεια αστάρι και μετά βάψιμο. Με τον τρόπο αυτό δεν θα φαίνονται οι σανίδες μιας και θα έχει κλείσει τους πόρους το ξύλο την ίδια δουλειά κάνει και το σουρφασέρ που είναι γεμιστικό ξύλου και στη συνέχεια μπορεί να δεχτεί βαφή λάκας. Υπάρχει και η βελατούρα την οποία δεν έχω χρησιμοποιήσει για να σχηματίσω άποψη. Εάν όμως θέλεις να φαίνονται οι σανίδες μην βάλεις sealer, απλά αστάρωσε το μοντέλο εφόσον έχεις κάνει καλό τρίψιμο και με ψιλό γυαλόχαρτο να έχεις διαμορφώσει μια λεία επιφάνεια και μετά ξεκίνα το βάψιμο.
Ερώτημα δεύτερο, η άγκυρα νομίζω είναι μεταλλική και ως εκ τούτο δεν κάνει το sealer, στην περίπτωση αυτή εγώ ασταρώνω το μεταλλικό κομμάτι και αφού στεγνώσει περνάω χρώμα και στη συνέχεια με πινέλο περνάω το παρακάτω βερνίκι ματ εφόσον το χρώμα που θα βάψεις είναι ακρυλικό όπως για παράδειγμα τα Vallejo. Για τα ξύλινα μέρη είτε βάφω απευθείας περνώντας πρώτα αστάρι και μετά βαφή, τρίβοντας πριν την κατασκευή με ψιλό γυαλόχαρτο από Νούμερο 220-320 για να γίνει πιο λεία. Τις κατασκευές που τοποθετώ σε διάφορα σημεία του πλοίου εάν θέλω μια γρήγορη κόλληση χρησιμοποιώ κύανο με φειδώ για να μην ξεχειλίσει, εκεί που χρειάζεται να κάνω διορθώσεις πάντα με λευκή διαφανής κόλλα, για παράδειγμα τις βάρκες στο Trotamares (Frederica) τις έχω κολλήσει με λευκή κόλλα (οι βάρκες ήταν πλαστικές).
Τα ανόμοια υλικά για παράδειγμα μπρούτζος με ξύλο τα κολλάει μια χαρά η κύανο. Έχε υπόψη σου ότι υπάρχει και επιταχυντής για την κύανο εάν είναι για παράδειγμα medium και θέλεις κάτι να κολλήσει άμεσα. Προσοχή και πάλι μην σου ξεχειλίσει η κύανο γιατί αφήνει σημάδια.
Για το τρίτο σου ερώτημα δεν έχω ιδέα, ίσως πάνω σ' αυτό σε βοηθήσουν οι φίλοι που φτιάχνουν μοντέλα από το μηδέν.

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 09, 2011, 01:03:05 μμ »
xiale χαιρετώ.
Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.naftotopos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=58%3A2010-04-21-09-33-02&catid=18%3A2010-01-31-22-46-38&Itemid=96&lang=el
ίσως βοηθηθείς ή  σκεφτείς κάτι καλύτερο... :arrow:
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 10, 2011, 12:22:02 μμ »
Κατ αρχήν να σας ευχαριστήσω όλους για την αμέριστη και αμεση βοήθεια που μου προσφέρετε.
@ vasbot
Θέλω να φαίνονται οι σανιδες και γι αυτό θα περάσω ασταρι και χρώματα μετα. Φαντάζομαι ότι το ασταρι δεν χρειάζεται τρίψιμο πριν το χρώμα και επίσης ποσα χέρια ασταρι πρέπει να πέσουν ένα γερό δυο ελαφρά ;
Επίσης λέω να χρησιμοποιήσω χρώματα αυτοκινήτου για διάφορους λόγους όπως έκανες και εσυ στο FREDERICA αλλα δεν ξέρω αν μπορώ  να τα ρίξω (χρώματα ασταρι βερνικι) με τον badger crescendo.  Υπ όψη είναι ο πρώτος μου αερογραφος και δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ακόμη.

@ Thanasis
Αυτό σίγουρα θα με βοηθήσει όσο όμως και να σκεφτώ καλύτερο δε θα βρω.
 ::salut::  ::salut::  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 10, 2011, 03:38:52 μμ »
Το αστάρι χρειάζεται ελαφρύ τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο από 320-600 ή ντουκόχαρτο από 600-800. Για τις στρώσεις δεν μπορώ να σου πω ακριβώς γιατί εξαρτάται πάντα από την απορροφητικότητα του ξύλου, πάντως σίγουρα θα χρειαστούν δύο με ενδιάμεσο τρίψιμο μεταξύ τους. Για τον αερογράφο είχα κάνει και εγώ ερώτημα στο forum σχετικά με χρώματα αυτοκινήτου, η απάντηση ήταν ότι μπορώ. Τελικά χρησιμοποίησα πιστόλι βαφής αερογράφο με μπεκ 0,8 χιλιοστά για το χρώμα.
Θα σου πρότεινα να μην χρησιμοποιήσεις χρώματα αυτοκινήτου γιατί θέλουν καλή προεργασία και ειδικά τα διπλής είναι ευαίσθητα εάν δεν πέσει πάνω τους το τελικό βερνίκι για να τα σφραγίσει. Κλείνε σε μοντελιστικά χρώματα ματ είτε enamel είτε ακρυλικά και σφράγισε πάνω από αυτά με ματ βερνίκι.
Στο Trotamares (Frederica) χρησιμοποίησα χρώματα αυτοκινήτου, δεν θα το ξανακάνω όμως για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι σε δοκιμές που έχω κάνει το αποτέλεσμα είναι εφάμιλλο με τα μοντελιστικά χρώματα και ο δεύτερος είναι ότι το μοντέλο δεν εκτίθεται σε εξωτερικές καιρικές συνθήκες και μπαίνει σε βιτρίνα, άρα το μπλέξιμο δεν αξίζει.
Για βερνίκια στα καταστρώματα και στις ξύλινες κατασκευές που θέλουμε να είναι ξύλινες δεν το συζητώ καθόλου, χρησιμοποιώ όχι μοντελιστικά. Όπως έχω πει και αλλού χρησιμοποιώ υλικά (έχω χρησιμοποιήσει αρκετά και πίστεψέ με) από τα οποία έχω μείνει ικανοποιημένος και έχω κατασταλάξει σε λίγα από αυτά. Χρησιμοποιώ δύο βερνίκια το Kraft και το Ronseal, Το Kraft έχει πολλή καλό ματ αποτέλεσμα, αλλά μερικές φορές αφήνει ασπρίλες, το ronseal είναι και αυτό ματ, αλλά είναι πολύ καλύτερο από το kraft.
Στο Vespucci που φτιάχνω έχω κάνει όλη την προεργασία ώστε να μην φαίνεται στην γάστρα το ξύλο και θα το βάψω με μοντελιστικά χρώματα, στη συνέχεια θα το σφραγίσω με το ronseal (εκεί που θα είναι μαύρο και κεραμιδί), εκεί όμως που είναι βαμμένο άσπρο θα το σφραγίσω με ακρυλικό βερνίκι Galleria Acrylics mat της Winsor & Newton. Σφράγισα χρώμα λευκό της Vallejo με ronseal και kraft και μου κιτρίνιζε το λευκό μετά είτε με πινέλο είτε με αερογράφο, με το Galleria δεν είχα πρόβλημα στο λευκό. Το Galleria είναι ακρυλικό βερνίκι και χρησιμοποιείται σε ακρυλικά χρώματα και το έχω ψεκάσει με αερογράφο όπως είναι από το μπουκάλι χωρίς πρόβλημα.
Τώρα όσον αφορά τα μοντελιστικά χρώματα και από αυτά που έχω χρησιμοποιήσει πολύ καλά είναι τα Tamiya (για αερογράφο) τα οποία δεν έχουν πολλές αποχρώσεις τα humbrol (enamel) και τα Vallejo (βάφουν πολύ καλά με πινέλο) και τα Gunze (με αερογράφο).
Πιστεύω να σου έλυσα μερικές απορίες όσο μπορούσα καλύτερα.

ΥΓ
Κόλλησε μερικά περισσευούμενα ξυλάκια μεταξύ τους σε μια επίπεδη επιφάνεια είτε από ξύλο είτε από χαρτόνι, κάνε την προεργασία εκεί, βάψε, βερνίκωσε και δες το αποτέλεσμα πριν προχωρήσεις στο καράβι. Αυτή η διαδικασία εμένα με έχει βγάλει από περιπέτειες.
Πάντως η κατασκευή σου θα γίνει πολύ καλή.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 10, 2011, 04:51:48 μμ »

Πιστεύω να σου έλυσα μερικές απορίες όσο μπορούσα καλύτερα.

Βασίλη.....
Για να ειμαστε ειλικρινεις μου ελυσες ΟΟΟΟΟΟΟΛΕΣ τις απορίες.
Τα χρωματα αυτοκινητου τα σκεφτηκα γιατι στην επαρχια ειναι δυσκολο να βρω μοντελιστικα ειδη γενικως, ενω η παραγγελια μεσω internet έχει  την ιδιαιτεροτητα οτι δεν μπορω να δω αποχρωσεις για να διαλεξω αυτο που μου αρεσει.
Σε κάθε περιπτωση εισαι ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΟΣ και σε ευχαριστω πολυ. ::salut:: ::salut:: ::salut::
Αλέξανδρος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 10, 2011, 05:14:01 μμ »
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ με τις αποχρώσεις όσον αφορά τα μοντελιστικά χρώματα μιας και είμαι στην επαρχία με ένα κατάστημα μόνο που υπάρχει εδώ και αυτό δεν έχει γκάμα.
Όμως και στα αυτοκινήτου την απόχρωση θα την δεις από το χρωματολόγιο έτσι δεν είναι; Πάντα το χρωματολόγιο διαφέρει έστω και λίγο γιατί η επιφάνεια που θα βάψεις θα είναι διαφορετική. Για παράδειγμα το κόκκινο του Trotamares δεν είχε καμία σχέση με το χρωματολόγιο, εάν έβλεπες το χρώμα αυτό στο χρωματολόγιο δεν ήταν τόσο έντονο κόκκινο.
Επειδή ασχολήθηκα κάπως με τα αυτοκινήτου και όταν λέω ασχολήθηκα εννοώ ότι ρώτησα αυτούς που πουλάνε αυτά τα χρώματα πήρα και διαφορετικές απόψεις. ʼλλος μου έλεγε πρέπει να έχεις πιστόλι με μπεκ 1,2 - 1,4, άλλος μου έλεγε πρέπει να βάλεις αυτό πρώτα κ.λ.π. Τελικά πήρα από ένα τέταρτο κάθε απόχρωσης, διαλυτικό και αστάρι της ίδιας εταιρείας και έκανα δουλειά μου.
Η απόχρωση πάντως είναι και σχετική το τι αρέσει σε σένα περισσότερο.
Πάντως εάν αποφασίσεις να πάρεις αυτοκινήτου, πάρε και την άποψη ενός βαφέα για να σε κατατοπίσει πλήρως, αυτοί που πουλάνε να πουλήσουν θέλουν.
Προσωπικά δεν θα χρησιμοποιήσω πάλι χρώματα αυτοκινήτου σε ξύλο, θα μου πεις τώρα γιατί χρησιμοποίησα δεν έμεινα ικανοποιημένος; Ικανοποιημένος έμεινα και πολύ μάλιστα, αλλά όπως σου είπα και πιο πάνω η διαφορά δεν μετράει, στα βερνίκια όμως μετράει.
Έχω βάψει μάλιστα με λάκα δύο συστατικών πριν από 17 χρόνια δύο πλοία, αλλά δεν την χρησιμοποίησα ξανά.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 16, 2011, 06:55:47 μμ »
Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια .
Το σκάφος έχει τελειώσει ως προς το χτισιμο (με τη βοηθεια όλων σας) και το μόνο που μενει ειναι να φτιαχτουν οι λάμπες για το πυροφάνι.
Μετά ακολουθει το βάψιμο οοοοοοοταν βεβαιως ολοκληρωθει το κομπρεσερ και το spray booth. Επίσης να αγοραστουν χρωματα , βερνικια.
Για άλλη μια φορά .......................... ::thanks_smilie::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 17, 2011, 11:36:55 πμ »
Αλέξανδρε περιμένουμε να δούμε την συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 17, 2011, 08:46:46 μμ »
Εννοειται οτι θα αναρτησω φωτο απο τα εναπομειναντα σταδια της κατασκευης και φυσικα ολες οι αποψεις  θα ληφθουν υποψη για το μελλον.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #45 στις: Δεκεμβρίου 17, 2011, 01:34:09 πμ »
Καλημέρα σας.
Μετα απο πολυ καιρό οι εργασίες συνεχίζονται.
Θέλω να ρωτήσω απο που θα προμηθευτω γράμματα για το όνομα της βάρκας σε Ελληνική γραμματοσειρα.
Το μεσημέρι θα αναρτήσω φωτο απο την πρόοδο.
Ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #46 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 10:26:24 μμ »
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στις πρωτες φωτο φαινεται η πρόοδος. Η κουπαστη θελει άλλο ένα χερι χρώμα και έιναι έτοιμη. Θα ήθελα να μου πειτε τη γνώμη σας αν το γυαλάκι της λάμπας ταιριάζει ως προς το μέγεθος με την υπόλοιπη λάμπα ή θέλει μικρότερο?
Ευχαριστώ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 03:22:55 μμ »
Αλέξανδρε πολύ καλή κατασκευή και το βάψιμο είναι πάρα πολύ καλό.
Όσο για την λάμπα που ρωτάς εμείς την βλέπουμε οπτικά εντάξει.
Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #48 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 05:11:28 μμ »
Αλέξανδρε πολύ καλή κατασκευή και το βάψιμο είναι πάρα πολύ καλό.
Όσο για την λάμπα που ρωτάς εμείς την βλέπουμε οπτικά εντάξει.
Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
Τοτε προχωράω.
Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 05:38:12 μμ »
Τέλος!
Μετά κόπων και βασάνων η πρώτη μου κατασκευή έφτεσε στο τέλος.
Το ξέρω οτι θα μπορούσαν να διορθωθούν αρκετά πραγματάκια ακόμα αλλά λόγω ειδικών συνθηκών δεν μπορω να κάνω τίποτα άλλο. Eπιφυλάσσομαι όμως για καλύτερο αποτέλεσμα στο επόμενο μοντέλο.
Οι επισημάνσεις σας θα με βοηθήσουν πολύ.
Ευχαριστώ όλους όσους με ανέχτηκαν και βοήθησαν να λύσω τις απορίες μου (είχα πολλες το ξέρω).

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

::thanx:: ::thanx:: ::thanx::

Tags: