Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες.
Η συνέχεια του πονήματος έχει να κάνει με τον κυρίως κινητήρα, χωρίς τα περιφερειακά του.
Το κάρτερ λαδιού βάφτηκε με Metalcote Polished Steel (και όχι Aluminium που αναφέρει ο Ιάπων).
Η αντλία λαδιού με Gloss Aluminium και περάστηκε με Weathering Oil Stain.

Δεξιά και αριστερά κολλήθηκαν οι αντλίες νερού.

Το φίλτρο περάστηκε με 4 χέρια άσπρο αστάρι της Tamiya ...και τίποτε άλλο αφήνοντας την εντύπωση που βλέπετε στη φωτό.
Το κάτω μέρος του μπλοκ βάφτηκε με Baltic Blue της Humbrol (το ίδιο και τα καπάκια των εκκεντροφόρων) ενώ το σώμα των 6 κυλίνδρων με Aluminium της Humbrol. Ενα θέμα με το μασκάρισμα τόσο ...κατσαρών επιφανειών μου προέκυψε, αλλά η υπομονή μου είναι εφάμιλλη με του ...γνωστού συμπαθούς τετράποδου, οπότε πέρασε το δικό μου!

Οι ιμάντες των εκκεντροφόρων βάφτηκαν με Rubber Black της Tamiya (κορυφαίο) και τα γρανάζια κίνησης με Silver της Humbrol.
Βάρος δόθηκε στο συγκρότημα «εναλλάκτης, αντλία υψηλής του ψεκασμού και αντλία βενζίνης». Ανοίχτηκαν δυο τρύπες στον εναλλάκτη, μια για σύνδεση με τον διανομέα και μια για σύνδεση με τον πολλαπλασιαστή (το θυμάστε από παλιότερο post μου, βρίσκεται πάνω από τη δεξαμενή καυσίμου). Επίσης μια στο σώμα της αντλίας υψηλής για το καλώδιο εντολών που ξεκινάει από τον εγκέφαλο (και αυτό πάνω από τη δεξαμενή καυσίμου).
Η αντλία καυσίμου απέκτησε σωληνάκι τροφοδοσίας και επιστροφής καθώς και ...γείωση!!
Κολλήθηκαν τα πάντα με μια ορισμένη αυστηρή σειρά, ξεκινώντας από το κύκλωμα νερού των εναλακτών των τούρμπο που απαιτεί δυο χοντρά μαύρα σωληνάκια να ξεκινούν από τη βάση του V προς τη πλευρά του σασί (αποκτήσανε κολιέδες!), συνεχίζοντας με τον διανομέα (κίνηση από τον εκκεντροφόρο με ιμάντα (ματ μαύρο της ΜΜ)), το συγκρότημα εναλλάκτη-αντλιών που ανέφερα παραπάνω (κίνηση από τον εκκεντροφόρο με ιμάντες (ματ μαύρο της ΜΜ επίσης)), τις βάσεις των μπεκ ψεκασμού και τα μπουζοκαλώδια.
Κατόπιν τα διαφανή σωληνάκια τροφοδοσίας καυσίμου ...κιτρίνισαν και κολλήθηκαν εναλλάξ δεξιά-αριστερά στα μπεκ.
Ο αισθητήρας υποπίεσης των κυλίνδρων συνδέθηκε με την αντλία των μπεκ με Braided Line.
Τέλος κολλήθηκαν οι ιμάντες των εκκεντροφόρων, με τους χρονισμούς και τους τεντωτήρες τους.
Τα καλύμματα των εκκεντροφόρων δέχθηκαν ιδιαίτερη περιποίηση αφού ασταρώθηκαν με το αστάρι της Humbrol, μασκαρίστηκε το κάτω μέρος τους και βάφτηκαν όπως ανέφερα παραπάνω, κατόπιν μασκαρίστηκε το μπλε και η κάτω πλαυρά τους βάφτηκε όπως το V του κινητήρα (αλουμίνιο).
Κατόπιν ξύθηκαν προσεκτικα οι γραμμές και τα γράμματα και περάστηκαν με Metalizer Stainless Steel της MM, δυο και σε ορισμένα σημεία τρια χέρια.

Αυτά για την ώρα.
Συνέχεια έχει το σύστημα υπερτροφοδότησης και η ψύξη του.
ΥΓ. Αν βρίσκετε βελτίωση στη ποιότητα των φωτό είναι γιατί πρόσφατα έγινε μέλος της οικογένειας μια Nikon Coolpix S5100.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.