Αποστολέας Θέμα: Toyota TF 102 1/24 Revell  (Αναγνώστηκε 15741 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
Απ: Toyota TF 102 1/24 Revell
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 12:57:37 πμ »
Γιαννη το πας πολυ καλα,προσεκτικα και σχολαστικα!Οποτε ειμαι σιγουρος οτι το τελικο αποτελεσμα θα ειναι αναλογο!
Οσο για τα κομματια που σου ετυχε η στραβη,πιστευω οτι με το ντουκοχαρτο θα γινει μια χαρα και δεν θα χρειαστει να μπεις σε αλλες διαδικασιες.
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 09:02:20 πμ »
Καλημέρα σε όλους

Φίλε Σταύρο και Κουρσάρε σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας που νομίζω ότι θα φανούν πολύ χρήσιμες και σε άλλους.
Ηδη, μαλλον και σήμερα, θα πεταχτώ να πάρω  το Mr. Dissolved Putty και θα δω και τους άλλους υγρούς στόκους.
Μα δεν λέω κάτι διαφορετικό!

Εγώ διατύπωσα λάθος την ερώτηση
Πως μεταγγίζεις το mr surfacer 500 χωρίς να σου παγώσει σχεδόν αμέσως?
Έχω την αίσθηση ότι μιλάτε για διαφορετικά πράγματα. Ο Σταύρος αφού μιλάει για μετάγγιση μάλλον εννοεί το σπρέι ενώ ο κουρσάρος εννοεί αυτό:
http://www.e-kalfakis.gr/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%B9-surfacer-p-5655.html

Μια τεχνική που χρησιμοποιώ στα αεροπλάνα (επειδή πάντα κάνω επαναχάραξη των πάνελς)

Θα χρειαστώ τα φώτα σου στην επαναχάραξη. Θα επανέλθω με φώτος και επεξήγηση μέσα στη μέρα.
Spoiler (hover to show)

Γιαννη το πας πολυ καλα,προσεκτικα και σχολαστικα!Οποτε ειμαι σιγουρος οτι το τελικο αποτελεσμα θα ειναι αναλογο!
Οσο για τα κομματια που σου ετυχε η στραβη,πιστευω οτι με το ντουκοχαρτο θα γινει μια χαρα και δεν θα χρειαστει να μπεις σε αλλες διαδικασιες.
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Βαγγέλη σε ευχαριστώ πολύ.Η ΤΟΥΟΤΑ επειδή είναι το πρώτο μοντέλο της επανόδου μου στον μοντελισμό θα είναι σαν πεδίο δοκιμών για τεχνικές και υλικά που δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει γι'αυτό άλλωστε δοκιμάζω και ρωτάω τα πάντα. Έχω μείνει πολύ πίσω αλλά που θα μου πάει..........

Καλημέρα σε όλους
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 06:44:04 μμ »
Αμάν τι χαζός που είμαι!!!
Εγώ εννοούσα το βαζάκι βρε παιδιά....... :oops: :oops: :oops: Ζητάω συγνώμη!!!!!!!!
Δεν σε ξεχνάω!!!Σήμερα θα τις σκανάρω!!!!!!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 07:17:05 πμ »
Κι' εγώ βέβαια μιλούσα για το σπρέυ. Γι' αυτό χρησιμοποίησα τον όρο μετάγγιση :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #79 στις: Μαρτίου 02, 2011, 11:41:12 μμ »
Γιαννη μια χαρα παει η κατασκευη! Καλη συνεχεια με το στοκαρισμα/τριψιμο , και ευχαριστω (μαζι και τον Σταυρο) για την διευκρινηση με το σπρευ...Τα λεμε ::salut::
Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #80 στις: Μαΐου 15, 2011, 05:35:07 μμ »
Καλησπέρα σε όλους

:oops: :oops:Μετά απο πάααααααααααρα πολύ καιρό επέστρεψα με την κατασκευή της ΤΟΥΟΤΑ μου. Αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και άλλα προβληματάκια δε με άφηναν να ασχοληθώ στο βαθμό που θα επιθυμούσα με το σπορ του μοντελισμού και έτσι αφού δεν μπορούσα να το ευχαριστηθώ απείχα αρκετά.

Η πρόοδος που έχω κάνει δεν είναι αρκετή αλλά ευελπιστώ να πάρουν μπρος οι μηχανές και να προχωρήσει το μοντέλο.
Έχουν ξεκινήσει και έχουν προχωρήσει τα βαψίματα με χρώμα (κόκκινο-άσπρο) σε αεροτομές και αεροδυναμικά βοηθήματα.

Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι τα σπρέι της Humbrol το 22 για το λευκό και το 220 (Ferrari red) για το κόκκινο περασμένα δύο χέρια.
Η γυαλάδα που βγάλανε με άφησε πολύ ικανοποιημένο.

Χαζών ερωτήσεων συνέχεια: Κολλάω-περνάω χαλκομανίες και γυαλίζω ή περνάω χαλκομανίες - γυαλίζω και μετά κολλάω?
Αυτά για την ώρα.

Spoiler (hover to show)

Καλώς σας ξαναβρήκα
Καλό απόγευμα
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #81 στις: Μαΐου 15, 2011, 07:32:38 μμ »
Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι τα σπρέι της Humbrol το 22 για το λευκό και το 220 (Ferrari red) για το κόκκινο περασμένα δύο χέρια.
Η γυαλάδα που βγάλανε με άφησε πολύ ικανοποιημένο.
Το 220 αφήνει πολύ καλή απόχρωση και υφή. Η γενική εντύπωση Γιάννη από τη μέχρι τώρα πρόοδο είναι θετική αλλά πρέπει να ανεβάσεις ταχύτητα.

Χαζών ερωτήσεων συνέχεια: Κολλάω-περνάω χαλκομανίες και γυαλίζω ή περνάω χαλκομανίες - γυαλίζω και μετά κολλάω?
Αν αναφέρεσαι στην αεροτομή πρώτα χαλκομανίες, σφράγισμα και κόλλημα μεταξύ τους. Αλλού παίζει το ανάποδο αν και πιο σπάνιο.

Spoiler (hover to show)
Εμένα μου αρέσουν λαμβάνοντας υπ΄όψη την ηλικία που τα έφτιαξες. Φαεινή ιδέα το Sierra. Ολο μαύρο και ...καθάρισες.
Το Ford είναι Thunderbird

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #82 στις: Μαΐου 15, 2011, 09:21:24 μμ »
Γιαννη καλησπερα και καλώς μας ξαναρθες!!! Ωραια εστρωσε το χρωμα, αληθεια απο τι αποσταση το ψεκασες;
Σχετικα με την ερωτηση σου , αν επιλεξεις τον δευτερο τροπο προσοχη στην χρηση της κολλας...
Οσο για τα παλια μοντελα μια χαρα ηταν για τα δεδομενα της εποχης!! Εγω ψηφιζω το nascar γιατι δεν βλεπουμε ποτε κανενα!

Αντε καλη συνεχεια και με πιο γρηγορο ρυθμο παρακαλω  :wink: ::salut::
Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #83 στις: Μαΐου 15, 2011, 10:45:27 μμ »
Γιαννη πολυ ωραια εχουν στρωσει τα χρωματα φιλε!
Για τις αεροτομες συμφωνω με Σταυρο.
Τι μου θυμισες τωρα με το 500αρι !!!!
Αυτο το αμαξι το λατρευω!(αν και οχι Γαλλικο :mrgreen:)
Ειναι πολυ ομορφα και τα δυο.Εγω ψηφιζω 500αρι δαγκωτο.Πιστευω με ενα βερνικακι θα γινει Οκ.Το κομματι ειναι καρασπανιο! Eχω και εγω το μαυρο texaco στην κατοχη μου το οποιο ειχα φτιαξει πιτσιρικας και ηταν αθλιο.Το εχω ξεβαψει με fornet και περιμενει σε ενα κουτι τη σειρα του για φτιαξιμο.
Καλη συνεχεια φιλε και καλο βραδυ! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #84 στις: Μαΐου 16, 2011, 12:48:23 πμ »
Μια χαρα παει Γιαννη, οσο για το χρονο, τα εχουμε πει κ σε καταλαβαινω  :) ::salut::
Πρεπει ομως να κρατησουμε την αγωνιστικη σημαια της ΤΟΥΟΤΑ ψηλα, οποτε βιασου :twisted: :twisted:

Εγω διαλεγω το Sierra με κλειστα ματια!!! Ηταν το πρωτο αμαξι που ακουσα να φταρνιζεται :lol: τοτε παλια στην πιστα στα Μεγαρα!!!
Το αλλο ειναι ενας Αμερικανοκουβας που δεν στριβει :mrgreen: ::violent1::
Spoiler (hover to show)

Καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #85 στις: Μαΐου 16, 2011, 10:41:06 πμ »
 ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse::
Αυτό πρέπει να γιορταστεί με μπύρες - παγωτά σε δεύτερη αυτοκινητομοντελοσυνάντυση  :wink:
Είμαι πολύ χαρούμενος Γιάννη που βλέπω να προχωράς... Μπράβο φίλε μου!
Δεν χρειάζεται να βιάζεσαι, πάρε το χρόνο σου και δούλευε με τους ρυθμούς σου.
Όσο για την αγωνιστική σημαία της Toyota, αυτή έχει υποσταλεί χρόνια  :twisted:.
ΥΓ. Τη επόμενη φορά κάνε τα χέρια τρία και πιο ελαφριά στο βάψιμο σου με σπρέι, για να στρώνει πιο ομαλά. Αλλά είναι πολύ καλό.
ΥΓ2. Το Sierra δεν με συγκινούσε ποτέ, nascar βλέπω μόνο όταν έχω αϋπνίες ή όταν έχω κακή διάθεση (ξεκαρδίζομαι με τον Montoya) οπότε δεν μπορώ να σου πω πολλά. Μοντελιστικός τώρα, ξεκινάς από πολύ καλή βάση (τι μοντέλο-εποχές μου θύμισες τώρα 8))

Καλή συνέχεια φίλε μου  ::salut::

Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #86 στις: Μαΐου 16, 2011, 01:05:20 μμ »
Καλημέρα σε όλους

Το 220 αφήνει πολύ καλή απόχρωση και υφή. Η γενική εντύπωση Γιάννη από τη μέχρι τώρα πρόοδο είναι θετική αλλά πρέπει να ανεβάσεις ταχύτητα.

Θέλω ο άμοιρος να σπιντάρω αλλά αφού τα ξέρεις ρε φίλε.Οτι μπορώ κάνω. :oops: :oops:

Εμένα μου αρέσουν λαμβάνοντας υπ΄όψη την ηλικία που τα έφτιαξες. Φαεινή ιδέα το Sierra. Ολο μαύρο και ...καθάρισες.

Ευχαριστώ για την επιείκεια.Το μαύρο ταίριαζε και γάντι με τις κίτρινες χαλκομανίες οπότε.........το έκανα το έγκλημα.

Γιαννη καλησπερα και καλώς μας ξαναρθες!!! Ωραια εστρωσε το χρωμα, αληθεια απο τι αποσταση το ψεκασες;
Σχετικα με την ερωτηση σου , αν επιλεξεις τον δευτερο τροπο προσοχη στην χρηση της κολλας...
Οσο για τα παλια μοντελα μια χαρα ηταν για τα δεδομενα της εποχης!! Εγω ψηφιζω το nascar γιατι δεν βλεπουμε ποτε κανενα!

Ευχαριστώ πολύ φίλε.

Το χρώμα συνήθως το περνάω ως εξής: το πρώτο χέρι από απόσταση 2 παλάμες (20-25 πόντους) και τα υπόλοιπα από απόσταση μιας παλάμης (10-15 πόντους) με πολύ πιο γρήγορες κινήσεις.Βέβαια ακόμα μαθαίνω οπότε όλα είναι σχετικά και χρειάζονται δοκιμές. Σου επισημαίνω ότι έχω δουλέψει μόνο με σπρέι της humbrol και δεν έχω άποψη για σπρέι άλλων εταιριών.

Όσο για τα παλιά μοντέλα στο είχα υποσχεθεί και βρήκα λίγο χρόνο να τα καθαρίσω και τα ανέβασα πιο πολύ για το τζερτζελο. Ακολουθούν και κάποια ακόμα, μεταξύ τους και φορτηγά.

Αντε καλη συνεχεια και με πιο γρηγορο ρυθμο παρακαλω  :wink: ::salut::

Προσπαθώ, προσπαθώ  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Γιαννη πολυ ωραια εχουν στρωσει τα χρωματα φιλε!
Τι μου θυμισες τωρα με το 500αρι !!!!
Αυτο το αμαξι το λατρευω!(αν και οχι Γαλλικο :mrgreen:)
Ειναι πολυ ομορφα και τα δυο.Εγω ψηφιζω 500αρι δαγκωτο.Πιστευω με ενα βερνικακι θα γινει Οκ.Το κομματι ειναι καρασπανιο! Eχω και εγω το μαυρο texaco στην κατοχη μου το οποιο ειχα φτιαξει πιτσιρικας και ηταν αθλιο.Το εχω ξεβαψει με fornet και περιμενει σε ενα κουτι τη σειρα του για φτιαξιμο.

Βαγγέλη σε ευχαριστώ πολύ

Το 500αρι έγινε μαύρο γιατί είναι δίδυμο με το texaco. Από εκεί πήρα την ιδέα.Το είχα αγοράσει και εγώ.Τρομερό μοντέλο. Α ρε ΤΑΜΙΥΑ!!!
Τις προάλλες που ήμουνα στο πατρικό μου και ξεσαβουρωνα έπεσα πάνω σε δυο -τρία μισοτελειωμένα.Το ένα από αυτά ήταν το μαύρο TEXACO αραγμένο πάνω στην μοντελιστική κλίνη περιμένοντας να βερνικωθεί.
Εννοείται ότι δρομολογείται η ολοκλήρωσή του.Αν βρω χαλκομανίες ίδιες θα φάει φορνετ και ξαναφτιάξιμο.

Χρήστο σε ευχαριστώ
Πρέπει ομως να κρατησουμε την αγωνιστικη σημαια της ΤΟΥΟΤΑ ψηλα, οποτε βιασου :twisted: :twisted:
Την ποια? ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Χρόνια τώρα είναι κατεβασμένη.Κρίμα.

Με το 207 τι γινεται ?

Κάνε υπομονή.Απόψε ανεβάζω υλικό.

::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse::
Αυτό πρέπει να γιορταστεί με μπύρες - παγωτά σε δεύτερη αυτοκινητομοντελοσυνάντυση  :wink:

Μέσα είμαι.Κανονίστε το. ::salut:: ::salut::

Είμαι πολύ χαρούμενος Γιάννη που βλέπω να προχωράς... Μπράβο φίλε μου!
Δεν χρειάζεται να βιάζεσαι, πάρε το χρόνο σου και δούλευε με τους ρυθμούς σου.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.Επέστρεψα για να μείνω.Απλά οι ρυθμοί μου θα είναι αργοί.Το πήρα απόφαση.

Όσο για την αγωνιστική σημαία της Toyota, αυτή έχει υποσταλεί χρόνια  :twisted:.

Το ίδιο είπα στον Χρήστο.Κρίμα.

ΥΓ2. Το Sierra δεν με συγκινούσε ποτέ, nascar βλέπω μόνο όταν έχω αϋπνίες ή όταν έχω κακή διάθεση (ξεκαρδίζομαι με τον Montoya) οπότε δεν μπορώ να σου πω πολλά. Μοντελιστικός τώρα, ξεκινάς από πολύ καλή βάση (τι μοντέλο-εποχές μου θύμισες τώρα 8))

ΔΕ ΣΕ ΣΥΓΚΙΝΟΥΣΕ ΤΟ SIERRA?
Πλάκα κάνεις!!!
Για ψάξε το λίγο! ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Nascar δεν έχω δει ποτέ.Το θεωρώ χαζό.Αλλά άλλο πράγμα ο μοντελισμός.Το είχα πάρει από τον Μακρυγιάννη στη Φειδίου και μου άρεσε γιατί είχε κινητήρα. Ωραίες εποχές.

Καλημέρα σε όλους

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #87 στις: Μαΐου 16, 2011, 01:24:24 μμ »
ΥΓ2. Το Sierra δεν με συγκινούσε ποτέ,
Μήπως θέλεις να ανασκευάσεις τη δήλωσή σου Γιώργο :?: Από τα καλύτερα και δυνατότερα σε πίστα και ραλλύ.

Tags: