Αποστολέας Θέμα: F-105D Thunderchief-Trumpeter 1/72 Τ Ε Λ Ο Σ ! !  (Αναγνώστηκε 10920 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
Απ: F-105D Thunderchief-Trumpeter 1/72 Τ Ε Λ Ο Σ ! !
« Απάντηση #75 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 01:31:25 πμ »
Γεια σας και παλι παιδια!
Τελος και με το F-105 αλλα με επεισοδιακο τροπο! :evil:
Πανω που κανω το wash με λαδι και παω να σκουπισω με μια νοτισμενη με white spirit μπατονετα εμφανιζεται το εξης αποτελεσμα :twisted: :twisted: :twisted:

Το λαδι οχι μονο εσκισε την παρκετινη αλλα ξεσκισε και το χρωμα που ειχε στεγνωσει πανω απο βδομαδα!!!!! ::toualet:: ::violent1:: ::bioliicon:: ::kranke_010:: ::M249SAW:: ::sterb243:: ::Guillotine::
Και ενω ημουν ετοιμος να το βαλω σε τροχια ηρεμησα,ξαναεβαψα την πτερυγα(ευτυχως που τη γλυτωσε το σημα γιατι δεν ειχα δευτερο ::pop::) και αφου στεγνωσε το χρωμα εκανα wash με ακρυλικο χρωμα το οποιο επισης μου εβγαλε την πιστη μιας και δεν καθοταν με τιποτα(το περασα τρεις φορες για να κατσει το χρωμα αλλα δεν... ισα που φαινεται)!
Τελικα με τα κοπων και βασανων καταφερα να βγαλω το παρακατω αποτελεσμα.

Αν και τα'χει τα λαθακια του και τις ατελειες του το αποτελεσμα προσωπικα μου αρεσε και το ευχαριστηθηκα παρα πολυ και σιγουρα στο μελλον θα ξαναφτιαξω ενα μοντελο του F-105! :D
Ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε ολους οσους βοηθησαν με φωτογραφικο υλικο αλλα και με αλλες πληροφοριες! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::proskino:: ::proskino:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Περιμενω τις γνωμες και τα σχολια σας! ::mastigio:: ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigio:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 ::salut::  ::salut::  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #76 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 08:33:25 πμ »
όοοοχι ρε Λάμπρο, τι τράβηξες...
Πω πω, ούτε στον εχθρό μου...

Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα για μένα, παραμένει εντυπωσιακό .. Εντάξει, ξέρω ότι περίμενες ενα wash να το αναδείξει ακόμα περισσότερο, αλλά και πάλι η δουλειά σου δείχνει μια χαρά και σαν να ΜΗΝ συνέβη ποτέ το ξαναβάψιμο που έκανες .. ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Σχετικά με αυτό που συνέβη, να ρωτήσω τα εξής :
Ειχες περασει ένα ή δύο χέρια παρκετίνη ? με ενδιάμεσο διάστημα κάποιες ωρες να στεγνωσει το ένα χέρι με από το άλλο ?

Και μια ερώτηση πρός όσους γνωρίζουν: Μήπως  πιστεύετε ότι φταίει το Humbrol  27002 που χρησιμοποίησες ?

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #77 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 10:11:01 πμ »
Ωχ, δυστυχώς κάτι ήξερα που έλεγα ότι θα μιλήσω μετά το wash... Ωραίο είναι τελικά!

Ναι, και εγώ δεν καταλαβαίνω πως ορισμένοι παίζουν καλά τα λάδια πάνω στην παρκετίνη. Ίσως τα εφαρμόζουν αυστηρά και μόνο στη γράμμωση...

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #78 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 10:58:09 πμ »
Αγαπητέ  Λάμπρο μου αρέσει παρά πολύ και θεωρώ το μεταλλικό χρώμα πολύ επιτυχημένο!!!!! :shock:η ζημιά αν δεν την ποσταριζες δεν νομίζω να έπαιρνε χαμπάρι κανένας , εγώ τουλάχιστον δεν θα καταλάβαινα τίποτα!!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: τώρα μήπως το white spirit δεν ήταν white spirit και ήταν διαλυτικό, δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, γιατί έχει διαφορά το λέω καθότι παθών το οποίο σε εμένα οχι απλά είχε διαλύσει το χρώμα είχε κάνει και ζημιά στην πτέρυγα!!!!! : όπως και να έχει μου άρεσε πολύ!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #79 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 01:12:04 μμ »
Ωραίο το αποτέλεσμα Λάμπρο, μπράβο! Η ζημιά που έγινε μάλλον δεν φαίνεται μετά από την επέμβασή σου... οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά! Wash με white spirit διάλυμα πάνω σε enamel χρώμα μάλλον επικίνδυνο είναι, μιας και έχουν τον ίδιο διαλύτη. Είχα διαβάσει κάπου ότι πάνω σε enamel χρώμα κάνεις wash με ακρυλικά και το ανάποδο για να μην συμβαίνουν τέτοια. Τέλος καλό όμως και όλα καλά! Μπράβο και καλή συνέχεια στο επόμενο project.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
« Απάντηση #80 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 02:05:36 μμ »
ωραιος φιλε μου!!!
αντε και στο επομενο με βιετναμεζικη παραλλαγη!!!!
φορτωσε του καμια μπομπα εξτρα αν εχεις...δεν παθαινει τιποτα αυτο ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #81 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 03:07:45 μμ »
Καλησπερα παιδια απο τη χιονισμενη Καβαλα!
όοοοχι ρε Λάμπρο, τι τράβηξες...
Πω πω, ούτε στον εχθρό μου...

Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα για μένα, παραμένει εντυπωσιακό .. Εντάξει, ξέρω ότι περίμενες ενα wash να το αναδείξει ακόμα περισσότερο, αλλά και πάλι η δουλειά σου δείχνει μια χαρά και σαν να ΜΗΝ συνέβη ποτέ το ξαναβάψιμο που έκανες .. ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Σχετικά με αυτό που συνέβη, να ρωτήσω τα εξής :
Ειχες περασει ένα ή δύο χέρια παρκετίνη ? με ενδιάμεσο διάστημα κάποιες ωρες να στεγνωσει το ένα χέρι με από το άλλο ?

Και μια ερώτηση πρός όσους γνωρίζουν: Μήπως  πιστεύετε ότι φταίει το Humbrol  27002 που χρησιμοποίησες ?
Σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου! ::icon_thumright::Παλι καλα που καταφερα και το διορθωσα αλλα δεν ειναι οπως πριν...Δεν πειραζει ομως. ::glossa::
Εχω περασει δυο χερια παρκετινη πριν τα σηματα και αλλο ενα μετα τα σηματα με διαστημα μιας ημερας το καθενα.
Μετα τα σηματα την αφησα να στεγνωσει για περιπου δυομιση μερες και μετα εκανα wash αλλα κ καταρα των μεταλλικων χρωματων μου ξαναχτυπησε την πορτα! :twisted: :twisted:
Τωρα για το αν φταιει το συγκεκριμανο χρωμα δεν το γνωριζω.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα ξανακανω wash με λαδια πανω σε μεταλλικη επιφανεια εκτος και αν βαψω με ακρυλικο. :wink:
Ωχ, δυστυχώς κάτι ήξερα που έλεγα ότι θα μιλήσω μετά το wash... Ωραίο είναι τελικά!

Ναι, και εγώ δεν καταλαβαίνω πως ορισμένοι παίζουν καλά τα λάδια πάνω στην παρκετίνη. Ίσως τα εφαρμόζουν αυστηρά και μόνο στη γράμμωση...
Σ'ευχαριστω Χριστουγεννιατικε Γιαννη! ::icon_thumright:: :mrgreen:
Προσωπικα μου συμβαινει πρωτη φορα γιατι οταν εβαφα με σμαλτου και περνουσα παρκετινη και μετα εκανα wash με λαδια σμαλτου δεν ειχα ξανασυναντησει τετοιο προβλημα. ::dontknow::
Αγαπητέ  Λάμπρο μου αρέσει παρά πολύ και θεωρώ το μεταλλικό χρώμα πολύ επιτυχημένο!!!!! :shock:η ζημιά αν δεν την ποσταριζες δεν νομίζω να έπαιρνε χαμπάρι κανένας , εγώ τουλάχιστον δεν θα καταλάβαινα τίποτα!!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: τώρα μήπως το white spirit δεν ήταν white spirit και ήταν διαλυτικό, δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, γιατί έχει διαφορά το λέω καθότι παθών το οποίο σε εμένα οχι απλά είχε διαλύσει το χρώμα είχε κάνει και ζημιά στην πτέρυγα!!!!! : όπως και να έχει μου άρεσε πολύ!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::
Σ'ευχαριστω πολυ dmoshid! ::icon_thumright::
Χαιρομαι που σου αρεσε! :D
Χρησιμοποιησα white spirit αγορασμενο απο super market.
Παλιοτερα που το εκανα με νεφτι δεν ειχα προβλημα.Δεν πειραζει ομως τελος καλο ολα καλα! ::icon_thumright::
ωραιος φιλε μου!!!
φορτωσε του καμια μπομπα εξτρα αν εχεις...δεν παθαινει τιποτα αυτο ::glossa:: ::glossa::
::thanks_smilie:: Σακη! ::icon_thumright::
Το εχω διαβασει και γω αλλα μεχρι προτινος δεν ειχα συναντησει καποιο προβλημα.
Ολα καλα ομως. :wink:
ωραιος φιλε μου!!!
Σ'ευχαριστω nosdio! :D
Το επομενο θα ειναι σιγουρα με βιετναμεζικη παραλλαγη! ::icon_thumright::

Μιας και το Σαββατο φευγω για Αγρινιο οταν γυρισω λεω να πιασω κανα 48αρι για να ξεδωσω! :mrgreen: :mrgreen:
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #82 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 03:15:30 μμ »
Μια χαρά βγήκε.Τι να κάνουμε,ατυχήματα συμβαίνουν (άλλωστε απο αυτά μαθαίνουμε  ::icon_thumright::)

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #83 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 03:34:20 μμ »
Σ'ευχαριστω Σταυρο! ::icon_thumright::
Ετσι ειναι!Απο τα λαθη μαθαινουμε. :D

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #84 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 03:42:01 μμ »
Συγχαρητήρια Λάμπρο, όπως είπαν και οι προλαλήσαντες η ζημιά δεν φαίνεται καθόλου. Εγώ πάντως σε μεταλλικές επιφάνεις (χρησιμοποιώ πάντα enamel εκεί) το washάκι το κάνω με ακριλικά.

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #85 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 03:58:42 μμ »
Τι μανία σας έχει πιάσει με αυτές τις παλιοπαρκετίνες,χάθηκαν ξαφνικά τα καλά κ ακρυλικά βερνικάκια??  :? :?

Πάντως το αποτέλεσμα ειναι πολυ καλό!!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #86 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 04:04:04 μμ »
Τι μανία σας έχει πιάσει με αυτές τις παλιοπαρκετίνες,χάθηκαν ξαφνικά τα καλά κ ακρυλικά βερνικάκια??  :? :?

Πάντως το αποτέλεσμα ειναι πάρα πολυ καλό!!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου Λευτέρη. Και εγώ είμαι υπέρ των ακρυλικών βερνικιών!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #87 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 04:37:35 μμ »
Τι μανία σας έχει πιάσει με αυτές τις παλιοπαρκετίνες,χάθηκαν ξαφνικά τα καλά κ ακρυλικά βερνικάκια??  :? :?

Πάντως το αποτέλεσμα ειναι πάρα πολυ καλό!!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Πεστα ρε Λευτερη! Ειπαμε,αλλο παρκετινη και αλλο το Future που κυκλοφορει εξω!

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #88 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 04:46:54 μμ »

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #89 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 04:49:01 μμ »
Λάμπρο, κάθε εμπόδιο για καλό. Την έχω πατήσει κι εγώ με λάδια πάνω από παρκετίνη (ακριβώς πριν ένα χρόνο). Και συμφωνώ με τα παιδιά, ειδικά πριν από καταστάσεις με μπόλικο διαλυτικό (όπως το oil wash), καλύτερα να σφραγίζεις με ακρυλικό βερνίκι ::icon_thumright::

Παρ' όλα αυτά, τέλος καλό όλα καλά :wink: Συγχαρητήρια για το όμορφο μοντέλο σου ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #90 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 04:53:13 μμ »

Spoiler (hover to show)
Δυσευρετο ναι,ακριβο οχι! Το προβλημα ειναι να βρεις καποιον να σου φερει.Με κατω απο 10 ευρω τα 500ml μαλον φτηνο το λες! :wink:

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #91 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 05:01:29 μμ »
Παιδες σας ευχαριστω για τα σχολια σας! ::icon_thumright::
Οσο για τα ακριλικα βερνικια λεω να τα αγορασω για να τα δοκιμασω και γω.
Υπαρχει καποιο πολυ καλο αλλα σε σπρει η καποιο που να παιζει καλα με πινελο?

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #92 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 05:12:43 μμ »
ʼριστο βερνίκι σε σπρέι είναι το Gunze (γράφει νομίζω Mr Hobby Topcoat και κάτι κατεβατά κινεζογιαπωνέζικα)
Αφήνει πολύ λεπτό φιλμ, και δεν το περνάει τίποτα. Δοκιμασμένο σε wash λαδιών πάνω από χρώματα enamel.

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #93 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 06:06:07 μμ »
Συγνώμη που θα σπαμάρω αλλά και εγώ ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει παρκετίνη, overlay, pronto, tide ή ότι άλλο! Ακόμα και το ψέκασμα με γυαλιστερό βερνίκι υπερβολή μου φαίνεται! Στην τελική βαφεις το μοντελάκι με ένα semigloss χρώμα και τα σήματα θα κάτσουν μια χαρά. Ακόμα και ματ χρώματα αν γυαλιστούν με λίγο βαμβάκι εκεί που θα πατήσουν τα σήματα με λίγο βελτιωτικό κάθονται άψογα. Τόσα χρόνια που δουλεύω έτσι (χρώμα-σήματα-βερνίκι-wash-τελικό βερνίκι αν απαιτείται) δεν είχα κανένα πρόβλημα!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #94 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 08:40:34 μμ »
Συγνώμη που θα σπαμάρω αλλά και εγώ ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει παρκετίνη, overlay, pronto, tide ή ότι άλλο! Ακόμα και το ψέκασμα με γυαλιστερό βερνίκι υπερβολή μου φαίνεται! Στην τελική βαφεις το μοντελάκι με ένα semigloss χρώμα και τα σήματα θα κάτσουν μια χαρά. Ακόμα και ματ χρώματα αν γυαλιστούν με λίγο βαμβάκι εκεί που θα πατήσουν τα σήματα με λίγο βελτιωτικό κάθονται άψογα. Τόσα χρόνια που δουλεύω έτσι (χρώμα-σήματα-βερνίκι-wash-τελικό βερνίκι αν απαιτείται) δεν είχα κανένα πρόβλημα!
::icon_thumright::
Σ'ευχαριστω πολυ Γιαννη!Θα το αγορασω σιγουρα.

Albert και γω μεχρι πριν κατι μηνες δεν χρησιμοποιουσα παρκετινη αλλα ειχα προβλημα με τη γυαλαδα απο τα σηματα και η παρκετινη μου ελυσε τα χερια.
Παντως τα semigloss και τα gloss χρωματα με πινελο εχουν καποιον αλφα βαθμο δυσκολιας μιας και το πινελο ειναι σαν να κολλαει πανω στο πλαστικο οταν βαφεις.
Παντως για τετοπιες περιπτωσεις απο δω και περα θα χρησιμοποιω καποιο gloss ακρυλικο βερνικι πριν το wash. :wink:

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #95 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 01:59:46 πμ »
Λάμπρο πολύ ομορφη κατασκευη και βάψιμο.

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αλλό ένα μοντέλο σου τελείωσε!!!

Σχετικά με το wash κ εγώ την έχω πατήσει... ::sterb243::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #96 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 09:36:41 μμ »
Σ'ευχαριστω πολυ Αρη! ::icon_thumright::

Παθοντες και οι δυο! :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #97 στις: Δεκεμβρίου 18, 2010, 09:17:50 πμ »
Πολυ καλο Λαμπρο. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Ωραιο αποτελεσμα αν και θα προτιμουσα εγω προσωπικα πιο εντονο wash.
Τι εχεις για επομενο? ::icon_thumright::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Μούργα

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #98 στις: Δεκεμβρίου 18, 2010, 05:06:41 μμ »
Πολυ καλο μ αρεσει μπραβο ωραια δουλεια ελπιζω το επομενο Thunderchief να ειναι με παραλλαγη βιετναμ να σαι καλα καλη συνεχεια!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #99 στις: Ιανουαρίου 08, 2011, 01:11:35 πμ »
Καλησπερα παιδια και αλη χρονια!
Σας ευχαριστω για τα σχολια! ::icon_thumright:: :D
Τι εχεις για επομενο? ::icon_thumright::
Μαλλον Α-1 skyraider 48αρι θα πιασω.Βλεπουμε! ::icon_thumright::

Tags: f-105