Αποστολέας Θέμα: Toyota TF 102 1/24 Revell  (Αναγνώστηκε 15766 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Toyota TF 102 1/24 Revell
« στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 01:08:03 πμ »
Καλησπέρα σε όλους.

Μετά από μία μακροχρόνια αποχή 10 και πλέον ετών επιστρέφω στο αγαπημένο μας hobby.Τον τελευταίο καιρό έχω στην κυριολεξία ¨χτενίσει¨ το forum σε όλες τις κατηγορίες και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί με την ποιότητα των κατασκευών. Η αγαπημένη μου βεβαίως είναι αυτή των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών όπου έχω διαβάσει όλα τα post. Αφορμή για να ξεκινήσω και πάλι το μοντελισμό στάθηκε η επίσκεψη μου στην φετινή έκθεση της IPMS. Από εκεί λοιπόν αγόρασα και το κιτ με το οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ ξανά με το μοντελισμό. Προτιμήθηκε αυτό το κιτ σε σχέση με κάποιο από το στοκ που έχω γιατί δεν έχω ξαναφτιάξει κάτι από το χώρο της F1 και μου φάνηκε καλό για αρχή.  
Spoiler (hover to show)
Η αγορά της TF 102 έγινε με προοπτική να υπάρξει κάποια στιγμή στη συλλογή μου ένα ράφι με αγωνιστικά της TOYOTA απ΄όλες τις μορφές των αγώνων που η τελευταία έχει εμπλακεί.(Στην F1 δυστυχώς όχι και με τόσο μεγάλη επιτυχία. ʼποψή μου είναι ότι της πάνε περισσότερο οι σκονισμένες ειδικές και νομίζω ότι σε πολλούς από εμάς θα μας άρεσε να την ξαναδούμε στα βουνά.)

Το κίτ είναι αυτό από τη σειρά της Revell με αγωνιστικά F1 σε κλίμακα 1/24:

Συνεχίζω με φωτογραφίες από το κίτ

Δυστυχώς η καρτέλα των χαλκομανιών έχει πιάσει μούχλα σε κάποια σημεία τους, πιθανόν από κακή αποθήκευση. Αν και σε αυτές καθεαυτές τις χαλκομανίες δε φαίνεται κάτι, εντούτοις έχω μία ανησυχία για το πως θα συμπεριφερθούν τη κρίσιμη ώρα της τοποθέτησης.

Τα λάστιχα είναι μαλακά και καλής ποιότητας. Νομίζω ότι έχουν και τη σωστή γυαλάδα για  αχρησιμοποίητα λάστιχα F1 . Θα το τσεκάρω όταν έρθει η ώρα.
Τα κομμάτια είναι σε γενικές γραμμές καθαρά από περισσεύματα και έχουν καλή γράμμωση και λεπτομέρεια αν και λόγω κλίμακας θεωρώ ότι θα μπορούσε το κιτ να είναι και καλύτερο, ειδικά στο κόκπιτ και στον κινητήρα. Κάτι θα κάνουμε για να το βελτιώσουμε.
Έχω μία μικρή ανησυχία για την εφαρμογή η οποία πηγάζει κυρίως από το γεγονός ότι η Revell δεν είχε και το καλύτερο όνομα όταν εγώ εγκατέλειψα το hobby. Μακάρι να βγω ψεύτης. Θα δείξει.

Και οι οδηγίες του κιτ

Αυτά όσον αφορά το μοντέλο.
Κάθε παρατήρηση, πληροφορία και συμβουλή είναι πάντα ευπρόσδεκτη.
Μετά από τόσα χρόνια αποχής θεωρώ τον εαυτό μου σαν μοντελιστική "Tabula rasa". Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστώ την βοήθεια όλων σας σε κάποια σημεία, ειδικά στην χρήση των πολλών νέων υλικών που με χαρά είδα ότι κατέφθασαν στο μοντελισμό.

Καλό βράδυ σε όλους
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
Απ: TOYOTA TF 102 1/24 Revell
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 01:20:09 πμ »
Καλή επιστροφή λοιπόν στο hobby!!
Δεν κατέχω από το θέμα σου αλλά θέλω να σου πω, πως μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος παρουσίασης του θέματός σου :mrgreen:!! Με τις φωτογραφίες τα σχόλια κτλ  :mrgreen:
Καλή αρχή λοιπόν και ότι χρειαστείς τα παιδιά σίγουρα θα σε βοηθήσουν  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 08:04:28 πμ »
Τα έχουμε ήδη πει στο Καλωσόρισμα νέων μελών ::hi::

Spoiler (hover to show)
Έχουμε ένα θέμα με τις χαλκομανίες όπου μπορεί να προκύπτει θέμα δικαιωμάτων. Το ίδιο και με τις οδηγίες όπου προτιμότερο είναι να βάζεις μια ένδειξη "for discussion only". Δες το θέμα της RE20.

Δυστυχώς η καρτέλα των χαλκομανιών έχει πιάσει μούχλα σε κάποια σημεία τους, πιθανόν από κακή αποθήκευση. Αν και σε αυτές καθεαυτές τις χαλκομανίες δε φαίνεται κάτι, εντούτοις έχω μία ανησυχία για το πως θα συμπεριφερθούν τη κρίσιμη ώρα της τοποθέτησης.
Όντως δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα στην καρτέλα. Μάλλον κάποιο ζουμάκι θα το χρειαστείς όταν φτάσει η ώρα.

Έχω μία μικρή ανησυχία για την εφαρμογή η οποία πηγάζει κυρίως από το γεγονός ότι η Revell δεν είχε και το καλύτερο όνομα όταν εγώ εγκατέλειψα το hobby. Μακάρι να βγω ψεύτης. Θα δείξει.
Εντάξει δεν είναι Tamiya αλλά δεν είναι και Heller, μέσα στα 10 χρόνια που λείπεις η κατάσταση έχει βελτιωθεί, προπάντων από την παρουσία των Γερμανών στο εταιρικό σχήμα.

Μετά από τόσα χρόνια αποχής θεωρώ τον εαυτό μου σαν μοντελιστική "Tabula rasa". Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστώ την βοήθεια όλων σας σε κάποια σημεία, ειδικά στην χρήση των πολλών νέων υλικών που με χαρά είδα ότι κατέφθασαν στο μοντελισμό.
Νομίζω ότι όλοι έχουν τη διάθεση για βοήθεια.
 ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 08:29:15 πμ »
καλώς ήλθες Γιάννη
χαίρομαι που αφορμή για την επάνοδο σου ήταν η φετινή μας έκθεση  ::icon_thumright::
εύχομαι ..καλή και μακρά παραμονή στο μοντελισμό.

σχετικά με τις ανησυχίες σου για τα σήματα, πριν την τελική εφαρμογή στο μοντέλο, κάνε μια δοκιμή (εκτιμώ θα περισσεύουν 1-2 εναλλακτικοί αριθμοί στην καρτέλα) σε μη εμφανές σημείο του μοντέλου ή σε άλλη επιφάνεια για να δεις την συμπεριφορά τους.
φρόντισε προηγουμένως να κάνεις την κατάλληλη προετοιμασία, δηλαδή γυαλιστερή επιφάνεια από κάτω  και χρήση βελτιωτικών για τις χαλκομανίες.
 καλή επιτυχία  ::icon_thumright::

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 05:37:08 μμ »
Καλησπέρα

::arrowred::Φίλε Σταύρο σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Την έκθεση την απόλαυσα αν και ήρθα την χειρότερη μέρα (Σάββατο απόγευμα) και είχε πολύ κόσμο. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.Σίγουρα θα κάνω δοκιμές πρίν περάσω τις χαλομανίες.

::arrowred::Φίλε DaNiS σε ευχαριστώ.Προτίμησα αυτόν τον τρόπο παρουσίασης επηρεασμένος από ¨παλαιότερους¨ εδώ στο forum ώστε ο καθένας να έχει όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφόρηση για το κιτ που παρουσιάζεται.

Παράθεση

Spoiler (hover to show)
Έχουμε ένα θέμα με τις χαλκομανίες όπου μπορεί να προκύπτει θέμα δικαιωμάτων. Το ίδιο και με τις οδηγίες όπου προτιμότερο είναι να βάζεις μια ένδειξη "for discussion only". Δες το θέμα της RE20.

Φίλε Est.1976 σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Η ιδέα για τις σκαναρισμένες χαλκομανίες μου ήρθε από αυτό εδώ το ποστ http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,16745.0.html  .Σαφώς και υπάρχουν θέματα δικαιωμάτων. Αν κάποιος ενδιαφερθεί για χαλκομανίες τότε αυτές θα σταλούν είτε με pm είτε με mail. Ομολογώ ότι για τις οδηγίες δε μου πέρασε καν από το μυαλό παρόλο που άνοιξα τις αντίστοιχες σελίδες από την δική σου RE 20. Ψάχνω εδώ στην δημιουργία του μηνύματος πως μπορώ να προσθέσω υδατογράφημα στις οδηγίες αλλά δε βρίσκω κάτι. Όποιος γνωρίζει πως γίνεται από εδώ θα είμαι ευγνώμων για την βοήθεια του, αλλιώς το βράδυ από το σπίτι θα διορθώσω το ποστ.

Παράθεση
Όντως δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα στην καρτέλα. Μάλλον κάποιο ζουμάκι θα το χρειαστείς όταν φτάσει η ώρα.

Νομίζω ότι δε θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Βέβαια η χρήση βελτιωτικού κρίνεται απαραίτητη ούτως ή άλλως.

Παράθεση
Εντάξει δεν είναι Tamiya αλλά δεν είναι και Heller, μέσα στα 10 χρόνια που λείπεις η κατάσταση έχει βελτιωθεί, προπάντων από την παρουσία των Γερμανών στο εταιρικό σχήμα.

Τελικά όλοι χρειάζονται τους Γερμανούς για να στρώσουν,ε? Ας προσέχαμε :(
Σε ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σου.

Καλό απόγευμα
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 11:36:18 μμ »
Καλη αρχη με τη Γιαπωνεζα!
Οσο για τις χαλκομανιες κανε καμια δοκιμη να 'δεις τι παιζει ,γιατι εγω την πατησα με το Μaxi
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 12:56:52 πμ »
Καλή αρχή φίλε μου...
Για τις χαλκομάνιες απλά στείλε ένα mail στη revell με το sn του κιτ σου και θα σου έρθουν με ταχυδρομείο χωρις κάμια χρέωση...
Απλα πες οτι δεν είχε μέσα το κιτ  :wink:
Το έχω κάνει για μια F2003 που είχα πάρει παλιότερα.  ::glossa:: Νομίζω οτι έχει φόρμα επικοινωνίας στο site της Revell...
Να βάλεις και την διευθυνση σου στο mail γιατι δεν θα σου απαντήσουν. Απλα θα το στείλουν...
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος nakis92

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 11:53:54 πμ »
 ::hi:: και από μένα!
Καλή επάνοδο σου εύχομαι αν και βλέπω ότι τα 10 χρόνια ήταν αρκετά για να γεμίσεις όρεξη και μεράκι. Είμαι στην ίδια κατάσταση με σένα και ακόμα παιδεύω το πρώτο μου μοντέλο. Τα παιδιά εδώ είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να σου τύχει. Καλή αρχή!

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 01:40:00 μμ »
Συνονοματε γεια χαρα και απο μενα.Απο την παρουσιαση του θεματος και μονο καταλαβαμε ποσο σου ελειψε το μοντελαρισμα... :wink:
Καλη επανοδο λοιπον και καλη επιτυχια στο φτιαξιμο της  γιαπονεζας...
Spoiler (hover to show)

Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Στην πολη που γραφεται με 2 "σ" και προφερεται με 2 "λ"..
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 06:35:57 μμ »
Να ευχηθω κι'εγω με τη σειρα μου καλη επιστροφη και καλη συνεχεια στο προτζεκτ σου.
Οπως και αν μπορουμε να φανουμε χρησιμοι να εισαι σιγουρος οτι θα το κανουμε γι'αυτο μη διστασεις για οποια βοηθεια τυχον χρειαστεις.
Understeer is when you hit a wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit a wall with the back.
Power is how fast you hit the wall.
Torque is how far you move the wall after the hit.

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 09, 2010, 03:36:00 μμ »
Καλησπέρα σε όλους

Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για το καλωσόρισμα σας. Ξέρω ότι θα έχω την βοήθεια σας όποτε την χρειαστώ και αυτό βελτιώνει αρκετά την κατάσταση μέχρι να "ξαναζεσταθώ" για τα καλά.

Συνονοματε γεια χαρα και απο μενα.Απο την παρουσιαση του θεματος και μονο καταλαβαμε ποσο σου ελειψε το μοντελαρισμα... :wink:
Καλη επανοδο λοιπον και καλη επιτυχια στο φτιαξιμο της  γιαπονεζας...
Spoiler (hover to show)

Φίλε Γιάννη κάποια αγαπημένα μοντέλα θα δείξω σε κάποιο άλλο post αλλά υπολόγισε κατά τις γιορτές που θα έχω χρόνο να το προετοιμάσω (να πάω στο πατρικό μου, να ψάξω τι έχει επιζήσει, να καθαρίσω, να φωτογραφίσω....).

Στην ΤΟΥΟΤΑ τώρα. Δυστυχώς ο ρυθμός κατασκευής είναι αρκετά αργός και η απουσία των δύο πολύ βασικών Χ(χρόνος,χώρος) αντιμετωπίζεται αρκετά δύσκολα προς το παρόν. Δεν πτοούμαι όμως. Τα βράδια (όσα αντέχω δηλαδή) μόλις ο τρισχαριτωμένος μουτζαχεντίν-ταλιμπαν πιτσιρικάς μου κοιμηθεί ξεκινάω να δουλεύω το μοντέλο. Προς το παρόν έχουν κοπεί, καθαριστεί και τριφτεί από περισσεύματα τα περισσότερα κομμάτια του κιτ. Έχει κολληθεί και ο κορμός του κινητήρα και η πίσω ανάρτηση. Το βράδυ θα ανεβάσω φώτο αν προλάβω.
Σε αυτό το σημείο θέλω τα φώτα σας. Τα τεστ εφαρμογής έδειξαν ότι θα χρειαστεί και λίγος στόκος. Πλέον του κλασσικού milliput διάβασα εδώ στο φόρουμ ότι υπάρχει και υγρός στόκος. Δεν μπορώ να πω ότι το στοκάρισμα ήταν και το αγαπημένο μου άθλημα πριν εγκαταλείψω το μοντελισμό αλλά δε θυμάμαι να υπήρχε προ δεκαετίας τέτοιος στόκος ή τουλάχιστον δεν έπεσε στην αντίληψη μου. Το ερώτημα είναι μήπως είναι καλύτερος ο υγρός στόκος για εμάς τους αυτοκινητάδες? Τι λέει η εμπειρία σας?

Δεύτερο ερώτημα.
Επειδή δε ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται το σετ μου αερογάφου-κομπρεσέρ (θα τα τσεκάρω τα Χριστούγεννα) έλεγα να δοκιμάσω να δουλέψω με σπρέι τις μεγάλες επιφάνειες και τις μικρές με πινέλο.
Έχω καταλήξει ότι χρειάζεται λευκό αστάρι αλλά από ποια εταιρία ? Μήπως να προμηθευτώ από χρώματα αυτοκινήτου?

ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 09:17:07 πμ »
Καλημέρα σε όλους

Επανέρχομαι στην κατασκευή της ΤΟΥΟΤΑ μετά από διάλειμμα αρκετών ημερών και θα χρειαστώ τα φώτα σας.
Αγόρασα σε spray το primer1 της humbrol για αστάρι και το white gloss 22 της ίδιας για το βασικό χρώμα.
Γνωρίζει κανείς αν θα μπορέσει το λευκό να καλύψει το γκρι χωρίς να φεγγίζει από μέσα?
Μήπως να πάρω primer σε λευκό της GUNZE?

Ευχαριστώ πολύ
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 09:45:26 πμ »
Καλημέρα

Καλό θα ήταν ένα άσπρο αστάρι Gunze ή Tamiya σε σπρέυ. Θα σου περισσέψει πολύ και για τα επόμενα κιτ ανοικτού χρώματος.
Μια ιδέα που μου ήρθε κοιτώντας το κιτ που ξεκίνησες. Αφού δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κινητήρας, σφράγισε το καπάκι του και στοκάρισέ το να γίνει μια επιφάνεια με το υπόλοιπο αμάξωμα.

Σταύρος

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 09:55:24 πμ »
Φίλε Σταύρο καλημέρα

Με πρόλαβες πριν φύγω για Γαλάτσι - Καλφάκη. Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου.Ξέρω ότι είσαι χρήστης των Spray οπότε η άποψή σου είναι σημαντική.
Για στόκο λέω να χρησιμοποιήσω υγρό. Έχεις άποψη μήπως γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά?
Το καπάκι πίσω από τον οδηγό εννοείς?

Ευχαριστώ
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 10:17:20 πμ »
Φίλε Σταύρο καλημέρα

Με πρόλαβες πριν φύγω για Γαλάτσι - Καλφάκη. Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου.Ξέρω ότι είσαι χρήστης των Spray οπότε η άποψή σου είναι σημαντική.
Για στόκο λέω να χρησιμοποιήσω υγρό. Έχεις άποψη μήπως γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά?
Το καπάκι πίσω από τον οδηγό εννοείς?

Ευχαριστώ
Γιάννης

Για στόκο θα έλεγα Tamiya Putty White σε σωληνάριο.
Το καπάκι του κινητήρα εννοώ αφού δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα από κάτω. Θα μασκάρεις και θα βάψεις πιο άνετα μεγαλύτερη επιφάνεια :!:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 10:03:19 μμ »
Φίλε μου Γιάννης σαν συμβουλή θα σου έδινα να κάνεις πολλές δοκιμαστικές εφαρμογές πριν τις κολλήσεις και να κάνεις ένα πλάνο εργασίας. Στα μοντέλα F1 είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο  :wink:
Τώρα για το αστάρι δεν νομίζω οτι χρειάζεσαι 100% άσπρο, αλλά καλό θα ήταν... Επειδη ειναι το πρώτο σου μοντέλο μετα από καιρό, θα σου έλεγα να το παρακάμψης καθαρά για θέμα κόστους...
Επίσης o Σταύρος για την κόλληση του κινητήρα, εννοεί τα κομμάτια 40 και 41 νηα κολληθούν στο 23. Επίσης εγω θα κολλούσα και τα 32,33. Τέλος, μάλλον θα κολλούσα το 24 και θα μάσκαριζα τα ψαλίδια.
Καλη επιτυχία και πάλι  ::icon_thumright:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 02:16:00 πμ »
Σταύρο, Γιώργο σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.
Έχω κάνει όλες τις δυνατές δοκιμαστικές εφαρμογές και σε κάποια σημεία δε μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα με την εφαρμογή. Είχα την εντύπωση (λανθασμένη) ότι ο Σταύρος εννοούσε τα 32,33 τα οποία ούτως ή άλλως θα κολληθούν στο 23.Τα 40 και 41 δε κάθονται και πολύ σωστά αλλά ας είναι καλά ο Tamiya Putty White. Με το 24 δεν έχω πολυασχοληθεί. Όταν θα έρθει η ώρα του βαψίματος τα κομμάτια θα ταξινομηθούν ανά χρώμα και αντίστοιχα θα βαφτούν.
Γιώργο το αστάρι ήδη αγοράστηκε (Gunze white primmer 1000) μαζί με ένα βελτιωτικό για ζώνες ασφαλείας(super είναι!!).Το κόστος προς το παρόν δεν είναι απαγορευτικό καθώς ότι αγοράζεται θα χρησιμοποιηθεί και για επόμενες κατασκευές. Η αλήθεια είναι ότι ξαναμαθαίνω από την αρχή κάποια πράγματα και δεν φοβάμαι να πειραματιστώ με νέα υλικά και τεχνικές και αυτό εν μέρει οφείλεται στην βοήθεια σας και την περισσότερη υπομονή που έχω τώρα. Βασικά ξεκινάω πάλι από το μηδέν και προσπαθώ να το κάνω όσο γίνεται πιο σωστά.Το αποτέλεσμα θα δείξει.
Χαίρομαι που έχω κάποιους δάσκαλους να με βοηθάνε όποτε χρειαστώ. Παλιά περίμενα κάθε μήνα το Modeling και το Μοντέλο για να ξεκλέψω καμιά ιδέα και καμιά τεχνική.
Ευχαριστώ και πάλι.
Καληνύχτα

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 07:49:17 πμ »
..........ένα βελτιωτικό για ζώνες ασφαλείας(super είναι!!).
Τι είναι αυτό ακριβώς?

Συγνώμη αν τα είπα περιληπτικά, εννοούσα ό,τι ακριβώς διευκρίνησε ο Γιώργος.
Για το κόκκινο η Revell αναφέρει το 34 δικό της. Σε σπρέυ πλησιάζει το 220 της Humbrol.

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 11:51:36 μμ »
Καλησπέρα
Τι είναι αυτό ακριβώς?
Σταύρο μη με παρεξηγείς.Κάτι το προχωρημένο της ώρας, κάτι η ταλαιπωρία του ταξιδιού (μετά τα χθεσινά ψώνια από τον Καλφάκη έφυγα για Σέρρες και μόλις γύρισα) αυτό που έγραψα ήταν κάπως περίεργο.
Ήθελα να πω ότι αγόρασα ένα σετ με ζώνες ασφαλείας στην 1/24 σε φωτοχαραγμένα το οποίο βελτιώνει την εικόνα του μοντέλου και το οποίο το βρίσκω καταπληκτικό.
Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου για το χρώμα

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 21, 2010, 01:45:12 μμ »
Ήθελα να πω ότι αγόρασα ένα σετ με ζώνες ασφαλείας στην 1/24 σε φωτοχαραγμένα το οποίο βελτιώνει την εικόνα του μοντέλου και το οποίο το βρίσκω καταπληκτικό.
Η Tamiya έβγαλε σετ ζωνών με ΡΕ και λωρίδες 3 χρωμάτων για κιτ 1/20 modern style και 1/20 '70 style. Καιρός ήταν. Τέτοιο αγόρασες ή σκέτα PE?

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 21, 2010, 02:17:30 μμ »
Καλημέρα

Η Tamiya έβγαλε σετ ζωνών με ΡΕ και λωρίδες 3 χρωμάτων για κιτ 1/20 και 1/24. Καιρός ήταν. Τέτοιο αγόρασες ή σκέτα PE?

Σταύρο δεν πήρα της ΤΑΜΙΥΑ. Λογικά δεν υπήρχε στο κατάστημα. Είναι σκέτα ΡΕ αλλά δε θυμάμαι εταιρία.Το απόγευμα όταν γυρίσω σπίτι θα το δω. Έμαθα ότι από Γενάρη έρχονται χρώματα TAMIYA σε spray.
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 21, 2010, 02:29:10 μμ »
Έμαθα ότι από Γενάρη έρχονται χρώματα TAMIYA σε spray.
Εάν αληθεύει καιρός ήταν. Υπάρχουν κορυφαία χρώματα -και μόνο σε...σπρέυ- που έχουν λύσει τα χέρια της θεματολογίας Αυτοκίνητο.
Μεχρι σήμερα έχουμε κάνει πλούσιους Ευρωπαίους και Ασιάτες.

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 08:13:46 πμ »
Καλημέρα

Το σετ με τις ζώνες που πήρα είναι από την hobby design με κωδικό HD02-022 1/24 racing harnesses[C] for Sparco (τιμή : 6,70 ευρώ).

(Η φώτο είναι από το site της εταιρίας)
Δεν ξέρω αν κάνει για την ΤΟΥΟΤΑ που φτιάχνω αλλά ενθουσιάστηκα όταν το είδα και το πήρα.

Επειδή πλησιάζουν οι μέρες που θα πέσω με τα μούτρα στο μοντέλο έχω μαζέψει κάποιες απορίες σχετικά με τα αυτοκίνητα F1 και πως θα αναπαραστήσω κάποια υλικά. Το βράδυ θα τις κάνω πιο συγκεκριμένες.

Καλημέρα σε όλους και καλή υπομονή σε όσους κινούνται στην Αθήνα.
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 04:10:40 πμ »
Καλησπέρα ή μάλλον καλημέρα σε όλους.

Μετά από αποχή δύο σχεδόν εβδομάδων επιστρέφω στην κατασκευή της ΤΟΥΟΤΑ. ʼφησα λοιπόν τα πιρούνια και τα μαχαίρια από τα τσιμπούσια των Χριστουγέννων και έπιασα τους κόφτες και τους στόκους.
Αυτές τις δύο εβδομάδες ασχολήθηκα και με την ΤΟΥΟΤΑ καθώς και με την οργάνωση λίγο του χώρου μου,των υλικών και των εργαλείων μου που ήταν απαραίτητη για σωστότερη μοντελιστική δουλειά.
Ένα μικρό ξεσκαρτάρισμα, μια καταγραφή του στοκ και κάνα-δυο αγορές συμπλήρωσαν την ενασχόληση μου με το μοντελισμό αυτές τις γιορτές.

Στην ΤΟΥΟΤΑ έχουν καθαριστεί και ασταρωθεί όλα σχεδόν τα κομμάτια του σασί και κάποια έχουν βαφτεί. Στο επάνω μέρος του αγωνιστικού έχουν κολληθεί τα βασικά μέρη και τώρα βρίσκονται στο στάδιο στοκαρίσματος-τριψίματος.
Φωτογραφίες θα ανεβάσω αύριο με την κατάσταση του μοντέλου.

Τις τελευταίες μέρες με απασχολεί η χρήση ανθρακονήματος στο μονοθέσιο, κάτι για το οποίο η REVELL απλά δεν αναφέρει ή δίνει κάτι σε χαλκομανίες. Αφορμή για αυτό ήταν:

1ον Αυτές οι φώτο που έχω τραβήξει εγώ σε μία WILLIAMS

2ον Αυτές οι φώτο από μεταλλικό μοντέλο της MINICHAMPS σε 1/18:

και
3ον από αυτό εδώ το link: http://www.forum-auto.com/automobile-pratique/modelisme-modeles-reduits/sujet4930.htm  όπου παρουσιάζεται η κατασκευή ενός αγωνιστικού της DREMEL το οποίο δινόταν σαν δώρο με την αγορά κάποιου προιοντος της εταιρίας και το οποίο κιτ είναι της REVELLκαι είναι ίδιο με τηνToyota TF 102(Αυτό το μονοθέσιο ενδεχομένως να τα πήγαινε καλύτερα από τηνΤΟΥΟΤΑ :lol: :lol: :lol:). Στις φώτο φαίνεται καθαρά ότι η REVELL δίνει σε χαλκομανία ανθρακόνημα που χρησιμοποιείται στα ψαλίδια,στην πίσω ανάρτηση και στις καταλήξεις των εξατμίσεων(αν και η χαλκομανία φαίνεται λίγο εκτός κλίμακας).

Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω ανθρακόνημα σε χαλκομανία ώστε να αποδώσω πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Η revell δεν αναφέρει απολύτως τίποτα στις οδηγίες πάρα μόνο ότι όλα αυτά τα κομμάτια βάφονται με Semi gloss black. Επίσης σε κάτι φώτο που έχει στο κουτί από το πραγματικό τα κομμάτια αυτά φαίνονται μαύρα. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι από ανθρακόνημα?
Ο φίλος Σταύρος άφησε να εννοηθεί πολύ ευγενικά ότι αυτό το μοντέλο ίσως και να μην αξίζει τόσης ʽ περιποίησης ʽ(σικ!!!).Εγώ από την άλλη ακόμα το σκέφτομαι και δεν μπορώ να αποφασίσω. Σκέφτομαι ότι ένα βούτηγμα στα βαθιά ίσως με ζεστάνει για τα επόμενα μοντέλα. Κάθε σκέψη δεκτή. ::Help2::

Όπως προανέφερα, ασχολήθηκα αρκετά με την οργάνωσή μου και την καταγραφή του στοκ μου.Πετάχτηκα στο πατρικό μου και βρήκα το κομπρεσέρακι μου το οποίο δουλεύει (δοκιμαστικά)με τα ίδια λάδια μετά από 10+ χρόνια!! Πολλά χρώματα και αρκετά (έως πολλά) κιτ που περίμεναν όλα αυτά τα χρόνια να φτιαχτούν.Δυστυχώς σε δύο μοντέλα οι χαλκομανίες σπάσανε και τώρα τρέχω. Σας τα παρουσιάζω παρακάτω.Δεν ανοίγω νέο θέμα για οικονομία χώρου. Προτάσεις για το τι θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση της ΤΟΥΟΤΑ δεκτές 8). Σύντομα θα ακολουθήσουν και φωτογραφίες από παλιές μου ʽαμαρτίεςʽ αφού οι τελευταίες καθαριστούν και ψιλοεπιδιορθωθούν στα σημεία.

Ο τιτανικός είναι άσχετος με τα υπόλοιπα, το ξέρω. Πάρθηκε για να φτιαχτεί με φωτισμό με οπτική ίνα (έχω να ρίξω Γαλλικά!!!).

Ζητάω συγγνώμη αν σας κούρασα με την πολυλογία μου. ::sorry::
Καληνύχτα σε όλους
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 09:56:23 πμ »
Προτάσεις για το τι θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση της ΤΟΥΟΤΑ δεκτές

Αυτό για να δούμε επίπεδο συναρμογής και να κάνουμε διάλειμμα από Ευρώπη και Ιαπωνία.

Tags: